Jdi na obsah Jdi na menu
 


BŘEZEN 20

STOP - ÚTULEK JE VZHLEDEM K VIROVÉ SITUACI V ČR DO ODVOLÁNÍ ZAVŘENÝ!!!!

14.3.   3.FRETČÍ MAŠKARNÍ MERENDA - zrušeno

15.3.  Konec soutěže o fretčí příběh

article preview

17.3.

zakaz.jpgJistě jste postřehli, že i ples byl vzhledem k virové situaci v naší republice zrušen. Je důležité, aby všichni lidi pochopili vážnost situace, zbytečně nevystavovali pohybu a. nebezpečí přenosu infekce sebe ani své okolí. Proto je náš útulek do odvolání zcela uzavřen (uděláme výjimku pouze ve vážné situaci, nalelené fretce atd), fretky z útulku nebudou v žádném případě vydávány do adopce!!!!! děkujeme za pochopení. 

někteří fretkaři šijí roušky, i my se snažíme pomoci, Renča především na pomoc veterině v Brně, Irča se do toho pustí a můžete se na nás obrátit s žádostí o roušky, které poskytneme zdarma !!!!!  pište na mejlíka, nebo facebook, na fretky nebo Irče :-) (Irena Syřišťová). 

O víkendu ještě stihly odjet do nových domovů, ke "starým" fretkařům, Valentýnek, který jel ke kámošce Elli, adoptoané od nás z útulku, a také odjela Lada, která se nyní jmenuje Lara Croft, resp paní Croftová, a dělá čest svému jménu. Moc děkujeme za adopce a naprosto skvělé domovy !!!!! 

K tomu jsme ve čtvrtek přijali do útulu 1.5 letou freťuli Páju, která je hodná, ale zatím vyjukaná a na nové prostředí si zvyká. Po kastraci, očkování a znovuotevření útulku bude k adopci. 

Nově zůstává v útulku Kiki, freťule původně přijatá na hlídání a na veterinu, která je nesocializovaná a musíme ji vychovat. Je to ale krásná mladá albínka, a jak si zvykne na lidi, bude taktéž k adopci. 

MOC VŠEM DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ, STÁLOU PODPORU NAŠEHO ÚTULKU A TĚŠÍME SE NĚKDY NA SETKÁNÍ, AŽ KRIZOVKA POMINE. 

PRO VŠECHNY JSME SAMOZŘEJMĚ K DISPOZICI TELEFONICKOU RADOU, POMOCÍ NA DÁLKU ATD :-) S JAKÝMKOLIV PROBLÉMEM. 

 

6.3.

Máme tu jaro, které se sice projevuje pučením na stromech, ale jinak počasí na fretčí procházky moc není.... ponejvíce je deštivo, až lijavo, ale zase snad nebude nedostatek vody :-) 

SOUTĚŽ SOUTĚŽ SOUTĚŽ !!!

A abychom si ty poslední zimní chvíle okořenili, vyhlašujeme soutěž o nejkrásnější (hodnotí laiky) fretčí příběh na téma: Jak jsem hledal fretku :-), což je právě o tom, jak se nám podařilo našeho mazlíčka ztratit, najít, případně jen hledat doma v jeho nových a nových skrýších, což nám přivodilo tzv. situaci na infarkt :-) příběhy pište prosím na facebook do skupiny FFF - Freťák, Fretka, Freťata :-) Začínáme ihned, končíme 15.3. a potom vyhlásíme první 3 místa, které od nás dostanou věcné ceny :-) pro ty fretčí uličníky :-)

Dnes jsme dostali zprávu, že zemřela Cácorka, fretčí holčina adoptovaná před lety od nás z útulku. Vloni jsme ji ještě pomáhali léčit v Brně.. i když to jsou špatné zprávy, víme, že nikdo nežijeme věčně, a i za ně moc děkujeme. Víme, že jste freťule milovali, léčili, a odešli v lásce, tak, jak to má být :-) 

My jsme se rozloučili s Bountym... 7mi letým freťáčkem, který byl "můzou" pro básnířku Janu: 

74239338_2499841793385174_6020500892845867008_n.jpgKdysi mě sem odložili,
Že prý kvůli alergii...
Pravdu už se nedozvím,
O domově teď tu sním.

Sic se dobře starají,
Domov mi nenahradí.
Nemám mamču, taťku, brášku,
Poznat chtěl bych vroucí lásku.

Na adopci jsem prý starý,
V duši jsem však zůstal mladý.
I když už teď déle spím,
Stále si rád zařádím.

Chtěl bych ještě běhat, hopkat,
S tebou denně šťastně kvokat.
Když mě vzbudíš, políbím tě,
Vděčně s láskou pomazlím tě.

Srdce mé tu na tvé čeká,
Obejme mě náruč měkká?
Kdybych moh' mít jedno přání,
Dal bych všechno jenom za ní.

------------
Inspirováno všemi útulkovými fretečkami, které neměly to štěstí, aby našly milující domov, a musí dožít v útulku. Byť mají srdce obrovské. Hlavně Bountíčkem (na fotce). 

Bounty odešel v klidu, ve spánku. 

Děkujeme moc Janě za virutální adopci i za nádhernou básničku. 

______________________________________________________________________________________________

V neděli 1.3. odjel do nového Galileo Galilei. Je super, že i 7mi leté fretky si najdou nový domov a dožijí tak, jak fretky mají žít. V lásce a pohodě. Moc děkujeme. 

Tuto neděli se chystá do nového domova Čikitka, pojede až do Ostravy. 

No a další neděli odjedou mlaďoši, Lada do Brna a Valentýnek do Brna a pak Vídně. 

Zamluvený je ještě Orlíček, který je po kastraci a pojede do nového domova poblíž Prahy začátkem dubna :-) 

Ve výchově tu máme několik mladých fretek, které jsou zatím naprosto nesocializované a musíme je pomalu učit být fretkami, a ne divokými stvořeními. Jedno z nich je Lianka, a pak stále zápolíme s kluky Faithem a Faijthem :-) To je tedy přímo ořech :-)  Kluci jsou relativně hodní, ale lidská ruka jim nic neříká. Už jsem je alespoň naučila komunikovat skrz prolézací rouru... 

Ale když vzpomenu na začátky s Orlíčkem, nikdy jsem nevěřila, že z něho bude tak super freťák, že bude moc jít do adopce. A vida... je to tu :-) šlo to pomalu, ale šlo to, a to je na tom nejlepší :-) 

__________________________________________________________________________________________________

snimek-obrazovky-2020-01-13-v--10.45.38.pngA příští týden už tu máme 3. fretčí maškarní merendu, na kterou se moc těšíme. Kdo by chtěl přijet, zavolejte, řekneme Vám podrobnosti. 

____________________________________________________________________________________________________

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 21
Celkem: 2834505
Měsíc: 30042
Den: 1351