Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tullido

Tullido 

Nar: 14.6. 2016

Pohlaví: samec

Barva: dew angora

​Kastrace/očkování/čipování: ANO/ANO/ANO

Chování: hodný k lidem, k jiným fretkám jak ke které

Místo nálezu/způsob předání do útulku: od majitele

 

article preview

27.3.17 

tulik2.jpgv pátek 24.3. přijel na rychlo desetiměsíční klučina, dew anogra se zdeformovaným čumáčkem, kterého jsme pojmenovali Tullido. 

Tullido je krásný, samozřejmě jako dew hluchý, smardlavý kluk. 

Rozhodli jsme se, že zůstane v útulku, aby s námi mohl jezdit na přednášky a další akce, a lidi viděli, jaký může být chov angor, na barvičky, jak jsou tímto fretky postižené. 

U nás dostane kámošku - mou fretečku Djeninku, a bude mu fajn :-)

tullido.jpgProzatím se chystáme při první cestě ho vzít do Brna, aby ho zkontrolovali po zdravotní stránce, jak je na tom se srdíčkem atd, protože tyto angory bývají často nemocné, mají vrozené vady, a tak abychom znali jeho zdravotní stav. Pokud bude v pořádku, půjde na kastraci. 

S klučíkem se tedy můžete setkat :-)

30.8.2018 Tulido je po vyšetření v Brně a po kastraci, po zdravotní stránce je v pořádku, dokonce i srdíčko je OK. Máme z toho velkou radost.  Co nás však dost překvapilo je, že křivý čumáček nemá od angorských genů, jak jsme si mysleli, ale od toho, jak ho někdo nakopl tak, že mu nosík zlomil. Zlomenina je však zahojená a Tulido je jinak v pořádku. 

1.2.2019 Tulidko bydlí s Djenienkou. Jsou skvělá dvojka, která si spolu vyhraje, spinká spolu a prostě jsou naprosto úžasní a Tulidko má skvělou nádhernou kamarádku :-) Jsem za ně moc ráda. 

10.11.2020 Po přemlouvání, které jsem odmítala, jsem nyní došla k rozhodnutí, že dám do adopce Tulidka... Tulidka jsem si osvojila. Dostal se k nám do útulku před 3 lety, jako roční kluk, kdy majitel nedodržel čas předání, a já se vrátila na domluvenou dobu domů, a na dvoře před vchodem do domu, na psí boudě na mě čekala klec s Tulidkem a nějaké věci pro něho... No, šok to byl, co kdyby psi shodili klec, nebo otevřeli, Tulido by byl kdo ví kde... Kousal, prostě klasické nevychované mimino, navíc angora... Jeli jsme s ním na veterinu do Brna, na kastraci, jelikož jsem se bála o jeho srdíčko, ale tam nám potvrdili, že srdíčko má zdravé a křivý nos nemá jen z angorských genů, ale zahojenou zlomeninu, jak ho někdo tak nakopl, až mu nos přerazil.. K tomu kousání to bylo silné kafe, tak jsem se rozhodla si Tulidka nechat. Ubytovala jsem ho s Djenie, kterou jsem si také nechala z podobných důvodů, Djenie vychovávala všechny miminka v útulku. Bohužel minulý rok zemřela a Tulidko osiřel. Nepodasřilo se mi mu najít jiného kámoše či kámošku. Buď se fretek bojí on a oni ho bijí, nebo je agresivní on, a prostě je sám. Za roky u nás z Tulidka je mazlíček, který se opravdu může mazlit i s dětmi, a tak jsem se rozhodla, že mu umožním vlastní rodinu, kde bude stále s lidmi, které miluje. Moji podmínkou je však to, že vzhledem k jeho angorským genům se dá předpokládat do budoucna onemocnění srdíčka atd, a podmínkou adopce bude veškerá lékařská péče (kromě základních očkování atd) na veterině u MVDr. Jekla a Hauptmana. Pokud by se tedy našel někdo, kdo by Tulidka chtěl a respektoval tuto závažnou podmínku, zároveň s tím, že budu chtít o Tulidkovi (ne)pravidelně zprávy, jak se má, tak se ozvěte. Je to super krásný kluk. Kastrovaný, čipovaný, očkovaný a připravený na mazlení v nové rodině.

8.1.2021 Tulido dnes odjel do nové rodiny. Moc děkujeme za adopci a nový domov.

8.7.2021 Tulidko je od 1.7. zpět u nás v útulku.... Měl špatné zoubky, kvůlik covidu to majitelka neměla čas řešit a bohužel už je to špatné, tak musel do Brna a bude muset na operaci, dostat transfuzi krve atd.. Jeho stav je docela vážný, ale zatím se Tulidko drží, papká kašičku sám z mističky a příští týden se chystáme do Brna na kliniku Jekl&Hauptman.

Tullido v Brně absolvoval operaci zoubků, některé zoubky byly vytaženy, jiné ošetřeny. Tullidko dostal 2x tranfůzi krve, a vrátil se k nám zpět, relativně v pořádku k další léčbě.

img_9812--kopie-.jpg15.8. Tulidko je stále u nás v útulku. Bohužel pooperační stav nedává dobře a stále jí pouze kaše. Sice sám z mističky, ale nic jiného nechce. Pokud mu zamícháme i drcené granulky do kaše, rázně packou misku odstrčí a dá nám jasně najevo, že tohle prostě jíst nebude.. A tak jen kaše a kaše a kaše... Tulidko je po nich pěkně tlustoučký, zdravotně je v pořádku, musíme jen počkat, až se ze všeho srovná a začne jíst normální stravu. Dáváme mu čas :-)

17.9. Tulidko se lepší, už krásně papká i konzervičky a syrové masíčko. Stále však dostává i kaše, na doplnění všech potřebných živin. A tak si tu u nás ještě pobude :-)

10.11. Tulidko je plný překvapení. Když už začal papkat, pojeli jsme podezření na onemocnění srdíčka a inzulinom. Objednali jsme ho tedy do Brna na kliniku Jekl&Hauptman, kde MVDr. Hauptman obě naše podezření potvrdil. Tulidka prohlédl přímo specialista kardiolog, a dnes je na operaci inzulinomu. Tak snad vše dopadne v pořádku a zítra nebo v pátek si Tulidka zase vyzvedneme. :-)

24.1.22 Tulidko se léčí se srdíčkem, 2x denně dostává léky, ale je čilý a je v pohodě. Během února pojedeme do Brna na kontrolu :-) Tulidka už si necháme, a tak ho přeřazuji do virtuální adopce.

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 35
Celkem: 2845821
Měsíc: 32069
Den: 1045