Jdi na obsah Jdi na menu
 


BÁRA

Bára - adoptovaná

snimek-032.jpg23.12.2010 - včera jsme si dovezli cca čtyřměsíční miminko - samičku BÁRU. Bára pochází z velkochovu a poté byla zakoupena ve zverimexu.. a tak podle toho vypadá a proto nám ji majitelé dali.. je nevychovaná, nesocializovaná, strašně kouše, prokousne i rukavici.. Prostě ji od mala chyběl kontakt s lidmi... :-( Co jsem tak za tu chvilku co je u nás stihla vypozorovat.. Bára nekouše z agresivity, ale prostě ze strachu.. když ji chci vzít do ruky, snaží se utéct, schovat se co nejdál.. a když už to nejde tak se prostě začne bránit a kousat.. ale fest.. V noci hned prozkoumala nový domov, pelíšek, hamaček, začala si hrát s hračkou, tak si myslím, že to časem bude dobré.. bude s ní ale ještě práce :-) jinak je to krásná tchořenka :-)

27.12. Bára bude skvělá, jako ostatní fretečky.. zatím se prostě jen šíleně bojí, jak v podstatě nepoznala lidskou ruku.. moje předpoklady se vyplnily.. nebude to s ní tak zlé, jak to zprvu vypadalo.. :-) Barče jsme poměrně v pohodě ostříhali drápky a už líže pastu z ruky.. zprvu jí nechutnala - neznala ji, ale už zjistila, že je to strašně dobré... takže jen občas mi přikousne prst, když dolíže pastu a ráda by ještě :-) zatím ji tedy mám jen na vodítku, protože se bojím, že mi někde zalez a nebudu ji moci chytit, protože se tedy šíleně bojí.. i v kleci je poměrně problém ji chytit, ale lepší se to.. Bydlí společně s Teylinkou, holky si vcelku padly do oka a Teylinka jí moc pomáhá ...zjistit, že svět je vlastně fajn a lidi taky :) takže tím, jak není sama, získává jistotu a bojí se den ze dne míň a míň.. mám z ní velkou radost, dělá opravdu skokové pokroky :-)

3.1. Baruška se za ty necelé 2 týdny co je u nás úplně změnila.. kousnout mě nestihla ani jednou, spíš byla děsně vystrašená, ale nejdříve jak Teylinka, se kterou bydlela, a teď i Anička, která se k ní nastěhovala včera, když Teylinka odjela do nového domova, jí moc pomáhají najít pevnou půdu pod nahama, tedy spíše jistotu v lidi, v prostředí kolem.. Baruška je skvělé zkoumavé mládě :-) myslím, že ještě pár dní a bude opravdu super.. jinak je čistotná, chodí na záchůdek a papká všechno :-)

10.1. Baruška udělala opravdu velké pokroky... bojí se stále, ale míň a míň a hlavně už vůbec nekouše.. suprově se snese s jinými freťulkami.. myslím, že bude super jako společnice k jiné freťulce.. takže se pokusíme ji nabídnout zájemcům, kteří se ozvali na Aničku - musí se nějak podělit, když jsou dva a Anička je jedna :-)

12.1. tak to vypadá, že si Baruška našla novou majitelku i fretčí kamarádku, tím, jak je úžasná je prostě dostala :-)

17.1. Baruška odjela v pátek do nového domova ke kamarádovi Krtkovi.. No, moc se zatím nekamarádí, podle posledních zpráv "mají oddělené ložnice", ale snad se to časem zlepší.. uvidíme :-) Baruška se spíš musí "srovnat" s novým domovem, zvyknout si a tak.. jinak Krtek je velký pohodář, tak by jim společně mohlo být fajn... uvidíme :-)

9.3. Baruška je od 13. února zase u nás, tedy na chvíli... v novém domově s ní měli trochu problémy, Baruška se pořád schovávala, občas kousla a tak, a tak jsme si ji vzali zpět na "dovýchovu"...

7.3. byla na kastraci - konečně - vše proběhlo v pořádku, odpoledne a tak do půlnoci holčina spinkala a moc se nechtěla probrat z umělého spánku, tak jsem do ní o půlnoci nacpala trochu vody s medem, pak mezi 3-4 hod ráno se začala probírat, vylezla z teplého pelíšku a tak dostala Viyo kapsičku - ta jí moc nechutnala, ale je výživná, tak si nakonec dala říct a spapkala ji celou a ráno dostala znovu a pak už byla úplně v pohodě.. Odpoledne kontrola u veta, dostala ATB, které budeme mít ještě 5 dní a pak cca po 10-12 dnech vytáhneme stehy..

1.4. Barča je bez stehů, po zdravotní stránce naprosto v pohodě, chtěli jsme ji již vrátit adoptivním majitelům, ale jednou Barča velmi pokousala naši návštěvu.. a jelikož nám ji i adoptivní majitelé dali zpět právě také kvůli kousání (a kvůli říji), tak jsem se rozhodla ještě s její adopcí vyčkat.. je to zvláštní.. Barča je jinak naprosto v pohodě, když je u nás doma.. ale změna prostředí atd ji vyloženě nedělá dobře. Takže ještě pobyde u nás a uvidíme, jak se bude vše vyvíjet.. Ona se časem poddá.. jak tak pozoruji, Barča je velmi chytrá freťulka.. Bydlí teď v "triu" - tj Xavík, Dorotka a Barča - ve velké ferretce, kde mají dostatek místa pořád a musím říci, že si to užívají.. mají spoustu prolézaček, schůdků, zavěšených hamačků a tak opravdu lítají z patra do patra a honí se. Pochopitelně každodenní volný pohyb po bytě mají také, to se krásně honí.. a když tam přijdu, spinkají všichni tři společně.. všichni tchoříci, a přitom každý jiný.. řekla bych, že Barča je z nich nejchytřejší.. třeba i právě pro to kouše, dává nám najevo svůj názor :-) takže na ni musíme opravdu pomaličku, aby ona sama se rozhodla, co chce :-) je to osobnost :-)

4.4. Řekla bych, že Barča se ve společnosti Xavíka a Dorotky cítí dobře a všichni 3 jsou naprosto v pohodě..  Jít jim do klece vyčistit záchůdek a dát granulky je vždycky tak trochu sázka do loterie - jestli se mi nikdo z nich nezakousne, ale zatím jsem vždy vyšla s čistým štítem :-). Ale ferretku si opravdu užívají.. jen tam přijdu, přiběhnou všichni ke dvířkám ze všech možných stran.. :-)

29.4. Barča se pomalu lepší a společnost Dorotky a Xavíka jí dělá moc dobře.. jsou sehraná trojka, že si vůbec neumím přestavit, že bychom je někdy měli rozdělit.. zejména Xavík a Barča si spolu strašně vyhrají :-) Ke zkušenému chovateli by Barča časem mohla jít do adopce, ale ještě uvidíme.. zatím je ještě čas.. nechtěla bych, aby se vracela a zbytečně zažívala stresové situace.

6.5. Barča si velmi zvykla na Xavíka a řekla bych, že je to nerozlučná dvojka.. pořád jsou spolu.. spinkají spolu, běhají, hrají si, jsou skvělí :-)

20.6. Baruška odjela včera do nového domova ke mladé kámošce Elišce.. holky si padly do oka, tak snad to tak bude nadále.. :-)

23.6. Baruška se nám hned v úterý vrátila z adopce... důvod je jednoznačný.. začala kousat.. Barča se prostě rozhodla, že bude bydlet jen u nás.. protože u nás je opravdu zlatíčko.. hodná, milá, mazlivá, kouzelná, je hodná i na "cizí" lidi.. i na "cizí" fretky... ale jen na chvíli.. než zjistí, že by to měl být trvalý stav.. pak začne kousat na krev a musí zpátky k nám... Tak vám nevím, co s ní.. Buď musí jít opravdu k velmi zkušenému chovateli, který "přetrpí" ono kritické období socializace Barči v novém prostředí a nebo prostě zůstane u nás :-) potvůrka jedná krásná miloučká :-)

27.6. Baruška potvůrka je opravdu holka stresoun... je strašně hodná, hravá, milá... ale jen než začne mít strach... to pak kouše... v neděli si ji naše návštěva spletla se svou fretkou, chtěla Barču chytit a tak ji pěkně kousla.... a přitom já bych řekla, že je to mazlíček... :-) bude potřebovat opravdu velmi trpělivého majitele, který bude ze začátku chápat její obavy a pak si sem jistá, že Baruška bude skvělý společník :-)

7.7. Barča je zlatíčko.. opravdu tomu nerozumím a začínám mít pocit, že tu bude muset zůstat... Najde se někdo trpělivý, kdo by Barču respektoval a naučil se k ní najít vztah? aby ona měla šanci najít si vztah k němu :-)

11.7. Bára je děsná "zdrhačka" ... uteče potvora skoro z každé klece.. rozhodla jsem se, že časem klece sjednotím a pořídím opravdu jen fretčí klece s malými otvory mezi mřížkami, protože tohle je děsný... zatím mám i klece pro králíky, které jsou super, ale pro samečky.. Barča dokazuje, že pro holky opravdu nejsou vhodné.. takže nyní je Barča zvlášť.. velké klece jsou plné freťulek, kterých je více pohromadě a další takovou, abych tam dala 3 fretečky - nemám :-( a dávat 3 fretečky do malé - to je nesmysl.. takže Barča má bohužel přes den samotku... no, spinká, tak snad jí to moc nevadí.. odpoledne bude zase dovádět s Devilkem a Jolinkou.. :-)

19.7. Barča je prostě zlatíčko.. já fakt nechápu, proč se pořád vrací z adopcí, protože co se mě týče, patří k těm hodným fretečkám...jsem si jistá, že správný přístup a trpělivost nového majitele, a pochopitelně především láska, by přinesla své ovoce :-)

15.8. Barča je notorická útěkářka.. takový fretčí Kájínek :-) nikdy ji nenajdu v kleci.. ještě že žádná ostatní fretečka neumí to co ona, jinak by to byla pěkná mela.. už ale dostala jiný příbytek, ze kterého se nedostane.. spolu s ní se pochopitelně stěhovali i Devilek a Jolinka, se kterými společně bydlí :-) jinak je to zlatíčko.. ale asi si ji budu muset nechat... nikdo se neozývá a už je u nás tak dlouhou, že nevím, jak by si zvykala v nové rodině.. tak fakt nevím.. :-)

23.8. Včera další - třetí - pokus o adopci Barči - nevyšel.. Barča odjela k tříměsíčnímu kámošovi, ten jí však doma začal tak kousat, že se Barča bála, syčela na něj a nová majitelka se bála konfliktů tak každého zavřela jinam a volala nám, že Barču nechce, že takto to nejde.. takže jsme si pro ni hned dojeli a rozhodla jsem se definitivně, že Barča zůstane u nás.. o jednu fretku víc či míň, to už náš dům "unese", takže Barču přesouvám do adoptovaných freťulek a je naše :-) Snad se mi podaří ji časem skamarádit s mou trojkou (Pepíno, Fifča a Peťulka) :-) to se Pepíno bude mít.. jeden stříbrný klučina a bude mít 3 tchořky :-) doufám :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Aďa - Barča

Veď na zrazíku bola úžasná,hrýzla iba Jolinka,alebo skôr testovala koho môže:-)

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 15
Celkem: 2840390
Měsíc: 30406
Den: 1037