Jdi na obsah Jdi na menu
 


PODMÍNKY ADOPCE

DOTAZNÍK K ADOPCI: http://www.fretkyboleslav.cz/clanky/podminky-prevzeti-fretky./dotaznik-k-adopci-fretky.html

article preview

 

 jeduuuu.jpg

K tomuto bych chtěla předem dodat, že podmínky a především zmíněný dotazník, jsou závaznou součástí k adopci fretky, a v případě, že máte pocit, že vám zasahuje do soukromí atd, že odmítáte návštěvu zástupce útulku u vás doma, tak nemusíte o fretku žádat. Podmínky byly stanoveny zástupci útulku na základě několikaletých zkušeností provozu útulku, a neustoupíme z nich. Jde nám o to, abychom věděli, kam fretky půjdou, jak se budou mít, a pokud je vám toto na obtíž, fretku vám nedáme :-) to jen předem..děkujeme za pochopení. 

Podmínky a požadavky:

1. nezměrná láska ke zvířátkům a pokud již máte zkušenosti s fretkami, tak přímo k fretkám... :-)

2. vyplněný dotazník:  https://www.fretkyboleslav.cz/clanky/fretky-v-utulku/podminky-prevzeti-fretky./dotaznik-k-adopci-fretky.html

Fretečky mladistvým do 18ti let je možné předat pouze s doprovodem a pod "záštitou" dospělého. Upozorňujeme, že bez vyplněného dotazníku Vaši žádost o fretku nebudeme brát za závaznou!!!

Zároveň si dovolujeme informovat, že fretku "rezervujeme" po složení rezervační. zálohy ve výši 1.000,- Kč. 

3. předkontrola - umožnění návštěvy v místě budoucího bydliště fretky zástupci útulku. Zástupce zkontroluje místo bydlení fretky, vybavení, přístup dalších zvířat k fretce, celkovou vhodnost umístění zvířete do adopce. Předkontrola je nutná u první převzeté fretky od nás z útulku. Samozřejmě vám zástupce útulku také zodpoví všechny otázky a pomůže radami tak,  aby fretce u vás bylo co nejlépe.

4. být s námi v kontaktu.. nechceme vám dělat hlídací psy ani vás sledovat.. prostě jen chceme vědět, že se u vás má fretečka jako v ráji, že ji milujete, ačkoliv vám hrabe kytky, shazuje hrnečky ze stolu, hrabe popelník, krade ponožky, chleba a okurky, kouše vás do nohou nejlépe když právě vylezete z vany, a občas vás výchovně kousne :-) Především bychom chtěli vědět o každém problému, nemoci, změně v chování "naší" - vaší fretečky, s každým problémem rádi pomůžeme, adopcí freteček se nezbavujeme odpovědnosti za ně.. milujeme je, proto jsme si založily tento útulek a milujeme je pořád, i když jsou u vás :-) a jsme jen a jen rádi, pokud se u vás mají lépe než u nás, protože my jim prostě nemůžeme poskytnout takový prostor a takovou lásku jako vy, když jich máte méně.. Po dobu pobytu u nás se o ně staráme s nejlepším vědomím, svědomím, láskou a péčí, jakou jim je jen možné dát, ve dne v noci, a jsme moc rády, když za nás toto břemeno převezmete. Za to se vám odvděčí fretečka už sama.. Jsme vděčni za každý mejlík, každou fotečku, i když nás musíte omluvit, že někdy reagujeme trochu opožděně.. také chodíme do práce, náš útulek je náš koníček (nebo spíš kůň), který nám zabírá tak 4-5 hodin denně (a to když nejsou "krizovky" jako kastrace, nemoci atd).

5. vrácení fretečky do útulku - v případě, že se již o fretečku nemůžete dále starat z jakéhokoliv důvodu, máte za povinnost nám ji vrátit zpět. V žádném případě ji bez našeho souhlasu nesmíte prodat či darovat třetí osobě.

6. strava - Požadujeme, aby nový majitel respektoval, že jde o šelmu s potřebnou stravou.  Jsme nároční na stravu.. naše fretečky jsou krmeny tím nejlepším fretčím krmivem a požadujeme, aby jím byly krmeny i nadále.. v žádném případě nesvolíme ke stravě nevhodných granulí... 

7. chov - Naše fretečky jsou zvyklé na "domácí" prostředí, není vhodné je umístit venku ve venkovní voliéře.. máme je proto, že je máme rády a ne proto, aby byly jen tak umístěné venku a občas se na ně někdo přišel podívat a dát jim trochu toho jídla a pití.. Stejně tak to platí i o zavírání v kleci doma.. u nás jsou fretečky zavřené každá ve své kleci, jelikož nemohou být přes den všechny puštěné volně - z bezpečnostních důvodů - v současné době jsou většinou fretky umístěny ve výbězích, kde mají dostatek volného pohybu.. a v novém domově bychom jim chtěli umožnit lepší život.. takže i tak k tomu přistupujeme.. více volnosti.. neříkám, že je nemůžete zavřít, když jste v práci a tak, ale požadujeme, aby fretečka měla dostatek volnosti a pohybu.. ten je pro její psychiku nezbytný.. jinak se vám z ní stane divoké zvíře.. a bude se nám vracet zpět :-(  

8. fretka jako taková - od nás odchází zdravá, v pořádku po zdravotní i psychické stránce - což je pochopitelné, dále všechny fretky od nás jsou vykastrované (až na výjimky miminek apod., kde není kastrace ze zdravotních důvodů možná), každá fretka je čipovaná a čip je registrovaný na náš útulek :-)

9. bydlení fretky - naše útulkové fretečky jsou chované v bytě, nejsou zvyklé na venkovní chov a toto požadujeme i pro jejich adoptivní rodinu. Fretku do venkovního chovu neposkytujeme. Zároveň také prosíme vážně promyslete vaše bydlení.. zda opravdu je možné fretku chovat doma, v bytě, zda vám nebude případně vadit její pach adod. V případě bydlení v pronajatém bydě prosíme o informování majitele bytu předem... aby se nestalo, že si od nás vezemete fretku, ta si začne zvykat na nové prostředí, nový domov, a pak nám ji musíte z důvodu nesouhlasu majitele bytu vrátit.. myslete prosím na psychiku fretky, není to hračka :-(

10finanční pomoc útulku - pro vysvětlení musím napsat, že fungujeme jako občanské sdružení, resp. spolek dvou "šílených" bab - které se vrhly na zachraňování freteček a nemáme podporu od státu ani žádné organizace.. "Žijeme" pouze z darů "bláznů" do fretek, kteří kromě svých freteček přispívají na naše útulkové, a to kolikrát nemalými částkami.. za to jsme jim velmi vděčni a díky nim můžeme fungovat.. Naše průměrné náklady na jednu fretečku šplhají k 8000 Kč, při operacích jsou částky mnohonásobně vyšší. V průměru jsou zahrnuté náklady na stravu, bydlení, ošetření proti svrabu a blechám, případná léčba nemocí, nechutenství atd, očkování proti psince, vzteklině, kastrace, čipování atd.. Např.  kastrace samičky stojí cca 5000 Kč, kastrace samce cca 3000 Kč, dále čip, odsvrabení, vakcinace atd... Při adopci nepožadujeme částku za fretku jako takovou, zvíře dáváme do adopce zdarma, však jsme nezisková organizace a můžeme fungovat především jen díky darům lidí, kteří mají fretky rádi. Toto však nepokryje veškeré náklady na útulek, a proto požadujeme uhradit částečně vynaložené náklady na adoptovanou fretku, které by budoucí majitel stejně musel vynaložit (očkování proti vzteklině, psince, odblešení, odsvrabení, kastrace...) 

Částku jsme stanovili paušálně

- ve výši 3500,- Kč

- za fretky starší 5 let je příspěvek pouze ve výši 1000,- Kč 

 

11. při převzetí fretečky od nás vyplníte Protokol o převeztí fretky - Převzetí fretky z utulku

12. převzetí fretky - upřednostňujeme osobní převzetí fretky u nás v útulku...chceme Vás také poznat, podebatovat o fretečce a dohodnout vše potřebné a také co fretečka potřebuje. V žádném případě fretky neposíláme kurýrní službou nebo tak nějak.. Fretky můžeme také zprostředkovaně přiblížit přes naše spolupracující osoby, především se týká západních Čech - Kadaň, Morava - Brno. Možnost je také převzetí na našich akcích, které se konají na různých místech republiky několikrát do roka. V tomto případě sledujte Akce útulku či nás kontaktujte. 

13. balíček do začátku - každá fretečka od nás dostane s sebou malý "startovací" balíček, tj. granulky, na které je zvyklá, pochopitelně k ní dáme "know-how", jak se kterou fretečkou zacházet, jednat, v čem je odlišná od jiných, co má ráda a co naopak nerada, dále pamlsky, vitamínovou pastu, dečku na kterou je zvyklá, aby pro ni změna prostředí byla co nejméně náročná.. . Dále k fretečce doporučujeme zakoupit kožené kšírky, které jsou "bezpečné" a fretečka má menší šanci se z nich vyvléknout (než např. z nylonových, které jsou běžně dostupné v obchodech), pro začátečníky máme připravenu knihu o fretkách, kde je krásně popsané, co je vlastně fretka za stvořeníčko.

14. hlídání fretky - "naši" - vaši fretečku od nás převzatou vám pohlídáme téměř kdykoliv v době vaší dovolené či při jiném případě, zdarma.

15. právní řád - dle našeho státního právního řádu zvíře do půl roku po nálezu náleží původnímu majiteli, pokud se o něj přihlásí.. v tomto případě byste museli fretečku vrátit.. s tím, že původnímu majiteli by byly naúčtovány veškeré účelně vynaložené náklady na pobyt zvířte u vás (nemoci, kastrace, strava atd). Abychom vás uklidnili, toto se nám ještě nestalo.. většina freteček se k nám dostane přímo od původních majitelů, a na toto se již nárok na navrácení zvířete nevtahuje.

16. odebrání fretky - vyhrazujeme si však také právo fretku nekompromisně odebrat,  pokud s ní nebude zacházeno dle výše uvedených pravidel, tzn. nebude o ni dobře postaráno po stránce stravy, pití, zdravotní péče či bude umístěna v nevhodných prostorách (např. v zimě i v létě ve velkých vedrech ve venkovní voliéře)

závěrem: Kontaktujte nás, velmi rády vám zodpovíme vaše dotazy :-)

 

Na oplátku nabízíme skvělého společníka do rodiny: fretečky z našeho útulku odcházejí do adopce po zdravotní a psychické stránce naprosto v pořádku:

  • odsvrabené  a odblešené 
  • očkované proti vzteklině (do 5 let)
  • očkované proti psince (do 5 let)
  • čipované
  • kastrované (vyjma miminek a dospívajících fretek)
  • socializované, vychované, vymazlené, nekousavé :-). I tak však musíte počítat s tím, že se jedná o šelmu, která bude v novém prostředí, a musí si zvyknout jak na nové prostředí, tak na lidi okolo ní. Buďte tudíž shovívaví, s chovem rádi poradíme. 
  • Každý nový majitel dostane Fretčí minimum, brožuru o chovu fretky. 
  • jsme vždy připraveni pomoci radou s dalším pobytem fretky v novém domově. 

      

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

DarrickMycle - Discover the Ultimate Guide to Crypto Trading Platforms!

Hey everyone! I've just stumbled upon an incredible website that's all about cryptocurrency exchanges. If you're looking to dive deeper into the world of crypto, this might be the right resource for you!

The site (https://cryptoairdrops.ru/) offers in-depth analysis of numerous crypto exchanges, including the ins and outs of their trading platforms, security protocols, supported coins, and overall reliability. Whether you're a beginner just starting out or an advanced user, there's something for everyone.

What I found particularly helpful was their comparison tool, which made it super easy to compare different exchanges and find the one that best fits my needs. They also cover the latest trends in the crypto world, which keeps you up-to-date on all the important news.

If you're curious about exploring different cryptocurrency exchanges, I highly recommend checking this site out. It's an invaluable resource that can help you make educated moves in the volatile world of cryptocurrency.

Let's dive into it and help each other out! Would love to hear your thoughts and experiences with different exchanges as well.

Andrea Braunova - Adopce fretecky Ferdika

Dobry den kazdy den koukam na vase stranky a cekam kdy se objevy nejaka fretecka k adopci.Vim ze Ferdik byl puvodne jenom na hlodani ale dnes jsem se konecne dockala a je k maní,dlouho jsem ho okukovala.
Mela jsem od Vas jiz dve fretky Kyklopka(to byla moje neskutecna laska) a za rok jsem si jela jeste pro Špuntika.Oba kluci se dozili 8 let a dodnes na ne vzpominam.Je to uz spoustu let..mezi tim se mi narodili dve deti a ted jsem nejak tak zase zacala touzi to vuni fretciho kozisku.
Mame doma jen rocniho kocoura a rybicky.O fretku bych se starala Ja a pomahali by deti.V dobe nasi dovolene by se o ni starali moji rodice..tak jako kdysi.Bydlime na vesnici v novem domecku ktery je nas.Fretule bude bydlet doma a v lete je moznost pobyvani na terase a zahrade.O utulku vim uz z prvnich adopci a pravidelne sleduji Vase stranky.Na freteckach mi nevadi nic..miluju jejich vuni,jsou to roztomile rostandy..jsou jako deti.Samozrejmosti je postarani se o ne v kazdem pripade..vetrina a financni prostredky nejsou zsdny problem..s msnzelem oba pracujeme a vim ze je to nakladne.Fotky,informovani utulku a vase pripadna navsteva jen potesi..drive jsem fotky take posilala.Mejte se moc pekne..Ferdikoj vyberte ten nej.domov s kdyby se na me usmalo stesti tak tady je na me kontakt..s pozdravem Andrea Braunova (drive Chomicova). Tel.776 460 056 ..email andrea.chomicova@gmail.com

Eliška Šedová - Fretka k adopci

Dobrý den, rádi bychom adoptovali fretku po kastraci. Již jsme měli 2 fretky a začalo se mi stýskat po tak úžasném tvoru, jako je fretka , který obohacuje život. Měli bychom zájem o fretku - samičku. Pokud bude mladá fretka, byli bychom raději.

Michaela Illková - Fretka k adopci

Hezký večer, rádi by jsme nabídli domov krásné mladé energické 5 létě fretce.Jak je to s podmínkami u ní?S přáním příjemného večera Michaela Illková

Věra Vedralová - Adopce frettičky

1. Samec nebo samice, věk max do dvou let. Hravá, kontaktní, socializovaná a zdravá.
2. Ano jednu, nesocializovana kousavá fretka, která
se moc bála lidí.
3. Ne, žádná jiná zvířátka doma nemáme
4. Já (mamka) a děti.
5. Ne.
6. Ve vlastním bytě na malém městě.
7. V bytě.
8. Krásné, loajální zvíře, kamarád na celý zivot.
9.Dobré recenze.
10. Od jiných chovatelů a přes internet.
11. Agresivita.
12. Blízká rodina.
13. Ano, samozřejmě.
14. Záleží na zdravotním stavu fretky, jinak cca 1000 Kč měsíčně.
15. Ano.
16. Ano.
17. Ano.
18. Ano.
19. Ano.
20. Pokud neumřu, tak stále já.
21. Ano, jsem si vědoma.
S pozdravem, Vedralová.

Jitka Ksandrová, j.ksandrova@gmail.com - dotazník

1. samička, vhodná k dětem
2. fretku jsem ještě neměla, měli jsme morčátko, mám zkušenosti se psy, můj otec choval lišku a jezevce
3. jiné zvíře nemám
4. o fretku bych se starala já, přečetla jsem si o jejich chovu na internetu
5. měla jsem silnou alergii na morčátko, pokud bych se rozhodla pro adopci, nechala bych si udělat testy u mého alergologa
6. bydlím v Praze - Horních Měcholupech na sídlišti v bytě 3+1, zatím se mnou bydlí dospělý syn. Když byl malý, moc si fretku přál, ale manžel mu to nedovolil (manžel před rokem zemřel a já hledám zvířátko vhodné pro mě, což by fretka mohla být)
7. bydlet bude v bytě, ještě pracuji, mám kancelář, ve stejném domě, kde bydlím, takže si cestou do kanceláře dojdeme na procházku a pak se může vyspinkat v kanceláři ve svém pelíšku. V poledne půjdeme domů na oběd, takže se zase může proběhnout. Atd.
8. mám 30 minut od bytu velkou zahradu, vím, že na volno ji pustit nemůžu, protože by nenašla cestu domů, kdyby se zaběhla, ale na vodítku by mohla běhat po zahradě.
8. o vašem útulku jsem se dozvěděla z internetu a líbily se mi vaše webovky
9. na fretce by mi vadilo, kdyby nebyla čistotná
10. pokud bych jela na delší dovolenou a syn se nemohl o fretku postarat, byla bych Vám vděčná za pomoc, náklady na péči bych vám uhradila
11. Zatím jezdím autem, takže navštívit odborného lékaře ve větší vzdálenosti není problém.
12. Mám dost finančních prostředků na běžnou péči i na případnou náročnější péči o nemocném zvířátko
13. pokud přijedete k nám domů, budete vítáni, ocením vaše případné rady ohledně péče
14. není problém poslat informaci i fotky mailem, případné změny nahlásím
15. pokud bych vážně onemocněla a nemohla se o fretku starat, bylo by skvělé, kdybych ji mohla dát do péče vám a nemusela se strachovat, co s ní bude dál.
16. pokud bych si adoptovala miminko, určitě bych ji po dosažení pohlavní dospělosti nechala vykastrovat. Domnívám se, že vykastrované zvířátko je klidnější a také tolik nepáchne.
17. co se stravy týká, určitě mi poradíte, co je pro fretku nejlepší, kvalitní a správnou stravou si ušetřím případné zdravotní komplikace.

Kontakt: j.ksandrova@gmail.com, mobil 777 189 983




Jitka Ksandrová - dotaz

Dobrý den, zvažuji adopci fretky, ale jelikož jsem toto zvířátko ještě neměla, ráda bych navštívila Váš útulek a poradila se s Vámi. Je mi 64 let, takže případnou adopci beru velmi vážně. Pokud byste si na mě udělaly čas, nepřijedu s prázdnou, daruji Vašemu útulku 1.000,--Kč za čas, který mi věnujete. Ještě pošlu vyplněný dotazník, abyste si o mně a mém životě udělaly představu.

Monika Jenkova - dotaz

dobry den prosim mjžeme se zeptat zda nebudete mit v budoucnu miminka freteček velmi vam děkuji Jenkova a prosim dkud jste

Jana - Adopcia

Dobrý deň, písala som Vám na fb ohľadom Bjorna a Conni. Sú títo dvaja krásavci ešte k mání? :)

Prosím kontaktujte ma na jana.jankovicova94@gmail.com

Krásny predĺžený víkend prajem :)
Jana

MILAN BROŽ - ZÁJEM O ADOPCI

Máme zájem o adopci fretule ideal převzetí sobota neděle nejlepe po velikonocích domluva na 603 749 106 nalimynrec@seznam.cz

Lucka - Housse

Bylo by možné vložit foto fretečky Housse? Děkuji

Petra - Obdiv

Jste naprosto úžasné a opravdu Vás obdivuji:)

semi - ......

Prosím,kdyby to bylo možné,mohli byste sem dát nějaké videiko s vašimi fretkami?Nejlépe i s Arnoštkem.

martina bucharová - fredík

Dobrý večer.už sem vám psala ohledně Teddyho,ale podle toho co tu píšete,myslím že Fredík by byl pro začátečníka lepší.Chci se zeptat jestli je kastrovaný?

Stanislava - adopcia čiro

Pisala som vam uz ohladne cira , co by obnasala adopcia??AK nieje kastrovany je podmienkou pred opustenim utulku aby sa kastroval,co by vlastne stala adopcia??Vlastne podmienky??

Alena - Terka a fretka

Terko, napiš prosím na e-mail tebo tvou adresu, spojíme se :-) Alena

Alena - Terka

Ahoj, příspěvek jsem přesunula do Příběhárny.. je krásně dlouhý a tam má dostatek prostoru :-)
díky moc za něj.. Alena

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 27
Celkem: 2841760
Měsíc: 30881
Den: 1471