Jdi na obsah Jdi na menu
 


Říjen 2017

article preview

snimek1.jpg30.10.

Díky Irče jsem mohla odjet na kratší dovolenou :-) a Irča mezitím předala do adpce Dixi (fretečku, kterou jsme vyzvedli a víceméně pouze předali nové majitelce - očkovanou a čipovanou tedy) - moc hodnou holčinu, narozenou v červnu t.r. Tímto moc děkujeme za adopci.

Máme hooodně lidiček, které chtějí fretečky, snažíme se všem vyjít vstříc a najít tu nejvhodnější pro každého. A tak snad brzy se nám útulek trochu vyprázdní a fretečky budou mít ty nejlepší domovy. 

Zamluvení jsou tedy Matýsek, Molly, Valentýnka a ještě další 2 fretečky najdou nové domovy zcela jistě :-) Moc za ně děkujeme a těšíme se na návštěvu. 

Co však v žádném případě neuděláme, a píšu to kolem dokola, je předání fretek do adopce do venkovních voliér či klecí.To nám prosím vůbec  nepište. Fretečky pipláme jako miminka, mnoho z nich vytáhneme opravdu z nejhoršího, a do venkovních podmínek je dávat nebudeme. Tak to bylo, je a bude :-)

Bohužel nám přestala jíst Annie, a tak různě zkoušíme, co by mohla papkat.. ať je to vývar, dnes dětská výživa, a tak různě, aby začala co nejdříve jíst a byla zase v pohodě. Není apatická, nemá nemocné oči, měla zánět, takže pícháme ATB, a věříme, že se z toho co nejdříve dostane.. S Irčou se tu střídáme v péči :-)

O Maikiho v Brně se stará Renča :-)  moc děkujeme.. Zprávy z veteriny od MVDr. Jekla jsou skvělé, Maiki nemá vyhráno, ale nemá rakovinu, což je super. Dostal tedy suprelorin, čekáme na vyšetření srdíčka a další léčbu, aby byl brzy fit :-) Moc děkujeme také všem, kteří na jeho léčbu přispívají, a především p. M. V. :-)

Takže dělat je pořád co, a už se těšíme na všechny na dovolenou s fretkou příští měsíc :-)

 

22.10.

Do útulku jsme přijali dvě fretčí holky, kterým zemřel majitel a rodina se o ně nemůže starat. Holky jsou kastrované, a vcelku hodné. Po očkování a čipování jim začneme hledat nový domov, pouze však společně. Jmenují se Juli a Žofi. 

Poté jsme do útulku přijali celkem 4 fretky, o které se majitelka přestala starat. Jeden z nich, 3letý Maiky, je na tom zdravotně moc špatně, v úterý jsme s ním byli na veterině v Brně, a dle zprávy pana doktora Jekla má zánět kůže, šelest na srdíčku, nádor na ledvině, mízní uzliny,(susp. lymfom), a je po zákroku biopsie mízní uzliny.  V současné době je v dočasce u Renči ve Slavkově a čekáme na výsledky biopsie a další léčbu. 

Celkem už jsme během tohoto měsíce přijali do útulku 9 fretek, a to je tedy jeden z nevyšších počtů, kolik fretek jsme za měsíc přijali do útulku.. v září to bylo 8 fretek. Lidi se asi zbláznili, všechny útulky - kočičí, psí - jsou přeplněné a lidi odkládají zvířata do útulků, jako by to bylo veřejné odkladiště.. Když k tomu vezmu, že od listopadu začíná platit přísnější zákon na útulky, a mnoho depozit a azylů vůbec neví, zda budou nadále fungovat, tak to začíná být pořádnýá problém.. I u nás je fretek téměř na topstav... Topstav ale nevyhlašujeme, místečko pro nově příchozí se vždy najde, a apelovat na lidi zde na webu, aby začali mít rozum a byli zodpovědní, nemá smysl, protože vy, co to čtete, zodpovědní jste.. a ostatní to nečtou.. 

v každém případě za vaši veškerou pomoc a podporu moc děkujeme. 

 

10.10.

Livinka se má v novém domoě jako v ráji... devítiletá dvojčata kolem ni lítají, hlídají ji, jak spinká, prostě je to láska na první pohled... moc to Livince i holkám přeju :-) a fakt moc díky :-)

Ke všem smutným zprávám mám další, v 8.5 letech odešel za Duhový most adoptovaný freťáček Lumpík.. Do Litoměřic posíláme smutný pozdrav a svíčka pro Lumpíčka už hoří.. Děkujeme za super život pro Lumpíčka. 

 

 

letakbrno18.jpgA aby nebylo jen smutno a život s fretečkami jsme si užili co nejlépe, zveme vás - kromě vánočního srazíku - na mezinárodní výstavu fretek a fretčí olympiádu do Brna 10. února 2018 v sobotu. Rozhodčí budou z Maďarska, paní Livia a Kriszti, které už jste poznali na výstavě v roce 2015, sponzory na akci sháníme, aby ceny pro výherce byly co nejzajímavější, samozřejmostí bude obchůdek, soutěže, občerstvení v místě, a přítomen bude i pan doktor Jekl, který nám přislíbil dlouho žadoněnou přednášku o kastracích fretek.. což na jaro bude pro mnohé z vás velmi aktuální téma a i pro ostatní, poučení při dalších fretčích mimčách :-) Na všechny se budeme moc těšit, více info je na webu http://fretky-brno.cz a přihlášky nám posílejte na adresu fretky-brno@seznam.cz. 

 

8.10.

Včera odjeli do nových domovů Livinka, pro kterou si přijela super rodina s dvěma úžasnými holčičími dvojčátky, které Livinku milují, až usínají na zemi vedle klece při čekání, až se Livinka probudí :-) Livinka se bude mít super :-) Moc děkujeme :-)

Těsně před Livinkou odjel až do Havířova k fretčímu kámošovi,m se kterým si hned padl do oka, půlroční klučík Foxík.. Foxík má taky skvělou rodinu a kámoše, moc děkujeme za adopci. 

V pátek jsme ještě odvezli do nového domova Bobeška, zlatíčko, který hned nový domov přijal za svůj :-) Moc děkujeme za novýu domov :-)

Ve čtvrtek jsme odvezli do Ústí n.L. do nového domova k mladému kámošovi Terinku. Tak věříme, že i Terinka se bude mít v novém domově super. Moc děkujeme za adopci. 

Aby tu nebylo moc prázdno, i když to tedy nikdy nebude, přijel včera čtyřletý Matýsek.. Matýsek je zlatíčko, zatím není kastrovaný, ale je to hodný kluk, asi bych ho ani nekastrovala, pokud by to nové rodině nevadilo, která si ho vybere. Byl ve společnosti s kastrovaným klukem, takže na společnost freťulí je zvyklý a hledá nový domov :-) 

Salienek, Annie a další freťule po kasetraci se léčí v pohodě, Žížel přibírá, takže je vše OK :-)

Na návštěvě tu u nás byla přes týden naše adoptivní Lízinka, kterou dnes budeme vracet majitelce :-) 

 

4.10. 17

Mám několik smutných zpráv.. Dnes odešel ve věku 7,5 roku poslední ze čtyřky (Monty, Denísek, Sára a Pavlínka), kteří u nás byli od června 2012.. Prožil více než 5 let u nás v útulku, v lásce až do poslední chvíle, protože po těch letech, to je pro mě opravdu velmi smutné..... Monty byl miláček, který mě nikdy nezapomněl přikousnout a tím si vydobít pozornost, abych si s ním hrála a mazlila se... Byl úžasný... Zapalte mu společně s námi svíčku.... Nezapomeneme Monty, stejně jako na Meddy, Brunny, a další fretečky :-)

Také jsem (tedy již v pátek) dostala zprávu, že zemřel Asmodeus, 1.5 letý freťáček, zakoupený s vaší pomocí vloni ve zverimexu a adoptovaný slečnou Veronikou M. v Praze. Je to moc smutné, když umírají takto mladé fretečky, na vrozené vady. Alespoň dle paní veterinářky na Jaggy zemřel na idioatickou myelitidu, res. zánět s odumíráním svalů - část zprávy majitelky:  bohuzel dneska odpoledne sme ho museli nechat uspat mel idiopatickou myelitidu,zánět s odumíráním svalů,zadní nohy,jícen a srdce bohuzel se s tim nic nedalo delat pry na to neni zadna lecba jen chemoterapie ktera moc nezabira jen prodluzuje trapeni

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2835441
Měsíc: 30360
Den: 1414