Jdi na obsah Jdi na menu
 


(728)Bobeš

zamluvený

Nar: ?

Barva: Tchořovitá

Chování: lepší se.

Zdravotní stav: v pořádku

 

 

28.3.2019

Dnes jsme si za Českou Lípou, v Žižníkově, vyzvedli nalezeného klučíka. Po 18té hodině volala paní, že mají na zahradě nalezenou fretku... Na mou žádost se podařilo paní freťáka zavřít do psí boudy, aby byl zajištěný do mého příjezdu.  A jelikož mi Tomáš V. vezl z Pardubic další dvě fretky, které jsem si měla vyzvednout v MB v 19.30, moc času jsem opravdu neměla a věděla jsem, že vše toto stihnout bude na hranici možností.. Nicméně jsem vyrazila. Díky novým technologiím, čímž myslím navigaci v mobilu, jsem vše našla velmi dobře a začal odchyt opravdu divoké fretky. Nálezkyně říkala, že freťák - pojmenovali ho Bobeš - se vyskytoval u sousedů a u nich žije od 10. února !!! Nastěhoval se do opuštěné psí boudy, do které si ze zahradní lavičky přes celou zahradu dotáhl podsedák, aby si nové obydlí "zařídil". A tak tam žil navolno... Každý večer ho paní nakrmila, granulkama, konzervičkama, a Bobeš byl vcelku spokojený. Horší to bylo s rodinou, jelikož Bobeš je opravdu divoký, a obyvatele domu ohržoval a kousal.. Takže našli náš útulek.

Nemusím vám psát, že odchyt byl zajímavý... Bobeš byl zalezlý ve velké boudě, syčel, a hrozil.. mít tam ruku, asi by nedopadla dobře.. naštěstí zvítězila žravost, a jak si ode mě bral pamslky, tak při jednom převzetí od mě z ruky jsem ho chytla.. a šup s ním do přepravky.. kterou se tedy Bobeš rozhodl zničit a dostat se zpět na svobodu, a vydrželo mu to celou cestu do MB. Ale přepravka prokázala svou pevnost, a tak nakonec i Bobeš usnul :-) 

Do MB jsem dojela s malým zpožděním, ač jsem jela .. no, nebudu to psát :-), Tomáš naštěstí vymyslel variantu vyzvednutí tak, aby stihl poslední autobus zpět do Prahy, a tak vše dobře dopadlo. 

Doma jsem vytáhla Bobešovi přicuclá klíšťata, což se mu tedy moc nelíbilo, ale zvládli jsme to :-) A pak už jsem mu dala pokoj, jelikož bych nemusela dobře dopadnout :-)

14.4.2019 Po prvotních divokých dnech, kdy jsem kolem Bobeše chodila tak trochu obloukem - tedy samozřejmě jsem mu vždy dala pamlsky, které má moc rád, učím ho na pastu, kterou nezná, jsem mu vždy dokázala vyčistit záchůdek, do kterého tak napůl chodí dělat potřebu :-) Bobeš má velmi rád syrové maso, pije jen z misky, z pítka neumí, ale jinak se lepší a stává se z něho spořádaný freťáček :-) je čím dál méně divoký, evidentně mu vyhovuje, že má pravidelnou stravu, nemusí se ničeho bát, je aktivní, komunikativní a věřím, že z něho časem bude správný fretčí kluk :-)

30.4. Bobeš se zklidnil, stává se z něho fajn kluk.. Jen přeskočí ohrádku, tuhle mi skočil do popelnice skočkolitem a vyndat ho tedy byla legrace.. kdo z koho.. :-) ale zvládli jsme to. Velmi rád má syrové maso a asi by si ještě dal i prsty.. ty však v nabídce nemáme :-) zatím... 

17.6. Bobeš udělal obrovské pokroky.  Zklidnil se, v klidu běhá po fretčárně a nevšímá si mě, což je obrovský pokrok. Dokonce není konfliktní s jinými fretkami. Nechá se vzít i do ruky, a tak pokačujeme ve výchově :-) mám z něj velkou radost :-)

26.1.20 Bobeš je šílený uličník... včera mi přeskočil ohrádku a honila jsem ho po celé fretčárně a dělal si ze. mě ještě srandu... Myslím, že kdyby se našel někdo zkušený a aktivní, kdo by chodil s Bobeškem ven, aby se mohl pořádně vyběhat, a uměl si s ním poradit, že si Bobešek může najít nový domov. 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 23
Celkem: 2842078
Měsíc: 31098
Den: 1632