Jdi na obsah Jdi na menu
 


PODMÍNKY UMÍSTĚNÍ FRETKY DO ÚTULKU

Dotazník: http://www.fretkyboleslav.cz/clanky/podminky-prevzeti-fretky./dotaznik-k-prevzeti-fretky-do-utulku.html

article preview

 

 dyno.jpg

 

JAK ŽE TO JE S PŘEVZETÍM FRETKY K NÁM DO ÚTULKU? 

K tomuto bodu toho není moc co říci.. fretečky přijímáme kdykoliv (až na výjimky, kdy bychom jich měli tolik, že by se to opravdu nedalo zvládnout, ale zatím jsme to zvládaly :-) a nemáme žádné podmínky.. tedy - krom vyplnění Dotazníku k umístění fretky: zde nepožadujeme žádný finanční obnos (pochopitelně, pokud dáte, budeme rádi), ani se nevyptáváme a nepřemlouváme vás, abyste si fretečku nechali.. vaše rozhodnutí je vaše věc a my jsme již další "kolo" k tomu, aby bylo fretečce co nejlépe a především se jí budeme snažit vybrat tu nej nej novou rodinu. Vše o fretečce můžete sledovat na našich stránkách. Však bereme za to, že v případě žádosti o umístění fretky k nám, je to vaše vážné a konečné rozhodnutí, že jste před tím zkoušely další možnosti řešení vaší situace a to především tak, aby bylo fretce co nejlée. 

Informace o fretce - prosím berte na vědomí, že "dáváte pryč" fretečku, která byla zvyklá na vás, na prostředí, a opravdu si musí připadat, jako když ji "žere" dinosaur - obrázek nebyl vybrán náhodně.. Abychom eliminovali fretčí pocity nebezpečí co nejvíce, a freťulka měla možnost se rychle adaptovat na nové prostředí a poté i na novou rodinu, proto prosím věnujte náležitou pozornost druhé části dotazníku, která se týká informací o fretce. Také prosím vězměte s sebou k nám její pelíšek, který jí necháme, aby změna nebyla příliš velká, trochu granulek, na pár dní, na které je zvyklá, prostě aby se u nás cítila co nejlépe. Fretka má ráda stereotyp a každá takováto změna je pro ni náročná, fretka většinou reaguje tím, že přestane jíst, začne kousat a tak.. My se s tím vyrovnáme, ale jde nám o to, aby freťulce bylo co nejlépe a její psychika byla OK :-)

 Také prosím mějte na vědomí, že fretečky starší 3-4 let snáší jakokouliv změnu velmi špatně.. mnohem hůře, než fretečky mladší. Poté reagují tím, že přestanou jíst, čímž nastávají další problémy.. Prosíme vás tedy, zvažte, zda opravdu musíte dát starší fretečku, která je na vás zvyklá, pryč.., zda je opravdu nutné ji vystavit všem rizikům..  

Doprava - fretku je nutné k nám do útulku dovézt. 

Rada s výchovou - pokud si však máte s fretečkou "jen" problémy, nevíte si rady s výchovou, a rádi byste přijali naši pomoc, velmi rádi pomůžeme.. Dokonce si od vás můžeme fretečku i převzít, "dát" ji dohromady - především pokud se týká agresivity fretky a poté vám ji zase vrátíme :-)

Stejně tak můžeme u nás umístit vaši fretečku po dobu vaší "kritické" situace  - ať to jsou povodně, zdravotní stav, prostě cokoliv - a poté vám ji zase vrátíme :-) V tomto případě se vám o fretečku postaráme zdarma :-), dokud nebudete v pohodě, abyste si ji opět mohli vzít domů. 

Jen nás kontaktujte v případě jakéhokoliv problému a věřím, že se domluvíme.. :-)

Však jsme tu právě pro fretky :-)

 

AKTUALIZACE ZÁŘÍ 2013 - stále platí 

Po negativních zkušenostech, kdy se nám v útulku "množí" fretky v důchodcovském věku, jsme se rozhodli, že nebudeme do útulku bez opravdu závažných důvodů, za které nepovažuji např. stěhování do menšího bytu, protože fretka se vejde všude :-)  přijímat  fretky starší 5 let. Pro fretky je to opravdu velký stres, přestanou jíst, a my pak neděláme nic jiného, než se snažíme tyto fretky stabilizovat, udržet při životě, na stará kolena je zvyknout na nové prostředí, které  už mají na dožití a tím pádem v podstatě zabírají místo fretkám, které to opravdu potřebují a které mají šanci na to, najít si naším prostřednicvím nový domov. Navíc ve většině případů jejich majitelé odmítají i cokoliv na ně hradit, jsou prostě rádi, že se zbavili svého "problému" a "hodili" ho na naší hlavu, a my potřebujeme finance na úhradu veterinárních nákladů na fretky nemocné, zraněné, nalezené atd a připadá mi zbytečné vynakládat vysoké finanční náklady na rekonvalescenční kaše atd na udržení starých fretek při životě, které by ve svém původním domácícm prostředí tyto problémy neměly.. V neposlední řadě je to i velmi časově, organizačně a fyzicky náročné, každé 4 hodiny tyto fretky krmit. Jsem ochotná tyto fretky přijmout za opravdu vážných podmínek majitele a s tím, že na ně bude měsíčně přispívat  částku na úhradu stravy fretky a péče o ni.  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

alena sandrikova - informace o Alfonsovi

Ddobrý den ráda bych se zeptala na Aalfonse,jestli je ještě k dispozici a hlavně jestli hodí pro začátečníky y k malému dítěti,měli by jsme o nej zájem.Ještě bych se zeptala jak je to u vás s penězi,kolik se platí.zeptalaMoč děkuji za informace.Sandrikova A.

Alena - Re: informace o Alfonsovi

Dobrý den. Alfons je již v novém domově, i na webu je uvedené, že je zamluvený. Veškeré další informace najdete v kolonce Podmínky k adopci. Hezký den. A.N.

jonas - FTRETKA KOUŠE

Pokaždý když se kní kdokoliv přiblíží kouše do nohou.Koupili jme ji od majitele
kterého prý kousla do ruky a od té doby fretku do ruky nevzal jeho přítelkyně
fretku taky nevzala do ruky ( od té doby co kousla přítele do ruky ). Bojíme se jí potřebujeme jí někomu dát prosíme o radu a odebrání. Máme jí teprve 3 dn.
takže není problém aby se odebrala není na nás zvyklá a jednomu členu rodiny
škrábla až do krve. Jediné co udělá je že kousne a uteče.

Alena - Re: FTRETKA KOUŠE

Dobrý den, napište prosím na sebe kontakt, domluvíme se ohledně fretečky. případně můžete zavolat na náš telefon 773082536 nebo napsat e-mail na utulek.boleslav@seznam.cz. Takto je těžké něco řešit. Hezký den. Alena Nedbalová

Dominika - našli jsme fretečku

Dobry den mam doma 2 fretečky samičku a tatinka albinka jsou to mi mazličci a jsou super ale mam ted jeden problem našli jsme spřitelem fretčiho samečka jak se toulal po louce uplne sam skoušeli jsme najit majtele ale nikdo se neozval asi proto že fretečka byla hrozne špinava a kulhajici na jednu nožičku tak sme si ho vzali domu a dali do starši klece sameček se nas velmi boji počurava se strachy a kouše nas a pajda na tu jednu zadni nožičku v kleci dela hroznej nepořadek a kaka si do pelišku a WC ho nezajima ale ma hroznou chut k jidlu sni uplne všechno co mu dam ale nevim si snim rady a 3 fretky jsou prome moc naročne protože dotoho čekam ješte sve miminko a finačne je to velmi naročne ale zatim se držime ale určite sem si jista že dalšiho samečka doma mit nemužu dekuji za pochopeni prosim porat te mi dekuji

ŠTĚPÁNKA KLIKOVÁ - FRETÁČEK

Dobrý den,ja sem si pořídila přes inzerát fretáčka.Že ho darujou.Byl v šílených podmínkách.Předchozí majitel neměl prý na něj čas.Měl ho v tmavý malý skřínce v ní pár děr na vzduch.U vnitř měl jen kusy strarých hadru a to měl chdák misto pelišku a wc.Když ho pustil po mistnosti tak šel po rukou a nohou nešlo si ho pohladit a ten kluk si schoval i ruce aby si ho mohl vzit na ruku.HRUZA,,Nemohla sem ho tam nechat.Doma sem ho hned vykoupala chudak byl celej mokrej a smradlavej od moči.A PROČ PÍŠU,HONZÍK NEMÁ NEJSPÍŠ DUVĚRU K LIDEM,KDYZ HO PUSTIM PROBĚHNOUT PO BYTĚ TAK SIČÍ A SEM TAM JDE JEŠTĚ PO NOHOU.SKUSILA SEM MU DAT KŠÍRKY A JE KLIDNĚJŠÍ ALE STEJNĚ JAK MUŽE TAK BY MĚ CHTĚL KOUSAT...????NEVITE JAK TO KOUSANÍ HO ODNAUČIT???Nebude to i tím že kouše ,čím si musel projít a Těd ke všemu je v říji .Chci aby mohl i volně běhat po bytě a nekousal.MAM SKORO 2 HOLČIČKU.Máte nějaké rady PŘEDEM DĚKUJI

Gabika - Problem s vychovou

dobry den , mam problem s vychovou mojej 4 mesacnej fretky. strasne kuse je agresivna.. mam ju uz mesiac a vobec si nechce na nas zvyknut, nevieme co mame snu robit.. kupovala som ju od "chovatela,, s tym ze je zvyknuta na hladkanie a uplne skrotena- ze vobec nekuse. vzdy ked ju pustim s klietky tak sa mi vzdy skovava pod postel a vide sa von iba najest a napit.. ako nahle sa ju pokusim chytit tak bud utecie alebo ma pokuse..
neviem si snu rady

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2843853
Měsíc: 31996
Den: 1628