Jdi na obsah Jdi na menu
 


2016 KVĚTEN

22.5.

voriseksteti.jpgVčerejší Štětský voříšek :-) byl skvělý.. počsí nádherně vyšlo, měli jsme fretčí i psí návštěvy,  celkově byl den super.. Moc díky za vše holkám Irče a Andrejce, stejně tak díky Jirkovi za asistenci a dopravu  a Janě jako vždy za super účast, prodej a vše kolem :-) Moc díky :-)

Doufám, že se nám podaří podobná akci někde na podzim, kterou v současné době chystáme. Více info dodáme :-)

Prozatím se tedy těšíme na setkání s vámi od pátku do neděle 10. - 12. 6. V Trnové u Katusic na Dovolené s fretkou :-) 

No, a v útulku se fretečky "točí", což je super, a na příští týden chystáme několik kastrací - holek i kluků, aby všichni mohli jít co nejdříve do nových domovů.. takže nás opět čeká náročný týden :-)

A hlavně budu v pondělí volat na VFU kvůli Earlovi, tak uvidíme, jak na tom klučin je :-)

 

15.5. UPOZORNĚNÍ!

Pro velký počet lidiček, kteří prochází naším útulkem, musíme tyto návštěvy omezit. Již v kontaktech je napsáno, že návštěvy v útulku jsou pouze po domluvě, a to z mnoha důvodů, např. abychom byli přítomni, často jsme na veterině či máme i jiná zařizování a i práce v samotném útulku je časově náročná a po tuto dobu (úklid, výchova a starost o fretky) nelze návštěvy v útulku přijímat. Stále se však stává, že se u nás návštěvy objeví neočekávaně, a to i o víkendu. Na rovinu říkám, že - pokud i budeme doma - tyto návštěvy nebudou přijaty, a to z výše uvedených důvodů. Dalším nemalým důvodem je i naše soukromí a volný čas, který také chceme občas trávit s rodinou. Kolem útulku je mnoho práce a starostí, takže mám za to, že na tento volný čas máme nárok. 

Další důležitou věcí je, že v útulku není možné přijmout 2 a více návštěv najednou, jelikož pak není ani místo a ani čas se návštěvám dle potřeb věnovat. To je další z hlavních důvodů, proč je potřeba mít návštěvu domluvenou předem. 

Jsme ochotni se přizpůsobit návštěvám i v dopoledních hodinách, večerních, o víkendech, ale samozřejmě tak, aby to vyhovovalo jak vám, tak i nám. 

V případě, že nezvedáme telefon, není potřeba během 5  minut nám volat 10x. Je to opět z důvodů, že máme práci a na telefonu "nesedíme", takže pokud telefon nezvedneme, zavoláme zpět, případně pošlete sms a ozveme se. Přednost samozřejmě dáváme vyřizování "běžných" záležitostí v pracovním týdnu. Pokud záležitost "hoří", jedná se o nalezenou fretku, nebo Vaší nemocnou, poradíme kdykoliv a rádi, pak prosím pošlete sms a ozveme se. :-) 

A také vyjma akutních záležitostí prosím volejte v čase 9-18 hodin. 

DĚKUJEME VŠEM ZA POCHOPENÍ. 

 

 

13.5.

Nové zprávy od Earla.. má kokcidiozu, nezabíraly ani ATB, bylo nutné je několikrát změnit. Nyní už je po této stránce Earl stabilizovaný, přibral, už má 1 kg, a začíná i běhat. Což je super. Zatím však nemůže na operaci a zůstává tedy ještě v Brně, příští týden se uvidí dál, když to bude OK, může na operaci. 

Takže kokcidiozu má určitě i Tess, se kterou stále bojuju... 

Kokcidiozu měly kdysi Péťa a Romča, a řekla bych, že toto patří k jedněm z nejvážnějších onemocnění pro fretky, ze kterého se velmi špatně a těžko dostávájí. Tak držte palce, ať to zvládneme.. 

 Máme nové zprávičky z domova od Ferdíka, Dandíka :-) kluci jsou skvělí, milovaní a mají se moc dobře. Stejně tak Kačka, která uži si zvyká na nového kámoše :-) Moc za zprávičky i za adopce díky :-)

 

12.5.

Zprávy od Earla jsou zatím velmi pozitivní.. :-) dnes budu do Brna volat znovu, tak uvidíme :-) jestli už je Earl po operaci či ještě ne.

Včera odjel do svého domova v pátek vyzvednutí freťák z Jablonce - Apollo. Je to fakt velké zlatíčko :-)

Kačce se v nové rodině líbí, kámoší i s kámošem :-) a tak to vypadá moc dobře. :-)

Nové holčiny jsme pojmenovali Janet a Nika. Jsou fakt skvělé.. vůbec jim nevadí, že jsou v novém prostředí, chovají se, jak kdyby u nás byly odjakživa. Jsou fakt super. 

No a aby se kolotoč freteček pořádně točil, tak jsme v pondělí dostali nového freťáčka, ještě mlaďounkého, krásného Kosmu :-)

 

8.5.

V pátek jsme na přechodnou dobu vyzvedli v Jablonci freťáčka, kterého dávala majitelka pryč z důvodu, že se jim již omrzel. Nutno říci, že ho byla škoda, vyrůstal s dvouletým děckem, odmala, a je příšerně moc hodný :-) Nádherný dvouletý kluk, nekastrovaný, takže smrďánkuje o 106, ale šíleně hodný :-) čeká tu na svou novou rodinu p. Jakuba :-)

Včera přijely do útulku plánovaně 2 nové roční holčiny, obě v říji, a také velmi hodné.. Jsou to krásné holky, a po kastraci budou společně k adopci :-) Lze i do rodiny s dětmi a začátečníkům. Takže neváhejte, o hodné fretky je nouze :-) 

A aby nám tu fretečky jen nepřibývaly, tak v pátek odjel do nové rodiny albínek Fredy :-) Novou početnou rodinu si zamiloval na první pohled, a už celou cestu domů do Děčína jel na klíně, všechny pusinkoval a i doma spinká v posteli :-) prostě miláček a zlatíčko. Moc díky za adopci :-) a za zprávičky :-)

A včera odjela do Prahy Kačka, ke kámošovi Montymu, se kterým se nyní seznamuje.. tak jim držíme palce, ať si brzy zvykne :-) A paní Pavlíně moc díky za adopci (opakovanou a za věrnost našemu útulku :-) ). 

Na hlídání také přijelo včera 6 fretčích kámošů paní Jany :-)

A co se chodu útulku týče, práce je pořád dost, ale je nádherné počasí, a tak si my i fretečky užíváme pobyt venku :-)

 

5.5,

Nové zprávičky o Earlovi: má onemocnění nadledvinek, nemocné srdíčko a inzulinom. K tomu má v současné době ještě průjem, takže se musí nejdříve stabilizovat a příští týden půjde na operaci nadledvinek. Zatím je prognoza dobrá :-) Ale stále ještě potřebuje, abyste mu drželi pěstičky, palečky, tlapičky, všechno co můžete :-) a když byste někdo chtěl i pomoci finančně, budeme moc rádi, protože zatím nevíme, co bude jeho léčba stát. Č. účtu je 2300101259/2010, poznámka EARL. Moc děkujeme :-)

Jeho kámoška Tess zatím odmítá stále jíst, a tak krmíme kaší.. takže taky věřím, že to holka zvládne, zatím se mnou bojuje.. 

V úterý cestou z Brna jsem ještě dovezla zpět Bonnie. V nové rodině kousala, ale asi si jen nesedli s novým majitelem, protože jeho kamaráda i přítelkyni nekousala, a tak si myslím, že prostě kousat nebude :-) zítra se na ni přijede podívat nová rodina, tak uvidíme, jak si sednou.. 

Také je zamluvená Kačka, v sobotu se bude stěhovat do Prahy :-) k dalšímu kámošovi, tak snad to zvládne :-)

Jonášek už krásně papká, už ho vůbec nemusím hlídat, mám z něho velkou radost.. bere léky na inzulinom, no a když to bude vše pokračovat takto dobře, možná by se orpavdu mohl v červnu přestěhovat k Aničce do Jiříkova. 

Stejně tak už začíná být super Čikitka :-) taky z ní mám obrovskou radost :-)

prostě mi spousta freteček dělá velikánskou radost, a to je ta správná odměna za to všechno :-) :-)

Taktéž děkujeme všem za zaslané DMS v dubnu, kdy nám jich přišlo přesně 100 :-) to je pro nás 2.850,- Kč. takže za tuto částku vykastrujeme 2 holčiny :-) moc za pomoc děkujeme :-)

 

 

2.5.

Včera se mi nelíbil Earl.. začíná více napadat na bok, a dostal průjem.. takže pouze paraziti to asi nebudou a dnes jsme vyrazili na veterinu na krevní testy, biochemku a sono. To prokázala problémy u ledvin. Takže jsme se hned objednali na VFU a zítra ráno vyrážíme.. Tak držte Earlovi palce.. pravděpodobně ho operace nemine. 

Tess zvládá dobu po kastraci v pohodě :-) je to zlatíčko :-)

Jinak je u nás tolik freteček a práce, že nezvládáme skoro nic jiného.. jsou to všechno správní rošťáci :-) ale všichni jsou v pohodě, dokonce i děda Jurášek už začal jíst a má krásné bobky.. tolik radost z hov.. :-) 

Venku už je krásně a tak už brzy začneme zase chodit i na procházky či jen tak venčení na zahrádce :-)

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2836084
Měsíc: 30622
Den: 1549