Jdi na obsah Jdi na menu
 


LEDEN

img_2780.jpg LEDEN

27.1.

Demonek dneš našel nový domov!!! Vyměnil se s Matýskem, který v nové rodině stále kousal a nechtěl přestat, a tak jsme se dohodli na výměně :-) Matýsek se vrátil k nám a Demonek má domov ještě s fretčí kámoškou Jessy :-)

Včera přijel do útulku další Fredy - dostal přívlastek ledňáček - 8mi měsíční klučina, krásný, hodný, původní rodina se stěhuje do zahraničí. Hned včera jsme byli na kontrole na veterině, vyčistili jsme Fredíkovi ouška, což se mu vyloženě nelíbilo, ale zvládli  jsme to, dostal čip a může si hledat nový novov :-)

20.1.

Liuška i Demonek jsou po kastraci OK. 

Obrovskou radost mi udělal Garmík.. když zvládl svou pravděpodobně psychickou depku, kdy se rozhodl nejíst, a krmením ze stříkačky jsem ho asi přesvědčila, že mi na něm záleží, a včera už Garmík ožil, běhal po kleci (zatím jen po kleci), a aktivně se vrhal na sušené masíčko, které papkal a syslil :-) Jsem moc ráda.. ač bude Garmíkovi už 7 let, je to krásný kluk :-) 

Jdu balit Asmíka, který by měl odjet do nového domova dnes. Bude se mi po něm stýskat, a také mé Djenince, která s ním bydlí :-) Nicméně Djenie svůj splnila, vychovala z Asmíka super kluka, který si umí hrát, skotačit, a nekouše, a tak už může jít do nového domova :-) 

 

18.1.

Dnes byli na kastraci Lia de Luna a Demonek. Jak budou po kastraci OK, tak si budou moci hledat nový domov :-)

 

17.1.

sirokelogo.jpgStrašně moc a ještě víc bych chtěla poděkovat Michaele A.D., která se nám vytvořila náměty na roll-up, bannery :-) jsou krásné a už jen zbývá je vytisknout :-)  A proto bych se chtěla zeptat, nevíte někdo, kde levně a kvalitně vytisknout bannery cca 2x1 m, 120x80 cm, a roll up 200x80 cm? Moc předem díky :-)

Webovky stále upravujeme, už mají téměř finální verzi, co se menu týče. Mělo by být přehlednější a měli byste se v něm snadněji orientovat :-) Snad to tak bude. 

Co jsem při přesouvání příspěvků zjistila, že mnoho z nich vzniklo v letech začátku útulku, a již nejsou aktuální, a tak postupně budeme aktializovat a modernizovat i jednotlivé články, co se týká péče a chovu fretek :-)

Samozřejmě při této práci stále pečujeme o fretky. Začal s jídlem stávkovat Garmík, takže jsme již několik dní na stříkačce, což vzhledem k jeho nesoicalizovanému chování je docela zázrak, moc se mu to nelíbí, ale nemá jinou možnost.. Umřít ho jen tak nenechám.. Takže už sníme při každém jídle 3 x 25 ml, a to je hodně.. tak snad je nejhorší za námi a Garmík se z toho dostane.. Otázkou pro  mě zůstává, proč po 2.5 letech u nás začal stávkovat.. Pravdou je, že mu bude brzy 7 let, a tak už to může být cokoliv.. ale snad společně ještě pár měsíců, roků, budeme :-)

jinak je zde vše OK, v pátek by si měli přijet do adopce pro Asmodea, a stále máme nové a nové "objednávky" na fretky. Jedná se především o začátečníky, pro které v současné době fretečky nemáme, a tak musíme co nejdříve dovychovat fretky v současné době v péči, aby si mohly také najít ty správné domovy :-) 

Hlášenou máme další fretečku do útulku, 3 letou holčinu, kterou se rodině nepodařilo vychovat. Až bude zde, napíšu více :-) Zatím víc nevím :-)

 

16.1.

STRÁNKY JSOU V SOUČASNÉ DOBĚ V REKONSTRUKCI, PROSÍME O TRPĚLIVOST, SNAŽÍME SE JE POOPRAVIT TAK, ABY BYLY CO NEJPŘEHLEDNĚJŠÍ, A CO NEJRYCHLEJI. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ. 

15.1.

Změnili jsme design webovek, ještě máme v plánu pár úprav, aby byly dokonalejší a přehledjší :-) tak se můžete těšit na tyto novinky. 

DANĚ 2016 !!!!

připomínám možnost vystavení potvrzení na odečet z daní (dary útulku) za loňský rok. Prosím písněte mi SZ nebo na e-mail: info@fretkyboleslav.cz, vystavím a pošlu :-) v zaměstnáních bývá čas cca do 15.2., kdy to chtějí, takže ještě čas je, ale raději neotálet :-) kdo je OSVČ, je času o něco více :-) a kdož byste chtěl pomoci se zpracováním daní, nabízíme možnost zpracování naší útulkové účetní paní Jany Tomaštíkové :-) zpracuje kvalitně, odborně, rychle :-) můžete ji případně kontaktovat na tel. 737 585 083 :-)

Dnes jsme přidali nové zboží do obchůdku nové zboží, granulky Applaws Kitten chicken, granule Taste of the Wild Rocky Mountain Feline a granule Totally Ferret Baby. Můžete objednávat, při objednávkách nad 800 Kč doprava zdarma :-)

A také tu máme první letos přijatou fretečku - další albínku - Kiru. Kira je mladá holčina, v říji, krmena whiskaskami, takže v nejbližší době musí na kastraci. Není kousavá, uvidíme jak se bude socializovat. Původní rodina se jí bála.

 

14.1.

magazinstarozitnsoti.jpgNa nedělení volný čas pro vás máme několik typů na příjemné počtení. A to jak článek o fretkách v Magazínu starožitností http://magazinstarozitnosti.cz/fretka-drive-a-dnes-co-vse-je-nepravda-a-co-se-zmenilo/, tak zajímavosti v magazínech Be in magazine http://beinmagazine.cz a Světem módy http://svetemmody.cz. Přejeme příjemný den :-)

12.1.

jedna důležitá informace: je nový rok, a opět se budou dávat daňová přiznání.. komu mám poslat doklad o příspěvcích našemu útulku, písněte mi prosím nejlépe e-mail, obratem zašlu :-) za vaše příspěvky moc moc děkujeme a doufáme, že nám zůstanete věrní :-) 

 

11.1.

V pondělí jsme měli super návštěvu, slečnu Marii, která se přijela podívat na fretečky s tím, že by si některou adoptovala, a odjela rovnou s holkama Hanna Lee a Danae Amy :-) Snad to spolu zvládnou :-) Moc děkujeme za aodpci :-)

matesajess.jpg

Zároveň jsme se byli podívat v novém domově Matese, protože moc kousal a rodina se rozhodla ho vrátit a adoptovat si hodnější fretečku.. Tak jsme spolu strávili podvečer, dali pár rad, jak na výchovu, a nakonec Mates zůstal.. Rodina to chce ještě zkusit. Mates je jinak super, krásný freťák, a jen potřebuje víc času.. Včera už mi posílali fotečku, jak spinká s kámoškou v pelíšku. Tak věřme, že problematiku zvykání na nový domov a lidi zvládnou a Mates bude mít super nový domov :-)

Přijela k nám také Luntička, která má zánět ouška, a musí brát ATB. Takže adopci musíme odložit, než bude fit. Jinak je to úžasné zlatíčko, naprosto skvělá fretečka. 

Máme stále hodně zájemců o fretečky z útulku.. Bohužel v současné době nemáme tolik hodných fretečk k začátečníkům, a tak adopce je trochu složitější. Nicméně si nějak poradíme :-) V případě zájmu tedy pište, pošlete prosím vyplněný dotazník, ať vás můžeme vést v evidenci, a když se najde vhodná fretečka, budeme vás kontaktovat. Zprávy v mobilu nebo facebooku se brzy ztratí v množství zpráv, je lepší papírová forma :-) Děkujeme. 

 

 

7.1.

punkemprofretky.jpg

 

 

 

DĚKUJEME PUNKEM PRO FRETKY :-) ZA PODPORU NAŠEHO ÚTULKU A FINÁLNÍ ČÁSTKU 5.440,- KTERÁ PŘEDČILA NAŠE OČEKÁVÁNÍ A POUŽIJEME JI NA OPERACI CONINKY A VYŠETŘENÍ FELINKY A BLONDÍSKA, ABY MOHLI S KLIDNÝM SRDCEM DO ADOPCE :-) 

JSTE SKVĚLÍ !!!!! MOC DĚKUJEME !!!!!!!

 

Dnes odjela do nového domova Lila (Lea). Odjela k fretčímu kámošovi adoptovanému od Simči z Litomyšle (Klubko), aby nebyl sám.. u nás to vypadalo, že si docela padli do oka, a odjeli v jedné přepravce.. tak uvidíme, jaké budou první zprávičky z nového domova :-)

V pondělí čekáme další návštěvu - zájemce o fretečky, o víkendu další, měl by odjet Asmodeus. 

1.2. jedeme do Brna na operaci Coninky, zároveň vezeme již starší Felinku a Blondíska (u Blondíska se nám nelíbí bříško), tak aby byli oba po odborné kontrole a mohli jsme je dát do adopce paní S. s klidným srdcem, že jsou v pořádku :-)

Zároveň povezeme do adopce Denyho Foxe, který se bude stěhovat do Trnavy, na Slovensku :-)

Zamluvená je také Luntička, která by měla odjet co nejdříve - víceméně čekáme, až k nám dorazí z pobočky v Kadani - což bude v pondělí. 

Takže v plánu je adopce ještě 6-7 freteček, a k adopci je zatím volných 11 freteček: 

Elí babča - tchořička, 5ti letá fretečeka, moc hodná, vhodná i k začátečníkovi a dětem, nevhodná k jiným fretkám. 

Čikitka - tchořička, 3letá fretečka, vhodná spíše ke zkušenějšímu chovateli, ze začátku člověka zkouší, co vydrží... pokud najde s Čikitkou společnou notu, je zlatíčko. Nevhodná k jiným fretkám. 

Amorek a Amanta - albínci, moc hodní. Vhodní i k začátečníkům. Amanta není moc vhodná k dětem. 

Demon - tchořík, roční klučina, hodný, vhodný i k začátečníkovi, ne k dětem. Vhodný k jiným fretkám.

Bonifác a Jessy - albínci, 5letý a 4 letý klučíci, hodní. Bonifácek není vhodný k dětem. Začátečník si s nimi hravě poradí :-)

Nitka - půlroční holčina - albínka, nevhodná k začátečníkovi a dětem, vhodná i k jiným fretkám.

Merkur - půlroční klučík, šampaň, vhodný k odvážnému začátečníkovi, nevhodný k dětem, vhodný i jiné fretce

Hannah Lee a Danae Amy - stříbrné holčiny, 5ti leté, Danae je hodná, Hannah není vhodná k začátečníkovi. Nevhodné k dětem ani k jiným fretkám. 

scan0210.jpgA obrovské díky patří také Michaele A.D., která se ozvala na naši žádost o vytvoření návrhu pro plakáty a banner (roll up) a během jednoho dne vytvořila plakáty jak pro útulek, tak pro DMS i roll up.. Jsou nádherné a patří jí opravdu VELKÉ DÍKY, protože toto už moc potřebujeme a já to vytvořit nemusím a nechat je dělat někde na zakázku by bylo drahé.. moc díky :-) hned necháme vyrobit :-)

 

______________________________________________________________

6.1.

punkemprofretky.jpg tetovanifretka.jpgMonika Čtvrtníčková a kolektiv pořádají na podporu našeho útulku koncert, který se koná už zítra v Tenis Club v Brně... Jsme za tento jejich nápad a iniciativu velmi vděční a moc děkujeme... Součástí je také soutěž i tetování s fretkou, které mohou účastníci vyhrát či si zakoupit... No kdo odolá? :-) Moc všem díky a přejeme nádherně strávený večer a pořádajícím, aby vše bez problémů klaplo :-)

 

 

 

kalendar2017.jpg4.1.

Od začátku roku makáme jako fretky... 2.1. jsme byli na očkování a čipování s dalšími 3 freťulemi - Marečkem, Matějem a Bivojkem... Včera odjeli Matěj a Bivojek do novýcho domovů.. No, zatím to nemají jednoduché, protože oni nejsou úplní mazlíci, a nové rodiny jsou začátečníci, tak jsme stále ve spojení a dáváme rady a snažíme se, i rodiny, aby vše dobře dopadlo a našli s klukama společnou cestu.. Rodiny jsou skvělé a trpělivé, tak věřím, že to společně zvládneme :-)

Další fretečky jsou zamluvené, do Brna povezeme Denyho Foxe, a další návštěvy a adopce čekáme u nás... Příští víkend pojede rošťák Asmodeus, po kontrole v Brně pojede dvojice Felinka a Blondísek, a o dalších adopcích zatím jednáme :-)

V každém případě je tu ještě několik suprových freteček, které na nový domov čekají.. :-) všechny na najdete v sekci Fretky k adopci. Také prosím čtěte podmínky :-) k adopci. 

Do Brna povezeme na operaci Coninku, která má velmi vzácný - u fretek - srůst střev. Prý se toto stává u psů, ale pan doktor Jekl toto u fretky vidí poprvé.. takže opět.. kdyby nebylo tohoto super človíčka, kolik freteček by už nebylo... vím o mnoha lidech, majitelích, i s fretečkami od nás, kteří pravidelně a někteří bohužel i často, právě na VFU s fretečkama jezdí.  A moc za to děkuji, že se jim takto věnujete...obětujete nejen finance, ale čas, lásku a péči. Moc díky.. 

fretkabohumin.jpgDnes byla v zalepené krabici nalezena fretka v Bohumíně.. Odchytla ji policie a nyní je fretka v bezpečí u místní chovatelky fretek.. Pravděpodobně tedy nevhodný vánoční dárek.. 

Pro všechny, kterým se toto stalo, nebo o někom v okolí víte - fretky může bez důvodů a bez finančích podmínek dát fretky k nám... pokud bude problém cesta, daleká atd, pokusíme se i v tomto pomoci, pro fretky si dojet či zařídit dopravu. V žádném případě je prosím nenechávejte opuštěné venku.. nemusí přežít :-(

 

1.1.2017

Vítáme všechny v novém roce :-) 

Na Nový rok máme několik novinek.. prozatím nefungují dárcovské sms, jelikož nám skončil termín povolení sbírky, která byla povolena na 3 roky do 31.12.2016. Aktivně pracujeme na veškerém "papírovém" vyřízení, aby DMS fungovaly dále, jelikož jste si i vy je oblíbili, a za necelé 3 roky tohoto projektu jste nám poslali celkem 2165 DMS a pomohli jste nám částkou 61.702.50 Kč co je v průměru částka 1870,- Kč měsíčně, která byla samozřejmě využita především na veterinární péči pro fretečky v útulku.. Moc za to všem děkujeme !!! a o novém spuštění tohoto projektu vás budeme informovat. 

Prozatím budeme vděční za vaši pomoc - za příspěvek v jakékoliv výši, zaslaný přímo na náš transparentní účet č. 2300101259/2010. 

V roce 2016 bylo přijato do útulku celkem 95 freteček. Především se jedná o fretky odložené, nesocializované, měli jsme i hodně miminek, které jsou stále k adopci. Nejsou v tomto počtu fretečky, kterým jsme pomohli najít domov na přímo, aniž by prošly fyzicky naším útulkem, nový domov jsme zprostředkovali mezi původními a novými majiteli.. I toto považujeme za úspěch.. Ne každá fretečka musí projít útulkem, a jsme rádi za každou, která najde nový domov. 

Celkem 79 freteček našlo nový domov. 12 freteček během roku zemřelo, a to především fretečky staré, které u nás byly v útulku již dlouho, některé téměř od začátku, a věk nikomu neodpářeme.. Do útulku se z adopcí vrátilo 9 freteček, 2 fretečky byly najity na základě čipu a vráceny k nám do útulku. Toto nepovažuji za úspěch, i když jsem ráda, když se fretky vrátí k nám, než aby se někde ztratily jako v právě v těchto dvou případech, kdy Oso byl nalezen pobíhající po Děčíně, kdy utekl z venkovní voliéry ze zahrady a majitelka poté svolila k další adopci, a druhý případ - poslední 95. přijatá fretečka do útulku - 31.12.2016, kterou majitelka po 2 letech adopce zanechala v přepravní tašce v tramvaji v Praze.. Pro nás to znamená, že čipování má smysl a jsem ráda, že se fretečky najdou a jsou opět v bezpečí u nás :-)  

Opět tedy od nás budou všechny fretečky do adopce odcházet čipované, očkované a vyjma mláďat kastrované. Stále mám problémy, že lidi nečtou a neznají podmínky k adopci, a ocenila bych, kdyby více šetřili náš čas. Zodpovídám ráda veškeré otázky ohledně freteček, výchovy, atd, ale přijde mi zbytečné opakovat jedno a to samé kolem dokola, jen proto, že lidi jsou líní klinknout na pár odkazů.. 

Rok 2016 byl opět i rok "rozvojový", kdy jsme měli dost projektů - máme novou velkou (4x2 m) venkovní voliéru za cenu 45 tis Kč, máme v útulku nové auto, které usnadňuje práci především naší pobočky v Kadani. Máme také několik nových (použitých) klecí ferret nation či suite royal, které jsou pro naše potřeby nejlepší, a postupně je vyměňujeme za Ferret tower, které jsou dobré, ale špatně se čistí...Tyto finanční náklady byly samozřejmě nad rámec financování útulku a hradila jsem je z vlastních zdrojů... A jsem za to moc ráda, protože voliérka je suprová a auto taky.. 

Stejné cíle máme i do letošního rooku, kdy již začneme v květnu osmý rok fungování útulku... a to tedy musím řici, že když útulek vznikal, ani ve snu by mě nenapadlo, jak bude velký, a kolik dokážeme zachránit freteček.. I to díky vám.. 

V letošním roce bude několik fretčích srazíků, o kterých budeme včas informovat, chtěli bychom udělat burzu věciček pro fretečky... a třeba nás ještě něco napadne v průběhu roku :-)

Takže hurá do nového roku a přejeme všem zdraví, lásku, úspěchy, pohodu a spoustu super lidiček kolem sebe :-)

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 23
Celkem: 2843665
Měsíc: 31923
Den: 1616