Jdi na obsah Jdi na menu
 


Červen

Dovolená s fretkou 7. - 10.6.2018

article preview

30.6.

Včera odjel do nové rodiny Sheldon (Fredy), k dětským kámošům, se kterými už nám majitelka posílala fotky, tak jen doufám, že bude vše ok, že se Shely stihne aklimatizovat a  nepokouše děti.. Dětmi byl vychován, takže by to mělo být OK. Děkujeme za nový domov :-)

V sobotu odjelo na přání do nového domova hned 6 fretek !!!! Po adopci 5ti freteček před dvěma lety do Mimoně je to největší počet najednou odchozích freteček :-) k Janě do Prahy... Jsou to čtyřleté holky Jůli, Žofi, Vampýra a Amy, tříletý Drogonek a dvouletý Mareček.. No, fretky spolu relativně vycházín na seznámení měly cca týden - 10 dní, a vcelku to zvládly, horší to bude s aklimatizací k lidem, většina z nich jsou kousavky, ale Jana je zkušená chovatelka, a tak věřím, že to zvládne. Moc děkujeme Jani za nový domov pro takovu smečku a držíme palce, ať nemáš žádné bolístky :-) 

29.6.

Ještě dnes a zítra je v platnosti akce společnosti Petcenter na podporu útulku, resp. STOP MNOŽÍRNÁM, která spočívá v jejich účasti 50 % k vaší objednávce... Stačí "skočit" na web https://www.petcenter.cz/novinky/stop_mnozirnam_pomahejte_s_nami/, udělat objednávku granulek či kočikolitu pro náš útulek - zaslat na adresu Fretky Boleslav, z.s., Plužná 43, 294 23 Plužná, IČO 22846492, DIČ CZ22846492, zaplatit online a dát doprau GEIS (zdarma).  Ještě vložíte slevový kupon STOPMNOZIRNAM a z celkové ceny se odečte 50 %. Zaplatíte a my už budeme čekat na zboží.. z výběru lze objednat např. granule Carnilove, nebo i jiné bez obilovin, kočkolit nejlépe hrudkující. Všem moc děkujeme, za veškerou podporu a pomoc pro náš útulek, opuštěné fretečky :-)

Včera jsme si vyzvedli - jako každoročně - na necelých 14 dní na hlídání Adolfa - Dolfíka, kterému je už 8 či 9 let !!!! Čerstvě bere léky na inzulinom a dostal čip na nadledvinky, ale jinak je naprosto v pořádku, čilý, zdravý, na svůj věk super freťáček. Přejem Markétě pohodovou dovolenou a zdravíme s Dolfíkem :-)

 

27.6.

img_7300.jpgMinulý týden jsme domlouvali přijetí několika fretek do útulku, které v neděli přijeli k Renče do Brna, a ta s nimi byla hned v pondělí na veterině Jekl&Hauptman, jelikož jeden šestiletý klučík, dali jsme mu jméno Tadeáš, je téměř holý, má na sobě opravdu jen pár chlupů. Měli jsme podezření na nadledvinky, což se potvrdilo, jinak by klučík měl být OK. Stejně jako jeho stejně starý kamarád Tobiáš. Samostatně přijel roční klučík Sebastian, který musí na kastraci a pak si bude hledat nový domov. Kluci T&T zatím zůstanou. 

Ve čtvrtek byli na kastraci Amuška a Rufík. Amuška je OK a původně měla jít do nového domova společně s Drogonkem. Po protahování adopce (Drogonek je zamluvený už od února, z důvodu stěhování budoucí majitelky bylo domluveno vyzvednutí po stěhování, však zájemkyně stále převzetí přesouvala, jednou psala, že už za 14 dní, a zase nic, a tak to pořád pokračovalo, až si nakonec "poručila" ještě jednu fretku, seznámila jsem tedy Drogonka s Amuškou, a když jsem jí napsala, že tedy cca tento víkend, nejpozději do 3.7. by byli k vyzvednutí, tak mi opět napsala, že mění práci, a tak jsem po krátkém přemýšlení o celé situaci celou adopci zrušila. Evidentně paní nemá ve všem jasno, má spoustu svých starostí a fretky se do toho "nehodí" a nebudu nikoho nutit se starat o fretky, když je vlastně nechce. Drogonka jsem "přidala" ke smečce, kterou "připravuji" k adopci Janče, která chce min 4 fretky, čím více, tím lépe :-) a tak se ní v sobotu budou stěhovat Vampýrka, Mareček, Jůlinka, Žofi, a nově Drogonek a přidala jsem Amy, protože Janča má ráda albínky. Zatím to vypadá, že by seznamovačka mohla vyjít, a "zbytek" už doladí doma Jana sama, stejně jakou kousání :-) Takže pojede 6 fretek najednou, což je asi největší počet, co jsme tu kdy měli, předčí to i adopci "mimoňáků", kterých bylo 5 :-) 

V pátek k večeru ještě pojede do adopce Sheldon, toto už je vše domluvené :-)

A teď se vrátím k Rufuskovi, to je moc smutné.. Rufík ač roční kluk, bohužel kastraci nedal.. Několik hodin po operaci začal mít problémy, začal krvácet z úst, a potvrdilo se selhání srdíčka a následně edém plic. Ač se na veterině snažili jeho stav stabilizovat a Rufíka zachránit, nepodařilo se a ve 21 hodin večer Rufík v rukou lékaře zemřel. Toto, aby takto zemřel mladý kluk po kastraci, se mi ještě za celou dobu nestalo a byla jsem z toho dost KO... Rufík měl velmi krátný a ani ne šťastný život, stěhoval se z rodiny do rodiny, nikde ho nechtěli, nakonec skončil u nás v útulku a měl šanci na super nový domov, bohužel jeho srdíčko selhalo příliš brzy... Rufíku, promiň.... 

A ještě další zpráva - od 1.7. do 31.7. máme dovolenou, takže jako každý rok, adopce fretek budou až v srpnu, příjem bude pouze akutních případů. Budeme na tel. 602692130 a 606516686.

 

21.6.

Dovolená s fretkou byla doslova nádherná. Nejkrásnější dovolená za ty roky, co jsme měli. Užili jsme si ji v divadle, na vodě, a to dokonce i všichni, co byli poprvé v životě na vodě, byli nadšení, jelikož Vltava v Krumlově je nádherná. Sjeli jsme všechny jezy, "udělali" jsme se jen my díky psovi Wiloušovi :-), který však nepanikařil a plaval rovnou ke břehu, a dokonce neměl strach znovu naskočit do lodě, takže vše bylo skvělé. Další den v grafitových dolech, procházka po Krumlově a návštěva zámku, večerní grilování a v neděli trochu komplikovaná cesta domů, protože jezdit teď po ČR, to je fakt fuška.. 

MInulý týden jsme byli na natáčení v Brně, natáčeli jsme pořad s ČT s Hubertem do lesa, který se bude vysílat od září, "náš" "tchoří" díl, kde je hlavním aktérem Brumíček, bude cca v polovině října, když byste se chtěli podívat. Celý štáb a všechno bylo super. :-)

Na kastraci byl minulý týden Sheldonek, který se bude stěhovat koncem mělsíce do nového domova :-) a dnes byla na kastraci Amuška, která se bude také stěhovat společně s Drogonkem, se kterým jsou už kámoši, a půjdou společně. 

​Take se budou do nového domova stěhovat holky Jůlinka, Žofinka a s nimi společně půjdou Mareček a Vampýrka :-) 

Mezitím jsme přijali nové freˇtule, na dovolenou s fretkou přijeli kluci Lukášek a Aronek, kteří si hned našli nové domovy a budou se stěhovat po naší dovolené :-), po kastracích atd :-)

Na cestě k nám jsou další fretečky, dva kluci, kteří přijedou v neděli a k ním se v pondělí ještě přidá další roční klučík. Takže se to u nás opět točí a točí a točí :-) Z adopcí máme radost a děkujeme všem za super nové domovy :-)

Na a protože dovča byla super, domluvili jsme se hned na další, která bude poslední víkend v říjnu, v Trnové u Katusic, V programu máme jízdu na koních a celodenní výlet do Liberce s návštěvou Ještědu, ZOO :-) tak se hlaste, kdo chcete :-) 

A abyste si mohli udělat léto o trochu hezčí a nosit nová fretčí trička, máme pro vás nabídku :-) a k nim i menší tašku :-) objednávat můžete přes nás e-shop :-) 

 

1.6.18

dovolenafr18.jpgLadynka s Vitem zlobí s jídlem, Vita ještě zlobí neustále vystouplý penis.. takže léčíme roztokem betadinky, ATB, a pokud se to nezlepší, budeme muset znovu do Brna... Jinak krmíme kašemi, tak jim držte palce. 

Ostatní freťule jsou naštěstí OK, s Rufuskem a Ferdou - Shelym zajedeme co nedjříve na kastraci, aby mohli brzy do nových domovů. 

Dnes jsme spustili naši 3. Modrou aukci na facebooku, kde můžete vydražit nabízené předměty a jejich koupí přspět našemu útulku :-) Aukce probíhá do 10.6. 

A ve čtvrtek už odjíždíme na dovolenou s fretkou do Č. Krumlova, kam se na všechny moc těšíme :-)

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 15
Celkem: 2841406
Měsíc: 30682
Den: 1346