Jdi na obsah Jdi na menu
 


LEDEN 19

19.1. Olympiáda a setkání chovatelů fretek Šternberk

article preview

AKCE 2019

9.1. - Olympiáda fretek a setkání chovatelů ve Šternberku

9.-10.2. pracovní setkání na výrobu věcí do aukce v Trnové

23.únor - seminář v Praze - Dům ochránců přírody, Michelská ulice Praha

2.3. - Fretčí merenda - resp. maškarní bál v Rakově u Jičína

23.-24.3. pracovní setkání na výrobu věcí do aukce v Trnové

duben - seminář v Praze - Dům ochránců přírody, Michelská ulice Praha

8.-12.5. - Fretčí dovolená v kempu Brodský v Červeném Kostelci (Náchod)

červen - seminář v Praze - Dům ochránců přírody, Michelská ulice Praha

červenec a srpen - dovolená

září - fretčí setkání v Brně

říjen - setkání chovatelů v Trnové

 

26.1.

Dnes odjela do nového domova Arauchia.. Máme už první fotečky z nového domova, a vše vypadá, že Aranka bude mít super domov. Ještě se k nim chystám na návštěvu.... :-) 

Našla jsem odvahu a vyzkoušela jsem Nikouše, a je to super kluk, který si může hledat nový domov.. časem bude potřebovat na kastraci, ale zatím je ještě mladý. Tak kdo by chtěl 8miměsíčního nádherného kluka, a přežil jeho pubertu, tak do toho :-) !!!!

Stejně tak je super Satánek, který už si také může hledat domov. 

V říji jsou Medgy, Isabelka a Duke, takže musíme brzy na kastraci... 

 

22.1.

Olympiáda fretek ve Šternberku byla v "rodinném" fretčím duchu a velmi  jsme si to užili... Fretky soutěžily a vyhrály praktické ceny :-) Moc děkujeme všem za účast a krásně strávený den :-)

My jsme přespali a druhý den jsme se vydali až do Frýdku-Místku pro fretčího kluka, jehož vyzvednutí na tento termín jsme měli domluvený již od před vánoc. No, z kluka se vyklubala tchořovitá holčina v říji, takže musíme co nejdříve na kastraci... Pojmenovali jsme ji Isabelka. 

Irča ještě přespala u nás do pondělka a cestou k lékaři do Prahy vyzvedla další fretčí holčinu, tříletou již kastrovanou vybělenou stříbrnku Genevieve Princesse. Holčina je hodná, kouše neznámé lidi :-) ale jinak je zlatíčko a je krásná. Je to již třetí přijatá fretka v tomto roce. 

Vrátili se mi nějaké balíčky z aukce, asi jak si to přes vánoce někdo nestihl vyzvednout, takže co jsme domluveni, posílám znovu.

V útulku jako takovém maličko omezuji návštěvy a provoz veřejnosti, jelikož musím střádat finance na stavbu nového útulku a musím se více věnovat práci, takže na návštěvy jako takové bude méně času.. Fretky samozřejmě omezovat nebudu :-) Takže kdo nás chcete navštívit, setkat se s námi, seznámit se s fretkami, máte možnost každý měsíc jednoukrát na akci, kterou pořádáme - seznam akcí viz výše - jinak návštěvy opravdu individuálně po předchozí dohodě a to max 1x měsíčně. Takže když se strefíte do termínu, který mi bude vyhovovat, tak se můžeme domluvit. 2 návštěvy mám domluvené na tuto sobotu 26.1.  Další termín až na základě dohody :-)

Jinak 23.2. se na vás těšíme na semináři v Praze a následně 2.3. na Fretčí merendě - neboli maškarním plesu v Rakově u Jičína. Taktéž možnost přespání, masky nejsou podmínkou, ale jsou vítány :-) Hudba a předtančení zajištěné, stejně jako občerstvení :-) Takže se také na všechny moc těšíme :-)

 

14.1.

Akce ve Šternberku, resp olympiáda freteček, je již tuto sobotu, kdo se chystá přespat, tak již tento víkend !!!! Máme připravené občerstvení, společnou véču a možná i nějakou tu soutěž pro dvounožce, takže zábavy bude více než dost. Samozřejmostí je, že budeme mít s sebou obchůdek, takže kdož byste chtěl zakoupit granulky, kšírky, misky do přepravek či klecí, pasty, pamlsky atd, vše můžete na místě :-) 

V útulku je jinak vše OK, letos k nám ještě žádná fretečka nepřišla. Dost nám píšete o rezervaci miminek... tak jen pro info, miminka v útulku již několik let máme, ale nevíme, zda letos budou a kdy, a jak stará, jelikož v útulku freťata neodchováváme !!!! To bychom se pasovali do role množek, jelikož o původu fretek nevíme většinou vůbec nic, a tak opravdu je množit nebudeme. Navíc jich je v útulku stále víc než dost, takže adoptovat roční, dvouletou či i starší fretku, již vychovanou, socializovanou, očkovanou, čipovanou, a především kastrovanou, si myslím, že je mnohdy lepší a i přínosnější pro fretky, než odchovávat mláďata.. Takže nás ani neproste, abychom vám dali vědět, když by tu nějaká byla. Lidí by bylo. moc, a není v našich silách si psát každého, dělat databázi čekatelů, kteří možná ani čekat nevydrží. Naší prioritou je starost o fretky v útulku. Vzhledem k tomu, že tato činnost je pro všechny kolem útulku dobrovolná, v našem volném čase a zcela zdarma, každý z nás se věnuje této prioritě :-) Děkujeme za pochopení :-)

V letošním roce měníme trochu podmínky návštěv v útulku, samozřejmě návštěvy v útulku jsou možné, však v první řadě upřednostňujeme setkání s vámi na našich akcích, proto je děláme... takže máte každý měsíc možnost se s námi sejít na různých míste republiky, a budeme rádi, když využijete této příležitosti. Proč? Útulek máme ve vlastním domě, kde jinak probíhá normální rodinný život, a návštěvy za poslední dobu mnohokrát stouply, a není v našich rodinných silách všem vyhovět. Takže proto... I rodina potřebuje své klidné zázemí a chod. Právě proto plánujeme výstavbu nového útulku, kde pak budou možné návštěvy téměř kdykoliv, dá se říci denně, bez toho, aniž by narušovaly chod mé rodiny a domácnosti :-) Kdož byste nám chtěl v tomto pomoci, budeme moc rádi a příspěvek můžete zaslat na transparentní účet 2601498149/2010, který je primárně určen právě pro tento účel. Moc všem děkujeme za pomoc a pochopení. 

 
 
 
 

9.1.

Připravujeme se pomalu na příští týden na akci ve Šternberku, a na všechny se moc těšíme :-) 

Na hlídání tu byly Terinka od nás z útulku se dvěma kámoši, když jejich dvounožci si jeli zalyžovat... Na takové hlídání se tu ještě chystáme, lyžařská sezona je v plném proudu, a ne každý je takový blázen jako já, že lyžuje s fretkou v batůžku pod lyžarskou bundou :-) 

Termín únorového semináře se přesunul z 9. na 23.2. !!! - tak pozor, kdo se tam chystá, a nově jsme do seznamu setkání zařadili únorový a březnový víkend na výrobu věciček do aukce, kdo co umí, nechť přijede přiložit ruce k dílu, a kdo má pocit, že není manuálně zručný, může nám uvařit případně uklidit útulek a mazlit freťule, které to jistě ocení :-)  termíny jsou 9.-10.2. a 23.-24.3. taže kdož byste chtěl přijet, hlaste se prosím na mejlíku utulek.boleslav@seznam.cz, ať máme dost postelí, protože v zimě je spaní omezené :-)

A ještě jedna důležitá věc - opět se bude blížit podávání daňových přiznání za rok 2018, takže kdož chcete vystavit potvrzení o daru, prosím napište také mejlík, vystavím a zašlu :-) Vaší pomoci si moc vážíme a toto je maličkost, kterou dle zákona je možné uplatnit :-) 

A v neposlední řadě děkujeme za zpožděné dárky od Jéžíška - Fretčíška - paní Janě K. a Janě V.T. - moc děkujeme :-) Fretky si vše užijí dosytosti, a my za kalorický doplněk děkujeme též :-) pustíme se do něj společně ve Šternberku :-) 

 

2.1. 19 

Vítáme vás v novém roce.. Velmi děkujeme za veškerou podporu v loňském roce, finanční, materiální, morální :-) za setkání na akcích, i za dárky pod stromeček pro fretky :-) 

Téměř jako každoročně, i v roce 2018 jsme zachránili a do útulku přijali celkem 60 fretek. Poslední fretku jsme přijali ještě 29.12., a ta našla nový domov hned den na to, 30.12., takže si už bude rovnou zvykat v novém domově :-). 

30.12. ještě odjeli do nového domova společně Vitoušek a Marget :-) 

Celkem našlo nové domovy 44 freteček z útulku:-) Moc všem super adoptivním rodinám děkujeme. 

Některé fretky se nám po kratší či delší době do útulku vrátily, bohužel se stal i jeden případ, kdy nová adoptivní rodina nezabránila úniku fretky a ani se nesnažila freťáčka najít, a ani nám se to s pomocí jak psího detektiva, tak osobního hledání, hledání dobrovolníků, vyvěšení letáčků a inzerci v médiích, nepovedelo... A tak bohužel roční Sheldonek doplatil na náš špatný výběr majitele a na nezodpovědnost nové rodiny.. Strašně moc mě to mrzí a od nového roku budeme pro lidi, kteří si od nás berou fretku po prvé a neznáme je, dělat "předkontroly", abychom věděli, kde fretky budou, do jakého jdou prostředí, jaké má nová rodina zázemí a tím ještě více zabezpečili bezpečí fretky v adopci. Bude to opět více práce a toto se neobejde bez dobrovolníků v místech adopce, jelikož opravdu nejsme schopnit jezdit po celé republice a vše kontrolovat. Naštěstí už máme hodně fretkařů, kteří jsou ochotni nám v tomto pomoci. Vytvoříme dotazník, který bude potřeba při takové kontrole vyplnit, a budou v něm otázky, na co se má předkontrola zaměřit. Snad toto opatření pomůže zkvalitnit adopce :-) a děkujeme všem za pomoc. 

V tomto roce máme před sebou obrovský úkol, a to stavbu nového útulku.. Nevím zda se nám podaří získat najednou celou částku na stavbu celého útulku, zatím to tak moc nevypadá, ale v každém případě budeme útulek stavět, i třeba postupně.. Je to totiž nutnost, i z důvodu mého onemocnění, zranění atd, aby útulek fungoval samostatně, a mohl v něm být člověk, který se i v případě mé nepřítomnosti o fretky postará. Navíc bude útulek stát na samostatném pozemku a doufám, že takto bude moci fungovat již "na věky", resp jak bude potřeba :-) Kdož byste nám chtěl na stavbu útulku přispět, můžete jakoukoliv částkou na účet vytvořený přímo a pouze na stavbu útulku, transparentní, číslo je: 

Také jsme v tomto roce připravili na každý měsíc akci, kde se s námi můžete setkat: 

sternberk.jpg19.1. - Olympiáda fretek a setkání chovatelů ve Šternberku

únor - seminář v Praze - Dům ochránců přírody, Michelská ulice Praha

2.3. - Fretčí merenda - resp. maškarní bál v Rakově u Jičína

duben - seminář v Praze - Dům ochránců přírody, Michelská ulice Praha

8.-12.5. - Fretčí dovolená v kempu Brodský v Červeném Kostelci (Náchod)

červen - seminář v Praze - Dům ochránců přírody, Michelská ulice Praha

červenec a srpen - dovolená

září - fretčí setkání v Brně

říjen - setkání chovatelů v Trnové

listopad - seminář v Praze - Dům ochránců přírody, Michelská ulice Praha

prosinec - Den otevřených dveří v novém útulku

Jak vidíte, akcí a plánů je více než dost :-) takže je možné předa naše zkušenosti a rady téměř každý měsíc na místech, které jsou lépe dostupné než náš útulek :-)

V případě, že byste se do stávajícího útulku chtěli někdy podívat, je to možné po telefonické domluvě na tel. 602692130.

O všech akcích vás budeme samozřejmě vždy ještě v daném měsíci informovat, jak prostřednictívm webu, tak i našich facebookových stránek :-)

A těšíme se na další práci a co nám přinese nový rok :-)

V neposlední řadě prosím pište, kdo bude chtít zaslat potvrzení o daru k odečtu dani z příjmů :-) Velmi rádi potvrzení vystavíme a zašleme.  To je za vaše dary maličkost, kterou můžeme udělat na optátku :-)

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 15
Celkem: 2840328
Měsíc: 30422
Den: 1063