Jdi na obsah Jdi na menu
 


LISTOPAD 2017

SRAZÍK FRETEK 17. - 19. 11. Trnová 

article preview

Na úvod měsíce opět nejdříve všechny pozvu postupně na akce, které pořádáme: 

17. - 19.11. fretčí vánoce v Trnové u Katusic, více info na tel. 602692130

10.2.18 - mezinárodní výstava a olympiáda fretek v Brně (Lužánky), více na http://fretky-brno.cz

7. - 10.6.18 fretčí dovolená v Č.Krumlově s návštěvou otáčivého hlediště, vodáctvím na Vltavě, návštěvou zámku atd. více na tel. 602692130

další akce budeme ještě pořádat, a o všech vás budeme informovat, toto jsou prozatím jisté termíny a akce, na které se můžete přihlásit a zúčastnit se. 

 

24.11.

Za měsíc chodí Jéžísek!!!! to to letí!!! a tak i my posíláme Jéžíškovi dopis. Je zde: DOPIS JÉŽIŠKOVI

mily-jezisku-.jpg

 

 

10.11.

img_4466.jpgVe středu jsme jeli do Brna, kde jsme měli na čtvrtek naplánovanou návštěvu na veterině Jekl&Hauptman, kde jsme ještě sbírali informace o Maikym, přebrali jsme si po operaci Annienku, a nechali jsme vyčistit zoubky a udělat vyšetření Neouškovi, aby mohl v klidu do adopce. To vše se vydařilo, vše dopadlo velmi dobře, Maiky je super, krásně přibírá, a vypadá to, že bude naprosto v pohodě. Za obrovskou pomoc v úhradě veškrých nákladů v Brně za Maikyho ve výši více než 8000,- Kč děkujeme panu Miroslavu V. :-)

annie2.jpgAnnienka nemá ještě vyhráno, nadále dáváme kapačky každé 2 hodiny a krmíme každé 3 hodiny stříkačkou, ale pomalu pomaličku se Annienka lepší, tak to snad zvládneme :-)

Neoušek má čisté zoubky a je krásný kluk. 

A ve čtvrtek ještě přijela k Renče ČT s natáčením pořadu Terčin zvířecí svět, kde bude jeden díl o tchořích a fretkách, a tak si tam v hlavní roli zahráli Brumíček, Vanilka a Míša. Natáčecí tým byl skvělý :-) a fretky se chovaly jako rodilí herci.. byli skvělé a málem jsme týmu ani nevysvětlili, že to jsou vlastně divošky :-)

 

polochorka1.jpgA abych nezapomněla, ve středu ještě cestou Irča přivvezla dalšího pravděpodobně trvalého obyvatele našeho útulku, polotchořku Polinku, která je velmi bojácná a zatím nevychovaná... nedá se téměř vzít do ruky. Tak jsem zvědavá, jak spolu budeme vycházet.. zatím odmítá vylézt z přepravky :-)

 

 

6.11.

letakbrno18.jpgAnnienka je od čtvrtka v Brně, její stav je vážný a dnes nebo zítra bude na operaci, aby se zjistlo, co jí je a proč má takové problémy. Zatím dostala transfuzi od Drogonka, která jí pomohla narovnat červené krvinky. Držte palce, stále věřím, že to zvládne, je to ještě mladá holka. 

Jinak je relativně vše OK, naštěstí.. 

Ve čtvrtek bychom měli jet do Brna na nátáčení freteček do české televize, a tak kromě pořadů Chcete mě v roce 2013, 2015, Snídaně s Novou 2x, TV Barrandov, několik článků v časopisech, byste nás měli opět někde vidět :-)

K tomu plánujeme výstavu v Brně v únoru 2018, vše o ní a přihlášky - do konce listopadu - můžete najít na webu: http://fretky-brno.cz. Moc se na všechny těšíme. 

 

1.11.

A teď k dění v útulku: 

včera 31.10. byly na kastraci holčiny Žížel a Jane. Obě holky vše  zvládly v pohodě, dnes už jsou OK a zpět ve svých ubikacích :-)

O čem jsme vás však ještě neinformovali, je onemocnění Annie... Je nám to tak trochu záhadou, protože Annie je u nás už rok, do adopce zatím z důvodu kousání nešla. Od 25.10. přestala Annie jíst, 27.10. výsledky na veterině, RTG, sono, opakované RTG a sono ani výsledky krve nic neprokázaly.. Annie měla teplotu 40.5, kterou jsme ATB stáhli, ATB jsme dobrali, a Annie stále nechce jíst, krmíme stříkačkou, a Annie jí sice aktivně, ale je apatycká... Tak nevíme, co s ní, asi budeme muset vyrazit do Brna. Zatím léčíme.. 

Trojka albínů Mela, Salma a Salien nejsou stále také fit... nejlépe je na tom Salienek, který papká konzervičky, ale papká, a je relativně OK.. Salminku krmíme stříkačkou, je hubená, a ani Mela není zrovna OK, ale papká také konzervičky, i granulky sama.. tak snad to vše zvládnou.. přikládáme toto nejen změně prostředí, ale i zdravotnímu stavu, ve kterém byli, když k nám přišli.. prostě tělíčko se musí léčit... 

Maiki, který se léčí v Brně, je v dočasce u Renči, a má se k světu.. papká o 106, přibírá a čekáme na vyšetření srdíčka, a ještě další kontrolu, a pak už se bude stěhovat na trvalo k nám do útulku, kde zůstane s již téměř 7mi letým Cosmínkem. 

S této čtyřky ještě bude nový domov hledat Jůlinka, a to k další fretečce v rodině... pokud se nepodaří, tak Jůlinka také zůstane. 

Dnes odjel do nového domova Matýsek, jako jediná fretka, která bude rozmazlovaná. Děkujeme za adopci. 

Zamluvení jsou dále Molly, která pojede o srazíku do Košic, stejně jako Valentýnka. Moc děkujeme za zájem a adopce..:-)

Zamluvený je také Neoušek, který se bude stěhovat k Brnu k další fretečce v rodině, snad již tento pátek :-) snad to vše zvládnou. 

Zamluvená je také Žíželka, která se bude po doléčení po kastraci stěhovat do Bíliny :-) Moc děkujeme Terezce :-)

A tak k tomu, že jsme minulýá měsíc přijali 9 fretek do útulku, jich během listopadu min. 5 najde nový domov, což je více než skvělé... Moc děkujeme všem. 

Také děkujeme moc všem za pomoc a příspěvky. 

A nové rodiny hledají fretečky: Jůlinka a Žofi, Jane, Amy, Falco a Rozárka, Nitka, Čikitka, Drogon, blešáci Tiddly, Juego, Gioco. 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 15
Celkem: 2831495
Měsíc: 29812
Den: 1102