Jdi na obsah Jdi na menu
 


CHCI FRETKU - VÍM, CO MĚ ČEKÁ?

  fretka1.jpg

fretka2.jpg

 

fretka3.jpg

fretka4.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Karin Míčová - fretka dotazník

Dobrý den,posílala jsem vám email ohledně miminka fretečky, odepsala jste mi, abych vyplnila dotazník, ale nemohu jej najít. o samičku fretečky miminka mám zájem. Znám chov, fretku jsme již dlouho měly. děkkuji

Naty - Chtěla bych fretku ale...

Dobrý den,
hrozně bych si přála fretku,ale je tu malilinkatý problém...všechno jsem si o nich nastudovala snad jsem přečetla i každou webovku a to úplňe celou..chov,krmení,jaké mají nemoci,...Když mi bylo 9 táta mi koupil králíčka..No za 14 dní mi umřel ale ne mojí vinou,mám brášku mladšího o 4 roky a ten ho nakrmil čínským zelím (což on nemůže) a do rána mi umřel...ve zverimexu mi dali šanci v uvozovkách ho reklamovat..tak jsem měla dalšího..bylo léto a on dělal ohromný rámus,tak jsme ho daly na pergolu byl tam cca 14 dní..jenže my máme hrozně nízký plot a někdo ho ukradl,..bylo mi tak mizerně :(...ted už taťku s mamkou prosím o jiné zvířátko 3-4 roky a shodly jsme se jenom na tom zvířeti jako např:had,ještěrka atd....jenže já chci zvířátko kterému bych se pohrabala v tom jeho kožíšku a mohla si s ním pohrát a takovéhle věci...můj brácha má agamu vousatou (dostal ji když já dostala králíčka) a teď to bude krajta,korálovka..to prostě nesnesu..máme společný pokoj a já tam budu mít dva plazy..jednou (před rokem) jsme dokonce vedly hodinovou debatu o tom zda bych mohla dostat králíka..neuspěla jsem...jsme na dovolené v Krkonoších a já viděla v časopise zvířátko jménem Hranostaj,moc lidí ho nezná..ptala jsem se jestli není nějaké podobné a domácí...našla jsem fretku..hrozně mě to oslovilo..ta krása a ten úžas fretky..prostě jako kdyby to byla šance získat další zvířátko...sice je to starost ale to já přesně vyhledávám..vyplnit si den procházkami,mazlením a všemi těmi blbostmi a nejvíc pocitem že na mně někdo doma čeká..kdo čeká že za ním přijdu a udělám mu tím radost...když jsem se teda zeptala jestli by to šlo dostala jsem odpověď: Hm.. A nic..nechápu to..v 9ti jsem neuspěla ale ted jsem o 3 a půl roku starší a pozornější..táta mi říkal že bych si ho za měsíc přestala vážit jenže to není vůbec ale žádná pravda..já bych ho milovala <3 ...omlouvám se že to tak vypisuju ale moc bych ocenila kdyby jste se to pokusila ,,zpracovat,, a poradit mi jak rodiče přesvědčit,nebo něco jiného...Děkuju Naty N.

marie - Je to tak

Vše co tu píšete už jsem díky své lásce fretičce zažila , doplním jen že ač to jistě nepotřebuje neustále si odnáší moje brýle a jak mnozí vědí brýle se bez brýlí špatně hledají . a fretička si moje počínání při hledání vysvětluje jako moji chut hrát divoké hry a na ty brýle nepotřebuji a v 50letech jsem pořád částečně dítě takže často nestihnu co jsem měla v plánu dělat ale hru si užíváme obě . Fretku at si pořídí ten kdo miluje zvířata a je díky lásce ochoten změnit byt a hlavně sebe , pak ho čekají dni i noci plné překvapení , fretka je náročná ale trpělivost práce s ní a pro ni se vrátí stonásobně . Věřim že láska je silná emoce s ní se snadno přizpůsobíte fretičce k oboustranné spokojenosti . Chtěla jsem se zeptat , mám fretičku cca 3 roky , je vhodné pořídit si ještě jednu , myslím že by jim spolu bylo lépe , v práci směnuji 12h -D/N , než přijdu z práce

Melčice - Re: Je to tak

Krásný den paní Marie.
Zda si máte nebo nemáte pořídit fretečku k Vaší již tříleté, je čistě a jen na té Vaší fretečce.
Já měla 4 a každá byla svá, každá měla svou osobnost a žádná fretka není stejná.
Ze zkušenosti vím, že se dá i ke 3 leté pořídit další. Třeba bude chvíli trucovat, ale může si zvyknout.
Jediná rada asi je: zkuste to. Seznamte je někde na neutrální půdě - aby si ta Vaše nemohla hájit území - a uvidíte zda se snesou. Můžou se hned začít olizovat, třeba se poperou a nepůjde to a třeba se budou jen tolerovat.
U mě třeba došlo ke všemu.

Mezi fretkaři ale platí jedno rčení: Dvě fretky jsou sice dvojnásobná starost, ale čtyřnásobná radost!!
Navíc, nejlepší hračka pro fretku je druhá fretka. :-)
Mohu to potvrdit a pokud natrefíte na parťáka, se kterým/kterou se Vaše freťulka snese a skamarádí, uvidíte že už nikdy nebudete chtít aby Vaše fretka byla samotná.
:o)

Nina - fretky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Moc bych si přála fretku. Bydlím s přítelem a 3mi pejsky v málém bytě(fin. důvody) jsem absolventka takže je to provizorní než si najdu pořádnou práci. Uvažuji o fretce hrozně dlouho mám toho tolik načtené a vcím, že až se přečstěhujeme do většího chtěla bych si jednu vzít z útulku. Ale nevím zda je fretka hodná k jiným mazlíčkům zda by se nějak neporvali. Naši psi milují cizí zvířata. 4etla jsem si i váš článek o tom jak se fretka chová docela mě to pobavilo. Naši hafani taky umí dělat docela nepořádek jako správná smečka:D proto se ptám, zda se fretka hodi k jiným zvířatům? chci to vědět už teď ať vím do čeho všeho jdu. chci být informovaná až si jednou fretečku pořídím abychom byli všichni šťastní.:)

Alena - Re: fretky

Dobrý den, těžká odpověď na Vaši otázku.. když nemám mnoho informací. Nevím rasu psů atd. Navíc.. i to je asi jedno, záleží jak na psech, jak se budou chovat a jak fretku přijmou, tak na fretce, jak se bude chovat ona. A protože je každá fretka jiná, svá vlastní osobnost, nelze to takhle říci. Je možné, že budou kámoši, takových případů je hodně, je možné, že se spolu nesnesou. 'To opravdu nelze takto předem říct, bude to tak a ono to tak bude. Nic není jisté. Takže v tomto Vám opravdu nepomohu a poradit nemohu. Hezký den. A.N.

Morávková Eva - 1OO % pravda

Jsem chovatelkou fretek už 28 let a všechno,co je tu psané je pravda.I za cenu neustálého úklidu,loužiček,hromádek a všeho ostatního se fretka stane celoživotní láskou a život bez ní je smutný a prázdný.

kristýna - chci fredku

moc bych si přála fredku .

Alena - Re: chci fredku

Ahoj Kristýnko... to ráda slyším, ovšem opravdu je nutné nejdříve o fretkách hodně nastudovat, zjistit si, zda pro její chov mám podmínky a veškeré předpoklady a také se rozhodnout, jakou fretku si pořídit.. není to jednoduché zvířátko, má své potřeby a pravidla :-) Však, pokud člověku fretku pochopí, je to mazlíček naprosto skvělý :-)

Jana Trachtová - Že by ne moje chyba? :-)

Dobrý den,
mám čtyři dospělé freťule. Pouze jedna z nich, sameček, si zvykl budit přítele právě tím kousnutím do nosu (někdy i mě). Vždy jsem si myslela, že jsem udělala někdy chybu a nenaučila ho, že se to nedělá. Po přečtení článku jsem se, musím přiznat, zaradovala, že Koniášek není krvežíznivý psychopat :-DD , ale jen typický freťák...

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 36
Celkem: 2842009
Měsíc: 31075
Den: 1607