Jdi na obsah Jdi na menu
 


BŘEZEN

article preview

27.3.

 

Máme tolik práce, s miminkama se vším, že nestíhám skoro psát.. omlouvám se. 

Nicméně.. mimča jsou krásná, velká, a už sama papkají mleté kuřecí a krůtí masíčko.. :-) Maminka dostala zánět, a tak ji léčíme tvarohem.. moc se jí to kousavce nelíbí, takže v rukavicích :-) je to makačka, to vám povím. 

V pátek odjela do nového domova, který na ni dlouho čekal, Liuška.. První zprávy z domova jsou super, tak snad to společně holky - majitelka i freťule - zvládnou :-)

tullido.jpgMísto ní přijel klučík, dew angora zpitvořená - má nejen krátký čumáček, ale ještě zdeformovaný. Klučíka jsme pojmenovali Tullido, a zůstane u nás v útulku, za a) ze zdravotních důvodů - nevím jak mu kdy co bude, tak abychom měli jistotu, že v případě onemocnění srdíčka atd se mu dostane nejlepší péče v Brně, kam ho tedy také chceme při první cestě vzít, aby nám ho zkontrolovali, jak na tom po zdravotní stránce je, a za b) proto, aby s námi mohl chodit na přednášky a další akce, a lidi viděli, jaký je chov angor doopravdy.. jak jsou angory zpitrořené... protože obrázky a slovo je málo, přes naše 7mileté úsilí se angory stále množí, a nic není názornějšího, než ukázka.. Klučík je vcelku hodný, velký, je mu 10 měsíců, a tak smradlavý :-) 

Každou první středu v měsíci počínaje 5.dubnem do 7. června budeme mít přednášku o fretkách v Praze. Přijďte si popovídat, podívat se na mimča, rádi poradíme s výchovou, výběrem freteček, a samozřejmě bude s námi i nový Tulík. 

prednaska-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.3.

Mimča rostou jako z vody, jsou krásně voňavá :-)

Dostali jsme v pondělí zprávu, že v 8mi letech opustil fretčí svět od nás adoptovaný Devilek. 

Rodina chce nového klučíka, a tak po kastraci si přijedou pro Merkura :-) 

Děkujeme pořadatelům výstavy v Brně za příspěvek na veterinární náklady 

09.03.2017 2 537,00 CZK     Barbora Leicherová    
Mezinárodní výstava fretek Brno - Dar na veterinární výdaje

 

6.3.

mimina171mala.jpgMiminka jsou tu !!!! Máme krásné 3 tchoří holky a 3 světlé (stříbrné) kluky - asi, ruku do ohně za to nedám, nechtěla jsem maminu moc rušit svým pachem, aby neudělala nějakou nepředloženost a pořádně se o miminka starala a změna prostředí pro ni byla co nejméně stresující. Takže mám pouze dvě fotky, a další budou až za týden, až si trochu zvykne a začneme miminka přikrmovat.. je jich 6, tak budeme muset, aby to maminka zvládala.. cecíky má vytahané už teď.. miminka jsou nádherná a krásně fretkovsky voní, už jsem úplně zapomněla, jak nádherně miminka voní.. :-)No, nějaké zamluvené mimča už jsou, především holčičky, jen upozorňuji, že rezervace jsou platné po zaslání dotazníku a zálohy 500,- Kč na účet 2300101259/2010, bez zálohy neberu rezervace za závazné. Více dotazů ráda zodpovím. Mimča půjdou do adopce na velikonoce, krmená syrovým mletým masem a granulkami, očkovaná 1x proti psince a čipovaná
 

 

3.3.2017

S O U T Ě Ž !!!!! S O U T Ě Ž !!!!!! S O U T Ě Ž !!!!!!! S O U T Ě Ž !!!!!

Konečně snad bude zima pryč, začíná svítit sluníčko a první kytičky těší naši dušičku.. Vyhlašuji soutěž o nejkrásnější jarní fotku pořízenou letos !!! teď!!! někde s novými sněženkami, které se začínají objevovat atd, dle vaší fantazie a možností. Fotky s jménem fretečky posílejte na e-mail: utulek.boleslav@seznam.cz - jako předmět uveďte Jarní soutěž, a to do 15.3., kdy potom fotky společně vyhodnotíme. A odměna? pro první tři nejúspěšnějí fotky pelíšky a hamačky a pamlsková odměna pro focené :-) fotky potom dále využijeme :-)

O víkendu k nám dorazí plánově miminka s maminkou, mimikům je dnes 14 dní a tak už se přemístí k nám.. nevím zatím ani kolik jich je (asi 6), nevím ani barvu, ani pohlaví, to vše budu zjišťovat cca po týdnu, co budou u nás, abychom nestresovali maminku. K adopci budou tedy cca na velikonoce :-). Do nových rodin půjdou samozřejmě vymazlená, krmená masem a kvalitními granulkami, očkovaná 1x proti psince a čipovaná. Až budou fotky, zájemci se mohou hlásit klasicky s vyplněným dotazníkem :-) 

Také jsme dostali žádost o přijetí dvou tříletých holek, a tak řešíme další nové obyvatele :-)

Raspík už se srovnává, ale s jídlem máme stále problémy. 

Noví kluci Drogon a Maxmilián jsou správní divoši :-)

Obrovskou radost mi dělá Coninka, která se po operaci nádherně zotavuje, papká jak kaši, tak granulky, je velmi aktivní a jen nechám z jejích samostatného pokojíčku otevřené dveře, hned je na chodbě, a zkoumá pelíšky našich psů :-) a z ničeho si nic nedělá.. je úžasná :-) miloučká, mazlivá, skvělá :-) 

Také plánujeme kastraci Alvínka, který už tedy říjí v plném proudu :-) a převoz na kastraci holek z Kadaně k nám, takže koncem měsíce by mohly jít holky i Alvínek do adopce, když vše klapne jak má :-)

Toť zatím vše, brzy se zase ozveme. Foťte a posílejte krásné jarní fotky, moc se na ně těšíme :-)

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2813163
Měsíc: 27603
Den: 1078