Jdi na obsah Jdi na menu
 


A K T U A L I T Y - KVĚTEN 2014

30.5.

Jedna informace: 10.6. vyjde v časopisu Fajn život článek o našem útulku :-) scan0046.jpg

 

Matýsek nám dělá radost, stále více běhá, zkoumá místnost, kterou má sám pro sebe :-) a hlavně papká, kaká, je prostě v pohodě :-) Co víc si přát? Jen ať mu to vydrží :-) Zároveň děkujeme moc všem, kteří na Matýska přispěli finanční pomocí.. Takto fakturu už doplatíme :-) Moc moc všem díky, že vždy, když je potřeba, nás podržíte a nenecháte na holičkách :-) Moc si toho vážíme :-)

Adélka se stále drží a papká. Nejraděj tedy okurku, papriku a melouna.. s tím vydrží.. :-) občas přijde žebrat piškotku no a nacpu do ní trochu kaše :-) je to miláček :-)

img_20140529_083422.jpg

A miminka už se cpou kuřecím o 106 :-) tedy, stisk mají dobrej... vyndat prst z jejich tlamičky, když se rozhodli, že ho sežerou, bylo náročné :-) jsou úžasní :-) a maminka Vivien si pomalu zvyká, že jí miminka několikrát denně "kradu". Sice pořád vyvádí jako smyslů zbavená, ale jen kouká, jak papkají... snad se časem uklidní i ona :-)

 

29.5. po druhé: 

Volala mi dnes zoufalá paní, že na Praze 10 ztratili cca 9ti měsíčního albínka klučinu.. kdož byste měl nějaké info, prosím volejte přímo paní na tel. 775 208 690. Moc díky 

29.5.

Adélka je neuvěřitelně v pohodě, dokonce si syslí melouna, okurku a papriku a žebrá.. ano... žebrá - piškotu :-) kaši moc nechce a tato strava není nic moc, ale u ní už nevím, co kdy bude chtít :-) drží se, a to je hlavní :-)

Přidávám fotečky miminek dnes. A také jsme měli dnes návštěvu, a Ajinka je znovu zamluvená :-) myslím, že toto už je definitivní stav :-)

Miranda (nar. 26.4.) 

img_20140528_095322.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajinka (nar. 26.4.) 

img_20140528_095311.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik (nar. 26.4.)

img_20140528_095301.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holčina Maddie, stejně jako Maxmilián, nejsou zvyklý vůbec běhat.. to je děs... pustím Maddie ven, a ona se na otočku vrátí zpět do klece :-(. Vynadat Maxmiliána, z toho by měl infarkt :-( Doufám, že si oba brzy zvyknou :-) a budou v pohodě a k adopci :-) Moc by si zasloužili super rodinu, kde by byli doma, s lidmi, kteří je mají rádi a věnují se jim :-)

 

28.5.

img_20140528_081351.jpg

 Adélka dnes ráno... ta holka se mnou cvičí :-) zase začala papkat, dokonce si vzala i pár kousků z konzervičky.. a okurku.. a zase chodí.. ne běhá a lítá, ale pomalu si dojde.. nemám na to ji tedy nechat uspat, a tak tu s námi ještě Adélka bude.. omlouvám se,že jsem plašila, ale je to moc těžké... mám ji moc ráda, nechci ji nechat trpět, ale zase ji nechci zkracovat život.. kdo v tomto dokáže poradit, kdy je ten správný okamžik? asi nikdo.. nechám Adélku.. nechám ji už v klidu dožít a uvidíme, jak to bude dál :-) je to moje malá potvůrka zlatá :-)

Včera jsem ještě zapomněla napsat o Maxmiliánkovi.. je stále moc vystrašený, mám pocit, že kdybych ho pustila z klece, měl by z toho infakrt.. asi něco jako Matýsek.. zvyklý být sám venku.. děsný.. nesnáším venkovní "chovy".. fretky samy bez kontaktu s lidmi a ostatním světem... ale už papká, sice jen svoje kapsičky, ale papká :-) a to je důležité. Pomalu ho nechám si u nás zvykat a snad dospějeme i k pomazlení a volnému pohybu :-) Hlavně, že už papká :-)

Také  ještě jednou moc díky všem za příspěvky i DMS :-) v takovýchto chvílích to opravdu potřebujeme nejvíce :-) Moc děkujeme :-) A kdož by chtěl třeba přispět i jinak, stále potřebujeme dětské přebalovací plenky (rozměry 60x60 i 90x60 cm), vlhnčené ubrousky dětské a kuchyňské ubrousky, nejlépe velké role na uklízení klecí :-) deky na pelíšky. Co se týká granulek a kočkolitu, ty už jsme sehnali a kupujeme v rámci sponzorství za velmi slušné ceny (sponzoruje firma Juko Petfoo, s.r.o. Vážnany nad Litavou - Visan Optima Ferret a firma Bosh - Totaly ferret active a baby a kočkolit firma Pet Center). MOC VŠEM DĚKUJEME :-)

 

27.5.

Moc se omlouvám, ale kolem freteček je pořád tolik práce, že nemáme s Meddy dost času na dopsání Novinek.. asi je tedy spojíme a napíšeme už za duben a květen společně .. Stalo se toho tolik :-)

img_20140527_115425.jpg

Matýsek nám dělá radost. Krásně papká a kaká :-) zatím máme omezený pohyb, aby to na Matýska nebylo hodně, ale běhá a zkoumá vše moc rád... ale aby se neutahal, musíme ho hlídat časově.. jinak se tak trochu potácí, asi jak není zvyklý moc běhat a navíc vidí jen na jedno oko... ale je suprový.. papká naše granulky, maličko okurky, a kašičku... ale papká sám a vypadá to, že vše zvládne.. nechci to však zakřiknout, a tak rychle zaklepat :-)  MOC DĚKUJEME VŠEM ZA PŘÍSPĚVKY NA ÚHRADU LÉČEBNÝCH VÝLOH ZA MATÝSKA... MOC MOC DĚKUJEME :-) 

 

p1010216.jpg

Pak mám jednou smutnou zprávu. Dle už špatného zdravotního stavu Adélky jsem se rozhodla ji nechat odejít... Adélka už opět odmítá papkat, jsme na stříkačce, a skoro nechodí.. lehá si, tělíčko už to nezvládá.. občas zajde, ale není to ono.. když ji chovám, klepe zadníma nožičkama jako v křeči. nechci ji nechat trápit a tak po dlouhé úvaze jsem se rozhodla pro toto.. Moc to bolí, Adélka je u nás 2.5 roku a je to moje zlatíčko a zažily jsme toho spolu hodně.. Ale už by jí bylo brzy 7 let.. A tak ....... posílám fotečku na rozloučení s Adélkou :-)

img_20140522_140713.jpg

Dnes budu posel smutných zpráv.. Malé kůňátko, které jsme pojmenovali Rarášek, zemřelo v sobotu v 15.40. Příčina smrti neznámá, pravděpodobně důsledek dvoudenního odloučení od matky bez jídla a pití, následné krmení atd.. Možná jsem udělala chybu i já, nevím.. je to moc těžké a moc to bolí... je mi maličkého uzlíčku moc líto... :-( Moc jsem ho chtěla vychovat a vymazlit :-) Zemřelo mi v náručí, když u mě spinkalo :-(

 

Veselejší zprávy: máme zprávičky z nového domova Zabbiho - Bertíka, který už spinká s Agouškem v jednom pelíšku.. Super :-) kluci si padli do oka a jen poprosím Renču o fotečku kluků :-)

I jinak je u nás vše OK, fretečky lítají o 106 :-) a mlsají a mazlí se :-) prostě tak, jak to má být :-)

A ještě jedna informace.. taková ta kolem dokolečka.. denně, opravdu denně, teď dostávám e-maily se žádostí o radu s výchovou kousavých miminek, především pořízených z velkochovů.. Rada, že zde fretě, i když za přijatelnější cenu nekupovat, je už asi zbytečná.. tak pro tyto případy prosím navštivte naše webovky http://www.cesky-klub-pratel-fretek.cz/co-by-vas-mohlo-zajimat-o-fretce/vychova-fretky/prinesl-jsem-si-domu-mimino-/, kde najdete, jak na to :-). V případě, že tyto rady nebudou stačit, ozvěte se.. :-)

 

 

24.5.

Matýsek - asi nenapíšu nic nového, když řeknu, že včerejšek byl opět náročný :-) hned ráno v 6 hodin jsme vyrazili do Brna pro Matýska.. :-) Máme z něj radost, je z něho krásný, i když holý (má vyholené celé bříško) kluk... tedy s tím, když si zvyknete na jedno jakoby skleněné (slepé) oko a na cca 5 cm krátký holý ocásek :-) ale co je důležité: MATÝSEK ŽIJE !!!! všechny hodnoty má v pořádku, papká granule, kaši a zdá se být v pohodě.. tak u nás dostal samostatnou místnost celou sám pro sebe, kde je tedy v kleci, protože na malý prostor je zvyklý, tak aby neměl šok z velkého prostoru a tělíčko se neunavilo zkoumáním a běháním a pouštět ho začneme tak za 14 dní, když bude vše OK, aby si Matýsek pomalu zvykla na pohyb :-) Držte palce, ještě není vyhráno, Matýsek musí zvládnout a vybojovat svůj přechod do normálního fretčího života :-) pevně věřím, že se nám to podaří a udělám pro to maximum :-) K tomu máme však opět velkou prosbu - Matýskova druhá léčba v Brně za měsíc stojí 9600,- Kč. Zatím jsme uhradili větší část nákladů, ale jsme zatím v Brně dlužni :-(. Moc moc prosíme o finanční pomoc na úhradu léčbných výloh za Matýska v Brně. Pomůžete nám prosím? VS je stejný - 007 a číslo účtu znáte: 2300101259/2010. MOC DĚKUJEME :-)

Kůně - pro našeho uzlíčka jsme zatím jméno nevymysleli... ale to nevadí :-) zatím jsme ho nechali zkontrolovat v Brně, váží 290 g a je hubené, ale jinak v pořádku :-) Nejraději tráví čas u maminky, kterou si tedy udělal ze mně, takže čas tráví v batůčku nebo na klíně a nebo tedy zahrabený v dece na gauči :-) je nádherné, jak si sám drží lahvičku s mlékem a papká.. musím vám to vyfotit :-) a včera mě začal okusovat, a tak jsme zkusili namočené grangulky.. to nebylo nic moc, lepili se mu na patro a musela jsem mu je vyndávat z tlamičky, přičemž tedy silně stiskl, naštěstí má jen 4 malé zoubky, a tak to prst přežil bez újmy a šla jsem mu nakrájet kuřecí masíčko, syrové.. a jak papkal !!!! nakonec už si bral i z prstu, aniž by mě kousnul, takže super :-) budeme dnes pokračovat, v noci dostal mlíčko, teď ráno taky a přes den zase dáme i masíčko :-) a budeme mazlit do úplného vymazlení. Pořád zjišťuju více a více informací, jak je to s kunami a zda se dá ochočit.. a stále více dostávám naději, že ano :-) tak to zkusím :-)

Maddie -  včera jsme si cestou vyzvedli fretčí holčinu Maddie. No, uvidíme, jaká Maddie bude, zatím se zdá hodná, ale nevím, jestli Maddie nebude nakrytá, protože rodina se o to prý každoročně pokoušečla a nikdy Maddie březí nebyla. Tak to spíš vidím na zánět, ale uvidíme. Po návštěvě u veta budeme chytřejší :-) A taky doufám, že se přísun freteček trochu zastaví, začínáme být plni :-)

Vivien - maminka Vivien nás stále nechce k miminkům pustit a urputně za cenu vlastního života je stále brání.. miminka tedy ještě nevidí, ale jak začnou, a začnou se více pohybovat, bude se muset maminka s naší přítomností více smířit :-) zatím ji nechávám v klidu :-) Miminka zatím máme zamluvená dvě - tchoří holčičku a tchořího klučinu Erika. Albínka Aja je zatím volná (původní rezervace byla z rodinných důvodů zrušena). 

Ferda, Ferda a Marča - máme zprávy z posledních nových domovů pro Ferdíka a Marču a i od Ferdy šampaňáka. Všichni se mají super, jsou hodní :-) a z Ferdy je už miláček a svou paničku pusinkuje.. tedy, někdy se mu podaří kousnout ještě do ruky, když chce třeba ukrást hadr na vytírání a tak, ale jinak je z něho opravdu mazlíček a pomalu se seznamuje i s fretčími kámoškami :-)

Zabii - Zabii se z výchovy z důvodu neustálého kousání vrátil zpět, šel do Šternberka k Janě, která tajně doufala, že se jí podaří ho skamarádit s jejími fretečkmai a Zabii už zůstane, ale nepovedlo se. Její fretečky už jsou starší a Zabii je roční uličník, ale kupodivu její fretečky odmítaly přijmout Zabiiho :-) a tak jsme našli Zabiimu nový domov, který musel pod tíhou vrozené vady opustit Kokosek (původně od nás z útulkku - Damián a Denis - oba kluci zemřeli na vrozené vady :-( ). A tak v domově zůstal také od nás Agi, a aby mu nebylo smutno a nechyběl mu fretčí kamarád, dostal právě Zabiiho - Honzíka :-) Agi je prý nádherný obrovský kluk, a doma mu říkají Vagón :-) a tak se zatím kluci seznamují a doufám, že seznamovačka vyjde :-) V každém případě je Zabii - Honzík - miláček nad miláčky a kouše opravdu jen svou původní paničku a její rodinu, jinak nikoho :-)

Felix -  i tento klučina se nám pomaličku lepší a zvyká si na lidskou společnost.. je tedy přes svou velikost a váhu - je ho pořádný kus - velmi hbitý a nedá se jen tak chytit a zásadně ho najdu spinkat nahoře na klecích v přepravce. :-)

22.5.

img_20140522_162233.jpg

A máme tu další nadělení :-) Dnes jsme si vyzvedli cca 5ti týdenní malé kuně :-) je maličké, bezbranné a neskutečně hodné :-) a tak máme lahvičky, mlíčko, kapičky proti nadýmání, fenyklový dětský čaj a každé 3 hodiny papkáme.. chováme, hřejeme a mazlíme :-) úžasný tvoreček - klučina :-) a protože zatím pro něho nemáme jméno, vyhlušujeme na facebooku soutěž o jméno pro malého kuního klučinu :-) tak se připojte :-)

jeden ze třech klučinů už dnes odjel nečekaně do nového domova :-) pořád se to tu točí a točí..  

a zítra jedeme do Brna pro Matýska. Tak uvidíme, snad přechod do normálního civilního života tentokrát zvládne :-)

cestou jsme domluveni na vyzvednutí další fretčí holčiny :-)  

prostě se nezastavíme  :-)

img_20140522_161916.jpg

no a ještě jedna radost - miminka :-) albínka Ajinka je znovu volná, ze rodinných důvodů byla rezervace zrušena :-) tak kdož by chtěl, ozvěte se. Do nových rodin budou miminka moci jít koncem června :-)

 

20.5.

Poslední dny jsou strašně náročné :-( Fretečky nám přibývají jako houby po dešti :-) Dnes jsme si přivzeli ze záchranných stanic celkem 3 krásné fretčí tchoří kluky, staré cca 1-2 roky. Jen projdou povinnou karanténou, poté kastrace a pojedou do nových domovů. Dva klučíci už jsou zamluvení, třetí na svůj nový domov zatím bude čekat :-) A ještě nám dnes volali lidé, že našli na zahradě fretku, tak také plánujeme přepravu k nám :-) tak to budeme zase plní :-) Naštěstí jinak je u nás vše OK :-) Nemáme zatím čas s Meddy dopsat Novinky od Meddynky, ale do konce týdne je určitě pošleme :-) Matýsek je stále v Brně, a vypadá to lépe... tak snad se vše zlepší a nakonec se Matýsek uzdraví.... ale to je zatím předběžné :-) Držte palce :-)

18.5.

Fretečka z Čejetic se zatím bohužel stále nenašla.. včera se u nás byla rodina podívat na malá miminka a uvidíme, zda se rozmyslí, že si nějaké vezmou :-) Zatím máme tedy zamluveného klučinu Erika a albínku Aju :-)

A máme hlášené další fretčí přírůstky, nalezenou samičku ze záchranné stanice a pár tchořích klučíků :-) Takže plánujeme zase malý výlet :-) až budou freťule zde, povím víc, zatím o povaze atd nic nevím :-)  

Co se pobytu u nás týče, Maxmilián mě moc trápí, vůbec nejí.. odmítá už cokoliv.. a tak jsme včera přistoupili na kaši ze stříkačky.. tu kupodivu jedl aktivně.. tak snad se to zlepší :-(. Jinak je klučina vystrašený, ale hodný :-) Doufám, že si brzy zvykne a zlepší se :-)Adélka jí jak o život, dokonce se pustila i do granulek.. ale nejvíc se ze všeho jí chutná okurka... to nestačím krájet :-) je holka čilá a aktivní a mám opravdu velkou radost :-)

Miminka nádherně rostou a už už začneme dávat i masíčko.. to bude těžké, protože maminka Viven se o ně moc bojí a nejraději by sežrala každého, kdo  jen vstoupí do místnosti (bydlí sama s miminkama v samostatném pokoji, aby měla klid).  Výchova miminek bude oříšek.. tedy oddělit je od maminky po dobu mazlení a nebýt u toho sežráni maminkou za živa :-)

 

13.5. 

 

Dnes narychlo ráno ZTRÁTY A NÁLEZY FRETEČEK ZDE Z MLADÉ BOLESLAVI - ČEJETIC.  

fretka-nadrazi.jpg

 

Dne 8.5. byla nalezena fretka na hlavním nádraží v MB. Freťule našla svého původního majitele a už je zase doma :-) Takže jedna rychlá akce a happy end :-) 

 

 

 

 

sisi-cejetice-mlada-boleslav.jpg

Bohužel takové štěstí zatím  nemá roční fretečka Sisi, která se ztratila také v Čejeticích u Mladé Boleslavi v neděli 11.5. Rodina ji hledá a nepřestává věřit v její záchranu. Prosíme, zda jste někdo z Čejetic či tam máte příbuzné, poproste je, ať se všude podívají, a hledají milou přítulnou fretčí holčinu :-) Info můžete zavolat nám či přímo paní Martině na tel. 777 935 681. Děkujeme za pomoc :-) 

 

 

12.5.

Matýsek vypadá lépe, vypadá to, že v pátek přijede k nám.. Ale bude to buď a nebo.. buď už situaci mimo veterinu zvládne a uděláme pro to všechno možné i nemožné, nebo ne a už pojede na veterinu úplně naposled :-(. Není jiná možnost.. ale věřím, že to bude dobré.. potřebuje moc moc držet palečky, tak prosím - moc za něho prosím - držte všechy :-)

 

Adélka nakonec změnila své rozhodnutí a rozhodla se mezi námi ještě zůstat.. zase papká kaši, v pohodě, krásně kaká a dokonce chodí do kuchyně žebrat !!! Adélka a žebrat !!!! piškoty :-) letí s nimi do schovky, co jí oslabené tělíčko dovolí a přes den sní skoro čtvrtinu okurky !!!! prostě jí zase chutná !!!! Super. Mám obrovskou radost.. a kdo byl s námi na dovolené, tak bude vědět, jaký je to pokrok, jak na tom Adélka byla.. je to moje láska :-)  

img_20140513_185536.jpg

 

A aby bylo ještě veseleji - přikládám dnešní fotečku dne 18ti denních miminek Vivien. Maminka se o ně stará s úžasnou trpělivostí a láskou a péčí, nikoho k nim nepustí, můj každodenní úklid je pro ni stres a boj, už jsem chytla kousanec přes tlusté rukavice, ale dnes s pastou to bylo trochu lepší :-) Mimča nádherně rotou a přenádherně voní.. :-) Máme 2 holčičky - albínku a tchořku a tchoříka kluka :-) Dali jsme jim jména Aja, Miranda a Erik :-)

Nový klučina Maxmilián je docela hodný... je stále vyjukaný.. Dnes jsme stříhali drápky, měl je už příšerně přerostlé, a nechal se v pohodě.. Myslím, že až ztratí strach, bude v pohodě. Ještě do konce týdne ho necháme v karanténě, a pak se bude stěhovat mezi ostatní fretečky.. věřím, že tam mu bude lépe :-) nebude tak sám :-)

Předevčírem k nám na hlídání přijela Amálka a útulkový Vendelínek :-) Moc ráda ho vidím.. je to moje srdcovka.. a je pořád stejně skvělý :-) miláček :-) Oba u nás pobydou několik měsíců :-)

Také jsem včera volala nové rodině Agátce, má se skvěle.. mám slíbené fotečky, tak snad brzy dorazí :-)

Tak to z novinek zatím vše, zase se brzy ozveme :-)

 

 10.5.

Matýsek se maličko lepší :-) tak věřme, že to zvládne. :-) stále je na VFU Brno. Děkujeme lékařům a personálu za péči, kterou mu dávají :-)

Agátka se dnes stěhuje do nového domova. Je to šílený mazel, a věřím, že se bude mít uper. U nás není vůbec zvyklá být zavřená, klec snáší velmi špatně, spíše nesnáší, takže toto je podmínka k adopci. Že bude Agátka stále na volno.

Adélka se zatím drží.. je jako na houpačce.. někdy nechce papkat, teď právě snědla celou mističku kaše sama.. tak nevím.. je úžasná a stále spinká jen ve svém sloníkovi a nikde jinde :-)

Miminka krásně tostou a maminka je brání čím dál víc.. včera jsem měla pěkně prokouslou ruku skrz silnou rukavici.. tak to bude náročné mazlení s mimčama, až vyrostou do toho správného věku. Zatím to vypadá na 1 albínka a 2 tchořky.. :-)

Včera jsme měli návštěvu - paní Hanu s rodinou - moc děkujeme za vitamínky, papriky, okurky a všechny dárky pro naše fretečky a za milou společnost :-)

Felix je takový rošťák, dost se bojí a chytá se pacičkama.. ale když je puštěný, lítá jako pometlo :-) jde jen o čas, kdy získá důvěru a tím pádem přestane kousat :-)

Olorek je tu zatím sám a stále čeká na svou novou rodinu, na Tana.. nová rodina se zatím neozvala, zavolám jim, jak to vypadá, aby Olorkovi nebylo dlouho smutno :-)

 

7.5.

Miminka rostou jako z vody :-)

Na druhou stranu se Adélka rozhodla, že už přišel její čas odejít a už týden stávkuje s jídlem.. občas ji musím nakrmit stříkačkou, teď už papká kaši zase sama, ale málo, a pomalu odchází... je tedy čas na rozloučení :-( Adélce by bylo v červenci 7 let.. Musíme se na to připravit a nechat Adélku v klidu odejít. :-(

Zabiimu se u něho doma nelíbí a zase všechny kouše.. takže se bude tento týden stěhovat do jiného domova, do Šternberka k Janě T. Tam se bude mít jako v bavlnce. Navíc se už všichni znají, takže Zabii snad zapadne snadno do lidské i fretčí rodiny :-)

Agátky majitel se už měsíc vůbec neozval.. prostě nám dal Agátku na 14 dní na hlídání, už to bude měsíc a nic.. Pokud se neozve do pátku, půjde Agátka do adopce. Připadá mi zbytečné tady "sušit" krásnou hodnou mladou zdravou fretku. 

Jinak je Agátka super, má falešku po kastraci, takže nás suprově kouše a dělá si z nás miminka :-)

Matýsek je stále na VFU a je to s ním jako na houpačce.. jednou je OK, druhý den je zase špatný, že přemýšlíme o tom, nechat v klidu Matýska jít.. ještě dostane tento týden šanci, a pokud se situace nezlepší, nebude asi jiné řešení :-(. Zatím dostává léky, dostal znovu transfuzi... tak uvidíme. Držte palce :-)

 

 

loonapix_13964707271933710630.jpg4.5. DOVOLENÁ S FRETKOU - od 29.4. do 4.5. probíhal na naší základně v Trnové již 4.ročník naší Dovolené s fretkou :-) Sešlo se nás 20 a bylo to super. Navštívili jsme Škoda Auto muzeum a výrobní provozy, Kostnici v Mělníce, jukli na soutok Labe a Vltavy a byli jsme v Jawa muzeum u Dolního Bousova. Takže akcí bylo vcelku dost, někteří ještě navštívili další hrady v okolí :-) Počasi vcelku i přálo, a tak jsme si to opravdu užili :-) Fretečkám i přítomným psíkům se líbilo lítání po baráku a přítomnost a pozornost všech :-) Do adopce odešly fretečky: 

img_20140504_145016.jpg

Babetka, která se stěhovala do Prahy k Janě a Liborovi a dalším 3 fretčím kámoškám, Eliška, která se stěhovala také do Prahy k Pavle a Martinovi a dalším 5ti fretčím kámošům, klučina Ferda, který se stěhoval do Jiříkova k Aničce, Surrynce a Kačce, no a ještě se vrátil z výchovy domů Zabii. Zabii je miláček a pro "kontrolu" jeho socializace proběhl rukama všech přítomných a byl opravdu skvělý. Nejvíce se mu líbilo v pekáčku s vodou honit víčka od pet 

img_20140503_105350.jpg

lahví :-) Fakt je boží.. Bohužel po předání znovu svou majitelku pokousal, tak nevím, jak to bude vypadat dál. Uvidíme, ještě budu s paní Zuzanou mluvit. A přidávám fotečky Elišky s Pavlou a Zabíího v pekáčku :-)
Z hlídání se také vrátily zpět domů fretečky Dzamalek, Míša a Aprílek :-) Páníček se na ně už mooooc těšil :-)  
Agátka je po po kastaci a dobrala ATB, ještě v týdnu vytáhneme stehy a bude hotovo :-). Je u nás již přes 3 týdny a její páníček se zatím neozval.. říkal, že tu bude Agátka 14 dní, a neozval se ani jednou... no, tak nevím.. :-(. Přitom Agátka je suprová.. No, ještě počkáme do vytažení stehů a uvidíme, co bude dál :-)
O dovolené opravdu hodně zlobila s jídlem Adélka, až už to vypadalo, že se nezlepší. Doslova násilím jsem ji musela krmit kaší stříkačkou, všichni ji mazlili, ale Adélka nic.. Doma se zase vyměnila.. Lítala, a snědla sama celou mističku kaše.. tak kde byl zakopaný pes? - nevím. Adélka je zvyklá se mnou cestovat, beru ji stále všude s sebou, protože už je druhý rok jen na kaších, tak ji musím vozit.. tak opravdu nevím.. hlavně, aby už byla OK a zase naše "stará" Adélka :-)
Vivien už má jen 3 miminka, jedno ještě vstup do života nepřežilo, ale tyhle 3 už se mají k světu, je nám dnes přesně 11 dní a jsou krásná :-) A maminka Vivien si je mooooc hlídá a nikoho k nim nepustí -)

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2813619
Měsíc: 27916
Den: 1146