Jdi na obsah Jdi na menu
 


BŘEZEN

article preview

22.3.

Domluveno = v sobotu pojede domů Noro, v úterý do nového domova pojedou Falco a Rozárka :-) máme velikou radost :-)

Děkujeme za další balíčky na aukci :-) už se těšíme, až vše spustíme :-)

 

28577357_1582750875178322_3089063350689343745_n.jpg20.3.

Každý den nám chodí balíčky s věcmi do aukce... krásných věcí, že jich bude i na jednu aukci hodně.. rozhodli jsme se tedy, že aukce budeme pořádat pravidelně, min 4x do roka, jarní, letní, podzimní a zimní :-) Moc vám všem děkujeme :-)

V útulku je jinak vše OK. Po kastraci se zotavuje Čip, aby se mohl co nejdříve vrátit do své rodiny, nově příchozí Noro je naprostý úžasňák, a v sobotu se bude stěhovat k Heriovi od nás :-) moc děkujeme :-) Po operacích se také zotavují Jasmínka a Matyáš a další kastrace kluků a holek máme v plánu :-) a už se těšíme na sluníčko, jaro, abychom také mohli konečně začít chodit ven :-)

 

16.3.

Začnu bohužel velmi smutnou zprávou, a to, že včera zemřela Annie.. :-(. Stále jsem věřila, že to spolu s Annie zvládneme, ale pro Annienku to už bylo dlouhé, a rozhodla se odejít.. v úterý jsme dostali od Terezky a jejího muže vyrobený vozíček, aby Annie mohla trénovat a snažit se chodit, ale Annie mezitím ochabla i přední nožičky, prostě dlouhodobé ležení udělalo své, až nakonec Annie tiše, ve spánku odešla. Udělaly jsme společně vše, co pro její záchranu šlo, bohužel život je někdy krutý, a k Annience krutý byl... zvládala to s nadhledem, s její vlastní osobností a mě nezbývá, než se s ní s úctou a láskou rozloučit. 

Včera jsme také dostali do útulku nového klučíka, sedmiměsíčního krásného černotchořovitého Nora. Klučík je moc hodný, vzhledem k věku zatím nekastrovaný, po karanténě a očkování, čipování, bude k adopci. 

Děkujeme všem, kteří nám posíláte věci do plánované aukce, balíčky nám chodí opravdu denně, a krásné věci, moc za ně děkujeme. Požadavek ke schválení aukce odesíláme na patřičný úřad, jejich schválení je 30 dnů, pokud bude vše OK (doufám, že ano), a jak nám přijde povolení, aukci spustíme. Zatím vše připravíme, nafotíme, abychom ak už neztráceli čas. :-) Moc za pomoc děkujeme. 

Jinak Jasmínka je po operaci v Brně naprosto v pořádku :-), Matyášek se lepší ve vztahu k lidem, ve středu byl také na kastraci, a tak jak budou fit, budou si moci začít hledat nový domov.

Stejně tak byl ve středu na kastraci Čip, který se po doléčení bude vracet ke svým majitelům. 

Nově přidávám do seznamu fretečky Rumcajse a Manku, kteří byli zvyklí na život ve venkovní voliéře, ale velmi rychle si zvykli na pelíšky a domácí komfort :-) zatím si na sebe ještě zvykáme, nejsem si jistá, že mě nekousnou.. pak také zařídíme kastraci pro oba, očkování, čipování. Domov si následně budou hledat oba společně :-)

6.3.18

Čas strašně letí, už je březen.. co mě moc těší, že dnes už sněžilo a nemrzlo, a tak bude brzy jaro snad :-) V útulku je pořád co dělat a nezastavíme se s pracemi, a to nemyslím jen každodenní práce v útulku samotném. 

Annie je lepší, přibrala, aktivně sleduje okolí, a co mě moc těší, že na naši prosbu o zhotovení vozíčku, aby se Annie mohla začít pohybovat a trénovat svaly a nožičky, se nabídla Terezka V.P. s manželem, který vozíček vytvořil a dnes ho odeslali, takže zítra už tu budou fotky, jak Annie začíná trénovat na vozíčku :-) tedy, jestli to stihnu zítra vlastně nevím, protože ještě vezu do Prahy do adopce Falca a Rozárku a zároveň Pavle Meggy, která ji veze do Brna, kde si ji převezme nová adoptivní rodina, která se na ni moc těší.. a zároveň Pavla vyzvedne v Brně na klinice Jekl a Hauptman naši novou fretečku Jasmínku, která měla zánět vaječníku a dnes podstoupila operaci.. vše dopadlo dobře. 

Zároveň jsme také cestou do Brna v pondělí vyzvedli v Č.T. freťáčka Mišku, který má problémy s pohybem a nechodí, tak je také v Brně.. Právě od byl důvod vytvoření aukce, abychom mohli pomoci i takovým fretkám, jejichž majitelé jsou v těžší finanční situaci a nemohou si adekvátní pořádnou lékařskou péči dovolit, a my všichni chceme, aby fretky žily v klidu, pohodě, lásce a zdraví.. 

tak.. mě tak nějak skáčou myšlenky, jak je toho hodně.. takže Pavla přiveze zpět z Brna Mišku a Jasmínku. 

A jak jsem již zmínila, právě nedávný případ s Maikym a nyní s Miškou, jsou už finální kapky k tomu, aby se uskutečnil můj plán, nad kterým jsem již dlouho přemýšlela, a to právě finanční rezerva pro takovéto případy.. a tak jdeme do toho. V současné době zařizuji veškeré "právní" podmínky k tomu, aby aukce byla v souladu s občanským zákoníkem a splňovala všechny náležité podmínky, a to především povolení úřadů, samostatný účet atd.. kde finanční prostředky budou soustředěny. 

Zároveň bych moc ráda, kdyby se našli nějací dobrovolníci, kteří mají trochu volného času, a mohli by nám s realizaí samotné aukce pomoci. Jednalo by se především o sledování průběhu aukce, vyhodnocení výherce aukce a seznam, komu mám poté odeslat zboží.. v budoucnu by možná bylo práce více, ale to by vše záleželo na dohodě :-) Takže když by se chtěl někdo přidat, ozvěte se :-)

Zároveň bychom chtěli v rámci aukce udělat tým lidí cca 3-5, kteří by rozhodovali o využití finančních prostředků :-)

No, a v neposlední řadě potřebujeme věci do aukce :-) takže pokud máte doma nějaké přebytečnosti, které už nevyužijete, případně vlastní výrobky, prostě cokoliv, co by třeba někomu mohlo udělat radost, velmi rádi přijmeme na adrese útulku (Plužná 43, 294 23 Plužná) 

a moc děkujeme za jakoukoliv pomoc :-)

Tak.. to by bylo z úředničiny, a nyní o fretky :-)

již jsem se zmínila, že máme některé fertečky v Brně, o Annie, a jinak jsme v únoru a začátkem března přijali celkem 4 freťule z nevhodných venkovních chovů, Jasminka byla ve vážném stavu a už je po operaci. další dva Rumcajs a Manka jsou nedožraní.. sní hned vše co jim dám. a pořád mají hlad.. Jen se všichni srovnají, půjdou na kastraci, následně vakcinaci a pak jim začneme hledat nový domov. 

V únoru jsme přijali do útulku také mladou holčinu Meggy, která už jede zítra do nového domova do Brna. 

A také protože je období odchovů, a stále dost lidí má problém s tím, jak fretky seznámit atd, budeme mít v Praze v Domě ochránců přírody seminář na toto téma, a to 21.4. od 14 do 18 hodin. 

Další akcí bude v červnu Dovolená s fretkou v Českém Krumlově v termínu 7. - 10. 6. (čt - ne), kdy půjdeme do otáčivého hlediště, sjedeme si část Vltavy na lodích a raftech, půjdeme na zámek a podívat se po městě, a také bych naplánovala na sobotní odpoledne srazík pro všechny, kdo by chtěli přijet právě z okolí Č. Krumlova, Č. Budějovic a okolí.. Můžete se přihlásit jak na celý pobyt, tak přijet v sobotu na odpoledne :-) a večer :-) http://www.fretkyboleslav.cz/clanky/dovolena2018.html

To je akcí na další období více než dost :-) a moc rádi vás uvidíme :-) 

přeji příjemný večer a brzy se ozvu s fotkami Annie na vozíčku :-) 

přidat se k nám můžete i na facebooku :-)https://www.facebook.com/fretky.boleslav

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 20
Celkem: 2842517
Měsíc: 31348
Den: 1739