Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květen

3.5. Seminář o fretkách Praha

4.-8.5. Dovolená s fretkou Trnová 

article preview

31.5.

Přiznám se, že častější informace o dění v našem útulku jsou na facebooku, kde jsme téměř denně a podáváme tam i zprávy.. 

Z adopce se nám vrátil Miky, po dvou dnech, nová rodina nezvládla přidat fretku do rodiny, zařadila ji hned mezi psy (jack russel), což nevyšlo, a tak byli překvapení, že se fretka bála a začala se ohánět kolem sebe. Ač jsme je upozorňovali na to, že musí zařídit, aby tato zvířata k sobě nemohla, že to není dobré spojení, přesto se lidi zachovají dle svých názorů, a pak jsou překvapeni. Já už někdy nevím, proč lidem cokoliv říkám, když to je jako házet hrách na zeď, a každý má svůj rozum... :-(. Naštěstí toto ještě dopadlo dobře, tedy nejlépe, jak mohlo, a Miky se stěhoval jen přes ulici, k rodině K., kteří od nás mají právě pětku freteček, a tak jich mají 6... Moc moc díky :-) Protože na to, že si v říjnu přijeli pro jednu fretku, a po půl roce jich mají 6, tak k tomu není co dodat.. Jste skvělá rodina :-) moc děkujeme :-)

Do nového domova v sobotu 28.5. odjel také nový klučina Herio. Po kastraci, stěhoval se k Náchodu :-) Nové zrávy z domova jsou super, rodina má již s fretečkami dlouholeté zkušenosti, a tak se Herio bude mít skvěle :-)

Z 8mi miminek jich je 6 zamluvených, volní jsou jeden klučík, a jedna tchořovitá holčina. K adopci je nutné vyplnit dotazník k adopci a následně po domluvě s námi zaslat zálohuve výši 500,- Kč. Více o adopci v sekci Podmínky převzetí fretky - adopce. A lidi, prosím čtěte.. přiznám se, že nemám čas ani energii několikrát denně všem opakovat jedno a to samé, jen proto, že jste líní rozkliknout jednu stránku.. Proto to tam je napsané. Děkuji za pochopení. 

Stále se také znažíme vylepšovat náš útulek, takže jsme o minulém víkendu vyměnili všechny klece za ferret nation a jim podobné, takže máme všechny klece kvalitní a tím se zrychlila a zjednodušila práce kolem freteček v útulku :-) 

f4y-wht-300sqr--2-.jpgNezůstáváme pozadu ani s kvalitní stravou a nově máme sponzorství firmy Frettech4you, kteří vyrábění v sočuasné době nejkvalitnější granulky pro fretky, kterými budume do budoucna krmit. Moc děkujeme za podporu a pomoc našim fretečkám. :-)

 

 

 

 

 

 

18.5. 

Včera byl na kastraci Bruce, miminko vloni adoptované, které jsme si vzali k nám na kastraci, aby byl v pohodě. Do soboty je u nás a v sobotu se bude stěhovat zpět do rodiny :-) Brucík je v pohodě, operací zvládl s přehledem :-)

Máme už nové fotečky z adopce Mikyho, vypadá spokojeně :-)

Z miminek jsou k adopci ještě dvě tchoří holčiny, ostatní mimča jsou zamluvená :-) K převzetí budou od 16.6. ve věku 8mi týdnů. 

Děkujeme vám všem za příspěvky a pomoc našemu útulku :-) moc nám pomáháte a finančně zvládáme péči o fretečky. Stejně tak děkujeme za balíčky, a paní Martině H. za balík, pytel granulí a další věci pro fretečky.. :-) Moc všem díky. 

16.5.

Ráno odjel do nového domova Matěj. K dalšímu fretčímu kámošovi, tak snad si padnou do oka a sympatií :-)

Dnes jsme byli na kastraci s Drogonkem, který měl kryptorchismus, takže je po operaci jako fretčí holka a varlátka mám vyfocená.. abyste věděli, jak to vypadá. 

Pak byl na kastraci Herio, na kterého už čeká nová rodina, tak aby mohl jít brzy do nového domova.

S Mikym jsme byli na čipovánjí, a za 2 hoďky jedeme do nového domova :-)

15.5.

Fretečky stále putují k nám a do nových domovů.. Přijali jsme v pátek 12.5. freťáčka, který je původně od paní Němečkové z Nového Bydžova, poté jej prodali v Nymburce v únoru t.r. a nyní je u nás.. krásný poloangorák, hodný, po kastraci se již bude stěhovat do nového domova. Jmenuje se Herio. 

Dnes jsme přijali Ninušku, kterou si majitelka vzala z velmi nevhodných podmínek, jako velmi kousavou, a vymazlila ji. Paní bohužel zemřela. Fretečky se ujala J.Š., však situace neška skloubit se psem, a tak je freťule u nás. Je moc hodná. Ninušce hledáme nový domov. 

Ve čtvrtek 11.5. byla rychloakce, kdy jsme byli informováni o nevhodném chovu přeříjené fretečky v akvárii, majitelka ji pořídila pro svého ročního syna.. A tak byla fretečka vykoupena, paní ji nechtěla dát pryč, a byla v říji již od prosince, takže její život začínal být ohrožený, a tak jsme přistoupili k tomuto kroku. Za obrovskou pomoc s dopravou děkuji Terezce V.P. No a dnes již byla Terezka, jak jsme fretečku pojmenovali, po Terezce :-) v MB na kastraci, vše proběhlo v pořádku, a fretečka je nadále v péči Irči v Kadani a po doléčení se již bude stěhovat do nového domova k Láďovi M. Děkujeme :-)

Ve čtvrtek 4.5. k nám do útulku přijeli fretečky Miky, dvouletý angorák, nádherný a obrovský mazel, na kterého se hned ten den byla podívat nová rodina, zároveň jsme hned stihli kastraci a zítra vezu Mikyho do nového domova do Mimoně.. 

K tomu přijeli dvě tchoří holky, nevíme, jak staré, ale se samečkem, který je s největší pravděpodobností obě nakryl.. alespoň tak jsme je od majitelky, která nám sdělila naprosté nic, dostali.. U holek tedy čekáme, zda porodí, takže zatím budou v klidu a nebudeme s nimi nic dělat. Holky zatím bydlí spolu a jsou moc hodné. 

S nimi přijel tchoří kluk, moc hodný, který půjde brzy na kastraci a poté mu budeme hledat nový domov. 

Do dočasky ze srazíku odjel Matýsek, na domazlení. Kamila odvedla super práci, dnes jsem Matýska zase vyzvedla a zítra pojede do nového domova na Slovensko. 

Ve čtvrtek 11.5. byla na kastraci a operaci nádorku Livinka. Vše jsme zvládli, jen Livinka nechce moc jíst, a nejraději je v malé přepravce na vyhřívaném pelíšku, každé 3-4 hodiny krmená kaší.. a tak jí tento luxux dopřávám, i když tedy už bych se někdy ráda vyspala.. Ale Livinka je tak úžasná, miloučká, hodná, prostě neskutečné zlatíčko, že jí toto přání nemůžu odříct :-) a tak tu spolu vegetíme :-). Livince budeme hledat nový domov, ale opravdu luxusní, žádnou klec, jen super páníčka a postel :-)

K tomu máme 24 dny stará miminka, která již přikrmujeme mletým krůtím a kuřecím  masem.. 4-5 jsou již zamluvení, čekáme na zaslání dotazníku a zálohy, a ještě 3 miminkům, dvoum tchořovitým holčinám a jednomu stříbrnému klučíkovi hledáme nový domov :-) K odběru budou v 8mi týdnech. Více v sekci Podmínky převzetí fretky - adopce. 

Opravdu se v útulku nenudíme.. a tak se omlouvám, že píšeme nepravidelně.. ale fretečky mají přednost :-)

 

11.5.

Je doba nakrývání samiček a miminek.... všude se to množí inzeráty s hledáním samečka k říjné samičce, bez zkoumání rodokemenu, a stejně tak jsou nabízena mláďata.. dávám jeden příspěvek, který mi přišel od fretkařů: 

 máme další množírnu na freťata.

 

jsanimals@seznam.cz – viz inzerát.

Z této adresy jsme si brali s manželem před 3 roky 2 holčičky, protože nám umřela naše freťule věkem a my jsme to špatně nesli. Doma bylo moc prázdno. Zodpovědní chovatelé v té době mláďta přirozeně neměli a útulek, kdy jsme byli se pořád neměl k tomu, aby nám fretky předal. Inzert mi vrdil , že jsou stejně staré ! Ani náhodou. Vet potvrdil, že té jedné je tak 5 týdnů a té 2. s bídou 4 !!! Nechtěli, abychom si pro ně přijeli, že je prý osobně dovezou.

Ten majitel (spíše majitelka) nemá k freťulí ABSOLUTNĚ ŽÁDNÝ vztah- mají to pouze na kšeft . Je jim jedno do jaké rodiny, podmínek a kam mláďata jdou.

Ty freťule jezdily v přehřátem autě BEZ VODY a BEZ JÍDLA  v přepravce 30xcm x30 cm a 15 cm nízké !!!

Ostatní spousta zvířat v tom přehřátém autě byla jednoznačně určená pro ZOOtropik !

Z fretiček (ta menší) už skoro nevidí- příčina- byla odebrána od samice po 4 týdnech a neměla dosatečně vytvořenou imunitu z mat. mléka- proto poškození zraku.

Freťule byly vystresované, šíleně hladové a žíznivé. Dalo nám práci je vypiplat !

Doufám, že se ty freťulky, které nabízí v inzerátu dostanou do dobrých rukou a budou mít krásný život s milujícími páníčky = ne v kleci.

 

POZOR TEDY, KDE SI FRETČÍ MIMKO POŘIZUJETE!!!!!

 

2.5.

praha2.jpgkvěten... měsíc nejen lásky, ale také setkání fretkařů :-)

jako první akce je zítřejší Seminář v Praze, kde vám poradíme, jak vychovat z fretky toho správného parťáka a mazlíčka :-)

 

 

 

 

 

 

 

snimek1.jpga hned další den se začnou sjíždět chovatelé fretek na již 7mý ročník Dovolené s fretkou :-)  na programu je povídání, výlety, opékání výborných buřtů a samozřejmě večerní pobavení :-) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klasik-sede.jpga abychom pro vás měli na léto zase nějaké to překvapení, tak máme nová trička - motiv jing jang fretka :-).. můžete zakoupit v našem e-shou :-) trička jsou v různých barvách a velikostech, modely klasické tričko a dámské s výstřihem. 

 

 

 

drogon29.jpgNo a o víkendu jsme vychovávali Drogonka, který se velmi zlepšil a pojede s námi i zítra na seminář :-) 

 

 

 

 

mimina2-tyden.jpgmalá miminka krásně rostou, maminak se suprově stará a jsou to náhderní válečci :-)

 

poslední holčička z prvních miminek se bude stěhovat do nového domova zítra :-) nová majitelka už se na ni moc těší :-)

 

a aby u nás nebylo "prázdno", tak v neděli přijely prozatím do prozatímního azylu v Olomouci 3 fretečky, 2 holky a kluk.. majitelka nevěděla ani věk... jedna holka je prý možná nakrytá, druhá prý nepřišla do říje, vyadá to spíš na nějaký nevydařený přivýdělek fretkou... přijely špinavé, dlouhé drápy, o uších nemluvě, a hladové, nejedly od večera, a přijeli odpoledne druhý den.. prý aby se nepozvracely v autě.. kolegyně co je přebírala na toto ještě není zvyklá, a tak byla docela v šoku.. v každém příadě freťule dorazí ve čtvrtek k nám. No a jestli budou další miminka, tak fakt už nevím, co se s lidmi děje 

Mnozí z vás se také ptáte na obnovení DMS.. bohužel se vše prodloužilo, protože jsem dostala vyjádření z úřadu až začátkem dubna, místo v lednu.. a tak se na to vše musím znovu vrhnout.. mezitím mi propadly všechny prohlášení pojišťoven o bezdlužnosti a další věci, takže musím vše vyřídit znovu.. takže na všem pracuji, vrhnu se na to více po Dovolené s fretkou, je toho nějak moc a ruce mám jen dvě :-( děkuji tedy za pochopení a vaše příspěvky na náš účet :-) moc díky. 

 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 25
Celkem: 2843492
Měsíc: 31846
Den: 1728