Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁŘÍ 19

7.9. - Seminář Jak vychovat fretčí mimino - Trnová

article preview

zakazutulku.png26.9.

Sheldonek se nám vrací do útulku, nesnesl se se psem v domácnosti.. přijede příští pátek do Prahy a setkat se s ním můžete na našem semináři. :-)

Stále pracujeme na novém útulku, kromě 7 fretek jsou již všechny přemístěny, pro "zbytek" musíme ještě přestěhovat klece.. práce je nad hlavu, do toho zabezpečujeme na základě fretčí školy možnosti úniků :-), fretky jsou moc šikovné a tak nás učí co nás nenapadne :-)

Další důležitou věc, o kterou bych vás chtěla požádat, je zapojit se maličko do záležitosti nového návrhu zákona, o nutnosti útulků mít smlouvy s obcemi.. to by znamenalo konec mnoha a mnoha útulků.. jelikož jak mnoho z vás ví, mnoho obcí se dívá na problematiku zvířat, jako na obtěžující hmyz, a dělají mrtvé brouky a čekají, až zvíře zmizí z jejich území, aby nemusely nic řešit a platiti.. takže místo toho, aby naše vláda vychovala obce a trvala na dodržování zákona z jejich strany, zpřísňuje podmínky pro útulky.. doufám, že tak, jak to poslankyně Monika Červíčková https://www.facebook.com/monikacervickova/ vysvětluje, to není tak, jak se zdá, a útulky budou moc fungovat. V každém případě za veškerou vaši podporu v této věci budeme moc rádi :-)

23.9.

snimek-obrazovky-2019-08-17-v--10.48.59.png

Po celý měsíc jsme se téměř každý den věnovali stěhování, budování, nového útulku.. z největší části je hotovo, vyjma 9 fretek už jsou všechny fretky přestěhované v novém domově. A jen co připravíme domovy i pro tyto fretky, přestěhují se také :-) Je to super, ještě musíme dobudovat osvětlení, topení, ale na všem se stále intenzivně pracuje. Strašně moc velké díky patří Janě B., která dojíždí několik dní v týdnu a pomáhá, čistí, vaří, pečuje i o nás.. moc děkujeme Jani :-)

Plánujeme oficiální otevření útulku na konec října a 28.10. Den otevřených dveří, abyste se i vy mohli pokochat naším novým út

ulkem pro fretčí obyvatele :-) 

K tomu všemu ještě bude 5.10. semiář v Praze, a poslední víkend v říjnu pracovní fretčí srazík, abychom vše dodělali.. 

Navíc musíme nafotit kalendář, a i vy opět můžete zaslat fotky svých freťulí do stolního kalendáře. Na základě zkušeností z minulých let prosím posílejte na 1 osobu max 3 fotky, ne více, abychom my si vybratli, to v tom počtu opravdu není možné.. vyberte si vy sami tu, kterou tam chcete mít. A prosíme o velikost min 2 MB, fotky o nižším rozlišení není možné do kalendáře dát a tudíž jak přijdou menší, automaticky je vymažeme.. Není opravdu v našich silách probírat se stovkami fotek, šetřete prosím náš čas. Děkujeme. Fotky posílejte na e-mail: utulek.boleslav@seznam.cz a do Předmětu napište: Kalendář 2020. Fotky posílejte do 15.10. 

Nový domov našel Sheldonek, cestoval od nás taxíkem a vlakem až do Ostravy :-)

Do dočasky v Brně jsme přijali novou albínku, která si zvyká na chod domácnosti, jmenuje se Chanel. 

 

6.9.2019

Již zítra se těšíme na přihlášené na semináři o výchově fretky. Tento seminář jsme se rozhodli udělat na základě vašich telefonátů, e-mailů, se žádostí o rady, jak vychovat fretčí mimino, které jste si pořídili, a tak nějak nevíte, jak na to, fretka kouše atd. Telefonické a e-mailové rady nejsou to pravé, jako rady přímé, a proto je tento seminář, navíc zdarma.. v našem volném čase, který věnujeme vám. Dle očekávání se moc lidí nepřihlásilo... No, nevím už, jak vám poradit. Opravdu nemůžeme s prací o celý útulek a vše kolem několikrát denně opakovat stále kolem dokola to samé, když vy sami nejste ochotni ani přijet. 

Další takový seminář se bude konat v Praze v sobotu 5.10. Budeme se na všechny těšit :-) a rádi poradíme a pomůžeme :-) a děkujeme, že touto účastí šetříte náš čas :-) 

Co se týká útulku samotného, postupně připravujeme nové prostory pro útulek, které budou mít v základu rozměry místo současných 30 m2 nově 72 m2 !!!! Plus další skladovací prostory, karanténa atd. Je to šíleně moc práce, už máme položenou novou podlahu, PVC, vymalovanou půlku útulku a malujeme druhou část. O víkendu bychom chtěli vše dodělat a začít stěhovat klece a fretky :-) Uvítáme každou pomocnou ruku. Prozatím moc děkujeme za obrovský kus práce manž. Vraťovi a Laďce, kteří udělali ten nejhorší kus práce :-) Dále děkujeme Endremu, za všechny práce a nové dveře :-) A samozřejmě všem, kteří makají doslova do roztrhání těla a duše :-) Fotky můžete najít ve fotoalbu :-)https://www.fretkyboleslav.cz/fotoalbum/___utulek-2019-trnova/

U toho všeho samozřejmě pečujeme o fretky, a do nových domovů je připaveno několik naprosto úžasných freteček :-)

Lábík - hravý, krásný, i když jednooký klučík, šampaň, vhodný i k začátečníkům a dětem, možno i k jiným fretkám

Tomík a Samík - nádherní poloangoráci, kluci staří 3 a 4 roky, kteří nejsou vhodní k dětem. Potřebují se začátku si na nové lidi zvyknout. K jiným fretkám ano. 

Susan - skvělá roční albínka, hravá, která nemá problém vůbec s ničím. Vhodná k začátečníkům i dětem. 

Tarzan - krásný roční kluk, angorák, stříbrný, vhodný i k začátečníkům a dětem. Fretky si vybírá, toto je nutné vyzkoušet. 

Sheldon - skvělý, mazlivý, dvouletý albínek, vhodný i k začátečníkům a dětem, nutný jako jediná fretka

Růženka a Viki - úplně skvělé roční holky, tchořovitá Růženka a albínka Viki, které jsou vhodné k začátečníkům, dětem i fretkám.

Bolek a Lolek - skvělí tchořovití kluci, asi roční, kteří jsou vhodní i k jiným fretkám :-) Ne k dětem. 

Těchto 10 freteček jsou všechny po kastraci, očkování, jsou to naprosto skvělí společníci, hraví, mazliví a úžasní. 

Tak neváhejte, a přijďte si adoptovat skvělého společníka pro vás i vaše freťule :-) 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 24
Celkem: 2842104
Měsíc: 31109
Den: 1637