Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hannah Lee a Danae Amy

3416-danae.jpg DANAE AMY 3409-hannah-2.jpg& HANNAH LEE 

3409-hannah-2.jpg

 3416-danae.jpg

9.9.2014

HANNAH LEE & DANAE AMY

V neděli jsme si dojeli do Znojma pro původně jednu fretečku, kterou současná majitelka dávala pryč jako kousavou, nakonec jsme odjeli se dvěmi. Fretky jsou krásné, nicméně kousavé... paní je dávala pryč, tedy jednu, že se společně nesnesou... no, u nás jsou spolu v pohodě.. spíš bude problém někde jindE.. vypátrali jsme postupně, že fretky byly původně, tedy nějakým průběžným majitelem, ponechány u kontejneru i s průkazy původu... Dle nich jsme vypátrali, což nebylo tak těžké, že se jedná o tyto fretečky, původně od chovatelky Mirky (http://fretecka1.webnode.cz/): Hannah Lee: http://fretka.kom.cz/fretka.php?id=3409 a Danae Amy: http://fretka.kom.cz/fretka.php?id=3416

 

Proč a jak se fretky ocitly u popelnice, proč se jich majitelka nezbavila nějakým slušnějším způsobem, těžko říci.. v každém případě prý jedna z nich měla miminka, která pravděpodobně díky genetickým dispozicím (angorský gen) - viz registr - zemřela..Takže - dohady - fretky nesplnily očekávání nové majitelky a nemnožily se a tím pádem nevydělávaly... a tak hold musely z domu..... Další fakt, toto opět dokazuje, že prostě fretky s angorským genem mají problémy odchovat svá mláďata.. bohužel to není první případ, který toto dokazuje.. ale to je jiná kapitola. Navíc je ještě generačně u těchto freteček původ u množitelky Dany F. ze Zájezdu, takže docela vražedná kombinace :-(. O tomto více, kdo by chtěl na www.ferrets2000.webnode.cz. Takže zpět k fretečkám... 

Fretečky jsou dvouleté, Hannah Lee narozená 6.8.2012 a Danae Amy narozená 19.8.2012. Nejsou kastrované, takže kastrace bude první v postupu léčení, co holky podstoupí.. poté vakcinace, výchova, a když se vše zadaří, jako doufám, že ano, tak budou společně nabízeny k adopci. Společně proto, že i z registru je zřejmé, že holky byly téměř od narození spolu, od původní chovatelky si je vzala nová majitelka (paní D.Pešlová ze Znojma) společně, jak a kdy se nakonec ocitly u popelnice a u další majitelky není zcela jisté, ale jisté je, že byly společně.. takže si toho společně už prožily dost - toho špatného - takže se budeme snažit jim najít ten nej nej krásnější nový domov, aby už zažily jen to krásné a ještě mohly prožít svá nejlepší fretčí léta tak, jak fretka má :-) v lásce a chtěné :-)

1.10.14 Tak musím zkonstatovat, že Danae je tedy pěkná potvůrka... velmi ráda si kousne a hledá možnosti, jak toho docílit :-) Hanah je skvělá :-) ale s Danae nám to bude ještě chvíli trvat, než se naučí,  že se lidi nekoušou :-)

16.11. Na pastu už docela holky fungujou :-) Hannah je stále vcelku OK, na Danae si stále musím dávat pozor, i když je to lepší a lepší :-) Obě holky jsou po kastraci, a jen vychováváme... zatím nedokážu odhadnout, kdy budou moci jít do adopce. 

3.4. 15 Obě holky jsou už dávno po kastraci, jsou z nich mazlíčci, z Hannah větší, Danae je spíše rošťanda, ale to jsou vlastně obě, nádherně dovádí, skáčí na všech 4, a strašně rády si hrají. Jak spolu, tak se mnou :-) A myslím, že už si mohou hledat nový domov :-) Samozřejmě pouze společně :-) A k jiné fretce se nehodí, to v žádném případě, to jsou pak jako dvouhlavá saň a smečkově napadají ostatní. Takže pouze jako dvě fretky do rodiny :-) 

 

27.4. Tak na tyhle dvě rošťandy čeká jejich nová rodina již od února :-)  a už jsme domluvení, že se 9.5. budou stěhovat do Tábora :-) :-) 

11.5. 2015 - Holky dle plánu odjely v sobotu 9.5. do nového domova :-) Přejeme všem hodně krásných společně strávených chvil :-)

20.11.2016 Po roce a půl se nám holky vrátily zpět.. z důvodu těhotenství nové majitelky. Obě jsou krásné, holky krev a mlíko, Danae je divočejší, tedy maličkou kouše, Hannah je zlatíčko. Do adopce mohou jít pouze obě společně a spíš ke zkušenějšímu chovateli, nejsou také vhodné k jiným fretkám. 

13.1.17 V pondělí 9.1. naprosto nečekaně odjely holky spolenčně do nového domova do Prahy :-) Mají se super, a moc děkujeme za adopci :-)

 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 15
Celkem: 2840248
Měsíc: 30400
Den: 1053