Jdi na obsah Jdi na menu
 


FRETEČKY Z RODIN, KTERÝM JSME POMÁHALI S LÉČBOU

Tady bych jen zařadila fretečky, kterým jsme pomohli, když nás majitelé požádali o pomoc, a vlastně nebyly "útulkové", ale jen na chvíli u nás...

I pro vás platí, když byste kdykoliv potřebovali radu, pomoc, s vaší fretečkou, neváhejte nás kontaktovat. Přeci jen nám už jich "prošlo rukama" více než 150 a tak máme nějakou tu zkušenosti nasbíranou a pomůžeme, poradíme, velmi rády :-)

 

beda1105.jpgBédíček

cca v březnu 2011 jsme pomáhali s léčbou ušního svrabu Bédíčkovi.. tedy, pomáhali jsme jen na dálku, radou a tak, jinak si vše Hanka zařídila a platila sama, od nás měla jen maličký příspěvek, protože léčba byla opravdu nákladná.. Bédíček měl ušní svrab, Hanka s ním jezdila pravidelně do Brna, ačkoliv to měla doslova přes celou republiku. Bédíček se vyléčil, má se super a Hanka si k němu z útulku od nás vzala potom kamarádku :-) Hance moc díky, jak se ke všemu postavila. :-). Bédíčkův "případ" byl podnětem k dalšímu řešení aplikace léku Otospectrine na léčbu ušního svrabu u fretek.. Řešili jsme společně s českým klubem fretek, ale bohužel náš původní cíl, zapsat do průvodního letáku k tomuto léku, že tento lék není vhodný pro léčbu ušního svrabu u fretek, se nám nepodařilo zajistit.. dovozce tohoto léku do ČR se k našemu návrhu postavil velmi negativně :-(. Tak jen apelujeme na všechny majitelé fretek, aby kontrolovali léky, které jim vet dává, především na léčbu ušního svrabu a také jsme obeslali všechny veterináře u nás v ČR s touto informací.. Tak snad se nám podaří ochránit další fretečky před odpadnutím oušek, hluchotou, po aplikaci tohoto léku.

 

obrazek1.jpgFaldík

v červnu a červenci 2011 jsme léčili Faldíka.. jeho majitelka Monika Junková se na nás obrátila o pomoc už v zoufalé situaci, kdy veterinář, kam s Faldíkem chodila, chtěl Faldíka "uspat"... byl to mladý sameček, krásný.. a tak jsme ho hned ten den, kdy nás Monika kontaktovala, u ní doma v Ústí nad Labem vyzvedli a druhý den dovezli do Brna. Pan doktor Jekl opravdu doslova za 5 minut 12 vytáhl Faldíka hrobníkovi z lopaty... Faldíček byl pak u nás, ještě jsme o něho pečovali a pak jsme ho Monice vrátili.. Monika nám slíbila uhradit veterinární náklady za Faldíkovi léčbu v Brně, to bylo celkem 3600,-. Myslím, že to zase není vysoká částka.. na to, kolik jsme s Faldíkem strávili času, nocí, péče, léčby, cestu do Ústí a 3x cestu do Brna.. bohužel, ačkoliv uplynul už skoro rok, Monika nám uhradila pouze 500,- Kč a už vůbec nekomunikuje, nebere telefony a je už jasné, že nám tuto částku (nehrazenou tedy z účtu fretek, ale z mého soukromého účtu), neuhradí.. Toto mě vcelku mrzí.. Naštěstí jsem zjistila, že mě tato negativní zkušenost neodradila pomáhat jiným fretkám.. a naštěstí ne všichni lidé jsou jako Monika. více o Faldíkovi můžete najít v adoptovaných freťulkách, má vlastní stránku Faldík :-) 25.6. Měsíce plynou a Monika se ani neozve.. natož, aby cokoliv za léčbu Faldíka zaplatila.. :-( Ať žije lidská čest :-)

 

obrazek1.jpgNoel

letos v březnu se na nás obrátila paní B. z Mladé Boleslavi, která už 2 měsíce léčí společně s naším vetems vého 11ti měsíčního fretáčka Noelka. Bohužel Noelek se nelepší... a tak zkusila i nás.. spojili jsme se naším veterinářem, ten s p. doktorem Jeklem a společně jsme našli (snad) příčinu Noelkovi nemoci - proliferační zánět střev... Noelka jsme si na týden vzali k nám, protože nejedl a hubl.. když jsme si ho brali, měl 1100 g... pravidleně kaší, píchali jsme ATB a po týdnu jsme Noelka vrátili majitelce (moc se jí po něm stýskalo). Noelek v té době vážil už 1300 g a zánět se zdálo, že po ATB ustupuje. Nadále s ním bude majitelka dále docházet k veterináře na injekce a v pondělí se na něho půjdu podívat :-). Paní majitelka - ačkoliv jsme nic nežádali - nám dala velký pytel granulek, byla moc vděčná, a pochopitelně veškerou péči za Noelka u veta hradila sama :-). Noelek má super rodinu. Věřím, že se z toho brzy dostane :-) Ještě o něm napíšu :-)

obrazek1.jpg25.4. Noelka jsme léčili u nás, nakonec srávil 3 týdny v Brně, kde se snažili dělat nemožné, nakonec na Noelkovu nemoc přišili, ale bylo pozdě.. Noelek měl zarůstání střev, vrozenou vadu, a nedalo se nic dělat.. Noelek nakonec po velký bojích sám svůj boj o život vzdal.. Odešel v tichosti 25.4.2012. Je nám po něm smutno, byl skvělý.. Noelku, přejemem ti na cestě za duhový most jen vše krásné a bezbolestné :-)  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 20
Celkem: 2814458
Měsíc: 28124
Den: 1221