Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÚNOR

SETKÁNÍ CHOVATELŮ, OLYMPIÁDA FRETEK, PŘEDNÁŠKA MVDR. JEKLA A DALŠÍ :-)

article preview

 

dovolena18krumlov.001.jpeg21.2. Setkání v Brně se vlemi vydařilo, přednáška MVDr. Jekla byla naprosto úžasná a poučná pro všechny, takže víme, co vše obnáší kastrace fretčích holek a kluků, jak vše probíhá, a kdy je nejlepší fretky kastrovat a proč. Zároveň víme více o nemoci inzulinom, její příznaky, následky a důsledky neléčení, i jak léčit a operovat. Bylo to skvělé a moc panu doktorovi děkujeme. A napříště jsme domluvili další témata, svrab a onemocnění nadledvinek, což jsou také témata,  která nás - fretkaře - velmi trápí. 

Foto z výstavy najdete brzy na rajčeti, jen zpracujeme a dodám :-)

V plánu máme cca v dubnu v sobotu udělat setkání v Praze, kde bychom probrali témata, jako kde a jak si vybrat fretčí mimčo, na co si dát pozor, abychom se vyhli množkám, a jak fretečku vychovat a také jak fretky seznámit s nově příchozími doma :-)

Následovat bude 8mý ročník (ano, už osmý!!!) Dovolené s fretkou, který se bude konat tentokrát v Českém Krumlově, kde máme v plánu hned ve čtvrtek večer návtěvu otáčivého hlediště, druhý den pak sjetí části řeky Vltavy a v sobotu návštěvu zámku a města. V neděli pak v klidu pokec a odjezd domů :-) Přihlášky již probíhají od podzimu, lístky do divadla již nejsou, ale chatičky by ještě bylo možné doobjednat, kdo by se chtěl ještě přidat. Více tedy na tel 602692130, nebo na e-mailu utulek.boleslav@seznam.cz

Další setkání fretkařů potom plánujeme na podzim, místo bude ještě upřesněno, a poté cca v listopadu opět v Trnové. Takže akcí, kde se s námi setkat, je více než dost.. 

Kamila a další lidičky si již vyzkoušeli, jaké to je uklidit si jeden den útulek, takže kdo by si to chtěl vyzkoušet - samozřejmě za mé asistence - ozvěte se mi na tel nebo e-mail a domluvíme se.. Podle toho, jak byly holky KO, to určitě stojí za to :-) 

Potvrzení k daním na úlevu na daně za příspěvky freťulím jsme poslali, kdo si řekl, a kdo by ještě chtěl, zatím je ještě čas, tak se ozvěte, obratem vystavím a pošlu. Moc všem děkujeme jak za příspěvky, tak za materiální pomoc, a balíčky, která nám stále od vás chodí - s dečkama, kašema, hračkama, granulkama... prostě vším potřebným. Moc díky. 

Do útulku v sobotu 17.2. přibyla fretečka Meggy, která už je zamluvená a po základním ošetření (vakcinaci) a zocializaci se bude stěhovat do Brna :-)

Bohužel mám i velmi špatnou zprávu, kdy se minulý týden velmi zhoršil stav Maikyho, a je to týden, co ho Irča musela nechat odejít.. O to je to vše smutnější, že byl Maiky skvělý, bojovník, a kdyby původní majitelka nezanedbala péči, mohl by tu ještě být... :-(

To by bylo pro dnešek vše, a můžete se s námi spojit i na facebooku, kde jsme denně :-) 

 

brno1818.jpg7.2.

Finišujeme s přípravami na sobotu. Máme pro vás super zprávy, sponzor daroval jako první cenu za celkovou soutěž ohrádku pro fretky, což je velmi hodnotný a hlavně užitečný dar... k tomu jsme přidali za druhé místo prolézací rouru Thru-way, a třetí místo bude oceněno taškou pro fretky na výlety :-)

To už stojí za to si přijít zasoutěžit :-)

Dalším důležitým programem bude přednáška MVDr. Vladimíra Jekla o kastraci fretek a také o nemoci inzulinom, což je pro nás všechny velmi přínosné.

Dalším programem bude fotosoutěž, tombola, a kdo bude chtít, tak poradenství s fretkami celkově :-). Více na  http://www.fretky-brno.cz

Co se týká útulku, tak zítra jede do adopce Kytička :-), která se stěhuje k Juegovi :-)

Annienka se snaží, začala papkat masíčko, papriku, okurku, a kalorickou pastu... lepší se, stále aktivně vnímá svět kolem a já stále doufám, že i ta chůze časem přijde na řadu :-)

Ještě jednou připomínám možnost odečtu z daní za příspěvky naší neziskovce.. stačí nám napsat jméno, adresu, a potvrzení vám obratem zašleme :-) Moc si vaší pomoci vážíme :-) a děkujeme za ni :-) 

A hlavně.. těšíme se na setkání s vámi, kdo chcete a můžete - tuto sobotu v Brně :-) 

 

snimek1.jpg

1.2.2018

Těšíme se na všechny chovatele, návštěvníky i fretečky na akci v Brně dne 10.2.2018. více na www.fretky-brno.cz

Včera jsme přijali do útulku freťáčka Alvinka a dnes Alvinek odjel do nového domova, zpět do Prahy :-) moc děkujeme za adopci. 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 17
Celkem: 2833063
Měsíc: 29915
Den: 1099