Jdi na obsah Jdi na menu
 


A K T U A L I T Y - PROSINEC 2015

MOC VŠEM DĚKUJEME ZA PODPORU V ROCE
2015, ZA POMOC OPUŠTĚNÝM A NEMOCNÝM
FRETEČKÁM, FRETEČKÁM BEZ DOMOVA, ZA
PSYCHICKOU PODPORU PRO NÁS :-) A PŘEJEM
VŠEM LÁSKU, POHODU, ŠTĚSTÍ, OSOBNÍ I
PRACOVNÍC ÚSPĚCHY V ROCE PŘÍŠTÍM :-) 
prani16.jpg
 

 

 

 

dmspirat1.jpg

 

loonapix_14510423381742522347_max.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.12.

Dnes jsme měli návštěvu, děkujeme moc za dárky, šustivé tunely, napáječky, pelíšky :-) a také máme dva zamluvené kluky, a to Viléma a Tomíka, kteří pojedou, jen co budou připraveni, do nového domova, k super dvoum holčinám :-) Amálce a Elí :-)

Zítra pojedou do nového domova kluci Agi a Honzík Zabii :-)

Stejně tak čekají na odjezd - na doléčení - Žofka a Chooper :-) a v lednu by měla odjet Lucinka :-) 

začíná se nám to tu pěkně točit :-) což je dobře. Tolik freteček najde nové domovy :-) mám velkou radost, super vánoční dárky :-)

 

24.12. MOC VŠEM DĚKUJEME ZA VŠECHNY HMOTNÉ I NEHMOTNÉ (FINANČNÍ) DARY PRO NAŠE FRETEČKY A NA FUNGOVÁNÍ NAŠE ÚTULKU. MOC SI VAŠÍ POMOCI VÁŽÍME A MOC MOC DÍKY :-) 

VŠEM HODNÝM MILÝM LIDEM PŘEJEME KRÁSNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY, POHODU, LÁSKU, KLID, SPOKOJENOST A PŘEDEVŠÍM TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU SE VŠEMI, KTERÉ MÁTE RÁDI :-)

loonapix_14498558371256288978.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milý Jéžíšku :-) 

Prosíme Tě letos, aby si našel našim kamárádům nové domovy, které moc potřebují :-) a kde by se měly super :-)

My v útulku, bychom nejvíce potřebovaly kočkolit, napáječky (které občas shodíme a rozbijeme), granulky Applaws Kitten nebo Ferret complete nebo Totaly ferret Bosh Baby, Vitakraft ferret, Royal Canin Babycat, sušené masíčko, vitamínové pasty, royal canin convalescence support kaše a také stále nové hračky, abychom měly jak vyplnit volný čas, třeba šustité prolézací roury a tak...

Moc Ti děkujeme a přejeme všem fretečkám na světě ty nejlepší domovy a super vánoce :-)

 

 

23.12.

Ani Chooper se Žofinkou dle plánu nemohli odjet do nového domova na vánoce, protože Chooper má malička zanícenou ránu po kastraci, resp. v jednom varlátku mái sraženou krev. Takže musí brát ještě atb a doufáme, že se to vstřebá. Po svátcích půjdeme na kontrolu, a když bude vše OK, budou moci domů, kde se na ně už moc těší.

Lucinka je OK a měla by se stěhovat do nového domova v lednu, tak snad to klapne. 

Moc děkujeme za další balíčky, panu Dušanovi z Prahy, paní Evě ze Soběslavi, máme zase spoustu granulek a ubrousků :-) a to se to hodí :-)

Nová babička Květulinka papká syrové kuřecí masíčko, tak je to fajn, a jinak je neskutečně milá a hodná :-)

Klučík Tomík je jak šílený po kaši, a pomaličku přibírá, spinká v hamačku a je velmi kontaktní.. zatím tedy tak, že u toho kouše.. chovat se ještě bude muset naučit. Deniska se mě ptala, jakou má povahu.. já zatím nevím.. on je zatím tak hladový, že by sežral (doslova) všechno, co mu přijde pod ruku, je vyjančený, naprosto nevychovaný, takže kromě doslova šíleného puberťáka zatím není nic poznat. Musí se srovnat, uklidnit, a pak teprve vyjde najevo jeho pravá povaha. Zatím to fakt nemohu určit.

Garmík překonal ohrádku z fretčárny a zabydlel se na WC, odkud nejde vzít.. pacholek :-) tak to bude ještě dobrodružství :-)

Lupínek se také zlepšuje, tak snad bude moci mezi svátky už také odjet :-)

čekáme mezi svátky ještě nějaké návštěvy, ale prosím až mezi svátky, přepadla mě nějaká chřipka, tak se z toho taky musím maličko dostat :-) 

tak přeji všem pohodový den, a zítra na Štědrý den se ještě ozveme :-)

20.12.

Lupínek s Matyldou měli dnes odjet do nového domova, ale kvůli váze Lupínka (880 g) jsem to musela zrušit. Lupínek se musí dát nejdříve dohromady, i když nová rodina má zkušenosti s fretkami, a slibovala, že si ho "vykrmí", mám obavy, že by další případný stres ze změny prostředí, který může nastat, Lupínek při této váze nepřežil. Lupínek už krásně papká, bobky má taky super, tak jen se musí trochu zpravit. Denně mu ještě dávám convalescencu support, tak doufám, že se dá dohromady co nejdříve :-). Nová rodina na ně čeká :-)

Také se nám podařilo zprostředkovat adopci Rikiho - nově se jmenuje Puff - kde nás paní požádala o pomoc, jelikož freťáček chovaný v boxu na koně má alergii na slámu a seno a problémy se srdíčkem, tak pro něho hledala domov, kde by byl v lepším prostředí. Toto se povedlo a včera si pro něho nová rodina z Prahy (Eva K.) byla. Puffík je nevychovaný, kouše, ale s tím si nová rodina poradí :-) Tak moc děkujeme za super nový domov :-)

Paní chovatelka má ještě jednoho freťáčka, kterého si nechtěla nechat, a naopka k němu od nás chtěla kastrovanou samičku. Takže jsem jí oznámila, že do boxu pro koně naše fretečky nejsou, paní byla trochu naštvaná, ale nebudu toto znovu a znovu rozepisovat, všichni naše útulkové stanovisko na toto znáte a fretky do venkovních výběhů a voliér prostě nedáváme. 

Kalendáře pro všechny objednané jsou odeslané, takže věřím, že je včas dostanete :-)

A také všem moc moc děkujeme nejvíce za finanční vánoční příspěvky našemu útulku, za DMS a veškerou podprou :-)

obrazek1.jpgA bohužel na závěr mám jednu smutnou zprávu. Dnes nás ve spánku opustila ve věku krásných 8 let, 6 měsíců a 21 dní ZUZANKA, po 2,5 letém pobytu u nás v útulku. Odešla tiše, klidně, v krásném věku :-) Už pár dní bylo na Zuzance znát, že se chystá odejít... Málo jedla, méně běhala, ale jinak byla stejná jako vždycky. Pohodová fretčí dáma. Zapalte jí s námi na cestu do fretčího nebíčka svíčku :-) Zuzanko, buď stále stejně šťastná :-) 

 

17.12.

Snad poprvé v útulku vyhlašuji STOP STAV, jelikož už opravdu nemám fretečky kam dávat.. Tedy, nalezené fretečky samozřejmě přijmeme, jen spíš oznamuji, že opravdu stav opuštěných, odložených, nalezených fretek je u nás v republice už tak kritický, že u nás je opravdu 50 freteček, které máme povolené KVS k umístění v útulku, a tak další fretečky můžeme přijmout, až některé odejdou do nových domovů. 

Co nejdříve by měli odejít Lucinka, Žofka a Chooper, kluci Agi a Zabii - Honzík, Matylda a Lupínek :-) Takže se místo zase brzy uvolní, musíme jen počkat, až budou fretky fit po kastracích a Honzík tchochu přibere potom, co přestal jíst.. 

A ještě ke klukům Agimu a Zabiim - Honzíkovi. Tito kluci se k nám do útulku vrátili z adopce od Renaty P. z Olomouce potom, co Renča sama přiznala, že nezvládla situaci s malým děckem a freťáky, a tak toto byla jediná možnost, jak tuto situaci vyřešit. Pro kluky už máme nový domov, čeká na něho rodina Czisl.. z Olomouce také :-) a už se na ně moc těší, a tak se kluci budou zase stěhovat zpět do Olomouce :-) Renče zároveň děkujeme za veškeré zásoby, které nám do útulku přivezla, kočkolit, granulky, klec a další, včetně nemalého finančního příspěvku :-)

Nová darovaná klec už je v provozu :-) a plánuji pořídit ještě dvě ferret nation, abychom měli další trojklec :-) jelikož tyhle klece jsou na úklid opravdu nejlepší... tak když byste o nějaké věděli, dejte vědět :-)

No a přidávám fotečky k fretečkám, kde ještě chyběly :-)

Musím ještě pochválit Cindy, která začala chodit do záchůdku a už do něho chodí docela dlouho, tak to vypadá, že po letech se i Cindinka naučila na WC :-) Je fakt docela v pohodě a myslím, že by mohla jít do adopce :-)

p1010001.jpgNový klučina Tomík papká o 106, káko má pěkné a řekla bych, že si u nás už docela zvykl.. také jeho fotečky :-) přidávám. 

 

 

 

 

 

15.12.

Dnes byl opravdu velmi náročný den. Na kastraci byly fretečky Žofka a Chooper, kteří by se po doléčení měli hned stěhova do nového domova do Českých Budějovic,  a také Lucinka, na kterou už také čeká nový domov :-) Všichni zvládli operaci suprově, velké díky našemu vetovi za skvěle odvedenou práci :-) a už papkají a jsou v pohodě. :-) to jsem moc ráda. 

Potom jsme si byli v útulku Měcholupy pro starší holčinu, která byla nalezena 8.12. v ulici Francouzská před domem, a nikdo se k ní nehlásí :-(. Je to opravdu už freťule v letech, má dlouhé drápky, je hubená, a má šedý zákal na pravém oku.. Takže tu bude na dožití.. 

V útulku Měcholupy byl ještě jeden mladý klučina, kterého už si v sobotu vyzvedl fretkař Jirka J. z Prahy, u kterého rovnou našel super nový domov. Moc děkujeme :-)

A navečer Tomáš Valachovič přivezl po domluvvě s námi posledního freťáčka od Zuzany K. z Nového Města nad Metují, syna Felinky a Cosmínka, kteří jsou u Irči. Klučinu chtěla majitelka ještě prodat, ale nepovedlo se, a neměla na něho čas, a tak je Tomík (jak jsme fretáčka pojmenovali) ve velmi špatném zdravotním stavu. Vážila jsem ho, pětiměsíční klučina je velikosti menší samičky a váží přesně 380 g !!!! Kouše, ale vypadá to, že spíš z hladu, ihned se vrhl na granulky, najedl se a spinká.. Musíme jídlo dávkovat, nevíme, co kdy jedl, tak aby z toho jeho tělíčko nemělo šok. 

Tomáši V. patří velký dík. Vypadá to, že po všech problémech s tímto človíčkem se podařilo Tomášovi vysvětlit, že chov fretek by měl mít určitá pravidla, a že když chce pomáhat, budeme rádi za takovouto pomoc, a ne braní bezhlavě fretek od majitelů a pak předávání k nám do útulku. Tomáš při svém nevelkém platu posílá měsíčně 1000,- Kč na náš útulek, za což mu patří opravdu velký obdiv :-) a domluvili jsme se společně na další spolupráci :-)

A nakonec patří obrovské díky manželům K. z Prahy Klánovic, kteří nám darovali klec ferret nation a neuvěřitelnou spoustu nádherných pelíšků, hamačků, prolézaček, záchůdků, mističek, celý pytel granulek T.F. Active... mám zatím ještě všechno v autě, protože jsem dorazila před chvilkou, ale zítra vše vyfotím. Je toho opravdu hodně.. a tak mají naše fretečku už prvního krásného Jéžíška :-) Paní K. bude navíc ještě měsíčně přispívat nemalou částkou na náš útulek.. Opravdu moc děkujeme :-)

Velké díky patří také panu Jiřímu V. z Prahy, který poslal do našeho útulku opět nemalou částku na úhradu veterinárních nákladů za naše fretečky, za což opravdu moc moc děkujeme :-)

LIDI JSTE SKVĚLÍ !!!!! A JEN DÍKY VÁM VŠEM MŮŽEME POMÁHAT A FUNGOVAT.. Všichni říkáte, jak jsme skvělí my, že máme doma útulek, ale nebýt vás všech, kteří nám věříte, pomáháte a podporujete nás, tak by útulek tak jak je, nemohl být. Jen díky vám můžeme pomáhat dolika fretečkám, díky vám, kteří je adoptujete, prostě opravdu jen díky vám toto vše existuje. A to je ten nejkrásnější dáreček pod stromeček pro mě osobně, že vím, že je kolem mě a útulk tolik suprových lidí, kteří umí pomoci. Moc si toho vážím a toto je opravdu takový maxi dar, že už pod stromečkem nic nepotřebuju mít :-) K těmto díkům musím přidat i svou vlastní rodinu :-) OPRAVDU VŠEM MOC ZE SRDCE DĚKUJI. Alena

 

14.12.

Včera  jsme měli v útulku návštěvu, děti a tatínka, kteří by si chtěli fretečku pořídit, a tak byli zjistit, co všechno fretečky potřebují a jak je chovat. Byli u nás dlouho, ale to je super, takové návštěvy se mi líbí, než když si někdo pořídí fretku bez rozmysli předem, a pak neví, co s ní. 

riko.jpgV sobotu jsme také byli požádáni o pomoc s hledáním nového domova pro freťáčka Rika - letošní miminko, který je chovaný se svým bráškou v boxu pro koně a bohužel mu toto prostředí nedělá dobře, a tak se majitelka rozhodla mu najít nový domov. Je čipovaný, očkovaný, vzhledem k věku není zatím kastrovaný, rodina pochází z Vysokého nad Jizerou a případnou adopci by si zájemce domluvil přímo s majitelkou. Majitelka požaduje náhradu veterinárních nákladů ve výši 1800,- Kč. Pokud budete mít zájem, ozvěte se, kontakt předáme. 

Cca za týden by se měl do nového domova stěhovat Lupínek a Matylda, ale tuto adopci musíme odložit, jelikož Lupínek nám přestal jíst... :-( Byli jsme několik dní na kaších a stříkačce, ale už jí kaši sám, běhá, je na tom mnohem lépe, ale do adopce to ještě není, musíme ještě počkat, až se Lupínek psychicky srovná. Matylda je OK :-) 

Také jsme v minulém týdnu měli návštěvu z Krajské veterinární správy z Mladé Boleslavi, jako každý rok, aby se podívali, jak náš útulek funguje, zda je vše v pořádku, nejen fretečky, ale také doklady :-) a jako každý rok i letos jsme prošli na jedničku :-) Tak hurá do dalšího roku !!!! :-)

11.12.

Rok se s rokem sešel, zase budeme starší, a náš útulek funguje už 5.5 roku!!! A je čas vánočních nákupů, kterými můžete pomoci našemů útulku, aniž byste museli zaplatit kačku navíc. Stačí objednat zboží přes www.givt.cz, vybrat kde chcete nakukpovat a vybrat společnost, kterou chcete podpořit, v tomto případě náš útulek, a pak už jen nakoupit. Určité procento z částky, za kterou nakoupíte. poputuje k nám do útulku :-) Moc děkujeme :-)

givt.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Emotikona smile 

snimek1.jpg

 

7.12.

Sobotní adventní akce Máme rádi zvířata na brandýském zámku se velmi vyvedla. Pak Srstka ač letos oslavil již 80té narozeniny byl veselý a radoval se, že je letos teplo :-). Všechna vystoupení byla originální a super, přibyly nové skupiny a tak to  zase bylo trochu jiné :-) Do nového domova odjel Mikýsek :-) A také přidáváme pár foteček :-)

Všem, kdo přijeli pomoci, moc děkuji :-) a všem, kdo přišli a podpořili tímto jak náš útulek tak i útulek z Mělníku, také patří velký dík :-)

12301497_1016152478447001_6413518870989904450_n.jpg

 

 

 

 

 

 

p1010145.jpg

12289513_1016151368447112_6173797591953290688_n.jpg11202436_1016153635113552_1099016974598489243_n.jpg12308828_1016153478446901_8258462957533393055_n.jpgp1010146.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zita Chládková - otázky

Dobrý den
my scháníme fretku která se nebojí psa :-) ale někde poblíž Ústí či Ústecký kraj
předem děkuji Krásný den

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 14
Celkem: 2841382
Měsíc: 30687
Den: 1346