Jdi na obsah Jdi na menu
 


RUPERT = BOUWEE

p1010143.jpg15.3.2012. RUPERT - v úterý pozdě večer jsme měli telefon, že rodina - shodou okolností současní majitelé Buchtíka - Chica  a Chili od nás - našli ve stodole freťáka..tedy..on se našel sám...  prostě k pánovi přišel, začal mu šplhat po nohách... tak oběhli celou vesničku, zda se někomu neztratil a tak, ale nikdo se k němu nehlásil, a tak volali nám.. Ihned nás upozornili, že asi nebude po zdravotní stránce v pořádku, že má vykousanou srst na zádech a bolák.. jinak je hodný, milý, papká, komunikuje... super.. Tak jsme neváhali a ihned ráno jsme si pro něho jeli.. freťák je opravdu krásný, asi rok starý, nekastrovaný, milý, přímo roztomilý... mazlivý...ale při dotyku na zahojenou ránu se po nás vždy ohnal.. vykusoval si stále chlupy.. takže první cesta byla na veterinu.. rentgen neprokázal žádné i třeba špatně zahojené zranění apod.. takže  po dohodě s p. doktorem jsme zvolili operaci, abychom věděli, co Rupertka - jak jsme ho pojmenovali - trápí... Výsledek prokázal, že volba p. doktora zvolit operaci byla správná.. Rupert měl poměrně velký absces, hnisavé ložisko o velikosti 3x0.5x0.5 cm.. které by jinak zahojit nešlo a naopak by mohlo udělat ještě větší "paseku".. Rupert má 9 stehů !!! na zádičkách, ale je aktivní.. po operaci dostal (tradičně) vodu s medem, pak zase spinkal a pak ve 22 hod slízal celou viyo kapsičku!!! má chuť jíst, pít, žít !! a to je super. Strefil se po asi dlouhém pobytu venku do té správné stodoly... Moc díky Tině a celé její rodině :-) zachránili mu pravděpodobně život.. :-) Ještě jednou Rupertka nakrmíme a pak půjdeme spinkat.. všichni :-). Zítra napíšeme, jak to vypadá dál, také musíme s Rupertkem na kontrolu, protože i tak to vypadá ještě na dlouhodou léčbu, kdy bude muset brát antibiotika, aby se pořádně vyléčil.. :-) tak mu držte palce.. svým jednáním, tím, jak se snažil najít ty správné lidi a doslova si řekl o pomoc, je naprosto vyjímečný a kouzelný... :-)

p1010142.jpg16.3. Včera k večeru jsme byli ještě s Rupertkem na kontrole.. ránu má hezkou.. no koukněte :-) a vše je v pořádku.. Rupertek velmi rád běhá, mazlí se, je strašně hodný, a strašně "žravý"... naše granulky mu moc chutnají, papká i vitamínovou pastu :-) vypadá to, že se měl někde moc dobře... odkudpak se chudák ztratil a co s ním bylo? .... tolik bych si někdy přála, aby zvířátka uměla mluvit.. aby nám mohla říci, co se dělo a i co by si přála a jak jim pomoci.. bohužel se můžeme jen dohadovat.. a tak alespoň vynasnažíme dát Rupertka co nejdříve dohromady a pak bude moci jít i k začátečníkovi.. je opravdu zlatý :-) ale zatím se stále léčíme, bereme antibiotika a cca ještě měsíc se léčit budeme :-)

20.3. Rupert je fakt skvělý.. moc hodný, milý, úžasný freťáček.. stále léčíme a každý den zatím dáváme antibiotika.. zánět byl poměrně rozsáhlý a musí se pořádně přeléčit :-)

28.3. Rupertka stále léčíme, abychom předešli možnosti šíření abscesu. Takže Rupertek má stále ATB, chodíme cca 2x týdně na kontrolu, další kontrola je v pátek :-) Jinak je Rupíno naprosto úžasný.. hodný milý krásný.. nevím, jaká přídavná jména v tomto směru ještě dopsat.. prostě je NEJ :-)

4.4. v pátek 30.3. i potom v pondělí 2.4. jsme byli s Rupertkem na veterině.. tvoří se mu totiž další hnisavé ložisko, těsně pod tím původním, stále mu z ranek teče ošklivý hustý hnis, a bojím se, aby se mu to nerozšířilo.. a tak dostává silnější ATB (synolux, prednison), vymačkáváme ložisko a ošetřujeme betadinkou.. tuhle jsem na netu objevila super přípravek - mast na ošetření, tak ho pro Rupertka zakoupím :-) snad mu to pak pomůže :-). Rupertkovi se to pochopitelně nelíbí (každý den po tak dlouhou dobu injekce, začíná být trochu "hysterický", ale nejde to jinak :-( ). Doufám, že se nám brzy podaří zánět překonat a Rupertkem bude v pohodě.. Jinak je to zlatíčko, běhá, lítá, hraje si, je to mazlíček :-)

9.4. Rupertkova rána se mi vůbec nelíbí.. celá znovu zhnisala, hnis teče odevšad, má velkou (cca 2x0,5 cm) odchlíplou kůži :-(. Hned ráno mažeme na veterinu..

10.4. Na veterině Rupertka prohlídli, kůži odstříhli a Rupertek musí znovu "pod kudlu", kdy se podívají, co to způsobuje takové problémy.. Držte mu palce, chuděrka maličká.. tolik si už vytrpěl.. :-(

11.4. Rupertek včera podstoupil tedy druhou operaci, kde mu vyndali další hnisavé ložisko.. Narkózu nyní Rupertek snášel moc špatně, vůbec jsem ho nemohla znovu "nastartovat".. večer jsem mu dala vodu s medem, to vypadalo ještě OK, i když byl velmi křečovitý.... pak spinkal. v půl druhé v noci jsem mu dala Viyo,  ale celou ji hned vyblinkal.. potácel se, padal, měla jsem děsný strach.. spinkal se mnou a celou noc na vyhřívěné podložce. Ve 4 hod jsem mu dala půl stříkačky vody s medem, víc jsem do něj nedostala.. ráno v 7 hodin už vypadal lépe :-) - hurá !!!! - začal chodit, a snažil se pořád si ránu otírat o vše kolem.. snědl 2 stříkačky rekonvalescenční kaše.. no.. a odpoledne jdeme na kontrolu, tak snad bude vše už v pořádku :-) chuděrka moje maličká..

16.4. Rupertek vše zvládl, kontrola v pořádku... takže máme ATB a po 5ti dnech jdeme na kontrolu znovu.. tj v úterý.. Však.. stále se mi to moc nelíbí.. uvidíme.. třeba se mýlím :-). Rupertek je jinak zlatíčko, hodný, milý, rošťák :-)

18.4. dnes se nám ozvala pravděpodobná majitelka Rupertka.. ztratil se jí freťáček v okolí Dvora Králové, s léčeným pravým bokem, milý a přítulný, jen trochu nesedí datum.. její freťáček se prý ztratil 10.3., ale Rupertek se našel už 27.2. Tak nevím.. pošlu slečně více foteček a uvidíme.. ..

19.4. to jsem to ale hlava děravá!!!! děkuji jak Tině tak paní Věře za upozornění.. Pravda, Rupertek se našel 13.3., takže to přesně odpovídá datu ztracení !!! již jsem se slečně omluvila a napsala správný datum.. včera když mi volala, tak téměř plakala, jakou měla radost, že Rupertek bude její ztracený freťáček.. tak snad jsem tu radost nepokazila.. :-)

Tak už plánujeme, kdy si slečně pro Rupertka - resp. Bouweho - přijede... :-)

Tak to vypadá, že Rupertek je opravdu Bouwe. Zkusím mu tak dnes říct :-) a že ušel na své pouti cca 10 km.. což není nemožné.. protože odpovídá i druh poranění, na které se léčil ještě doma, než se ztratil, čas ztráty a nálezu Rupertka, vidím to velmi pozitivně.. uvidíme v sobotu :-). Tak držte Rupertkovi palce, ať se vrátí do opravdového domova, kde ho mají rádi a moc jim chybí :-) a nutno říci, že slečně Zuzce muselo dát dost práce, než ho u nás našla.. v okolí rozvěšovala plakáty atd.. ale Bouwe se nenašel... a pak ho našla u nás.. (snad).. tak to tedy klobouk dolů :-)

20.4. Trochu se to komplikuje, musíme s Rupertkem ještě v úterý na kontrolu u veta, zda je již vše v pořádku a také na vytažení stehů  a tak se na něho sl.Zuzka přijede v sobotu podívat a domluvíme se, co dál.. Tak další zprávičky.. majitelka přijede až příští týden, až bude Rupertek bez stehů a v pořádku :-) tak u nás ještě uličník jeden miloučký pobyde :-)  

23.4. Po domluvě Zuzka sobotní návštěvu zrušila, že přijede až bude Rupertek po kontrole, aby si ho mohla zrovna odvézt..

26.4. Rupertek je v pohodě.. je to zlatíčko, prozatím je vše i po zdravotní stránce v pořádku, dnes jdeme ještě jednou k vetovi.. a pak když bude vše OK si ho pravděpodobně zítra (v pátek) paní Zuzka vezme domů :-)

30.4. bohužel Rupertek měl znovu malá hnisavá ložiška, a tak dostal znovu silnější ATB.. Ty zabraly, a tak dnes konečně můžu už říct, že mám - konečně - pocit, že Rupertek - tedy Bouwe - je v pořádku.. S paní Zuzkou jsme tedy ze zdravotních důvodů "odjezd" Rupertka - Bouweho - přesunuly na středu, kdy jdeme ještě - snad naposledy - na kontrolu k vetovi :-). do středy ještě dostává Rupertek - Bouwe ATB.

02.05. z Rupertka mám radost.. konečně se nám podařilo "zahnat hnis" a Rupí je v pořádku. Dnes nás ještě čeká kontrola na veterině, čipování a dnes večer by měl Rupí odjet domů. Očkovat ho nebudeme, je to brzy po prodělaných operacích a jeho tělíčko by se s tímto nemuselo dobře vyrovnat, takže očkování (proti vzteklině, které je povinné ze zákona) již zůstane na majitelce :-)

03.05. Rupertek - vlastním jménem Bouwee - odjel včera domů :-) dostal od nás i čip a balíček na cestu :-) majitelé slíbili, že napříště už bude mít Bouwee vždy kšírky při procházkách.. a tak se snad už neztratí :-)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

stefi - Rupik

moc drzim palce, ti hodni maji nejak vzdycky smulu, malinkej :(

stefi - Re: Rupik

joo ted mi naskocil dnesni zprava ze se nasla majitelka Rupika superrr!!:)

Tina - RUPERT

Zdravím Vás,
moc, moc děkujeme paní Aleně za bleskovou reakci a naprosto nezištnou pomoc pro freťáčka Ruperta, je to její zásluha, že je mu nyní dobře. Musím říct, že paní Alena se svým laskavým přístupem k fretičkám a jejich záchraně má náš velký obdiv !
Mohu potvrdit, že Rupík, ač se přitoulal, je absolutně neagresivní a přítulný mazlík, je vděčný za pozornost, má rád lidi a jistě bude vhodný i pro začátečníka. V místě, kde bydlíme, není obec, nýbrž osada, jako část obce, vzdálené 3km, zdejší lidi známe, jsou to dílem trvale bydlící, dílem chalupáři, ptali jsme se, nikdo fretku nepostrádá, pokud by se přihlásil majitel, samozřejmě budeme informovat. Zatím to spíš vypadá, že se Rupíka někdo sprostě zbavil, pokud se tedy najde někdo takový, kdo má o fretku opravdu zájem a bude ho mít rád, pak to bude to nejšťastnější řešení.
Tímto Vás, paní Aleno, zdravíme a moc Vám děkujeme, velmi si vážíme toho, co pro fretičky děláte !

Hezký víkend,
Tina Šindlerová

Alena - Re: RUPERT

Tino, díky i Vám a celé Vaší rodině.. :-) nejen za Rupertka, ale i za úžasnou péči o Chica a Chili :-) zvláště tedy díky oběma dcerkám :-) Alena

Pecka - Rupert

Dobrý den, kde přesně se Rupert našel?

Alena - Re: Rupert

Dobrý den, našel se na samotě asi na půl cesty mezi městy Trutnov a Dvůr Králové. Mohl by být Váš? zavolejte když tak prosím nebo nám na Vás dejte spojení :-) díky. AN.

Pecka - Re: Re: Rupert

Dobrý den, Rupík není náš, my máme naše mazlíky v pořádku doma, navíc je máme i čipované. Jen Rupík mi podle fotky připomněl freťáka, kterého jsem nedávno viděla na bazoši, že se ho někdo potřebuje rychle zbavit. Ale to bylo někde u Semil.

Alena - Re: Re: Re: Rupert

Dobrý den, tak to bohužel bývá.. často se u nás ocitnou fretky, které předtím někdo inzeroval.. nepovedlo se mu fretku prodat či darovat, a tak skončila na ulici.. :-(

Pecka - Rupert

Budu sdílet na facebooku, třeba ho někdo postrádá ;)

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Statistiky

Online: 15
Celkem: 2857143
Měsíc: 34607
Den: 1328