Jdi na obsah Jdi na menu
 


Orlík

orlik-1.jpg

Orlík - nar. 2015

 Samec, nekastrovaný, očkovaný, čipovaný

 virtuální adopce  - ing. Dagmar. B. 

6.9.2016

orlik-1.jpgVčera jsem si vyzvedli nalezeného freťáčka v Ústí nad Orlicí... Dali jsme mu proto jméno Orlík. Orlík je dlouhý, krásný kluk, hubený.. a nesocializovaný a kousavý.. Takže je zatím v karanténě a uvidíme, jak se zklidní -) 

Zatím je Orlík děsně vyjukaný, vyděšený z toho, že ho vezmu do rukou, až z toho piští... takže bude potřebovat docela dost času, aby vůbec pochopil, že je s lidmi fajn... :-). Až se dá trochu dohromady, půjdeme na kastraci :-)

27.9. Je to více než týden, co se Orlíkovi povedlo mi vykousnout kus kůže.. Naivně jsem ho dala do ohrádky, aby se proběhl, a naklonila se tam s pastou v tubě.. Milý Orlík vyskočil, přeskočil pastu a hryzl mě do prstu.. jak jsem se lekla, tak jsem trhla a kus prstu bylo v čoudu.. asi to sežral :-) dobrou chuť Orlouši :-(

Nicméně.. Orlíka jsem od té doby v ohrádce nechala, protože úplně navolno ho nechat nemůžu, jde po lidech opravdu velmi agresívně, nevím, co mu kdo udělal, ale je to masakr.. 

A za ty dny se Orlík velmi zklidnil.. Je vidět, že mu i okolní pobíhající fretky pomohly, dnes už Orlík je hrabal do mého trička, a jinak si bere pastu, sušené maso... dost se uklidnil.. 

Tak ho ještě pár dní nechám, a pak ho zkusím vzít do ruky, uvidíme, co to udělá.. musím tedy počkat, až se mi zahojí prst, abych měla zase něco, s čím bych mohla fungovat :-)

14.10. Orlík se maličko uklidnil, už se mu dá i uklidit záchůdek v kleci a doplnit miska s granulkami, a přežiju :-) strašně mu chutná sušené masíčko, pasta, všechno.. vypadá to na dobré cestě :-) 

3.12. Orlík se postupně klidní, ale mazlík z něho ještě dlouho nebude. Ale už mu můžu uklidit záchůdek, aniž by mě u toho sežral :-)

13.1.17 Orlík je šílený hysterák.. dnes jsem ho vracela do klece a čapla jsem ho za ocas, abycho ho chytla a dala zpět, a jen jsem na něj sáhla, začal hystericky pištět jako když ho na nože berou... vůbec není zvyklý na lidi, ani za mák.. nevím, kde kdy žil, ale tohle je šílený... předávám ho do virutální adopce, protože už je jasné, že Orlík nikdy do klasické adopce nepůjde, budu ráda, když si zvykne u nás a na mě..co musí mít chudák za sebou, těžko říci.. 

23.12.18 Orlík se velmi zlepšil a dá se s ním "normálně" komunikovat, dá se vzít do ruky, pohladit, a nechat proběhat.. V tento okamžik však musím odejít z fretčárny, protože jinak mám za chvíli Orlíka v noze, v létě jsem s Orlíkem zakouslém v achilovce přeskakovala plůtek ve fretčárně, takže už jsem opatrná.. jinak je to pohodář, čistotný :-) 

Moc děkujeme jeho virtuální rodině paní Dagmar za měsíční podporu :-) 

img_7164.jpg26.1.2020 Orlík udělal neuvěřitelný pokrok, který jsme vůbec nečekali, a je natolik hodný, že si myslíme, že si může hledat nový domov :-) Jen ještě zařídíme kastraci :-)

30.8. Orlík je naprosto suprový freťák, rád hrabe kytky a dělá fretčí lumpárny. Moc už by potřeboval tu správnou super rodinu :-)

více fotek najdete ve fotoalbu. 

 

2.11. Orlík se přestěhoval do dočasky i Irče do bytu, a velmi si to užívá. Strašně se změnil, velmi se mu líbí být doma a spát v posteli. Najde tu správnou postýlku, kde by mohl zůstat napořád? 

31.3.2023 Orlík odjel do nového domova :-)

 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Statistiky

Online: 23
Celkem: 2854215
Měsíc: 33617
Den: 1542