Jdi na obsah Jdi na menu
 


A K T U A L I T Y LEDEN 2015

plakatvystava1.jpg

31.1. Čas opravdu letí jako bláznivý a my máme spoustu práce s přípravou výstavy, která se koná už v sobotu za týden v Brně. :-) Moc se těšíme na všechny, se kterými se setkáme :-)

p1010075.jpgNový Šuperka se stále rozkoukává, už je na něm vidět větší odvaha, je velmi čistotný, chodí na záchůdek, ale jinak nejvíce času stráví v hamačku a pozoruje ruch kolem. Když mu čistím klec, tak uhýbá, abych se ho náhodou nedotkla... ale nijak neútočí, spíš se snaží zmizet... je mi ho až líto. No, snad si časem zvykne :-)

Dále je zamluvená Arielka a Tariel :-)

Vilík zatím do nové rodiny nejde, zájemci, kteří se na něho byli podívat z něho mají tak trochu strach, a tak se uvidí, co bude dál :-) Vilík je tedy zatím volný a čeká na ty správné páníčky :-)

Jinak jsou fretečky moc hodné, až na to, že mi ukradly foťák, který jsem našla až dnes při velkém úklidu ve fretčárně dokonale zahrabaný v tom nejnepřístupnějším místě a zahrabaný pod několik dek :-) a tak konečně přidávám fotečku Šuperky :-)

 

25.1. Tak tu už máme nové zprávičky z nových domovů:

Felix a Vivien:

Hezký den,

fretečky se zatím seznamují s prostředím. Felix naprosto překvapil, jak krásně chodí na záchůdek. Je to průzkumník a zatím akčnější než Viv. Ta se zatím drží v různých škvírách (pod gaučem, mezi skříněma), zatím neútočí. Uvidíme jaká bude až se rozkouká. Nechají si v klidu vyčistit klec. No prostě andílci;-)
Brzy se zase ozveme zatím na shledanou V+F s rodinou

I holky Arielka a Francis psaly, že se mají super. Francis novou majitelku už kousla :-), ale s tím si majitelka poradí :-), zatím na ně Natálka syčí a raději zvolila na nocleh postel s majitelkou a holkám zbyl zbytek bytu :-) Tak jim nic nechybí, papkají, což je super a ostatní už se snad časem poddá :-)

No a dnes přijel dle plánu klučina Šuperka. 2.5 letý freťák, který zcela osiřel. Před měsícem mu po očkování Biocanem zemřela fretčí přítelkyně a před několika dny tragicky zemřel jeho majitel. Co dodat.. rodina pod tíhou poslední události dala freťáčka k nám. No, ani tak se neměl správně fretkovsky, celou dobu svého života strávil v kleci. Majitelka říkala, že velmi kouše, a to jsme zatím tedy raději nezkoušeli, je dost vyjukaný a kousnul by zcela určitě. Takže  to bude s ním trochu složitější. Ale na běhání si snad zvykne. Časem se ozveme, jak pokračujeme. 

 

24.1.

Dnes tu bylo návštěv !!! :-) Do nových domovů odjely fretečky: Felix a Viven, odjely na sever Čech, do super rodiny, která už má s fretečkami zkušenosti, a tak to vypadá, že zvládnout i Vivien :-) Felix je velké zlatíčko, Viv potřebuje trochu autoritu, ale to vypadalo, že zvládnou včetně asi 10ti leté holčiny, která se ke všem fretečkám měla naprosto úžasně :-) Bylo vidět, že rodina se nelekne ani žádných kousanců, a tak  jen držím palce a čekám na první zprávičky  z nového domova.

Pak ještě nečekaně odjely holky Francis a Arielka :-) které odjely také k dlouholeté chovatelce fretek a k další fretčí kámošce Natálce, které zemřela její mladší kamarádka a Natálka moc smutní. Tak doufáme, že se podaří holky seznámit, že Natálka nové společnice přijme a ony jí na oplátku nahradí ztrátu kamarádky. Holky Francis i Arielka jsou super, k Natálce se měly přátelsky. Tak uvidíme, jak budou pokračovat doma. 

No a ještě jsme dostaly 2 holčiny - albínky - loňská nesocializoavná mimina, velmi krásná, ale kousavá... Angelinu a Bianku :-) tak se budeme snažit je co nejdříve vychovat, aby si mohly najít nový domov. Půjdou také jen společně, protože jsou na sebe velmi zvyklé. 

 

20.1.

 

plakatvystava1.jpg

Máme stále mnoho práce, jak s péčí a výchovou freteček, tak v současné době s přípravou našich akcí, a to 4.mezinárodní výstavy fretek, která se koná v sobotu 7.2.2014 v Brně a z 1.fretčím maškarním plesem, který se koná v pátek 13.3.2015 v Kulturním domě v Čisté u Mladé Boleslavi. :-)

 

 

 

 

 

Vivien a Felix jsou zamluvení, po kastraci a v sobotu čekáme jejich novou rodinu :-)

p1010040.jpgKiloušek byl minulé pondělí na kontrole v Brně, pan doktor ho ani nepoznal, jak vyrostl a hlavně přibral :-) při minulé kontrole měl 820 g a nyní 1250 :-) pěkný cvalík :-) a co je důležité, srdíčko je v pořádku :-) a už nemusí brát léky. Co však bylo horší, Kiloušek jel sám, bez Luckyho a Yoae, a bylo mu tedy velmi smutno. Nechtěl ani běhat a společnost kamarádů mu velmi chyběla. To pak bylo doma vítání :-) No řekněte, že jim to sluší? zleva Yoae, uprostřed jednooký Lucky a vpravo Kiloušek :-)

img_20150113_081154-1-.jpgDo Brna k panu doktoru Jeklovi s námi jela ještě Amálka, fretečka z Liberce, jejíž paničce několik let pomáháme řešit zdravotní problémy Amálky. Nejdříve Amálky v Jablonci špatně vykastrovali, a po roce přišla Amálka do říje. Byla tedy u náv MB u pana doktora Langera na reoperaci, kde ji znovu vykastrovali. To byl rok 2012. Ovšem, vloni znovu začala mít problémy, vypelichal jí ocásek, až na zádíčka, a vet v Jablonci sdělil, že přesrťuje.. Ocásek byl zarudlý, už měla zarudlá i ouška a paní se to nezdálo. A tak volala nám, na naše doporučení se objednala k MVDr. Jeklovi a tak jela Amálka s námi :-) Byla skvělá, lítala, vůbec se chováním nezdála nemocná, je byla šíleně vypelichaná a celá "teplá". V Brně zjistili nefuknční jednu ledvinu, s cystou, a tak musela pryč. Jelikož to již trvalo déle - proto to vypelichání - tak druhá ledvina převzala funkci obou ledvin, a tak ani po operaci neměla Amálka problémy a hned v pátek jsme si ji mohli vyzvednou a v sobotu si pro ni u nás byla její šťastná majitelka. Jsme moc rádi, a děkujeme MVDr. Jeklovi za další zachráněný fretčí život. Bez něho by to Amálka nezvládla... :-) Na foto Amálka dovádí ještě před operací :-)

Cindy se nám vrátila po týdnu z adopce. Kousala a nová rodina její přechod do nového prostředí nezvládla. 

Stejně tak trochu zlobí v nové rodině Zlatuška, však její majitelka to nezvládá, a tak to s radami zvládáme :-)

Další zprávičky máme o Kateřině z adopce, která přišla do říje, ale už dávno nekouše a je moc hodná :-) Děkujeme za zprávičky :-)

p1010041.jpgPo kastraci je také Šmudlinka a také Vilík, kteří čekají na tu správnou rodinu :-) Na foto Šmudlinka v říji. 

Z naší pobočky v Kadani odešla do nového domova Jůlinka. Děkujeme Irče za péči a Deni za adopci :-)

Do pobočky v Kadani místo Jůlinky přibyla Sheilinka, ségra Buffunky, která je již v adopci. Je po prvním očkování a vychováváme - tedy Irča :-)  

 

p1010050.jpgp1010047.jpg

No a ještě fotečky Garmíka, který už běhá, pomáhá uklízet a vůbec se nebojí - a ani já jeho :-) stává se z něho super klučík :-) a dělá mi velkou radost :-)
 
obrazek1.pngA v sobotu u nás byly na násvětě Mia Kiju, které odešly do adopce začátkem prosince 2013. Holky jsou krásné, mají se super a za to rodině moc díky :-) Stejně tak za dárečky, které přivezli našim fretečkám. 
 
A také moc děkujeme Jenifer, která pro naše fretečky připravila plastové boudičky a přivezla je k nám do útulku :-) Moc díky :-)
 

 

 

11.1.

Máme zase spoustu novinek:

Včera přijela fretečka ze ZS pro divoká zvířata, kde už byla od léta, ale nepodařilo se jim ji vychovat, a tak putovala k nám. Pojmenovali jsme ji Bína, a je opravdu vyděšená, syčí a kouše na potkání :-) Tak to s ní bude ještě práce. :-)

Velkou radost mi dělá Garmík, který už normálně běhá, mazlík to tedy zatím  není, ale už se tolik nebojí, přijde si mě očuchat, ukradne mi hadr z kýble, prostě už z něho začíná být správný freťák.

Vilík je po kastraci a už jen čeká na nové páníčky. Zájem je o něho docela veliký, tak doufám, že  vybereme tu správnou rodinu :-)

Cindy v rodině kouše , a tak se nám po týdnu z adopce bude dnes vracet. 

Šmudlinka přišla do říje, tak je jasné, že kastrovaná není, takže nás čeká co nejdříve kastrace a pak už adopce. O Šmudlinku je taky docela zájem, zatím nikoho nekousla, ale to Cindy při návštěvách taky ne, tak uvidíme, jak se pak bude chovat v nové rodině. Hodně záleží na novích majitelích, jak to zvládnou..

 

 

 

cj1.jpgaj11.jpg

aj22.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vítáme všechny v dalším roce :-) a přejeme především zdraví, pohodu, klid, lásku, splněni přání :-) nejen vám, ale i fretečkám :-)

Nejdříve ještě dovolete nabídnout možnost stáhnou si pro vlastní potřebu kalendáříky, které vytvořila Kinga, která pro náš útulek maluje ty krásné obrázky, které máme např. v DMS :-) Jsou opravdu moc krásné a jsou určeny zdarma pouze pro vaši vlastní potřebu :-) Kinge moc díky, jsou nádherné :-)

https://www.facebook.com/kinga76/media_set?set=a.1016647205018817.1073741825.100000206421007&type=3

No a pak pár zpráviček ještě z konce roku: 

28.12. k nám přijela 2.5 letá fretečka Špunta. Doma kousala, a rodině se nepovedlo ji dovychovat. Poté, co rozkousala i těsnění k pračce musela pryč. Je to škoda, protože rodina ji měla opravdu ráda, ale koupili si ji z nevhodného chovu (chovaná na zahradě), nesocializovanou a nevychovanou jako půroční, a protože to byla jejich první fretečka, další výchovu nezvládli, ač se snažili. A tak je Špunta u nás, po výchově a kastraci bude k adopci.

img_20150101_182152.jpg31.12. jsme si byli v děčínském útulku pro další dvě fretečky, Mirandu a Samanthu. Fretečky se údajně našli v krabici u popelnice, ale pravda je, že se již nehodili jejich původní chovatelce, byly to její odchovaná - nebo spíše nevychovaná - mimina, které se jí pravděpodobně nepovedlo prodat, a tak je odnesla do útulku s tím, že je našla. Zvláštní je, že druhý den (odnesla je 30.12.) volal do útulku anonym s tím, že fretkám je 8 měsíců, mají svrab a jejich otec je s PP. Zvláštní ne? Nechápu, že někdo alespoň nemůže přímo kontaktovat náš útulek, když právě pro tyto případy bereme všechny fretky, protože právě považujeme za lepší je umístit přímo u nás, než je vyhodit, což v tomto případě pravděpodobně i hrozilo. Naštěstí v děčínském útulku jsou super, a hned druhý den jsme si pro fretečky byli. Jsou nevychované, ale čistotné, a myslím, že po karanténě, očkovaní a případné kastraci budou brzy k adopci. 

Také  jsme o vánocích měli dost návštěv, v jeden den dokonce 5 :-) a tak jsme se nenudili :-) Děkujeme všem za dárečky, ještě přišel balíček od Terezky P. a Rufuska, a dnes ještě přila Jana H.Pečenková - moc děkujeme :-)

No a jedna z návštěv byla i nová rodina pro Cindy, která se s fretečkou byla seznámit a přijedou si pro Cindy zítra :-) a tak Cindička bude mít nový domov, a skvělý :-) Moc děkujeme. 

VŠEM MOC DĚKUJEME ZA VEŠKEROU PROJEVENOU PŘÍZEŇ V LOŇSKÉM ROCE A VĚŘÍME, ŽE S NÁMI ZŮSTANETE I NADÁLE :-) OPUŠTĚNÉ FRETEČKY VÁS POTŘEBUJÍ :-) 

plakat-2015.jpgNo a kde se s námi můžete vidět během roku? Už máme v plánu několik akcí, tou první bude 4. mezinárodní výstava fretek v Brně dne 7.2.2015, kterou spolupořádáme. A na kterou se ještě můžete s fretečkami přihlásit či se jen přijít podívat. Více o ní na http://www.vystava-fretek-brno.eu/

Další akcí, která bude hned další měsíc, je 1.fretčí maškarní ples, který se bude konat v pátek 13.3. v KD v obci Čistá (pozor, změna z původního termínu o týden dříve). V případě, že se s námi budete chtít vidět a pobavit se, piště na naši e-mailovou adresu (utulek.boleslav@seznam.cz). Moc rádi vás uvidíme. Můžeme zajistit i ubytování v našem domě, kde pořádáme srazíky. Pište předem, abychom počítali s místem na spaní :-)

Jako další akcí bude ještě srazík v Brně, poté chceme zajistit bazárek s chovatelskými potřebami, pak Dovolená s fretkou, a to už jsme v červnu :-) O všem akcích vás budeme včas informovat. 

No a to by bylo pro začátek vše :-) Doufáme, že jste vykročili do nového roku pravou nohou :-)

 

 

 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 21
Celkem: 2841453
Měsíc: 30706
Den: 1369