Jdi na obsah Jdi na menu
 


SRPEN 2012

 A K T U A L I T Y

31.8.

Hlásím s velkou radostí, že se zatím zdá, že Evelyn svůj boj o život 

p1010242.jpg

V Y H R Á L A. Dnes už to bude třetí den, co Eve papká sama konzervičky od Gourmetu. Ne, že by se přejedla, sní každý den jen jednu, ale celou a sní ji sama.. má po ní tedy děsný průjem, ale snad se s tím tělíčko brzy vyrovná.. Od pondělka tedy znovu dostává ATB. ATB má do soboty. Snad i potom bude vše OK :-) I očka se jí zlepšila, už je nemá "mrtvolně" propadlá, a začíná žít... lítá, pomalu jí nestačí 3 místnosti (které tedy dokáže svým průjmem zadělat naprosto celé :-) ). ALE  Ž I J E !!!!  A už začínám věřit, že BUDE ŽÍT !!!! Tedy řeknu vám, ta nám dala zabrat.. píšu úmyslně nám, protože byla 4 týdny v péči Jany B., která si s ní užila své.. Takže po necelých dvou měsících u nás snad Eve přežije.. Ještě není 100tně vyhráno, stále ještě od vás potřebuje držet palečky. Ale je to opravdu velká bojovnice a bojuje. :-) Jen tak mimochodem ještě, po shlédnutí Eve odborníkem tento usoudil, že Eve byla používána či využívána na porody.. no a když už její věk přesáhl na aktivní či produktivní rození miminek, cca 4 roky, prostě se jí zbavil.. není první ani poslední, a bohužel ani fretky nejsou jediná zvířata, která slouží jen pro získávání peněz svých majitelů.. však se rozhlédněte kolem... největší příkladem toho jsou asi psi.... a to nejen na množení, ale také především "za malou vodou" chrti... i u nás existují organizace, které se se snaží zachraňovat i tato zvířata, např. k nám dováží chrty, kteří již doslova doběhaly a patří utratit, protože se páníčkům už jejich výkon nelíbí.. vím, je to trochu z jiného soudku než Evelyn, ale z lidstva na světě se mi prostě někdy dělá nevolno.. a Eve je jen malou kapkou v moři či oceánu "penězohonců"... Smutné že? No, i takoví jsme.. "páni tvorstva".. vím, že téměř všichni, co čtete tyto stránky, mezi tyto lidi nepatříte, a tak prosím berte z rezervou moje ranní úvahy :-) ale nemohla jsem si pomoci :-)

A teď zase maličko veseleji -) Včera z hlídání odjel domů Alfík.. sice se mi nepodařilo ho dát s někým dohromady, najít mu kámoše, u fretek je to někdy složité, však víte, ale majitelé se rozhodli, že "do toho půjdou" se všemi riziky, pořídili domů druhou klec a odvezli si Lumpíka :-) dětem se moc líbil, už tady s ním blbli, a tak se Lumpík včera stěhoval do Litoměřic. Čekám na první zprávičky, jak to u nich vypadá :-)

Včera jsme měli ještě další 2 návštěvy (opět návštěvní den :-) ), a přijeli k nám na hlídání původně útulkoví Tutu a Arnoštek.. Pokud vzpomínáte, Tutu u nás byla již v prosinci, asi měsíc, kdy přestala prostě jíst, a nakonec jsme po všech vyšetřeních zjistili, že jí prostě nevoněly nové granule.. jo, i takové jsou fretky.. takže od té doby Tutu občas s jídlem stávkuje a je potřeba jí dát zcela novou značku granulí.. trochu se to vymyká fretčím stereotypům, ale fretka je prostě fretka.. Terce patří dík za to, jak ke všemu skvěle přistupuje.. Arnoštek je zlatíčko, tedy tady na nás a Terku, ostatní členy domácnosti kouše.. nepochopitelné, ale je to tak.. oba jsou však v pohodě, a budou u nás asi 10 dní po dobu dovolené Terky a její rodiny :-)

p1010243.jpg

A poslední návštěvnou byl nový přírůstek do útulku, 9ti týdenní miminko - klučina.. Je úžasný, krásný, mazlivý, pěkně "vypasený".. Myslím, že se u nás dlouho neohřeje.. Dle pravidel u nás pár dní zůstane, zda je v pořádku (i když je jasné, že je, ale pravidla ze zdravotních důvodu jsou taková), a pak Hurá do světa :-) Jo, zapomněla jsem, jmenuje se Jack :-) Na fotce se Jack spící rozvaluje již u n ás v pelíšku :-)

No a jinak vše OK. Mikešek hodně spinká, ale to on spinkal vždycky, jizvičku má opravdu krásnou :-)

 

 

29.8.

Evelínka má dnes svátek :-) A že ho holka oslavila!!!! Hned ráno začala sama od sebe jíst konzervičku.. běhala hladově po kuchyňské lince, tak mě napadlo jí ji dát... a ona se do ní pustila s takovou chutí !!!! a přes den ji snědla skoro celou.. a tak jsme dnes kaše vysadily...uvidíme, co bude dál, jestli jí to holce vydrží. Ale že mi udělala radost, to nemusím ani povídat :-)

Mikešek se nám vrátil z Brna !!! Má na zádech odoperovanou bouličku, má náhdernou, asi 4 cm dlouhou jizvu. Ale fakt krásnou :-) a nejraději by pořád běhal :-) Za Mikeška, jeho odvoz a vyzvednutí u MVDr. Jekla a Hauptmana v Brně musím poděkovat Renče.. moc moc díky..  

Z Brna nám pak Mikeška přivezla Pavla s Flaviem.. nehnou se od sebe.. Flavius je naprostý miláček :-) 

Na návštěvě na hlídání máme naši Míšu, společně s kámošem Dzamalkem.. je jí už teda kus :-) pěkně se nám spravila a moc jí to sluší, s Dzamalkem :-) Dzamalek první den trochu stávkoval s jídlem, Míša ne, je tu vlastně taky "doma", ale dnes už je OK :-) i Dzamalek :-) 

Zítra by se měl také domů vrátit 14 dní hlídaný Alfík. Je moc hodný, akorát rodina k němu chce ještě jednu freťuli, ale mě se nepodařio za těch 14 dní najít žádnou, se kterou by se snesli.. buď nepadl do oka někomu Alfík nebo naopak nepadla do oka Alfíkovi naše "nabídka"... a tak stále bydlí sám..

No.. a jinak vše při starém :-) 

 

28.8.2012

Ahoj všem... po týdnu opět novinky. Omlouvám se, že nejsou teď denně, ale den má pořád jen 24 hodin a nedá se nafouknout... a snad mi nebude mít za zlé, když napíšu, že fretečky mají přednost :-) 

a tak co se za ten týden událo:

-

p1010237.jpg

v první řadě nejdůležitější událost, náš srpnový srazík. Sešlo se nás tu ke dvaceti, někdo od pátku do neděle, někdo - spíše jen jedinci - jen na sobotní odpoledne. Většinou nás navštívili naše bývalé útulkové fretečky, ale i neútulkové :-) Lidiček tu bylo habaděj a fretečk v našem domě bylo přes 60 !!! Tak tak jsme se vešli :-)

p1010233.jpg

 i jsem měla trochu obavy, zda to náš dům vydrží, ale vydržel :-) holky vařili, starali se o fretečky, všichni společně se bavili a bavili :-) Byla to BOMBA a už jsme domlouvali další podobné srazíky :-) Naplánujeme.

Obsáhly jsme účast téměř ze všech i vzdálených koutů naší republiky.. Morava severní i jižní - Štenberk,  Brno, jižní Čechy - České Budějovice, severní Čechy - Liberec, východní Čechy - Hradec Králové, střední Čechy - Praha a okolí, no a chybí nám jen západní Čechy - holky z těchto míst - doufám, že příště doplníte naši zeměpisnou účast :-) a když by se přidalo ještě Slovensko (Adi :-) ) - nemělo by to chybu :-) :-) :-)

p1150328.jpg

jako "kulturní" program, jsme si "střihli" malé historické představení přímo u nás v Plužné, takže nechyběla střelba z děla z období třecetileté války (1618-1648), ukázka a výklad chladných i palných zbraní, pochopitelně nechyběl šerm :-) 

p1150335.jpg

který vypadal jako opravdový :-) až se mě holky ptaly, co si ti mí (moje drahá polovička a můj syn) udělali :-). Tak věřím, že i toto se líbilo :-) Ve vesnici jsme potom účastníkům akce předvedli i super zvířátko - fretku - o které byl velký zájem a lidé se ptali a ptali. Naše 

p1150348.jpg

sousedka mi dokonce sdělila, že už ví, proč chodí po své zahradě jako po plovoucí podlaze - resp. z jednoho krtčince na druhý.. protože krtkové od nás se přestěhovali k nim.. a protože víme, nejen z historie, ale i z praxe, že fretka jako "deratizátor" "funguje", budu pro sousedku sbírat "bobky", aby se i od ní krtci přestěhovali zase o kus dál.. doufám, že ne k dalším sousedům :-) nevadí, bobků je u nás dost pro celou vesnici :-) Všechny fotečky přidám dnes do fotoalba :-)

 

No, po víkendu náš útulek "zchudl" o 2 fretečky, nečekaně do adopce odešel Flavius. a ihned se stal miláčkem celé nové adoptivní rodiny.. kde ho milují nade vše. A Flavius to ví, a tak si je nádherně podmanil. :-)

Miminko Lízinka se vrátila domů.. její fretčí lidská maminka zde nasbírala dostatek know-how, pomazlila se i s otatními fretečkami a přestala se - v mezích normy - bát fretčích kousanců :-) a zjistila, že její miminko Lízinka je naprosto skvělá. A tak se povedlo, a Lízí odjela domů :-)

Na návštěvě byl u nás Forrestek :-) Jana nám ho půjčila jen na odpoledne, a zase musel k ní domů, kde má veškerou péči all inclusive :-) Forrestek dělá pokroky, změnil barvu ze zrz na klasickou tchoří, přibral a je prostě boží.... stejně jako péče Jany :-) Jani, slova díky se nedají vyjádřit pár slovy..tak snad víš, jak moc ze srdce děkuji :-)

Evelyn měla také celý víkend péči all inclusive od Gabči a Nely, které k ní místo mě vstávaly i v noci :-) Holky moc díky :-) Můj či náš společný miláček Eve se bohužel moc nelepší.. je stále hubená kost a kůže a stále nechce sama jíst.. takže krmení kaší ze stříkačky cca každé tři hodiny, s jednou delší přestávkou.. někdy Eve trochu kaše i vyblinká, někdy ne, někdy má káko průjmovité, ale od včerejška zase krásný bobek.. vypadám jako totální trotl, že se rozplývám nad kákem, ale mám vždy děsnou radost, když Eve - kamkoliv - "hodí" normální bobek :-) Eve je jinak miláček. I velmi ráda běhá, i když díky slabému tělíčku jí to moc nejde.. ale ráda je i venku, zahrabe si, maličko se proběhnem.. moc ji ale nevysilujeme.. potřebuje také nabírat sílu spánkem. Ale Eve je prostě boží.. bojuje a chce žít.. tak snad se nám společnými silami povede překonat toto období :-) Držte nám palce.. a holkám za víkendovou péči moc moc díky :-)

Mikešovi se vrátila boulička, a tak v neděli odjel s Renčou do Brna k MVDr. Jeklovi a Hauptmanovi a pak si ho zase vyzvedneme :-) Ren za pomoc moc díky. A dnes bychom měli o Mikešovi více :-) Ale prý to nebude snad nic vážného :-)

21.8. Tak se znovu hlásím se zprávičkami z útulku.. Omlouvám se, že nejsou každý den, ale fretečky jako takové mají přednost a pak už hurá do postele :-)

Mám nové zprávičky od Tequilky a Máji.. obě freťulky se mají skvěle, Tequilka se pomalu seznamuje s Bonifáckem a Sidískem a vcelku jim to jde :-), je to děsnej rošťák a doma ji mají moc rádi. Stejně super se má Mája, která se seznamuje s Fredíkem Josefodolským.. ze začátku v novém domově maličkou kousala, ale už je vše OK :-). Moc díky za adopce i za zprávičky :-)

Hlídaný Bártík v neděli odjel zpět domů.. moc se na něho po dovolené těšili :-) a Bártíka jsme v pořádku vrátili :-)

Forrestek je stále na dovolené all inclusive u Jany.. Má se naprosto skvěle a Janě moc moc díky :-)

u nás v útulku vše OK.. Adámek papká o 106, kapsičky, krásně přibírá a je to zlatíčko :-)

Nově hlídaného Alfíkovi se do seznamování s jinou fretečkou moc nechce.. je rád, že si u nás zvyká, je v pohodě, je moc hodný, ale seznamovat neee..

Evelyn mě stále zaměstnává s krmením.. sama prostě nesní ani kousek ničeho... Každé cca 4 hodiny ji krmím, tedy spíše "cpu" do ní kaši.. někdy jí s větší chutí, někdy s nechutí, ale zatím žije.. jestli přežije, je otázka.. Evelyn je velká bojovnice, a tak bojujeme spolu :-) někdy mě potěší, má už krásné káko, tak snad to zvládneme :-)

Oskárek je skvělý a už na něm vůbec nepoznáte, že měl hlavičku na stranu.. už je naprosto "normální" :-) fretka :-)

Malá Lízinka je naprosto úžasná.. mazlíček a miláček první třídy.. nepouštím ji tedy ve fretčárně, protože mám strach, že by mi někam při své "velikosti" zalezla a já ji nenašla, ale běhá jinde doma.. je úžasná.. kdykoliv se nechá vzít, a strašně ráda si hraje tak, že leží na zádičkách a hladíme ji prstama na bříšku :-) to miluje :-)

Jinak vše OK.. připravujeme se na náš srazík o víkendu, máme na sobotu připravené malé překvapení, tak doufám, že se všem bude líbit, a jinak grilovačky, výlety a pokec.. :-) doufám,že budou všichni spokojeni :-)

Tak ahoj, a zase brzy se přihlásím s novinkami :-) 

 

 

 

16.8. 

Dnes  jsme měli další plánovanou návštěvu.. přibyl mezi nás na 14 dní freťáček Alfons.. měl by si také vybrat kamaráda či kamarádku, ale zatím se mu do toho moc nechce.. tak uvidíme :-) zda se to podaří :-) Návštěva přivezla freťulím 3 melouny !!!! Jeden a kousek už nejsou... Ani jeden melou nestačí pokrýt potřebu tolika freteček :-)

Malá Lízinka je skvělá :-) Její majitelka dnes volala, že dorazí mezi nás na fretčí srazík příští víkend... tak uvidíme, možná si Lízinku odveze zpět domů :-)

Adámek už se "stabilizoval" a na konzervách pěkně přibírá... dnes si dal i melouna :-) Super :-)

Včera jsem měla velkou radost z Evelynky, ale bohužel dnes je to zase horší...je to jako na houpačce.... dnes si dala kapsičku, trochu konzervičky a masíčka, a večer už jsem nepovolila a Evelyn musí kaše, i když nechce.. Ale Eve překvapila, snědla kaši s chutí, dokonce 2 stříkačky !!! půjdu s ní dnes spinkat a ještě v noci ji nakrmím. Musí se z toho dostat !!!! Tak nám držte palce :-) prosím :-)

Jinak vše OK, fretky řádí, blbnou a dnes měli super dětskou společnost na hraní.. taková děcka bych potřebovala každý den.. to by se freťule vyřádili :-) 

 

15.8.

Dnes odjela do adopce Mája.. moc se u nás "neohřála".. Mája je skvělá a jak majitelce a její rodině, tak Fredíkovi Josefodolskému se líbila na první pohled.. snad si budou rozumět i doma :-)

p1010217.jpg

Maličká Lízinka je skvělá!!! vyděšené opravdové mini miminko, které "štěká" na naši kočku, která ho chce mateřsky "obejmout" a kouše, když se bojí, mi spí v dlani a mazlí se celé odpoledne a večer.. dala jsem jí do jídelny ohrádku, stačí ji, je tak maličká, že se vyběhá až až a jinak se mazlíme a učíme jíst z prstu.. pasty jí moc nejedou, ale jinak sní všechno.. konzervy, pamlsky, granule :-) je skvělá...

Adámek má snad nejhorší za sebou (doufám, že to nezakřiknu), papká konzervičky masové a je v pohodě.. šplhá po kleci, spí v hamačkách vysoko a je čilý a naprosto v pohodě. Mám z něho obrovskou radost.

Evelyn se maličko zlepšuje.. snad... taky nechci zakřiknout.. jí na střídačku kaši, kapsičky (napodobenina Viyo - od Vitakraftu - je to pamlsek, zatím špatně k sehnání, ale všem freťulím to moc chutí), odpoledne snědla pár - opravdu pár - granulek a 2 čajové lžičky konzervičky co dostává Adámek - a sama !!!! tak snad bude vše už jen lepší.. nosím ji v batůžku, ale teď spinká v pelíšku :-) snad to tedy vše nakonec dobře dopadne.. moc věřím :-)

ostatní freťulky jsou všichni OK :-)

zítra čekáme další (a snad poslední návštěvu tento týden), z Litoměřic dostaneme freťáčka na hlídání s tím, aby si u nás zvykl na nějakou freťuli.. tak uvidíme, jak se nám to podaří.. rodina by chtěla albínka, tak zkusíme Flavia a uvidíme :-) jak si kluci padnou do oka :-)

tak to je pro dnešek vše, dobrou noc zase zítra :-) 

 

 

14.8.

Dnes jsme si dnes plánu vyzvedli maliličkatou Lízinku. Zakoupená pravděpodobně od velkochovatele, množitele, údajně 2měsíční... Ha ha ha!!!! Bohužel Lízinka je tak 4-5ti týdenní mimino... paničce prokousla ucho, pokousala nohy, a nejen ty... je to její první fretka, a ačkoliv takto maličká, tím, že není socializovaná, ačkoliv pochopitelně prodejce uváděl že je nekousavá, skončila u nás... vejde se do dlaně.. papká granulky, od majitelky dostala pytel total baby ferret, takže to nej :-) umí pít z napáječky... a přijde mi spíš vystresovaná z toho všeho, co se kolem ní děje.. je to prostě nevychované mimino, ale bude skvělá... takže u nás pár týdnů zůstane a pak se uvidí, zda si ji majitelka vezme zpět či zda bude Lízinka k adopci. 

Každý den máme návštěvu.. včera to byl Bonifác, ke kterému se stěhovala Tequila, dnes přišla Lízinka, zítra se přijede podívat na novou kámošku Fredík Josefodolský a ve čtvrtek další klučina, který má zájem o kámošku... takže je to vcelku nabité.... 

Dnes se k nám vrátila z tábora u Jebakiju Mája (právě proto, aby si návštěvníci kluci mohli najít tu nej holčinu, která jim padne do oka), a ještě Evelyn... moje srdíčko... Je hubená, kost a kůže a vůbec nechce jíst... Jana ji krmila poctivě ve dne v noci každé 3 hodiny.. a přesto je Evelyn hubená... no.. je na tom o něco maličko lépe než byl Adámek, než začal jíst.. a tak uvidíme, jak se nám podaří Evelyn přimět papkat.. pokud ne, máme v plánu Brno, zjistit, co a jak se děje...Janě moc moc moc díky... strašně moc mi její péče právě o tyto problémové freťule pomohla... a na táboře ještě zůstává Forrestek, protože se tam má jako v ráji :-) vlastně to není tábor, ale super dovolená na Maledivách all inclusive v hotelu s 50ti hvězdičkama :-) JANI DÍKY. 

Bohužel i Mikešek nám dělá starosti, opět mu roste boulička na zádech.. takže budeme pomalu plánovat operaci.. zatím to není nic vážného, takže uvidíme, jak pojedeme do Brna, pojede Mikešek taky :-)

Včera jsem ještě do výčtu freteček zapomněla napsat Tima.. 4 měsíčního klučinu - obrovského - který se k nám vlastně ani nedostal.. Vyzvedla ho od majitelky Renča z Brna a nakonec si ho nechala.. takže Tim přišel a  hned našel nový domov.. viděla jsem ho při návštěvě u Renči, je úžasný !!! 

Jinak pohoda a klid.. Adámek papká kvalitní masové konzervičky, sní 2 za den !!! takže brzy z něho bude kluk jako buk :-) 

tak dobrou noc a zase zítra :-)

 

13.8.2012

Tak se konečně hlásíme po dovolené :-)

V útulku se za tu dobu toho dělo moc.. V první řadě jsou stále na super dovolené all inclusive u Jebakiju  Forrestek, Mája a Evelyn. Forrestek je miláček nad miláčky, stále za Janou chodí, je vidět na první pohled, že mu volný pohyb jak doma, tak po zahradě více než svědčí a Forrestek opravdu lidi miluje :-) Mája je zlatíčko a může jít ihned do adopce :-) Evelyn stále "zlobí" s jídlem, musí se krmit, ale Jana to všechno vzala za ten správný konec a Evelyn se má jako v ráji :-) Ještě však chvíli potrvá, než se její organismus vrátí do normálu, Evelyn začne jíst a bude OK.. Není divu.. po takovém nádoru. U nás doma je vše OK také... trochu -hodně - stávkoval s jídlem Adámek...prostě přestal jíst.. bylo docela složité ho k tomu zase donutit, byl pár dní na kaších a už jsem pomalu nevěděla co s ním... jednou se mu povedlo "zdrhnout" na chodbu a vrhnul se do misky našemu psovi na jeho granule... a tak tam spolu jedli oba několik dní...nestačila jsem se divit, jak náš pes reagoval... je prostě zlatý :-) však se jmenuje Angel :-) A tak už druhý týden Adámkovi kupujeme kočičí masové konzervičky a on sní každý den minimálně jednu... a je OK :-) Po tak dlouhém mlčení vezmu jednu freťulku za druhou: čtyřka Mondy, Denísek, Pavlínka a Sárinka.. jsou super.. strašně moc si společně vyhrají, Sára vždy čeká, kdy může kousnout, pak je teprve spokojená, ale už dlouho se jí to nepovedlo, jsme ve střehu :-) jinak jsou zlatí.. vedle nich bydlí Flavius, který se nám vrátil z adopce.. přivezli jsme si ho minulou neděli.. nesedl si s "domácí" fretečkou a noví majitelé nevěděli, jak situaci řešit... Flavius je mazlíček :-) zkoušela jsem ho skamarádit s Jasmínkou, ale nejde to.. jednou vyjede on, jednou ona.. a jsme v dalším "domečku" - vedle Flavia bydlíJasmínka.. to je neskutečné zlatíčko, ale maličko prasátko. Každý den musí hodit několik "bomb" těsně vedle záchůdku... potvora :-) pod ní bydlí Ízinka... :-) tak to sluníčko.. je hodná :-) ráda se proběhne, přijde si pro pamlsek a nechá se velmi ráda pomazlit. S její majitelkou stále řešíme, zda si Ízinku vezmou zpět či ne... rádi by, ale stále to z nějakých osobních důvodů nevychází. Tak uvidíme časem :-) Ízi už si u nás zvykla, však je tu více než půl roku a je v pohodě :-) Vedle Ízi bydlí naše pětka - Meddy, Bruny, Servác, Žofka a Čenda.. o těch není nutno moc psát. Jsou to naše sluníčka, naše radost. Jen Servác začal poslední dobou maličko pošťuchovat Meddy a té se to nelíbí a tak je musím občas rozdělit. Ale jen když běhají, když jsou v domečku, jsou v pohodě.. a ta to funguje vcelku bez problémů :-) Nad pětkou bydlí od minulého týdeny Sasu, která se přestěhovala od Renči k nám... No, musím říci,  že zatím mi dělá Sasu jen radost, nekouše, běhá, nechá se vzít do ruky a zdá se, že jí změna prospěla :-) Tak snad jí to vydrží :-) Vedle bydlí nad sebou... Méďa - naše fretčí babička, která je neskutečně hodná, milá, zlatá, čistotná, prostě úžasná.. běhá ráda, ale už jen maličko.. přeci jen je jí už 7 let :-)  Nad Méďou bydlí Mikešek.. Mikešek nám stále tropí trochu starosti, po kastraci má ještě stroupek, tak léčíme, ale už to snad bude OK. Boulička na zádech se však pomalu vrací.. a tak nás bude čekat v nejbližší době zase veterina... ach jo.. :-(. Jinak Mikešek je občas zlatíčko, občas si rád kousne.. taková krásná potvůrka to je :-) No a v patře nejvyšším bydlí Espí. Nádherná pohodová uličnice, která velmi ráda běhá a ještě raději mlsá :-) nejraději sušené masíčko.. ale vlastně je jí to fuk :-) sní všechno :-) Ve stejném patře vedle Espí bydlí Adélka :-) Sluníčko moje :-) Miloučká, krásná, pohodová, zlatá Adélka :-) Občas jí stále vyhřezne zadaček, ale jinak je OK :-) Pod Aďou bydlí Sisi - další fretčí babička :-) Sisi se velmi drží, ráda běhá, je velmi čistotná, je prostě kouzelná :-) A  v přízemí bydlí Devilek.. Devilek je nádherný prdloušek, třeštiprdlo :-) ale milý, hodný, čistotný... jen se nechce s nikým kamarádit :-(. Nevím proč.. ale vystačí si sám :-) Vedle 'Devilka bydlí Rozárka :-) Naše střírné zlato, sluníčko, nebo spíše stříbrný měsíček.. miloučká, hodná, občas běhá s Oskárkem, ale bydlet spolu nechtějí.. vedle nich ve velké kleci bydlí Krakenek, Johny a Sunny. Krakenek slaví obrovský úspěch, už jí granule a chodí na záchůdek !!!! Nestačím se divit. Nádherně přibral, je z něho úžasný obrovský tchoř :-) a stále stejně miloučký :-) Johny a Sunny mu dělají společnost a je jim spolu super.. Holky jsou skvělé uličnice :-) velmi rády běhají, jen otevřu klec, už jsou venku :-) Johny je pohodářka, Sunny se ještě chytit nedá a zpět do klece se vrací standartním způsobem - v rouře :-) Vedle tchoří trojky bydlí naše freťule - Pepíno, Fifča a Peťulka - musím říci, že holky, ačkoliv je to mamča s dcerou, si občas vjedou do vlasů - možná právě proto :-) a Pepíno je prostě můj miláček :-) ale jsou to největší čuníci ze všech fretek u nás doma... fakt.. neskutečné !!! :-) pod nimi bydlí Natálka a Coco :-) Holčiny nejsou útulkové, jsou u nás na dlouhodobé hlídání, a je to moje opravdu srdeční záležitost.. Natálka je moje láska :-) a Coco moje potvora.. Dnes zrovna chytila přes klec Sasu !!!! Ale Sasu se vyloženě konflit líbil a vyvolávala ho dál... holky se pěkně hašteřily :-) A jsme u dalšího fretčího domečku, který obývá v přízemí Lumpík.. Lumpík udělal velký pokrok.. je to mazlíček, nechá se pusinkovat, mazlit, je to zlatíčko.. myslím, že bude moci jít brzy do adopce :-) Nad ním bydlí dvojka Tadeáš a Felix... Super hravá skotačivá dvojka, na kterou je radost se dívat, jak si hrají, dovádí, skotačí, prostě blbnou... balzám pro duši :-) a na to, že to jsou dva chlapi, jsou velmi čistotní :-) Vedle nich bydlí Bártík, který je u nás na dovolené :-) do neděle :-) je nádherný... a moc hodný :-) zprvu se trochu bál, dva dny běhal po kuchyni, protože nechtěl - před námi - vylézt zpoza skříně, a tak jsme ho nechali.. nakonec se uklidnil, zalezl do deky na gauči, a bylo vše OK :-). Pod ním bydlí Betynka a Bára.. další naše útulkové stálice :-) hodné holky... i když tedy spíše už babičky :-) jsou velmi čistotné... jsou zlaté :-) no, pak v dalším fretčím doupátku bydlela Tequila, která však udělala za poslední 3 týdny takový pokrok, že dnes odešla do adopce, odstěhovala se k útulkovému Bonifáckovi a domácímu Sidovi. Te´d se snaží doma dát všechny freťule dohromady.. tak snad se brzy podaří.. Tequila není konfliktní, spíš se bojí.. no, uvidíme, jak toto dopadne :-) Místo Tequili bydlí teď Adámek, o kterém jsem již psala v úvodu :-) Nad ním bydlí Oskárek.. z toho mám obzvlášť velkou radost !!!! hlavičku už nosí jen rovně !!!! pije z napáječky a chodí si pro mlsky :-) je úžasný, jak vše zvládl :-) a vybojoval :-). no a poslední fretčí domek - tedy spíš dům - je velká klec, kterou nyní obývá Buráček.. Buráček puberťáček, ale milý :-) a krásný.. a čistotný :-) no.. a aby byl výčet kompletní, doma v obýváku právě lítá moje první fretečka v životě - Žofka, bez které, jak asi víte, by žádný útulek ani nebyl, která mě donutila fretky studovat a milovat. A s ní tam lítá a snaží se dostat ke mě do ložnice freťák Freďouš - moje první vychovaná kousavka.. který mě naučil, jak na to :-) no.. a zítra čekám další kousavku, dvouměsíční mimino, které už svou majitelku zmohlo tak, že je celá pokousaná, nohy, uši, vše a bezradná, a tak nám svou krásnou potvůrku přiveze zítra do výchovy.. no.. a to by opravdu prozatím stačilo, a přeji všem krásnou, kousavou, štípanou, DOBROU NOC :-) A více zase zítra :-)

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Statistiky

Online: 8
Celkem: 2871168
Měsíc: 35838
Den: 961