Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČERVEN 19

15.6. - Seminář - Dům ochránců přírody Praha 14 - 17 hodin

article preview

30.6.

 

Zdravíme z posledního červnového dne...

 

V pátek se nám z krátké adopce vrátil do útulku Lionek. S novou rodinou si nepadli do oka. Bohužel si nerozuměli . Nebo spíše:  Lionek si nerozuměl se psem... což byl pro rodinu stěžejní problém, který vyřešila ve prospěch Lionka tím, že nám ho vrátili,a aby se nerápil Lionek, pes ani rodina.. 

 

O víkendu k nám přišli na hlídání dva klučíci. No, a po skončení hlídání s nimi nečekaně odjela do nového domova také Flo. 

Bude mít super domov, s klukama si rozuměla, tak snad to tak vydrží :-) Počkáme na první zprávy z nového domova. 

 

Mimča rostou jako z vody, jsou miloučká, a volná je již pouze jedna holčička….J Do adopce půjdou všechny od poloviny července. 

 

Všem přejeme krásné prázdniny a pohodové dovolené. 

 

Omlouváme se, ale po dobu prázdninového režimu, bude web aktualizován mírně nepravidleně.

 

V období velkých prázdnin, budeme do našeho útulku přijímat pouze akutní případy, do adopce fretky vydávat nebudeme (samozřejmě vyjma již domluvených miminek).

 

Kontaktovat nás můžete na tel.č. : 602 692 130 a 606 517 868. 

 

Všem děkujeme za pochopení a přejeme krásné léto. 

A. + I. 

 

25.6.

 

Fretčí jesličky:

 

No, když máme FDD=  Fretčí domov důchodců, proč bychom nemohli mít  FJ = Fretčí jesličky, že ?...oJ))

 

Mimča jsou skvělá. Stále kvokají (jsou upovídaná). Maminka si je velmi ostražitě hlídá, opečovává, nosí jim masíčko. Jednou větou - Skvělá máma !

Mimísové ochutnávají už i granulky a k tomu mají stále k dispozici kašičku z Genesis granulek F4Y a namleté syrové maso (kuřecí, krůtí).

 

Po vzoru vzorné mámy, začínají chodit na záchůdek. Jsou prostě kouzelní ! Všichni do jednoho si zaslouží krásný domov, tím nemyslím život v kleci…

 

Ano, je s nimi ale spousta krásné práce , ale také mazlení a legrace :-).

 

Klučík Tarzan a 4 holčičky jsou již zamluvení a cca v polovině července se budou stěhovat do nových domovů.

 

adopci u nás budou ještě 2 krásné, vymazlené fretčí holčičky :-)

 

Bohužel tu máme i jednu smutnou zprávu... ve věku krásných 8mi let jsem musela dnes nechat uspat Elišku Ajrinku...

 

Naše zasloužilá babička Elí odešla za Duhový most. V posledních týdnech před očima slábla a slábla.

 

Když s námi byla na „Dovolené s fretkou“, byla ještě čilá.. bohužel čas nikdo nezastaví . Opravdu jsem nechtěla, aby se Eliška trápila:  A tak, když přišel její čas, vydaly jsme se spolu na cestu poslední.

Moc děkujeme především její adoptivní majitelce paní Kateřině L. za dlouholetou podporu a adopci Elišky na dálku :-)Eliška byla skvělá, neuvěřitelně hodná fretečka, která bohužel neměla v životě takové štěstí, aby našla domov, a tak většinu svého života strávila u nás v útulku... 

 

Měli jsme ji rádi a Elí, nezapomeneme :-) http://www.fretkyboleslav.cz/clanky/fretky-v-utulku/virtualni-adopce/eliska-ajrinka.html

 

Tímto bych pro dnešek skončila a jdu Elišce zapálit svíčku na cestu... 

 

Mějte se se krásně.

 

 

20. 6.

64918485_2242685695851500_1015597261121388544_n.jpg

Zrovna  v sobotu jsem Irče říkala, že jsme už dlouho nepřijali do útulku žádné fretky.

 

Irča odvětila: „Ticho před bouří“. A měla pravdu….

 

Dnes Irča od Pardubic dovezla hned 10 fretek !!! Mamču se 7 čtyřtýdenníma miminama, které jsme pojmenovali Terezka, Tequila, Tinka, Tracey, Tara a Tassie a jednoho klučíka - Tarzan). Jsou úžasní tchoříčci. Roční Maminka Tamira je velmi opečovává, sama je jak nitka, jak 4 týdny poctivě kojila tuhle fretčí malou bandu. U nás se hned vrhli na masíčko, tak jsme namleli celá 2 kuřata a máme zásobu na 2 dny :-). 

 

S nimi přijela ještě pravděpodobně nakrytá roční albínka Susan, takže uvidíme, zda jsou mimča už na cestě a jak to celé dopadne. Susan je moc hodná. 

Stejně jako roční klučík Rockie - poloangorák. Je to takový divošek, hned musel vše obrátit vzhůru nohama, hlavně misku s vodou, takže tu byla pěkná potopa. Evidentně jim volný pohyb chyběl, a tak si ho užívají. 

Rockie půjde co nejdříve na kastraci a hned mu budeme hledat nový domov.

 

 

Mimča půjdou do adopce cca za měsíc, od 10. 7. budou čipovaná a očkovaná proti psince.

 

Více info o adopcích najdete v sekci: Podmínky převzetí fretky nebo Vám je rádi sdělíme telefonicky. 


Děkujeme jménem všech chlupatých pacek.

 

Krásný víkend

 

 

 

 

17.6.

Zdravíme všechny milovníky fretek.       

 

64751487_2428966437165591_3246422928434135040_n.jpg62648215_2428970157165219_9061795238330236928_n.jpgMinulou sobotu proběhl tradiční Fretčí seminář, kterého se zúčastnilo cca 20 fretkařů se svými fretčími kamarády.

Doufáme, že jsme Vám alespoň trochu pomohli a poradili (např. co s přeříjemnou samičkou).

Snad se Vám setkání líbilo tak, jako nám.

Těší nás, že Vám život těchto roztomilých chlupáčů není lhostejný.

 

Velkou radost nám udělali zájemci, kteří ještě tentýž večer přijeli nabídnout nový domov Lionkovi. U nás strávil 2 roky a věříme, že ho nová rodina bude milovat tak, jako my.

 

 Moc děkujeme za věci, které jste věnovali do aukce.  Aukce proběhne na přelomu června a července na Facebooku.

 

Na závěr bychom Vás chtěli pozvat do našeho obchůdku , kde pro Vás a Vaše chlupáče připravujeme spoustu novinek.

 

Tak jukněte na stránky našeho útulku.

 

Ještě jednou děkujeme, mějte se krásně .

Těšíme se na další setkání s Vámi a na zprávy z nového domova od Lionka a vlastně všech freteček, které našli svoji novou rodinu.

 

 

 13.6.

fretky_19-2.jpg

Srdečně zveme všechny stávající i budoucí chovatele fretek na tradiční sobotní seminář

 

který se bude konat dne 15.06.2019 v Domě ochránců přírody, Michelská 5, Praha 4.

 

Začínáme ve 14:00 hod.

 

Bližší informace naleznete na letáku v příloze.

 

Na semináři Vám rádi zodpovíme veškeré dotazy ohledně chovu a také Vás seznámíme, jak  navázat přátelský a kamarádský vztah s fretkou, která k lidem ztratila důvěru, vlivem špatného zacházení. Takový tvoreček potřebuje čas, spoustu trpělivosti, lásky a péče aby důvěru k člověku získala zpět a našla tak nový láskyplný domov.

 

Kromě zajímavého setkání a výměně zkušeností, si zde budete moci zakoupit výrobky pro své chlupaté kamarády a podpořit tím ferťulky v útulku v Boleslavi.

 

fretky-boleslav-taska.jpgPro všechny milovníky fretek, připravujeme výrobu MÓDNÍ TAŠKU S LOGEM FERTKY. Zakoupením tohoto výrobku pomůžete freťulkám v útulku naplnit bříška.

 

Upozornění na PRÁZDNINOVÝ PROVOZ:

 

       V průběhu července a srpna budeme čerpat dovolenou, tzn. že provoz útulku bude omezený na minimum. Pokud budete cokoliv potřebovat, prosím volejte, pište nejlépe do konce června 2019.

 

V období prázdnin budeme přijímat pouze urgentní případy.

 

Děkujeme za pochopení a těšíme se na setkání s Vámi i vašimi fretkami !

 

PS:  a já jen dodám, že nově pro vás texty webovek připravuje paní Martina P., za což jí patří velké díky :-)

 

 

 

3.6. 19

Léto je tu !!!! Je krásně, je nádherné vzít freťule a vyrazit do přírody. 

Nezapomínejte na klíšťata (stačí spot on za krk) a hlavně bezpečí freťule, aby se vám neztratila. Ztracených fretek bylo poslední dobou víc než dost :-(. Tak myslete na to, že to jsou uličníci, kteří s nestřeženém okamžiku zmizí.... chce to pořádné pevné kšírky, klokanku, a pro jistotu i očkování proti psince a vzteklině :-) 

U nás v útulku je naštěstí klid... Zájemců o adopce máme hodně, ale bohužel nejsou fretky.. Ano, nejsou fretky.. Většina zájemců jsou začátečníci či mírně pokročilí, a s kousavkami, jaké máme teď, si neporadí.. Útulek je plný, ale fretek, které mohou jít ke zkušenému chovateli, a trpělivému. Jako je Dukke, Lionek a další. Pak tu máme opravdu nesocializované fretky, které jsou dost útočné, a to Lipka, Bobík, Karlička... Tyhle pustit, tak jedině v kanadách a rychle zmizet do bezpečné vzdálenosti, protože jediné co je zajímá, jsou moje nohy, a to ne ze hry.. jdou opravdu agresívně. 

A to mě nutí vás upozornit, že je doma odběru mláďat, tak buďte při pořízení opatrní. Chtějte vidět maminu, případně i taťku, a hlavně zjistěte, jací jsou, jak se k nim chovatelé chovají a jak jsou socializovaní. Dobrý základ vám další výchovu velmi usnadní :-) 

A když byste chtěli více rad, přijďte na náš seminář, který se bude konat příští sobotu, opět v Praze v Domě ochránců přírody, od 4 do 17 hodin. Rádi vám se vším poradíme :-) 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2842088
Měsíc: 31101
Den: 1632