Jdi na obsah Jdi na menu
 


SLAVÍME ROK :-)

- čas běží jako bláznivý, přímo letí, a tento měsíc budeme slavit  již"roční" výročí fungování našeho útulku.. Myslím si (sebekriticky), že jsme za rok s Luckou udělaly hodně..

 

p1010074.jpg

květen 2011:

Útulkem nám "prošlo" k dnešnímu dni (6.5.2011) celkem

93 freteček!!!!

z toho:

66 freteček

je adoptovaných v nových rodinách - a musím říci, že jsme téměř na všechny adopce velmi pyšné, že nové rodiny své nové mazlíčky milují a rozmazlují, a dokonce máme adopce i opakované - nejdříve si vzala např. paní Mirka Holy, pak Galinu, k Chicouskovi si vzali i Chitu, a dokonce P+P si vzali celkem 4 fretečky!!! (nejdříve Barču a Ferdu a pak Olorka a Amálku). Nemohu zde jmenovat všechny, ale všem opravdu moc moc moc díky!!!! Bez vás bychom fungovat prostě nemohli.. těžko bychom si s Luckou mohly nechat všech 92 freteček a ještě přibírat další, které se k nám dostanou.. opravu a z celého srdce děkujeme a velmi si vaší pomoci fretečkám a další péče a starosti o ně vážíme :-)

tímto se dostávám k fretečkám, které u nás zůstaly z různých důvodů.. je jich celkem 7..

Rozárka - nemůže jít k adopci z psychických důvodů.. je div, že se z toho holka dostala tak, že se stala mou "osobní" fretkou (nikdo jiný na ni nemůže sáhnout, hned ho kouše, a tak ji ani nemohu nikomu nechat na starost, když někam jedu, a tak "tahám" Rozí všude s sebou - je to můj miláček) :-)

Meddy a Brunny - naše úžasná a skvělá dvojka.. Meddy po léčbě následků léku Otospestrine a Brunny "díky" inzulinom... jsou obě skvělé.. miláčkové mé drahé polovičky.. Obě holky jsou skvěle virtuálně adoptované paní Beou a Bárou, se kterými jsme často v kontaktu a velmi se o ně zajímají.. Bea stráví s Meddynkou celý víkend na našem srazu :-)

Shrek - divošek, který se stal miláčkem mého staršího syna (miluje všechny albíny).. nemohu ho dát k adopci, protože nikdy nevím, kdy mu "hrábne" a zakousne se někomu do nohou.. člověk musí být vždy na pozoru.. a navíc o něho nikdo ani během 8mi měsíců neprojevil zájem, a tak jsme mu vytvořili domov u nás.. je ve virtuální adopci.

Sisi - již samičku důchodového věku jsme si vzali ze záchranné stanice k nám - v podstatě na dožití - tak jsme k tomu přistoupili a přistupujeme dodnes.. Sisi byla celý život ve venkovní voliéře, kde o ni pečovali, ale moc si s ní nehráli..ze začátku byla bojácná a kousala.. Dnes je to další miláček mého muže, kdy je Sisi mazlivá, pořád nás pusinkuje, oblizuje, a dokáže hodiny ležet na klíně a nechat se mazlit.. jinak se také velmi ráda proběhne, to běhá jako mladice....neusne však u nás.. má ráda své pohodlí a klid a nejraději spinká sama ve svém domečku :-) Je jí již 6-7 let.. a je ve virtuální adopci.

Méďa - podobný osud jako Sisi - akorát se k nám dostala se svým partnerem od původní majitelky, která si je nemohla nechat z důvodu alergie. Méďa je také už 7mi letá freťulka. Po zdravotní stránce je na tom dobře, už se vyrovnala se smrtí svého partnera, který u nás zemřel po měsíci pobytu na stáří.. byl také již 7,5 letý.. Méďa je také ve virtuální adopci.

Charlie - miláček nad miláčky, který už bydlí s Lucky vlastními freťulkami.. :-) jsou krásná čtyřka.. spinkají všichni na jedné hromadě.. dostal se k nám ve velmi zuboženém stavu, hubený, spsychicky podlomeným zdravím.. Nyní je v pořádku, freťák jak má být a psychicky v pořádku. Již však není k další adopci, veškeré změny nese velmi špatně. Charlie má také svou virtuální majitelku, která ho občas přijede navštívit a přiveze mu vždy něco pěkného a dobrého :-)

Espí - freťulka, kterou jsme vykoupili ze zverimexu, kde žila ve velmi nepatřičných podmínkách, v malém akvárku na hoblinách. V době naší koupě byla příšerně vypelichaná, přeříjená a opravdu si myslím, že jsme ji zachránila doslova za 5 minut 12. Nyní je Espí v pohodě, papká, srst se jí zlepšuje a je po kastraci. Lucku si ochočila a nikoho jiného není schopná akceptovat, takže z psychických důvodů už dále k adopci jít nemůže.

Bohužel jsme se během roku museli smířit i s negativním osudem a smrtí některých našich freťulek..

první byl Barny - zemřel pod tříměsníční intenzivní léčbě po operaci, kterou už jeho srdíčko nezvládlo :-(

poté zemřela přímo u nás po kastraci již adoptovaná fretečka Cherry - Bru - nezvládla kastraci a vdechla žaludeční šťávy a ač jsme i náš vet dělali, co jsme mohli a uměli, Bru odešla... :-( je pochovaná u nás..

na následky špatné diagnozy vetem doplatila bohužel Eliška, která zemřela také již v adopci..

Posledním z nich byl Ferda - který zemřel na stáří po měsíčním pobytu u nás (partner Médi).

Všechny tyto fretečky zůstávají v našich srdíčkách a nikdy na ně nezepomeneme :-)

Dvě adopce se nebyly zcela dle našich představ - .. a to Jenny - jejíž nová rodina s námi odmítla jakýmkoliv způsobem komunikovat a nepovedlo se nám je k tomu přimět.. což nás velmi mrzí..a první adopce Madlenky, která se nám vracela až z Nitry - poté však si ji u nás našla její současná nová adoptivní rodina a Madlenka se má jako v nebi :-)   ale poučily jsme se z obou případů a při všech adopcích jsme o to opatrnější..Bohužel jsme nebyly dost opatrné a jedna adopce - freťáčka Gucciho se nám opravdu nepovedla a Gucci už od začátku dubna bojuje o život. Už se vše zdálo být OK, ale od včerejška je Gucci v Brně a opravdu bojuje o život. Jeho vyhlídky bohužel nejsou vůbec příznivé. Pravděpodobně onemocnění ledvin a jater je již dlouhodobější, a špatná péče v adoptivní rodině vše jen urychlila (průběh nemoci).....  Pro nás to znamená jen to, že než někomu dáme fretku, opravdu ho proklepneme od hlavy až k patě.. a i nadále budeme adoptivní rodiny kontrolovat. Pokud se za to na nás budou zlobit, spousta lidí nechce ani vyplnit formulář, že nepotřebují kontrolu, bohužel pro nás to znamená mnoho, tak takovým lidem prostě fretku nedáme.. Gucci po nemoci dne 6.5.2011 bohužel zemřel...  

Největší radost nám působí "adopce" - resp. když u nás majitelé najdou své ztracené fretečky, což se stalo již ve 3x!!! první byl Otík - vlastním jménem Bestík, který utekl své majitelce ze zahrádky... a jak byla ráda, když ho u nás našla.. i Bestík ji poznal a zatímco nás kousal, paničku oblizoval.. Byl se potom na nás podívat ještě na vánoce a přivezl našim fretečkám dárečky.. Druhým ztraceným a nalezeným byl John, vlastním jménem Ferda - ten pro změnu dostal novou venkovní voliérku a hned našel kudy ven....Majitelé ho hledali přes 6 týdnů, až nakonec našli u nás :-) a zatím posledním šťastně nalezeným je Béďa - vlastním jménem Max - kterému se podařilo také utéci, odchytla ho Policie u nás v MB, a hned ted den si pro něho majitelka přijela :-) Takovéhle "konce" máme opravdu nejraději :-)

No, a všechy fretečky jsou snad šťastné v nových rodinách, kdy s námi jsou většinou rodiny ve spojení, píší, posílají fotky, a já kolikrtá trpím nedostatkem času jim odpovídat.. moc mě to mrzí.. ale bohužel jak nastavit čas ještě nikdo nevymyslel :-( za toto se i touto cestou moc omlouvám a to, že třeba zapomenu odepsat, není tím, že bych si nevážila vašeho dopisu, ale prostě nestihnu, pak zapomenu a tak.. nedbejte prosím na to, a pište znovu a znovu.. jsme opravdu s Luckou moc rády za každý mejlík, fotku, našich "svěřenců", kterou od vás dostaneme :-)

Nadále máme právě v útulku k léčbě  fretečky - Žofku a Mikiho, kteří by se po vyléčení měli vrátit do adopce, ve výchově Barču, Jolinku, Kačku, a k adopci jako takové , Devila, Willyho, Nelu, Elu, Bělinku, Terezku  

23.5. Na srazíku jsme krásně oslavili rok :-) i s dortíkem - foto nahoře :-)

Díky všem za všechno... :-) Alena  a Lucka

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nona - gratulace

Holky velké gratulace a hodně sil do dalších let. Já osobně děkuji na Nonečku, že to s ní v Brně nevzdali na to v jakém byla stavu. Je to neskutečný mazel, vůbec už nekouše, naprosto úžasná freta z ní je :o) jsem ráda, že nakonec zůstala u nás doma. Je to miláček celé rodiny a nejen naší :o)))

Hanka a Bédíček - Gratulujeme..

Tolik dobrých skutků, co jste zvládly Vy za jeden rok, jiný neztihne ani za celý život.. I nadále přejeme spoustu energie, radosti a úspěchu.. :-) Osudy všech nechtěných freteček záleží jen na Vás, tak držíme pace, aby každá fretečka dobře dopadla a vy jste jí našly super milující rodinu.. :-)

Aďa - Blahoželanie

Hoci je rok veľmi krátka doba,vy dve ste stihli veľmi veľa,zachránili ste chlpaté kožúšky a ich adoptívnym rodinám ste vniesli do domova obrovskú radosť a trochu toho veselého smradíku,preto máte môj obrovský obdiv za všetku tu prácu,čo pre ne robíte.Blahoželáme k jubileu a posielame pozdrav z východného Slovenska,pripája sa aj Ozýk a Elvis a váš Hubík:-)

Lída od Tria - Blahopřání

Blahopřejeme k jubileu. Jste moc šikovné. Vaše úspěchy Vás mohou hřát u srdce. Zachránily jste pěknou "hromadu" chlupatých kamarádů.
Máte můj obdiv

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 31
Celkem: 2841059
Měsíc: 30586
Den: 1214