Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÚNOR

p3071317.jpg

22.2.

Raspík je po kontrole na veterině, je OK po zdravotní stránce a dnes už začal jíst i granulky.. tak když mu to vydrží, bude moci jít do nové rodiny. 

Zájemců o adopce je hodně, omlouvám se těm, kteří na fretečku čekají, ale bohužel výchovu ani léčbu nelze uspěchat a chceme fretky do nových rodin předávat v pořádku jak po psychické, tak po zdravotní stránce, takže to někdy trvá..to se týká především Liušky, Marečka, i Raspíka.  Jak budou freťule připravené do nových domovů, budu jednotlivé rodiny informovat. Děkuji za pochopení a trpělivost. 

 

21.2.

Pro návštěvy našeho útulku jsme vytvořili rezervační kalendář, kde si můžete rezervovat termín návštěvy. Jedná se o cca 1 den v týdnu v dopoledních hodinách a o víkendu v odpoledních hodinách. V jiných časech bude po domluvě možné fretku do útulku převzít i fretku vydat do adopce, nicméně bez návštěvy útulku samotného, jelikož v jiných časech se v útulku uklízí, 1x 

snimek1.jpg

týdně probíhá sanitační den, jezdíme na veteriny a zajišťujeme další záležitosti ohledně chodu útulku, je to tedy pro organizaci času našeho a klid fretek v útulku. Při počtu stále cca 50ti fretek v útulku bohužel není možné jinak klidný 

chod útulku zajistit. Rezervaci najdete v Podmínkách převzetí fretky. Děkujeme za pochopení. 

Dále stále upravujeme webové stránky a přidáváme další užitečné odkazy, v blízké budoucnosti se zaměříme i na nemoci fretek a další užitečné odkazy. Vše najdete na stránce Fretka co a jak.

Také jsme naplánovali letošní již 7.ročník Dovolené s fretkou, která bude tradičně v Trnové u Katusic. Rezervovat lůžka si můžete na e-mailu: utulek.boleslav@seznam.cz :-) Více v sekci Akce - Akce 2017. 

 

20.2.

Včera přijel do útulku další klučina, v dubnu mu budou 2 roky. Majitelka očekává lidského potomka. Klučík je socializovaný napůl, když je v pohodě, dá se s ním vycházet, když člověka nezná a je ve stresu, tak kouše. Takže nejdříve půjde na kastraci, pak socializace a poté mu začneme hledat nový domov. Zatím smrďánkuje jako správný tchořík :-)

Také jsme měli dnes telefonát, že si paní nedávno vzala do péče fretečku, která o víkendu porodila miminka.. Paní není zkušená chovatelka, samice začala být agresivní a bojí se jí.. Domluvily jsme se, že necháme matku s miminama alespoň 2 týdny v klidu v prostředí, kde je, paní prozatím péči zvládne, dostala od nás instrukce,  a poté se k nám bude stěhovat maminka i miminka. Zatím nevím kolik miminek je, a jak to vůbec vše dopadne. 

15.2.

drogon.jpgDle plánu jsme si dnes vyzvedli dvouletého klučinu, naprosto nesocializovaného, Drogona. Drogon jak si u nás zvykne, tak půjde na kastraci a samozřejmě začneme s výchovou.  Po výchově by se měl stěhovat k nové rodině, kteoru našla původní majitelka. Tak uvidíme, jak vše dopadne. 

 

 

conie3.jpgA všem posílá pozdrav na dobrou noc Coninka :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

15.2.

V pátek 10.2. jsme si v Brně vyzvedli po operaci a krátké rekonvalescenci Coninku. Conie je naprosto v pořádku, ráno a večer papká kaši a jinak granulky, a další léčba probíhá v pořádku. 2x denně bere léky. 

V pátek byl také na kastraci Raspík. No, to bylo mnohem horší, po narkoze se Rasp probral až druhý den v půl 5 ráno, strávila jsem s ním ve strachu celou noc. Od té doby je na kaších, první dny ze stříkačky, nyní již třetí den jí kaše sám z mističky... zatím jiné jídlo odmítá. A tak mu musíme dát čas, aby se ze všeho co se mu v poslední době v životě stalo, pořádně zotavil. 

V pondělí jsme přijali do pobočky v Kadani dvě fretčí holky, maminku již adoptované Kokynky, a její o rok starší ségru. Takže Livinka albínka je tříletá holčina, zatím nekastrovaná a s malým nádorkem na zádech, takže musí v první řadě na operaci, a dvouletá Velinka, kterou také čeká kastrace. Obě holky jsou hodné a do adopce budou moci jít i každá samostatně, nejsou na sebe zvyklé. 

Včera odjeli do nové rodiny Amanta a Amorek. Odjeli daleko až na Moravu :-) a věřím, že se budou mít skvěle :-) Moc děkujeme za adopci. 

Dnes nás čeká příjem dvouletého klučiny do útulku, prozatím do výchovy s tím, že nová majitelka si jej poté vezme. Během pobytu u nás zařídíme ještě kastraci. 

V sobotu 18.2. se koná v Pardubicích koncert, přijďte, pobavte se a také svou účastí podpořte náš útulek :-)

rave-nation.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

více na : https://www.facebook.com/events/228688010825501/

 

 

4.2.

Začátek roku a jsme stále v jednom kole. V úterý 31.1. jsme předali cestou do Brna do adopce Ferdu lázeňského a věříme, že se bude mít super..  Cestou jsme vyzvedli nemocného Jacka na vyšetření do Brna, poté jsme v Krnově od Helči zakoupili nové klece pro náš útulek, opotřebované, ale suprové, dostali jsme od Helči mnoho napáječek, záchůdků, a mnoho dalších věcí pro útulek, za což opravdu moc moc děkujeme. Kvůli špatným cestám se nám cestování velmi prodloužilo a cesta do Brna trvala celkem 11 hodin.Teprve o půlnoci jsme dorazili do Slavkova, kde jsme o půlnoci předávali do adoce Denyho Foxe, který jel do Trnavy a domů dojeli až ve 2 v noci.. za zpoždění se moc omlouváme, ale cesty byly opravdu šílené... 

Druhý den jsme na veterině nechali na operaci Coninku. Na vyšetření byla ještě Eliška, která šla ještě též odpoledne do adopce, a Felinka s Blondískem, kteří půjdou do adopce co  nejdříve. Všichni jsou v pořádku, Coninka se zotavuje po operaci, Eliška je OK a je v nové rodině. A také jsme si vyzvedli nového klučinu do útulku, abychom při předání zjistili, že se jedná o našeho odchovance, adoptovaného před 2 lety, Raspa. Rodina čeká lidského potomka.... 

Cestou zpět jsme ještě předali domů Jacka, který má nemocné srdíčko a snad po vyšetření na VFU a lécích mu bude lépe :-) A také jsme dostali mnoho věcí (klece, záchůdky, pelíšky a další věci) do Petry z Uničova.. Moc moc děkujeme. Našim fretečkám vše dobře poslouží :-)

Dnes jsme měli rychlovku, nalezeného asi 3/4 ročního kuního kluka, kterého paní našla pod balkonem.. Byl velmi podchlazený a vyčerpaný. Jeli jsme hned na veterinu do Chomutova, kde dostal první pomoc a poté putoval k nám do MB. Bohužel se nám ho nepodařilo zachránit a klučík zemřel... Byl krásný.. byla ho škoda.. dle tlapek soudíme, že byl divoký, takže jestli se nedostatečně připravil na zimu, stalo se mu to osudným... Je nám ho moc líto :-(

Zároveň jsme poslali do nového domova Ferdu ledňáčka, který pojede do nového domova do Děčína zítra. 

Takže toho máme tento týden za sebou opravdu hodně. 

plakatmaly.jpgVe výrobě jsou také díky pomoci M.A.D. bannery a roll-up, a tak se můžeme prezentovat jak na našich akcích, tak i na akcích, které pro nás pořádáte vy.. když byste chtěli materiály půjčit, jen dejte vědět :-) případně když byste měli možnost někam banner o velikosti 120x80 cm (na výšku) umístit, budeme moc rádi a také jej rádi poskytneme :-) Trocha reklamy nikdy neuškodí :-) Zároveň když byste mohli někde roznést či dát na veteriny atd naše letáčky, také vám je velmi rádi zašleme, napište prosím v případě zájmu nám pomoci tímto způsobem na e-mail: utulek.boleslav@seznam.cz. Moc za jakoukoliv pomoc děkujeme. 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 14
Celkem: 2840418
Měsíc: 30418
Den: 1043