Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČIPOVÁNÍ FRETEK

 

 ČIPY

23-79-thickbox.jpg

1.6. Rozhodly jsme se, že by bylo namístě čipovat všechny útulkové fretečky.. pro jejich přehled, pro případy zaběhnutí, budou registrované a v případě nálezu bude možnost je vrátit majitelům či nám.. Dalším důvodem je cestování.. Fretka je zvířátko, které není problém vzít s sebou na dovolenou, na víkend a tak, a pro cesty za naše hranice, ačkoliv to není daleko, je čip podmínkou.. europas apod bychom již vyřizovali na přání nového majitele či by si zařídil sám.. Zajímá nás i váš názor, pište prosím...

2.6. Děkujeme za příspěvky, prozatím "PRO".. zjišťovali jsme cenu čipů a tak, a dostali jsme nabídku á 349,- čip + europas.. Bohužel není tak nějak možné zařídit jen čip, byl by potom problém zařídit pas a tak, je to pak "na černo", a to se nám moc nezdá.. takže zatím ještě prověřujeme oficiální cestu, cenu i s aplikací a dle výsledné ceny a nabídky se rozhodneme. Také pochopitelně dle vašich názorů, zda to má smysl či ne. Dle našeho mínění ano, jinak bychom to ani neprověřovali, tak uvidíme :-)

3.6. Fakt moc díky za názory... Vidíme, že s námi víceméně souhlasíte, děkujeme i za rady, jak to všechno chodí, "opsala" jsem informaci a nabídku jedné společnosti, takže vše ještě prověříme a v nejližší době s čipováním začneme :-)

12.9. Chvíli trvalo, než se nám podařilo vše zařídit, ale s konečnou platností od 1.9. od nás odcházejí všechny fretky čipované. Čipy jsou registrované na náš útulek, kdyby se něco semlelo, abychom byli informováni. Majitel dostane k fretce vše potřebné :-). Fretky nemají mezinárodní pas, ten pak bude na zařízení v případě cest do zahraničí už na majiteli.

 

říjen 2011:

S velkou radostí informujeme, že jsem jako útulek byli zahrnuti do projektu pomoc pro útulky podporované společností Altercan (altercan.com). Pomoc spočívá v tom, že je možné nám zakoupit za zvýhodněnou cenou (dotovanou právě společností Altercan) čipy a čtečku mikročipů pro naše fretečky :-)altercan.jpg

4.11. http://www.narodniregistr.cz/clanek/Nový%20útulek%20v%20projektu%20-%20Fretky%20Boleslav.htm

  24.11.2011 

 Prvních 5 čipů dotovaných společností Altercan (mezinárodní registr zvířat) již míří do našeho útulku. Finančně nám to velmi pomůže. Už od září odcházejí od nás všechny fretečky čipované, registrované právě v mezinárodním registru zvířat: http://www.narodniregistr.cz/vyhledej_cip.php

Kdo byste nám chtěl pomoci i v tomto, budeme moc rádi..pomoc není nijak složitá ani finančně náročná. Společnost Altercan poskytuje pomoc právě pro zvířátka z útulků, většinou jsou zde psí a kočičí útulku a k tomu jeden náš fretčí :-) http://www.altercan.com/utulky/

Stačí objednat počet čipů (cena jednoho čipu je 118,- Kč,  zbývající část ceny a zápis do databáze uhradí provozovatel Národního registru majitelů zvířat.
Hodnotu sponzorského daru můžete odečíst ve svém daňovém přiznání).

Věříme, že takto se časem zlepší přehled o počtu fretek chovaných u nás a také bude fretečka v případě její ztráty moci být vrácena svému majiteli :-)

Za zahrnutí do tohoto programu společnosti Altercan a mezinárodnímu registru zvířat moc děkujeme :-).  

28.11. Čipy v pátek přišly poštou, moc děkujeme :-)

16.12. Čipy už jsme použily pro fretečky, které odešly do adopce, a objednaly jsme nové... také máme prvních 5 čipů od sponzora - kterým nebyl nikdo jiný než Aďa ze Slovenska, která i zjistila, tak objednávat čipy pro nás i ze Slovenska.. není to žádný problém, lze objednat přes internet http://www.altercan.com/utulky/ nebo mejlíkem na  info@narodniregistr.cz, číslo účtu pro platby z SK  je:  2700175396/8330 a uvést, že čipy jsou pro útulek Fretky Boleslav. V Altercanu vše funguje naprosto účasně, jsou komunikativní, velmi rádi a obratem odpoví na všechny dotazy a mejlíky a čipy nám posílají.. :-) Moc za toto děkujeme :-) Moc to pro nás znamená, je to obrovská pomoc. A pro převod z naší republiky lze použít ten samý postup. 

 

DATABÁZA ČIPŮ FRETKY BOLESLAV
ČÍSLO ČIPU FRETKA
981098100399839 Kristýnka
203098100300658 Devil
203098100299974 Spaiki
203098100302543 Lada
203098100303584 Vavřinec
981100002754524 Tedík
  Karin
967000009177481 Kasper
203098100300640 Avatar
981100002749620 Nelson
  Agátka
981100002751253 Hrozinka
981100002746192 Fred Karlovarský
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jordi - čipování má význam...

Ne, čip opravdu není sim karta a vůbec nic taky nevysílá. Čip má v sobě ukrytou pouze informaci v podobě několikamístného čísla, kterou jde pomocí přístroje, čtečky mikročipů, vyvolat a tedy přečíst. Sám o sobě neříká nic jenom to číslo. Psala jsem to už jinde - každý veterinární lékař dostane určitou číselnou řadu čipů a podle toho se dá zjistit, kde bylo zvíře označeno - tedy u kterého zvěrolékaře. Ten by měl mít údaje o tom komu, který čip aplikoval. Tyto informace by měly být v lékařském registru (nepřístupný pro veřejnost). Jako navíc se zvíře dá zapsat do veřejných registrů čipů jako jsou třeba Národní registr majitelů zvířat - www.narodniregistr.cz nebo BackHome - www.backhome.cz , či Český registr zájmových zvířat a majitelů - https://czpetnet.cz/czpetnet/index/frame.php .

Takže, ano, samotný čip bez zápisu může být zbytečnou záležitostí. Ale pokud je zvíře zapsáno v některém registru, potom jsou šance na vrácení zvířátka podstatně větší. Tedy za předpokladu, že se aplikují schválené čipy, které jdou snadno přečíst běžnými čtečkami.

Myslím si, že čipování má význam především u útulkových fretek (výjma snad velmi nemocných a starých zvířátek - tam by jsem čipování spíš nedoporučovala). Dále má čipování význam u freťátek od zodpovědných chovatelů. A nakonec u již zmiňovaných fretek, které cestují za hranice.

Fretky čipování snáší poměrně dobře. Freťata úplně nejlépe.

Katka, Vilík a Bělinka - Super!

Práve som išla zisťovať, ako myšlienka o čipovaní dopadla a zisťujem, že už v plnom prúde čipujete! To je skvelé! :)

Melčice - čip ano, pas neni nutny

Souhlasim s Ájou.
Mám očipované už všechny tři holky pro případ zaběhnutí a tak..
Mám pouze čip, pas nepotřebuju, ale není problém ho dodatečně vystavit.
Jinak co se týče ceny tak trochu pozor.
Platila sem sice 350,- za čipování, ale samotný Mikročip mi byl naúčtován á 581,- Čipovala sem na Bílé Hoře, 18.4.2011

Erin - myslím, že spíš ano

Jsme z Prahy a mám čipovaného psa i fretky.Fretky jsem dostala už s čipem a europasem (jednoho z Kralup, druhého z Krakova), ale když jsme byli očkovat a čipovat naše miminka, myslím, že si ani nevšimla, že do nich někdo píchá - lízaly pastu jako o závod a ani nepíply. Pes se jen ohlížel a koukal, taky ani nepíp, takže řev psa v jednom z příspěvků bych spíš přičítala strachu zvířete z něčeho neznámého.
Všechna zvířata mám nahlášena jak na magistrátním, tak na celostátním registru. Když jsem zkusmo chtěla zkontrolovat jak to funguje, domluvila jsem se s naší policistkou, ta mi zvířata načetla a během hodiny mi volala, že jsou skutečně moje, že je v registru našli. Myslím tedy, že čipování smysl má

Lucka z Náchoda - čipování? spíš ne...

o tomhle tématu toho ještě nevím tolik... teprve sháním informace... zřejmě bude možné uzavřít zdravotní pojištění i pro fretky (dnes existuje pojištění psů a koček) a podmínkou asi zřejmě bude čip - aby nedošlo k záměnám zvířat...
fretka s čárovým kódem mi přijde jak ze sci-fi
u veterináře jsem jednou slyšela řvoucího psa, jak mu dávali čip a řeknu Vám... nechtěla bych takhle fretku trápit (pokud by se to třeba nedalo udělat zrovna s kastrací nebo čištěním zubního kamene v narkóze)
další co dost dobře nechápu je, že i v útulcích jsou psi s čipy a nikdo neví či jsou a nikdo se o ně nehlásí...
myslela jsem si (zřejmě z neznalosti) že ten čip je vlastně něco jako SIM karta a že to zvíře (ztracené, hledané...) pak prostě jde zaměřit a najít... pak by to dle mého mělo aspoň nějaký smysl....
takhle jak to je se mi to prostě moc nezamlouvá (ale možná je to jen z neznalosti)

Aďa - Čipovanie

Hubík má tiež čip s pasom,bez tohto sa naozaj cez hranice s fretkou cestovať nedá a takto som kľudnejšia a viem,že môže v pohode so mnou.A pri tých 350kč mi pripadá zbytočné polemizovať či áno,alebo nie,pretože si tú cenu tak či tak každý zaplatí,akurát baby z útulku toho budú mať viac na hlave.Podľa mňa by mala byť kľudne s pasom aj s čipom a už sa len doplní meno nového majiteľa,ale to je len môj názor.

Ája - Europas

Není ani problém zařídit si europas dodtečně a klidně i na jiné veterině, stačí jen prokázat, že je zvíře, pro které má být pas vystaven, očipované. Což se dá prokázat snadno, zvíře se vezme na veterinu a dotyčný veterinář přejede čtečkou, k čipům patří i několik samolepících čárových kodů, které se pak do pasu (očkováku) nalepí, takže pas se nemůže použít pro jiné zvíře než to, kterému je určen.

Ája - Čip

Čip bez europasu se dává běžně, rozhodně to není "na černo" a rozhodně není potřeba k čipu brát europas. Nelze ale bez čipu nebo jiné identifikace (tetování) vystavit europas, takže čip bez pasu ano, pas bez čipu ne.

Hanka a Bédíček - Čipování

Ahojky..

Myslím si, že je to dobrý nápad.. Jak píšete Vy, je to super věc, když se fretečka ztratí (dostane se snáze a dříve k majiteli), bude cestovat do zahraničí nebo jí bude potřeba z jakéhokoli důvodu identifikovat... Mohlo by se tím i zmenšit riziko, že by se od Vás z útulku dostala fretčka ke špatným majitelům, proto, pokud by jste nechaly čipy aplikovat, bylo by myslím rozumné nedávat fretečky zadarmo, ale za určitý poplatek,m či cenu čipu... (Snad si lidé rozmyslí, jestli fretečku vážně chtějí a zda na to mají, když jí budou muset zaplatit)
Taky budeme Bédíčka co nejdříve čipovat, člověk nikdy neví, co se může stát.. :-)

Katka, Vilík a Bělinka - Čipovanie

Písala som to na Facebook a napíšem to aj sem: s čipovaním fretiek naprosto súhlasím, Vilík čip má už dávno a Bělinka ho dostala tiež, aj keď u nás nie je ani týždeň. Ak to čo i len trochu zvýši pravdepodobnosť, že sa mi zatúlaná fretka vráti v čo najkratšej dobe domov, tak to za to stojí.
Môžem potvrdiť, že čip fretke v bežnom živote vôbec nevadí, u Vilka už ho neviem ani nájsť - musím ho prehmatávať pekelne dlho, aby som ho objavila. Jediná menej príjemná vec je aplikácia, čip sa aplikuje pomerne hrubou ihlou pod kožu na krku a kožu má fretka neskutočne tuhú. Takže treba poriadne držať a pichať pevnou rukou, aby sa nestal nejaký úraz.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 14
Celkem: 2834891
Měsíc: 30160
Den: 1396