Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kala

Nar. 2018

Barva: tmavě stříbrná

Kastrace/očkování: ano/ano

Chování: nevhodná k začátečníkovi a dětem, nevhodná k jiným fretkám

article preview

26.10.2019

Dnes jsme měli telefonát, kde se p. L.Š. zmínil o nálezu fretky v jižních Čechách, v Kaplici. Fretku měli asi týden, nicméně se projevila silná alergie u jejich mladého syna a fretka musela hned pryč. Takže jsme toto hned řešili přímou dopravou, kde jsme opět využili pomoci Tomáše V., který odjel z K.Varů do Kaplice a zpět k nám, kdy dojel ve 2 hodiny ráno v neděli.. Byl unavený, fretka v pořádku. 

Kala je divoška, velmi ráda dovádí a zatím i někdy velmi ráda kousne. Prozatím nevíme, zda jen ze strach z nového prostředí, či zda je do nesocializovanost, to prokáže čas. 

26.1.20 Kalinka se nám také zlepšuje co se chování týče. Je to krásná holka, a když ji člověk nechce moc mazlit, dokáže s ním být v pohodě v místnosti, aniž by se snažila kousnout. Ke zkušenému chovateli, který by si ji uměl dále vychovat a poradit si s ní, může jít :-) Zatím však budeme s výběrem nového domova velmi opatrní :-) opravdu není pro nezkušeného chovatele, který se bojí kousnutí :-)

img_7140.jpg30.8. Kala je nádherná holka. Velmi ráda chodí na procházky, velmi ráda si vyleze i do kapuce, kde však po čase velmi ráda člověka přikousne do krku :-) prostě co se chování týče, tak na 100% miláček ještě není, ale super parťák to je :-) A hledá nový domov :-)

více fotek najdete ve fotoalbu

 

 

img_7593--kopie-.jpgimg_7927--kopie-.jpgKala je nádherná modelka. Účastnila se i focení na kalendář, kde jí to velmi sluší.

Velmi ráda běhá volně, chodí na procházky a hledá zkušenějšího chovatele, který by si s ní uměl poradit, aby měla ten svůj správný domov :-)

4.12. Kala nabrala zimní kožíšek a je překrásná :-) doslova k pomazlení :-) mám tu holku moc ráda :-) snad najde někoho, kdo by si s ní uměl poradit a bude mu super parťákem :-) je čistotná, je zlatíčko. Jen si potřebuje na člověka zvyknout :-)

26.12.20 Kaluška je naprosto úžasná. K nějakém kousání není ani památky, chodí žebrat, chce se mazlit, chce pastu, pamlsky, a mazlit.. a hoodně běhat. Stále však platí, že potřebuje chovatele, který není začátečník, protože nevím, jak se bude Kala chovat v novém domově, je možné, že bude zkoušet, co si může dovolit. Ale když si ji nový majitel bude umět získat, bude freťule do postele :-), na procházky, prostě super parťák. 

1.1.2021 Kalinka odjela do nového domova k dalším freťulím, se kterými se teprve musí seznámit. No uvidíme. V každém případě lepší domov si nemohla přát. Moc děkujeme. 

​29.1.21 se nám Kalinka vrátila do útulku, jelikož se nesnesla s dalšími fretkami v novém domově. Tak trochu jsme to čekali, Kala taková je, ale dali jsme jí šanci na naprosto skvělý domov. No, výměnou našla domov Kukinka, takže super domov má jiná freťulka a Kalinka si ho jistě najde taky :-)

6.2.21 TAk to netrvalo vůbec dlouho, a naprosto nečekaně Kalinka dnes odjela do nového domova. Nedaleko do Liberce, ke zkušeným fretkařům, kteří si s ní umí poradit, i když Kalinka je skvělá, a pevně věříme, že Kalinka bude super kámoška i pro děti ve věku 6 a 4 let v rodině :-) Tak Kalinko šťastnou cestu a super nový domov :-) Mám tě moc ráda holka moje :-) 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2835238
Měsíc: 30288
Den: 1419