Jdi na obsah Jdi na menu
 


2016 ČERVEN

 

30.6.

Včera odpoledne jsme přijali do útulku další fretečku, cca roční, moc hodnou... Zatím je v dočasce u Jany ve Šternberku, protože přijela až od slovenských hranic, a tak jsme její vyzvednutí už řešili nějakou dobu.. Povedlo se a moc hodná holčina je zde... Zatím nevíme, jestli nebude nakrytá, má velké bříško, a tak nás čeká návštěva veta, aby zjistil, jak na tom fretečka je, zda je nemocná, se zánětem, nebo březí... Také možná zůstane natrvalo u Jany, pokud se snese s jejím klučinou... to se také uvidí.. V každém případě Janě moc děkujeme za vyzvednutí a prozatímní péči :-) A pro zajímavost, je to 44. fretečka letos přijatá do útulku. 

 

29.6.

Pomalu ale jistě se chystáme na dovolenou, kdy bude mít útulek omezený provoz, především co se týká příjmu a výdeje freteček. Jak jsem napsala, nalezené fretečky budeme přijímat jako vždy, fretečky přímo od majitelů až po dovolené, tj. v srpnu, samozřejmě pokud situace nebude kritická. V takovém případě pomůžeme samozřejmě kdykoliv. Výdej freteček do adopce bude po předešlé dohodě také možné, v tomto případě prosím volejte na 602 692 130, jelikož na e-mailu víceméně nebudeme. Stačí poslat sms, ozveme se Vám zpět. 

Všechny fretečky jsou v pořádku, dobíráme ATB po operacích, kastracích, a věříme, že ještě do prázdnin do nového domova ke svému kámošovi se bude stěhovat Gill, která je naprosto úžasná, a tak tu bude ještě o nějakou tu fretečku méně :-)

taskadms.pngMoc děkujeme všem přispívajícím našemu útulku, jak materiálně, tak finančně, či zasíláním DMS. Těch přišlo v květnu 72 a v červnu již 66 :-). Máme také nové letáčky, hrnečky a plátěné tašky. Pokud máte možnost někde, na veterinu apod, umístit letáčky, napište nám, pošleme vám letáčky poštou a budeme za jejich umístění moc rádi. 13450789_1137669189628662_4167658587920871744_n.jpgKoupit si hrneček či tašku na podporu našeho útulku za cenu 100,- Kč i s poštovným (hrneček i taška stejná cena), můžete také, také prosím pište, ihned odešleme :-) Ještě jednou všem moc 13465974_1137669112962003_2308588251957531233_n.jpgděkujeme, za pravidelné i jednorázové příspěvky :-)

A kdo se chystáte také na dovolenou, přejeme všem krásné léto, skvělé dovolené a prostě pohodu a sluníčko :-)

28.6.

Dnes měl být na operaci Ferda od Žanetky, již 6ti letý freťáček, ale u veta se zjsitilo, že se nejedná o nádorek, ale cystu, kterou mu pouze propíchli a vymačkali obsah. Dá se předpokládat, že kapsa se bude zase plnit, pak už by byla operace nezbytná, ale uvidíme, třeba ne... v každém případě je tedy Ferda prozatím v pořádku :-)

Všechny fretečky v současné době v útulku jsou již po kastracích, operacích, dobíráme ATB a všechny jsou v pořádku. Gill by se měla brzy stěhovat do  nového domova, snad to stihneme ještě do naší dovolené, a pak se uvidí. Máme docela dost zájemců o fretečky, nicméně, podotýkám, že fretka není dárek, ani za skvělé vysvědčení a s tímto mě vůbec neoslovujte, zbytečně ztrácíte čas. :-)

 

24.6.

S velkou lítostí v srdci musíme oznámit, že Annieška druhý den ráno po kastraci zemřela. Bohužel její tělíčko bylo příliš slabé, a nedokázala svůj boj o život vybojovat. Byla se mnou až do 5 hodin do rána. Obě jsme se ještě stažily, však v 7 hodin zemřela :-(

Corrynka je po kastraci v pořádku a lítá jako čamrda :-)

Dnes byli na kastraci dle plánu kluci Charlie a Mikuláš a holčina Vločka. Všichni kastraci zvládli v pohodě a vypadá, že zvládnou vše. :-)

Ještě nás čeká v úterý operaci Ferdy (od Žanetky), která má bouličku na přirození, a tak bude operace náročnější a také nás čeká hystologie, abychom věděli, jakou formu nádorek má. 

Jinak je u nás vše OK, fretečky na půdě zvládají s přehledem i prozatímní vedra, na půdě je vzhledem k izolaci velmi příjemně :-) 

Také se chystáme na dovolenou, a tak je tu práce a předzásobování víc než dost :-)

 

22.6.

img_20160622_152355-1-.jpgDnes byly na kastraci holčiny Corry a nová Annie. Corrynka byla v pohodě, žádný zánět neměla, ale Anniška na tom byla hůře... děloha i vaječníky byly obrovské, se zánětem a bylo to tak tak. Jsem moc ráda, že jsem ji tam hned dnes vzala.. Chtěla jsem chvíli počkat, protože je u nás krátce a byla v končící říji, ale jsem moc ráda, že jsem ji vzala hned dnes. Cca 3 roky neřešení říje byly bohužel znát. Mám foto, na kterém ale není již vše zcela vidět, jelikož děloha již praskla, byla slabá a tak zánět trochu vytekl, a tak to vypadá lépe, než to ve skutečnosti bylo. Takže moc děkujeme MVDr Langerovi ml. za záchranu obou holek :-) a super operaci. 

Holky tedy ještě spinkají, a zase bude náročná pooperační noc :-)

V pátek jdou na kastraci Vločka, Mikuláš a Charlie. A na příští týden nám zbyde Ferdík s bouličkou na přirození. Takže operujeme a operujeme..

O Annie je zájem,uvidíme, jak se s novou rodinou domluvíme, zamluvený je také Diesel, který se bude stěhovat, jak budeme mít cestu do Brna. Zájem je také o holčiny Stefani a Tifani, také jsme v začátku řešení, tak uvidíme, ale snad nějaké fretečky nový domov najdou brzy. 

Od začátku roku do dneška jsme přijali do útulku 41 fretek !!! To je až šílené množství, a přibližně stejně tolik freteček našlo nový domov. Je to super !!!! A to nepočítám fretečky, kterým jsme pomohli "na dálku", tj. že jsme pomohli zprostředkovat nový domov, aniž by prošly fyzicky naším útulkem!!!! takže makáme a makáme a pomáháme, a to především díky vám, že nám pomáháte pomáhat :-) 

Nově děkujeme panu Dušanovi za jeho nemalý příspěvek na pomoc aktuální situace s kastracemi pro náš útulek. Moc díky :-) !!!

Také máme nové zprávičky z nových domovů, Jonášek se má super, lítá, dělá bordel a je prasátko, což byl i u nás, a má se super :-) Moc díky Aničko. 

Horší je to s Dolfíkem, který přestal v nové rodině jíst, dnes byl na kapačkách, a nová rodina ho krmí stříkačkou. Právě jsem dostala zprávu, že už si vzal i kapsičku, sám !!! což je paráda, a tak snad už bude jen lépe. O moc lépe na tom není ani jeho kámoška Gill, která také se k jídlu moc nemá, ale kapsičky jí, a hlídám ji. Tak snad to bude dobré. Co nejdříve plánujeme že odjede i Gill do nového domova, aby byli s Dolfíkem spolu a snad jim bude lépe i společně. Zatím být spolu nemohli, protože díky tomu, že nebyli kastrovaní Dolfík Gill stále tahal. Nyní jsou oba po kastraci, tak už to půjde :-) Moc díky nové rodině Kláře a Jakubovi za skvělou péči a starost :-)

 

20.6.

annie16.jpgDnes začal den telefonátem o nalezené fretečce v Kolíně. Našel ji sousedův pes rodiny N., která se jí ujala, navštívila veta a zavolala k nám :-) A jelikož jsme dnes měli v plánu školení o provozu útulku a neziskových organizací v Praze, kde jsme nasbírali mnoho know-how a užitečných informací, tak jsme cestou zpět do Kolína zajeli a Annie, jak ji rodina pojmenovali, vyzvedli :-). Annie je asi tříletá moc hodná tchořenka, s končící říjí. Takže nás čeká ještě také kastrace a pak hledání super nové rodiny, protože Annie je velmi hodná a miloučká :-) A krátce náhradní rodina se o ni skvěle postarala, včetně balíčku, který jsme k Annie dostali. Moc děkujeme. 

A tak dnes ještě po náročném dni zbývá dát všem pooperačním freťulím léky :-) a zítra či pozítří musí na kastraci další "várka" freteček. Celkem ještě čeká na kastraci i tedy s novou Annie 3 holky, 2 kluci a Ferda na operaci s nádorkem na přirození. Takže to bude ještě náročné, jak po zdravotní stránce, tak po finanční. 

Jako vždy nám můžete i v tomto pomoci, jak zasláním DMS, či koupí pelíšků, hamačků, či výrobků - hrnečku, tašky, nebo prostě příspěvkem na náš účet 2300101259/2010. Moc všem děkujeme. :-)

 

17.6.

13450306_1137669326295315_6333439826696641506_n.jpgPřidáváme několik dalších foteček z dovolené s fretkou :-) 

Děkujeme Martinovi Z. za nemalý příspěvek ve výši 5.000,- na podporu 13417653_1137669432961971_6868616043120107371_n.jpgnašeho útulku :-) a také paní Jitce P. za pravidelný příspěvek ve výši 1000,- a samozřejmě i všem dalším za pravidelné či nepravidlené příspěvky, balíčky :-) a pomoc našim 13450789_1137669189628662_4167658587920871744_n.jpgfretečkám. Přijaté peníze "investujeme" především do veteriny, takže v pondělí byly na kastraci holky Janet a Nika, dnes nově příchozí Gill a již delší dobu pobývající v útulku Deisy. Čeká nás ještě nově příchozí Corry, k tomu Vločka, a kluci Mikuláš a Charlie. A také musí  na operaci ještě Ferda od Žanetky, kterému jsme našli na přirození bouličku, takže předpokládáme problém :-( Musí se tedy vyjmout a polat na hystologii, abychom věděli, o co jde. Takže nás operací čeká ještě dost a dost, a to příští týden. 

Holky Gill a Deisy ještě spinkají po operaci a čeká nás tedy klasicky náročná noc :-)

Také plánujeme na červenec dovolenou, takže útulek bude jako každoročně v provozu omezeně. 

 

 

 

13.6.

fretky11.jpg

Dovolená s fretkou byla super, jako vždy. Sešlo se nás přes 20, někdo jen na otočku, když nemohl kvůli svým povinnostem zůstat, ale většina na celý víkend, a někteří si dokonce protáhli dovolenou až do pondělka, a někdo dokonce ještě zůstává na delší pobyt :-) Prostě pohoda a super, všichni byli jako vždy skvělí :-)

Líbilo se i fretečkám, a některé si užívali pobyt v ohrádce venku s jinými kámošemi, ač se původně neznali, a tak klubko na fotce čítá neuvěřitelných 11 !!! fretek !! :-) ze 3 různých part :-), které se předtím neznali. No bomba :-)

dort6.jpgOslavili jsme také 6 let od založení našeho útulku, 6 let fungování, překonávání překážek, i krásných chvil :-) více než 450 zachráněných freteček, a to buď přímo v útulku nebo i přímo od původního majitele k novému, kde jsme fungovali pouze jako prostředníci. Toto se snažíme praktikovat co nejvíce :-) Fretečky nemají "mezistanici" a když jsou v pohodě a zdravé, je to nejlepší pro všechny :-)

Přijali jsme také 3 nové fretečky, které v pátek přijeli z Brna, a to 3letého klučíka Dolfíka a stejně starou Gill, kteří si hned našli novou rodinu :-) a tak Dolfík hned odjel do nového domova s tím, že nová rodina zařídí jak očkování, tak kastraci (a jelikož tato rodina má od nás již několik freteček, tak víme, že je v těch nejlepších rukách), a holčina Gill půjde na kastraci u nás tento týden, a poté se bude stěhovat za kamarádem na sever Čech. 

Třetí holčinou je tříletá albínka Corry. Také moc hodná freťule, která bude také po kastraci a vakcinaci k adopci :-)

Všechna nově příchozí freťule jsou moc hodné, ač jsme měli info od původních rodin, že mohou kousat, tak nic takového se nepotvrdilo, až na Corry, která při čištění oušek tedy Pavlu pokousala fest, ale s tím se proště počítá :-)

No, a aby bylo i další místo v útulku, do nového domova odjel do Ostravy Kajda :-) který se rovnou na srazíku skámošil s dalšími fretčími kámoši, a tak odjeli společně :-) Super. Moc díky :-)

No a do nového domova odjíždí také šestiletý Jonášek :-) 

Takže tento víkend - přijato 3 fretečky, adopce 4 fretečky :-)

Moc všem děkujeme za účast, adopce, dlouhodobou přízeň, a s chutí a elánem do dalšího roku provozu našeho fretčího útulku :-)

 

 

10.6.

VZHLEDEM K PRÁVĚ PROBÍHAJÍCÍ DOVOLENÉ S FRETKOU NEBUDEME NA NETU PO CELÝ VÍKEND DO 13.6. KDYŽ BYSTE POTŘEBOVALI AKUTNĚ RADU ČI POMOCI S NÁLEZEM FRETKY PROSÍM VOLEJTE 602 692 130. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ. 

2.6. 

snimek1.jpg

A už se nám to blíží - Dovolená s fretkou :-) Zároveň jak se schůzí útulku, tak s malou oslavou 6ti let fungování našeho útulku. Již jsme tu sedmým rokem!!!! za tu dobu jsme pomohli více než 450ti fretkám!!! a to je už co říct !!! Na setkání se se všemi moc těšíme !!! Ten, kdo by chtěl přijet je na chvíli, na den či na večer, dejte také předem vědět, abychom se setkali. Nemíníme totiž celé dny jen "sedět" doma, ale také půjdeme na výlet a předpokládám i super akci, která se vyloženě vybízí k návštěvě: 

letdenmb.jpg

  "Dobový letecký den v Mladé Boleslavi" :-) Více info na: http://www.historical-airshow.com/

 

V pátek 27. 5. byl propuštěn z nemocnice (VFU) Earl :-) !!!! je po operaci nadledvinek, inzulinomu a je docela v pohodě :-) Bude tedy trvale brát léky na srdíčko, ale to už je to nejmenší !!! tak opět si zaslouží na VFU obrovské díky za zachráněný fretčí život. MOC DĚKUJEME . Celkové náklady na léčbu na VFU Earla stály 7000,- Kč. Moc děkujeme všem, kteří nám pomohli tuto částku uhradit, především velké díky Pavle :-)

V pobočce v Kadani je od neděle nový freťáček, mladý Karel :-) Karel šel původně z nechtěné rodiny do jiné, kde se však nesnesl s domácím freťáčkem, a tak jsme fungovali jako záloha pro tuto možnost, a tak je Kajda u nás. Je kastrovaný, po očkování tedy může jít do nové rodiny. Je moc hodný. 

13322153_1126410957421152_2158190873167279218_n--1-.jpgI u nás proběhly minulý týden kastrace, na kterých byli Amanta, Denis, Čita a také Brumík, který měl pouze jedno varlátko. To druhé se vetovi dost špatně hledalo, bylo nevyvinuté. Na toto případně pozor, když byste měli takového samečka, do budoucna by "schované" varle mohlo způsobit velké zdravotní problémy, a tak je nutné jej včas najít a vyoperovat. img_20160524_164956.jpgJedno foto porovnání obou varlat Brumíka.  V každém případě všechny fretečky zvládly kastraci na jedničku, a v brzkké době půjdou další holky, Nika a Janet a další kluci a holky, aby si mohli co nejdříve hledat nové domovy :-)

A bohužel musím přidat ještě jednu velmi špatnou zkušenost z prozatím nejmenované veteriny v Praze... :-( přijali freťáčka s tím, že je malátný, nic nenašli, a tak volali majitelce, ať si pro freťáčka přijde.. ta přišla do čekárny, zde jí řekli, že jí freťáčka připraví a za chvíli přišli s tím, že je mrtvý... to, co majitelka, opravdu velká milovnice freťáčka původně od nás z útulu, v tu chvíli zažila, si asi umí jen málokdo představit.. já ano.. stalo se mi něco podobného s mým otcem v nemocnici v MB a už nikdy bych nechtěla nic tak strašného zažít.. Zdeni, Matýska je nám strašně moc líto a věř, že s tebou velmi soucítíme.. vím, jak moc tohle bolí a jak špatně se z tohoto člověk dostává.. však také z vlastní zkušenosti vím, že ač se to zdá "nemorální", tak nejlepší lék a bolavé srdíčko, není zapomenout, ale pomoci třeba i další fretečce. U nás je stále dost freteček, které by skvělý domov, který u Tebe mají, potřebovali a budou za něho případně vděčné. Vím, že Matýska nenahradí.... :-( přijmi prosím naši upřímnou soustrast :-( 

Děkujeme moc za balíček rodině S. z Rovenska pod Troskami :-) granulky se moc hodí :-)

Děkujeme také všem za zaslání DMS v květnu, kdy jich bylo odesláno 56 !!! Moc díky :-) 

Znovu upozorňuji, že návštěvy v útulku jsou možné pouze po předešlé domluvě!!!!!! 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 30
Celkem: 2814255
Měsíc: 27993
Den: 1175