Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cindy

p1010013.jpg CINDY - adoptovaná

 

p1010014.jpg

3.9. 2014 Včera jsme si cestou do Brna vyzvedli dvouletou krásnou šampaň holčinu s růžovým čumáčkem, kterou se původní rodině nepovedlo vychovat, ačkoliv to bylo jejich miminko, a tak nám ji jako kousavku dali do útulku.. Cindy je vystrašená. Syčí na mě, až štěká, ale když už ji mám v ruce, je spíše vyjukaná. 

p1010013.jpg

7.9. Cindy se docela zklidnila.. je zvědavá.. mohu ji v pohodě vyměnit misky, vyčistit klec, a nenapadne mě.. pasta jí vůbec nechutná, plive ji.. ale naučí se.. :-) je čistotná a jinak vypadá, že by mohla být časem hodná. Potřebuje čas. Takže zatím je v karanténě, musí na očkování, a postupně vychovat. Na adopci je však ještě čas...

14.10. Po měsíci a půl udělala Cindy docela pokroky :-) už nesyčí, je nerada, když ji beru do ruky, ale neohání se, a prostě to vytrpí... ale zkoumá okolí a zlepšuje se. Je z ní krásná holčina, která nakonec bydlí s Boříkem a docela jim to spolu klape. K adopci to však ještě není, na to si Cindy ještě musí počkat :-)

16.11. Cindička udělala docela pokroky. Má novou zimní srst a je nádherná. Však stále se bojí a syčí.. už neječí a nekouše, ale ruky se stále bojí. Na pastu docela funguje. Než půjde do adopce, tak to ale ještě chvíli potrvá :-)

12.12. Ze Cindy se stala docela pohodvá fretčí holčina. Nesyčí, nekouše, běhá, jen na záchůdek nechodí vůbec, ani v kleci.. vše hází vedle :-( Může si tedy pomalu hledat nový domov, ale nový majitel musí počítat s tím, že to je prostě prasátko :-( Ale jinak je krásná a miloučká :-) 

28.12. Dnes se na Cindy byla podívat nová rodina. Tedy, původně přijela za Šmudlinkou, ale zjistili jsme, že si se Cindy padli více do oka, a tak Cindy už jen u nás počká, až si vše zařídí a přijedou si pro ni. A to bude v sobotu 4.1. Moc děkujeme :-)

11.1. Cindy odjela před týdnem do nového domova. Však nějak jim to společně neklapalo, s novou rodinou, Cindy je kousala a oni neměli dostatek trpělivosti toto období překonat. A tak ač neradi, Cindy nám dnes vrátili. Cindy je pochopitelně maličko vyplašená, ale věřím, že se dá brzy dohromady, a při příští adopci musím být opatrnější, resp. už je jisté, že Cindy se jen tak nedá, a nová rodina si ji bude muset získat :-) 

3.4. Cindy se nám po necelém týdnu v adopci vrátila zpět, noví majitelé její přechod do nového bydliště nezvládli a neměli trpělivost na to, aby si Cindy získali. Takže Cindy po návratu trochu "vyváděla", kousala, a dala nám najevo, že umí být super, ale jen s tím, koho si ona vybere a kdo to s ní bude umět. Nyní už je Cindy OK, je miloučká, a připravena do adopce, ale nového majitele budu pečlivě vybírat a musí mít opravdu dostatek zkušeností s fretkami a takovu odvahu a trpělivost, aby Cindy zvládl. Dalšímu stresu z nepodařené adopce nebudu Cindy vystavovat :-) Ještě podotýkám, že se Cindy nehodí k žádné jiné fretce, pouze jako jediná fretka, všechny ostatní napadá. Musí být jako jediná fretka v rodině, která se jí bude věnovat a která si ji bude umět získat. Pak svou náklonnost Cindy umí oplatit :-) 

3.1.2016 Uplynuly dlouhá doba, co je Cindy v útulku a za tu dobu udělala velké pokroky. Už chodí pouze na záchůdek, je velmi čistotná, a je hodná a poměrně hravá. Stále však platí, že se hodí spíše ke zkušenějšímu chovateli a pouze jako jediná fretka, jelikož všechny ostatní opravdu napadá. Je ale velmi krásná.. světloučká šampaň :-)

Srpen 2016 - Cindy má svou novou adoptivní rodinu, paní Michaelu S. Moc děkujeme za virtuální adopci :-)

26.1.2020 Cindy se udělal nádorek v oušku, a protože tohle je trochu těžší operativně na řešení a přeci jen Cindy bude brzy již 8 let, navštívili jsme veterinu Jekl Hauptman v Brně. Tak opět odvedli skvělou práci, Cindy vše zvládla a je v pořádku :-) Moc děkujeme. 

img_7254.jpg1.9.20 Bohužel Cindince se nádorek vrátil, a tak dnes je opět v Brně na operaci, kde podstoupí další operaci... Držte jí palce, pevně věříme, že vše opět Cindy zvládne :-) přeci jen je zase o chlup starší.. 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Statistiky

Online: 11
Celkem: 2871484
Měsíc: 35452
Den: 848