Jdi na obsah Jdi na menu
 


Říjen 18

Projekt: "Postavme společně nový útulek pro fretky"

3.11. Seminář Praha - Fretka v zimě

article preview

31.10.

V pondělí přijel do útulku půlroční klučík, šampaň, pojmenovali jsme ho Luciáš. Luciáš byl pořízený majitelkou jako miminko, však z nedostatku času nevychovaný, stále zavřený v kleci a tak se ocitl u nás. Není zlý, ale nezná sílu stisku a neví, jak se k lidem chovat. Není očkovaný, takže jak vše zařídíme a Luciáška vychováme, začneme mu hledat nový domov. Více o něm v jeho stránce :-)

 

snimek1.jpg

V sobotu se na vás těšíme v Praze, v Domě ochránců přírody, na našem letos posledním semináři s názvem Fretka v zimě. Součástí bude také obchůdek, kde můžete zakoupit potřebné věci, hamačky, pelíšky, kšírky, cestovní mističky, pasty a tak :-) 

 

 

 

 

 

 

 

givt.cz.jpgA jelikož se blíží čas vánočních nákupů, máme pro vás typ, jak nám můžete pomoci a nebude vás to stát ani korunu. Můžete proměnit své vánoční nákupy na dobrý skutek prostřednictvím portálu GIVT.cz, se kterým spolupracujeme. Jak na to?

 
  • Přidejte si do prohlížeče givtího Pomocníka. http://bit.ly/Pomocnik_GIVT
  • Během nákupu si v Pomocníkovi zvolte naši organizaci (Fretky Boleslav)
  • To je vše. Dál nakupujete, jak jste zvyklí. Pomocník vás vždy upozorní na možnost udělat dobrý skutek a vás to nebude stát ani korunu navíc.
  • S givtím Pomocníkem můžete nakupovat elektroniku, kancelářské potřeby, knihy, módu či objednávat ubytování na více než 1200 nejznámějších českých a zahraničních internetových obchodech (Mall.cz, Zoohit.cz a další).
  • A co dál můžete udělat? informaci o GIVTu sdílet mezi svými přáteli, kamarády, rodinou, kolegy v práci .... 
  • V obou případech uděláte zadarmo dobrý skutek a pokud GIVTu obětujete pár minut Vašeho cenného času, Vaše pomoc může být opravdu velká.
  • MOC DĚKUJEME !!!!

26.10.

Čas šíleně letí, a i když nejsou zde "delší dobu" příspěvky, je to spíš pro to, že není čas psát, než to, že se u nás nic neděje. 

15.10. skončila naše 5. aukce, opět velmi úspěšně, s vydraženou částkou ve výši 11.740,- Kč !!!! Moc všem za darověné věci do aukce děkujeme a stějně tak děkujeme

 těm, kteří tyto věci vydražili a tím přispěli našemu útulku. Jak jsme vás již informovali, chystáme se v příštím roce postavit nový útulek, resp. útulek rozšířit, a proto jsme zavedli projekt "Postavme společně nový útulek pro fretky". Je to i taková vize do budoucna, aby útulek mohl fungovat vždy, i za mé nepřítomnosti, z jakéhokoliv důvodu... (nemoc, zranění, atd)... a to bude zajištěné pochopitelně lépe, když bude útulek mimo můj dům, než přímo v něm.. již máme první nemalé příspěvky na nový útulek,  v celkové výši 5.600,- Kč. Více zde: https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2601498149 Do budoucna chystáme každou aukci věnovat právě na nový útulek.... Je mnoho fretkařů, z facebooku vím, že jen na naší skupině (FFF - fretka, freťák, freťata) je více než 1600 lidí... Když by jen desetina z nich přispěla částkou 100,- Kč po dobu 10ti měsíců, bylo by celkem 160x10x100 = 160.000,- Kč. K tomu počítám dalších 100.000,- z aukcí, a už se velmi blížíme stavbě nového útulku, na který v tom "základu", tj. bez zahrady pro fretky pro výběh, který můžeme udělat až v dalším "kole", bude stačit.... Počítám se stavbou příští rok v létě, tak pevně doufám, že se nám podaří peníze na nový útulek naspořit :-) Moc budeme všem vděční za jakýkoliv příspěvek a pomoc :-)

Včera byl na kastraci Rumcajs, který se bude po doléčení stěhovat s Mankou do nového domova k již 7mi adoptovaným freťulím od nás z útulku v nedávné době :_)  Rumcajs vše zvládl v pohodě, a zatím ač v izolaci, vše je OK :_)

Citronek už jí sám, nejraději masíčko a konzervy, ale je naprosto v pohodě a jeho "stávkování" s jídlem jsme zvládli :-) super :_)

I Arauchia, která se k nám do útulku vrátila nedávno po 4 letech v adopci, se lepší, a papká ráda masíčko :-) bydlí také zatím sama v pokoji, kde má stále volný výběh a je naprosto v pohodě. Čím mě velmi potěšila, že chodí jen na záchůdek a žádný bobek není vedle, což mi ve

lmi usnadňuje práci a úklid po ní když má celou místnost sama pro sebe :-) 

Na svůj nový domov stále čekají letošní mimča Porthos a Philemon, klučíci stříbrný a blaze, oba hluší (původně z množírny množení na barvičky), ale naprosto skvělí, hraví, skotačiví. Samozřejmě s tím, jak zacházet s hluchou fretkou poradíme, v podstatě to pro fretky není velký problém :-)

Ve výchově máme Lunu, letošní mimčo, původně z CHS, což mě docela mrzí... CHS stále přesvědčují ke koupi od nich z toho důvodu, že miminka jsou vymazlená, na rozdíl od množíren atd, ale evidentně to není pravda. I tato CHS měla více vrhů v jeden čas, a tím pádem neměla chovatelka čas vymazlit miminka. Je to velmi smutné, když si člověk zakoupí mimino z CHS, s očekáváním a hlavně zaplacením nějakého uváděného "servisu", a ono to tak není... Opět další mínusový bod vůči CHS a pořízení freťat od nich.. Za celá léta mě opravdu CHS nepřesvědčily, že by člověk měl stát na jejich straně a doporučovat pořízení freťat právě od nich... :-(

Nově nám onemocněla na inzulinom Špunta, 6ti letá fretečka, dlouhodobě z důvodu kousání umístěná u nás v útulku.... Slábne, ale drží se. Také přešla se stravou na masíčko a konzervičky.. tak se nám tu zvyšuje počet "starých" a nemocných fretek na prednisonu a péče o fretky, podávání léků 2x denně atd, se stává stále náročnější... Ale to k útulku patří... a právě i z důvodů péče o fretky je i psaní informací zde na webu trochu s přestávkami.... častěji jsou od nás informace na facebooku, kde se snažím sledovat dění téměř denně, a když by někdo potřeboval radu či pomoc, je jednoduché zavolat či napsat soukromou zprávu na facebooku (Fretky Boleslav). 

Příští sobotu se na vás těšíme na semináři v Praze, kde se s vámi rádi setkáme, poradíme s fretkami a také nově probereme fretky v zimě, zda a jak s nimi na procházky, možnost zvýšeného onemocnění běžnými nemocemi (chřipka) v zimě atd. Prostě tam budeme pro vás, od 14.30 do 17 hodin (Dům ochránců přírody, Praha 4, Michelská 5). 

Finišujeme také s výrobou kalendáře na příští rok, který můžete v průběhu listopadu objednávat prostřednictvím našeho e-shopu. K dispozici budou jako každoročně stolní týdenní kalendáře a nástěnné měsíční vel. A3, oba za jednotnou cenu 250,- Kč. 

A slibuji, že další příspěvek zde bude dříve než za 3 týdny :-) Budu se snažit pravidelně min 1x týdně nové informace o útulku sem napsat :-) 

 

 

4.10.

snimek15.jpgDnes je Světový den zvířat, slaví se na počest, nebo spíše s odkazem na Stavého Františka z Assisi, který zasvětil svůj život ochranou slabých, a také zvířat. K tomuto dni jsme se rozhodli spustit náš nový projekt s názvem "Postavme společně nový útulek pro fretky", který bychom chtěli vybudovat jako rozšíření našeho stávajícího útulku v příštím roce. Více a detailní informace zde: Nový útulek pro fretky

 

 

 

 

Zároveň jsme pro vás naplánovali opět se spolupráci s Domem ochránců přírody v Praze nový seminář, tentokrát zaměřený na fretky v zimě, nemoci a vakcinace, a bude se konat na adrese Michelská 5, Praha 4 v sobotu 3.11. od 14 do 17 hodin. 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.10.18

Máme po dalším fretčím srazíku, který se velmi vyvedl :-) Děkujeme za návštěvy a dary (kočkolit, pamlsky, věci do aukce) a hlavně všem zúčastněným za skvělou atmosféru a vůbec za vše, jací jste :-) Bylo to super. A jak bylo domluveno, další Dovolená s fretkou v příštím roce bude 8. - 12.5. v okolí Náchoda (přesné místo upřesníme dle zajištěného ubytování) a náplň dní - zámky Kuks a Náchod, Ratibořice, celkově Babiččino údolí a Viktorčin splav, pevnost Dobrošov, sjetí části řeky Úpy. Pro více info, kdy by se chtěl přidat, volejte 602692130 nebo pište na e-mail: info@fretkyboleslav.cz :-) rádi přijmeme nové fretkaře do party, která se stále rozšiřuje  :-)

A teď k freťulím.. do nového domova včera odjeli Aimi a Philemon, kteří odjeli k Brnu, a také odjel k "naší" partě k Janě M. Porshe.. zatím k již 7mi členné partě ještě přibyde Rumcajs a Manka, jen co bude Rumcajs po kastraci :-)

Ze sedmičky statečných už jsou k adopci tedy pouze Prezident a Porthos, tj jeden stříbrňák a jeden "blejzák", jak mi jim říkáme :-) prostě dva super vychovaní klučíci, správní rošťáci, kteří čekají na tu správnou rodinu, možno i začátečníky, děti, další fretky, s ničím nemají problém :-)

Na převýchovu přijela 3měsíční freťule Luna, krásná šampaň holka, jak jsme zjistili, s PP, která se zatím jeví docela v pohodě, s jinými fretkami je OK, jen tedy vyskočí i z ohrádky, protože je strašně dlouhá, na tříměsíční mimina je abnormálně veliká.... :-)

Co se týká nemocí, tak bojujeme s "citrónkem", jak jsme přejmenovali čtyřletého Tobyho, který je nekastrovaný albínek, takže má citronovou barvu.. má zánět močáku, léčíme atb, a jsme na kaších ze stříkačky, již týden, a Toby se moc nelepší.... no, snad to zmákneme... :-) jeho kámoš Monty je OK :-)

Vitoušek se nám krásně zlepšil, je sice ještě hubený, ale krásně papká, kašičku z misky a syrové masíčko mu moc chutná.. do adopce to však ještě není, musíme počkat, až se ještě trochu srovná. 

Elis už se také s jídlem zlepšila, i když je také ještě hubená, a kouše, "potvora", tak to bude ještě na dýl.

Holky Dukke a Margaret půjdou co nejdříve na kastraci, abychom jim mohli hledat co nejdříve nové domovy, jsou to fajn holky :-)

Lionek nám přesrtil, a asi aby lépe zapadl, tak zatím nemá své krásné dlouhé chulupy, stává se z něho mazlíček a může si hledat nový domov :-) 

aby to nebylo tak veselé, fretečky stárnou i v útulku, a bohužel musíme počítat s blizkým odchodem Mikuláška, Salmy a Velkého Fredyho.... mají cca 7-8 roků a je to na nich znát... pomalu slábnou, stárnou, Mikulášek je slepý už na obě oči, v pohybu a orientaci mu velmi pomáhá Vločka.... Zatím se drží, tak uvidíme, jak to bude vypadat dál... 

tak, to by bylo tak nějak zatím vše, brzy se zase ozveme. 

Jinak, dost lidí nám píšete, že máte miminka, která koušou... pro toto by bylo nejlepší využít nějaké naší akce a přijít se poradit, jak na výchovu, pokud vám nestačí naše napsané rady zde na webovkách, nebo zavolejte 602 692 130 nebo 606 517 868. Psát každému to samé, co je napsané zde, opravdu nejde.. je vás hodně a každý máte trochu  jiné chování, jiné fretky, a na druhou strany my opravdu nemáme čas každému vypisovat romány, jak na fretku... tak prosím myslete i na nás a zavolejte, rádi vám poradíme, ale nebudeme sedět celý den na netu a facebooku.. v útulku na nás čeká moc práce. 

A za pár dní spustíme další, již 5. aukci!!!! ve které můžete nakoupit co vás zaujme a koupí pomoci našemu útulku. Více info dodáme včas :-)

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 22
Celkem: 2840726
Měsíc: 30478
Den: 1102