Jdi na obsah Jdi na menu
 


KVĚTEN

article preview

12.5.18

image.pngZTRACENÁ FRETKA HOSTIVICE - PRAHA!!! KDYŽ BY JÍ NĚKDO NAŠEL, VOLEJTE 602 692 130, PŘEDÁME  KONTAKT NA MAJITELKU. 

JEDNÁ SE O ROČNÍ NEKASTROVANOU HOLČINU. 

 

 

 

 

 

10.5. 18

Pár dní uplynulo a u nás je spousta změn... v úterý odjel zpět do svého domova Čip, ale v létě ho uvidíme na hlídání :-) 

Jen co Čipík odjel, jeho "místo" v útulku "zabral" nově příchozí roční Rufusek. Rufusek má cca 1200 g, je dlouhý a docela hubený, takže jen co se trochu vykrmíme, půjdeme na kastraci. 

Aby toho nebylo málo, včera vvyzvedla Renča v Brně dvě fretečky, nakrytou šestiletou holčinu s jejím synem (otcem budoucích miminek). No, kluk je týden po kastraci, rána není zahojená, má tam dost zaschlé krve a také má malý zánět na přirození, takže dnes jsme oba hned vzali na kliniku v Brně. Výsledky - klučík je docela OK, ale tedy hubený, nemá ani 1 kg, takže ošetřovat ránu betadinkou a měl by být OK. S holčinou je to horší.. je nakrytá, v levé části bříška má miminka, ale pravá část je plná obrovského nádoru, který by zabránil i porodu a tento by nebyl možný. Takže jsme se rozhodli k radikálnímu řešení a záchraně maminky, zítra půjde na operaci, odstranění nádoru a také miminek. Vzhledem k jejímu věku je to nejrozumější řešení. Zároveň Irča vyrazila do Brna a zítra oba přiveze. 

Cestou zpět vyzvedne ještě v Praze Blondíska a Felinku, kteří se k nám vracejí po 15 ti měsících v adopci z důvodu alergie. Další rodinu už jim hledat nebudeme, půjdou do dočasky - trvalé :-)

Po kastraci je také Valinka, která byla v pátek 5.5., a je již OK, a bude se moci stěhovat společně s novými kámošemi kolem půlky května do nové rodiny. 

Dnes byl na kastraci Mareček, a tak jak bude OK, budeme mu již aktivně hledat novou rodinu, konečně. 

A dnes jsme také vyzvedli nového klučíka, nádherného angoráka, pojmenovali jsme ho Lion. Je to dvoukilový kluk, kterého kdosi nechal v přepravce u vstupu do ZOO v Liberci. Byl plný klíšťat, měl jich snad stovku.. v ZS Archa ho ošetřili, a k nám se dostal již bez klíšťat, ještě nějaké "zbytky" se asi najdou, ale to ošetříme časem. Hlavní je, že klučík je velmi kousavý, a proto je u nás... Pastu zná, což je super, a tak budeme vychovávat a také časem musí na kastraci. Zatím s fretkama si vcelku rozumí, hned začal běhat s Djeninkou, a zdají se být OK. S klukama ho nezkouším :-)

No, tak to by zatím bylo vše, brzy se ozveme, jak vše u nás pokračuje :-)

1.5.2018

První květnový den :-) u nás vše v pohodě. Koncem dubna se nám vrátila z adopce po několika dnech Mikuška, ale již má další zájemce, tak uvidíme, jak dopadne dnešní prvokvětnové seznamování s další fretčí kámoškou, když by to vyšlo, tak má nový domov :-) 

Během května by se už měl stěhovat do nového domova konečně i Drogonek :-). Snad pojede domů také Čip :-), po kastraci je Miťuška, která se bude stěhovat domů hned jak to půjde, a také ještě musí na kastraci Valinka, aby mohla odjet do nového domova. Plánů máme tedy hodně, tak snad vše vyjde jak má :-)

Matyášek je po pobytu v Brně lepší, s jídlem jsou stále problémy, ale snad už to bude OK. 

Na hlídání přijeli 3 freťule, ke kterým právě přibyla čtvrtá - Valinka :-) od prvního dne bydlí všichni spolu, a tak musíme stihnout kastraci, aby po hlídání v polovině květně mohli všichni společně odjet zpět domů :-)

Během května bychom chtěli také - konečně - zapracovat na DMS, aby byly opět fuknční..je to šíleně práce, tak to dost trvá, snad se mi podaří toto již dokončit.

Včera skončila naše druhá - oranžová - aukce, takže během dneška spočítám a zítra dám výsledek, jak jsme si tentokrát vedli.. :-) Další aukci - letní - bychom chtěli "spustit" začátkem června, tak kdož byste ještě chtěl pomoci věcmi, které nepotřebujete, na pomoc opuštěným fretečkám, můžete posílat na Fretky Boleslav, z.s., Plužná 43, Plužná 294 23. Do aukce přijímáme cokoliv - oblečení, keramiku, potřeby pro zvířata, hry, obrazy, šperky, cokoliv vás napadne :-) Moc za věci děkujeme :-)

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2842832
Měsíc: 31510
Den: 1811