Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vito

zamluvený společně s Marget

Nar. 2016

Barva: tchořík

Kastrace, očkování: ANO, NE

Vhodný k jiným fretkám: nevyzkoušeno

article preview

10.5.2018

ladyvito.jpgV průběhu dubna jsem začali řešit přijetí dvou fretek, 6ti leté nakryté samičky a jejího dvouletého syna, "taťky", které majitelka původně inzerovala a hledala jim novou rodinu. Dohodli jsme se na přijetí k nám, aby byly fretky v pohodě, bezpečí a pod lékařskou péčí. 

Fretky jsme přijaly 10.5. a hned druhý den jsme jeli na veterinu Jekl&Hauptman, jelikož holčina - Ladynka, měla být březí. Vzhledem k jejímu věku, jsme raději navštívili veta. Tam jsme se dozvěděli, že Ladynka, možná čeká miminka, ale v půli bříška má obrovský nádor, který by bránil jak těhotenství, tak následně porodu, kdy by fretka sama neporodila a následky by mohly být fatální. Na doporučení veta jsme se rozhodli pro operaci, vynětí nádoru a zároveń kastraci a odebrání plodů. Při operaci se  zjistilo, že Lady nebyla vůbec břetí, ale po celém bříšku měla obrovské nádory, následným testem bylo zjištěno, že nezhoubné. Hned po operaci jsme si ji odvezli k nám do útulku, kde se poměrně úspěšně zotavuje. Trochu zlobí s jídlem, ale maličko jí, chutná jí meloun, a krmíme kaší a Ladynka je vcelku OK. 

Problém byl i s Vitem, který byl týden po kastraci. Rána byla ošklivá, plná zaschlé krve, a tak jel na veterinu také. Další - a jak se ukázalo - velký - problém, je neustále vystouplý penis. No, od začátku. Na veterině byla pooperační rána ošetřena, nadále budeme ošetřovat betadinkou a toto bude OK. Bohužel dodnes (1.6.) nás trápí penis, který je často vystouplý. Taktéž ošetřujeme roztokem betadinky a dáváme ATB. Pokud se situace nezlepší, budeme muset zase do Brna. Obrovský problém u Vita je však strava... šíleně zhubl, vůbec nechce jíst, jediné, co jí sám a s chutí, je meloun, občas si dá syrové maso a trochu "antigranulek" whiskas a friskis... Taktéž krmíme po stříkačkách kaší, tak snad vše dobře dopadne. Jinak je Vito aktivní, a oba s Ladynkou jsou velmi velmi hodní. zlatíčka. Tak snad se nám podaří je srovnat i po zdravotní stránce. 

21.6. Vito a Ladynka se zotavují, už začínají papkat i granulky a zdá se, že budou OK :-) Dělají mi velkou radost. 

15.7. Lady bohužel zemřela na rozsáhlou rakovinu v těle. 

Vito se opět zhoršil, krmíme kaší a zotavujeme se. 

26.10. Vitoušek se ze všeho dostal, nyní už je naprosto v pohodě, papká granulky, každý den dostává syrové masíčko nebo konzervičku. Je z něho super kluk. 

31.10. Myslím, že Vitoušek už je adoptovatelný, resp. schopný se aklimatizovat i v novém domově, a tak mu hledáme nový domov. Však takový, kde s námi budou minimálně ze začátku denně majitelé v kontaktu, a budou nás o stavu Vitouška informovat, jak vše zvládá v nové rodině. V případě problémů bude nutné ho k nám vrátit. Já však doufám, že tato situace nenastane :-) Takže hledáme opravdu zodpovědnou novou rodinu, snad možno i s fretkami, to by se muselo vyzkoušet, co by na fretčí kámoše Vitoušek říkal. 

30.12.18 Vitoušek odjel do nového domova společně s Marget, se kterou se skamarádil. Je moc hodný a zprávy z nového domova jsou o zlatíčku, kde si hraje i s malou slečnou :-) Moc děkujeme :-)

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2833432
Měsíc: 29971
Den: 1138