Jdi na obsah Jdi na menu
 


2016 ÚNOR

27.2.

Čas stále letí :-) po celý týden jsme denně chodili na kontrolu s Betynkou, která byla v pátek na kontrolním sonu, které prokázalo, že je vše v pořádku. Takže Bety bude ještě týden brát ATB, už jen v tabletkách, a v pátek zase jdeme na kontrolní sono. Když bude vše OK, bude se o víkendu stěhovat domů k Jirkovi :-), který se na svou lásku byl dnes podívat, aby s ní strávil den u nás :-) 

Zároveň nám Jirka pomohl a přivzl nám fretečky z Č.B. do útulku. Máme tedy nového 10ti měsíčního klučinu Juráška, který byl nalezen slečnou, která jela na koni a Jurášek za nimi běžel.. takže proto dostal jméno Jurášek. Jurášek je strašně moc hodný klučina. Tedy, smrdí jako správný samec. A tak ho tu chvíli necháme, aby ještě maličko dospěl a až o něho bude zájemce, necháme Juráška vykastrovat a pojede potom do nového domova. 

Dalším klučinou je odložený Diesel, z důvodu kousání. No, zatím se zdá Di být docela v pohodě, zkoumá okolí a nezdá se, že by nás chtěl kousnout. Je asi dvouletý, takže také půjde na kastraci a bude si hledat nový domov :-)

No a také přijela Hanička, která byla pár dní po jejím vyzvednutí v pobočce v Kadani. Haničku si pořídili majitelé jako další zvíře a mysleli si, že lze chovat fretku s dalšími domácími mazlíčky, a to hlodavci - morčaty. Tak jak to dopadlo si asi umíte představit, a Hanička musela z domu. Hanička nám začíná říjit, takže jí dáme pár dní, aby si u nás v novém prostředí zvykla a ihned půjdeme na kastraci. Hanička je dvouletá holčina, drobná a moc hodná. O Haničku už je zájemce a je zamluvená, až bude v pohodě, bude se hned stěhovat do nového domova :-)

No a zatím posledním příchozím klučinou k nám do útulku je Brumík. 8mi měsíční klučina, kterého rodina odložila z důvodu alergie a stěhování do zahraničí. Brumík je skutečný miláček. Kastrovat ho zatím nechceme, chceme, aby co nejvíce dospěl, takže je pouze k zamluvení, případně k adopci s podmínkou, že jej nový majitel nechá vykastrovat. 

A máme hlášeného dalšího klučinu, který by měl do útulku přijet v týdnu z Brna :-) Jde o již odloženého freťáčka, kterého však nová prozatímní majitelka nezvládá vychovat, a požádala nás o pomoc, resp. o umístění freťáčka k nám do útulku, jelikož i ona si ho vzala pouze do dočasné péče. Tak až přijede, uvidíme, co je to za rošťáka. 

Tak to jsou novinky za poslední dny :-) útulek se nám tedy pěkně zase plní, ale hodně freteček je zamluvených, takže zase brzy odjedou do nových domovů, jak to půjde - Vampýrka, Bianka, Viki, Borísek, Hanička. A tak je to správné :-)

Fotečky najdete u jednotlivých nových freteček na jejich vlastních odkazech :-)

 

 

22.2.

Betynka je po kontrole OK, zatím tedy na kašičce ze stříkačky, ale snad bude vše OK. Další kontrola zítra. 

Dnes jsme i stihli kastraci nového Boríska a Vikinky, vše je v pořádku, už měli vodu s medem, přes noc bude kašička, a když vše půjde hladce, příští víkend se budou stěhovat ke své nové majitelce :-) která už se na ně moc těší.

Kromě nového kámoše u Irči máme hlášené další fretčí kluky, kteří by k nám měli o víkendu přijet.. no, prostě freťáci v říji, na které najednou dostala rodina alergii.. tak uvidíme, jak vše dopadne. V každém případě máme několik poptávajících, takže věřím, že i tyto nové přírůstky si brzy najdou nový domov, tam, kde je budou chtít :-)

Aby nebylo vše tak veselé, máme i špatné zprávičky.. před několika dny zemřel Cipísek adoptovaný od nás z útulku, měl dlohodobě problémy se střevy, zemřel na celkové selhání organizmu na VFU. Zemřela také Tequilka... ta měla inzulinom.

Když už jsme u toho inzulinomu.. bohužel se mi v poslední době několikrát stalo, že vetové dávají špatnou dávku prednisonu na léčbu inzulinomu. Bohužel většinou počítají dávku dle váhy fretky, a nedojde jim, že léky se takto nedají dělit.. váha a tím to rozdělit. Vypočítat správnou dávku léku je mnohem složitější, a pokud má fretku glukozu např. 1.5, nikdy jí nestačí 1/4 prednisonu nebo ještě méně 1x denně. To má stejně záchvaty, která ji trápí a doplňovat léčbu glukopurem, medem apod, je nesmysl. Takže opět - dobře vybírejte veta a ověřujte jeho informace. V případě pochybností se ozvěte, rádi poradíme :-)

 

 

 

21.2.

Tak i mě dohnala velmi špatná kámoška chřipka, a tak je provoz útulku omezený :-(

V pátek odjeli do nového domova Matylda a Lupínek, kde se na ně už moc moc těšili, a už cestou posílali fotečky.. Dost fretkařů je už na facebooku, kde máme vytvořené skupiny pro adoptované fretečky V nových domovech,aneb,jak se máme a potom další FFF - fretka, freťák, freťata, kde se s námi můžete také setkat, a kam hodně lidí dává fotečky a příběhy adoptovaných freteček :-)

V sobotu pro změnu přijeli Viky a Boris, kteří žili v nevyhovujících podmínkách a byly odkoupeni s tím, že penízky na jejich výkop poslala paní Zuzana a my jsme pouze vše zařídili.. Už byli na veterině, kde se zdá, že je vše OK, takže pokud to v týdnu zvládneme, půjdou na kastraci, a pak už se budou stěhovat právě k paní Zuzaně :-) Vikynka je suprová, Borísek je prostě kluk v říji, který si zahrál na zombíka a krásně se Irče zakousl do hlavy.. ale přežili oba :-) 

Včera také odjeli hlídají Dzamalek, Míša, Aprílek a Pilot, kteří zde byli po dobu vážné hospitalizace v nemocnici a operaci majitele. Pana D. pustili v pátek z nemocnice a hned si pro ně přijel.. Letos musí ještě na další operaci, a tak k nám za pár měsíců zase tahle super čtyřka přijede. :-)

A také se k nám na chvíli vrátila Betynka, která přestala chodit na WC, na velkou :-(. Tak hned veterina, kde se zjistily problémy po kastraci, takže dnes operace, kde se ukázalo, že nějaký hnis, který se neví, kde se vzal, tu se vzal, se hromail v pochvě, byl hustý, že nevytékal, a tak bránil Betynce ve stolici. Takže Betynka je dnes po operaci, na ATB, zítra musíme na kontrolu a za 10 dní znovu na sono, abychom zjistili, zda operace a ATB pomohou a nebude se situace opakovat.. To se modlíme, aby tak bylo. Tak držte Betynce s námi palce, zatím to všechno holka zvládá ukázkově. Už si dala vodu s medíkem, a zase spinká na vyhřívaném polštářku.. :-) 

Pak máme několik zamluvených freteček, řekla bych že tolik, že poptávky převyšují současnou nabídku fretek vhodných k adopci.. Jsme za to moc rádi a doufáme, že se nám podaří všem fretečkám najít nové domovy :-)

Felinka po kastraci už je také OK, takže ve středu vytáhneme stehy a bude moci se stěhovat s Blondískem do nového domova, kde už se jich nemohou dočkat, ale původní plán na adopci tento víkend jsme kvůli pozdější katraci Felinky museli odložit.. tak snad se nová rodina brzy dočká :-)

 

17.2.

Dnes jsme byli na očkování s Matyldou a Lupínkem. Matylda váží krásných 850 g, je to holka jako lusk, a Lupínek už má 1.05 kg. Na kluka málo.. ale na to, že při svém stávkování s jídlem zhubl na cca 700 g, tak už krásně přibral :-) a je to také suprový kluk :-) takže už nic nebrání tomu, aby jeli v pátek domů :-) kde se na ně už moc těší :-)

dopisjarka.jpgTaké jsme dnes dostali balíček od paní Jarky s krásným dopisem :-) a moc děkujeme za granulky.. jasně, že se hodí :-)

Také děkujeme moc do paní Hradce Králové a paní Petře Z. za nabídku klecí a dalších věcí po jejich fretečkách :-) To budou mít naše fretečky zase radost z nových neočuchaných věcí :-) moc díky :-)

16.2.

S Felinkou jsme spolu strávily noc :-) A Felinka byla moc šikovná.. krásně papkala kaši a spinkala, prostě byla naprosto vzorný pacient :-) Takže už máme první ATB, a příští víkend by mohla jít do adopce, do rodiny, kde se na ni i na Cosmínka už moc těší. 

Lupínek

p1010049.jpg

Stejně tak se moc těší nová rodina na Matyldu a Lupínka, se kterými skočíme na přeočkování a v pátek se také budou stěhovat :-) no, koukněte, jak jim to sluší - kdo by je nechtěl? :-)

 

 

Tím, že je v útulku docela málo freteček, že jich v lednu hodně odešlo, tak mají fretečky ten luxus, že opravdu je na každou jedna klec..takže když jich je víc, tak mají klece propojené a tím pádem mají i více místa a pohybu, i když zrovna neběhají.. jak říkám, naprosto ideální stav, protož pak ani neudělají tolik bordelu kolem a i na práci je to mnohem snažší :-) fakt si to užívám.. A tím, že i v únoru odejde docela dost freteček, tak budeme míst zase dost místa na případné další přírůstky, které, jak jsem slyšela, přijedou už brzy.. na plánování přírůstků už nejsem sama, ale už jsem většinou pouze ta poslední štace :-) ten náhradní domov.. za což jsem moc ráda, protože jak domlouvání, tak doprava, mi ušetří strašně moc času a všem zúčastněným stranám moc děkuju :-) O to mám totiž více času se o fretečky starat :-)

A tak bylo dnes času i na focení dalších freteček, a tak jednu po druhé:  Binka, Kimi, Ferdík od Špunty, Valentýnka, Vampýrka :-) a další pokračování zase příště :-)BiankaKimiFerdík od Špunty

ValentýnkaVampýrka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.2.

Felinka byla dnes na kastraci a vše zvládla super. Děkujeme MVDr. Zákravskému za super práci :-) 

Bianka stále lítá jako pometlo a užívá si volnosti a možnosti běhat :-)

Dnes nás na veterině čekal balíček několika balení granulek, neznámému dárci moc děkujeme :-) 

Máme zprávičky z nových domovů, a díky facebooku slyšíme o adoptovaných fretečkách poměrně často :-) což je super. Když byste se chtěl někdo přidat, volte skupinu Fretky v nových domovech,aneb,jak se máme :-) 

 

 

 

PŘEJEME VŠEM KRÁSNÉHO VALENTÝNA :-)unor1.jpg

14.2. 

img_20160214_125143--3-.jpgVčera jsme si přivezli zpět z adopce Bianku.. Bianka nebyla v adopci tam, kde nám při adopci tvrdili, a hlavně nebyla v adopci šťastná a nová rodina se jí nevěnovala tak, jak by měla a také jim Bianka smrděla.. Takže se sami rozhodli nám ji vrátit, což je super. Trochu déle to trvalo, chtěla jsem toto již o vánocích, když jsem zjistila, jak se věci s Biankou mají, ale trvalo to déle, ale povedlo se. Takže Bianka je zpět u nás, a je šťastná. A já jsem šťastná, že je zpět a je šťastná :-) 

img_20160214_153712-1-.jpg

Dnes měli na návštěvě paní Janu K. s panem Jiřím, moc děkujeme za všechny dárky, které si fretečky užívají a za mazlení všech freteček :-) 

Zítra se chystáme na kastraci s Vločkou a Felinkou :-) tak jim držte palce :-)

 

 

12.2. po druhé :-) 

Měli jsme návštěvu, a tak jsou zamluvení i Matylda s Lupínkem, kteří se budou příští víkend stěhovat do nového domova :-)

Tento měsíc už tedy jelo do nového domova 5 fretek, a ještě pojedou Matylda s Lupínkem, Felinka s Blondískem a Vampýrka.. zamluvený je také Tomík, který jen co projde výchovným procesem a přestane kousat, tak pojede také domů.. 

Z Tomíka už je tedy krásný kluk, z hubené nitky je nádherný freťák, a pomalu se zlepšuje, takže doufám, že během března - dubna už bude moci jet domů :-)

Fretky k adopci se nám opravdu tenčí, už tu jsou v podstatě jen fretečky vhodné ke zkušenějším chovatelům, protože prostě to nejsou úplní mazlíčci... jsou to Cindy, Šmudla, Špunta s Ferdou - Ferda je tedy mazel první třídy, Valentýnka a Vanilka (kouše), a pak fretky důchodkyně - Kimi a Ami, Stefani a Tifani, a také Vendy s nemocným srdíčkem, ale jinak zlatíčko :-) Najdou si i tyto fretky ty správné domovy? :-) 

12.2.

Klárka, Medvěd a Šárka odjeli ve středu večer nečekaně domů.. 1 den po kastraci, bohužel na facebooku se strhla vášnivá debata především ze strany členek, předsedkyně českého klubu fretek, kteří majitelku zmíněných fretek vyblbly ve stylu, že si bereme fretky jako rukojmí, že jí je nevydáme atd tak, že paní naprosto nečekaně, bez ohlášení, najednou v půl 7 večer stála u našich vrat.. samozřejmě důvod jsem se dozvěděla až zpětně.. paní se zdálo, že jsou u nás fretky dlouho, atd, ač byla informována o ošetření a doporučení veta o termínu kastrace atd. No, někdy nad lidskou blbostí nestačím žasnout, ale na druhou stranu jsem si za ty roky i na útulku právě zmíněných osob zvykla.. takže doufám, že jsou se svým činem, který ohrozil klidnou léčbu a zdraví fretek po kastraci, spokojené. :-(. Majitelé si tedy fretky vyzvedeli i s léky a instrukcemi na dávkování a doporučením kontroly a vytažení stehů u jejich veta. Přeji fretečkám super život, protože jsou opravdu skvělé :-)

Zároveň ve středu přijeli na cca 14ti denní pobyt u nás nečekaně fretečky pana D., který byl nečekaně hospitalizován v nemocnici, musí na operaci, a tak fretečky, některé původně od nás z útulku, budou zatím u nás :-) Panu D. přejeme úspěšnou operaci a brzké uzdravení :-) a fretky jsou jako v balvnce :-)

Máme další poptávky po fretečkách, takže už opravdu nemáme moc fretek do adopc. Dnes přijede další návštěva na seznámení, tak uvidíme, co se z toho vyvine a zda si některou z freteček vybere :-)

Takže jsme pořád zcela zapřežení :-) a už začínáme plánovat letní akce, o kterých vás budeme brzy informovat :-)

10.2.

Klárka a Medvěd byli včera na kastraci :-) vše zvládli naprosto suprově, oba jsou naprosto skvělí.. v noci dostali kašičku, protože voda s medem jim tedy ani jednomu nejela, tak nejdříve řidší kašičku, pak ve 12 hod a ve 3 hodiny trochu silnější a ráno ještě jednou, to už papkali o 106 a šli poté spinkat každý už do své klece. Ale budou v pohodě, zvládli to skvěle, Medvěd už by lítal jako pometlo.. takže dostane ještě dnes klidový režim, Klárinka je hubená, váží 750 g (před kastrací) a Medvěd měl 1.45 kg. No a pak už se jen domluvíme s majitelkou, kdy si Klárku vyzvedne, možná již tento pátek, a Medvěd se Šárinkou se také budou moci stěhovat :-)

 

9.2.

V lednu odešlo do nových rodin 15 freteček !!! Naprosto úžasný rekord našeho útulku, který se nám asi nepodaří překonat, ale v únoru nezůstaneme pozadu, i když asi na polovině, ale už víc freteček ani v současné době do adopcí nemáme :-) Takže v únoru se budou stěhovat Medvěd, Klárka, Šárka, Cosmík, Neoušek, Felinka, Blondísek a Vampýrka :-) 

Felinka musí ještě na kastraci, kterou bychom chtěli stihnout dnes, a také na kastraci musí ještě Klárka, aby také mohla co nejdříve domů, a pak ještě Vločka, která přichází do říje. 

No a na intenzivní výchovu se vrhneme s páry Mikuláš a Vločka, Lupínek a Matylda, aby si také mohli hledat co nejdříve nové domovy :-) Trochu těžší to bude s Ferdou a Špuntou, přičemž Ferda je naprostý mazel, ale Špunta je prostě potvora, která 3x nekousne a po 4. vás sežere zaživa.. tedy ne tak strašně, ale on prokousnutý kloub či jiná část ruky pěkně bolí.. prostě je taková.. a už asi zůstane.. :-( 

Skvělé jsou také holky babči Stefani a Tifani, které by si zasloužily nový domov, kde by dožili ještě několik let svůj fretčí život :-) najde se někdo takový, kdo jim jej poskytne? holky jsou fakt super, čistotné, milé, hodné :-) 

A pak se ještě hledají odvážlivci, kteří by si troufli na Cindy a Šmudlu.. holky jsou asi 4leté, čistotné, ale nejsou to prostě mazlíci.. je to spíš o tom jim nechat jejich volnost a když přijdou samy, tak je pomazlit.. a nechat zase jít. Postelové fretky  to nejsou a nebudou, stejně tak jako se nehodí k jiným fretkám a zvířatům, které automaticky napadají. 

Hodně se zlepšuje i Tomík, kterého také domazlíme a pak už na něho čeká nový domov :-)

No a to by asi z freteček k adopci blízké či v dohledné době bylo vše, ostatní fretečky mají ještě svůj čas :-)

p1010028.jpgNo a jedno dnešní ranní potěšení, když se Garmíkovi podařilo překonat plůtek ve fretčárně a udělal si noční nájezd po celém domě včetně koupelny, naštěstí všechny ostatní dveře byly zavřené :-) asi abych se po ránu nenudila :-) 

 
 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 27
Celkem: 2814697
Měsíc: 28291
Den: 1287