Jdi na obsah Jdi na menu
 


A K T U A L I T Y - PROSINEC 2014

26.12.

Zatímco prožíváme pohodové vánoce :-) jsou i lidé, kteří dokáží i na Štědrý den dělat podlosti: sdělím vám příběh,co mě tedy dostal.Včera jsme řešili inzerát klučíka z Loun.Pán chtěl 1 500Kč včetně vybavení.Klučík-Maxík nevypadal,že je o něj dobře postaráno,tak se to jevilo,jako nejlepší řešení,že by bylo dobré,aby si našel lepší rodinu,co nejdřív. Ozvala se paní Jitka,že se pořeší doprava posléze,hlavně,aby klučík byl co nejdřív pryč.Ochotně se nabídl František,který jezdí přes Louny s nabídkou dopravy a řešili jsme co a jak. Ovšem pán z Loun tak pospíchal, že už v noci v půl druhé freťáka dovezl paní Jitce do Prahy. Shrábl prachy a zmizel. Jméno je neznámé, pán asi ví proč, jen jeho tel.číslo: 608 887 769. Z očkovacího průkazu paní Jitka zjistila minulou majitelku.Té zavolala a zjistila, že pánovi do Loun dala původní majitelka klučíka zdarma,jelikož se u nich opravdu projevila alergie.Kluk byl nalezenec,kterého vypiplala,ale zd.,stav dětí rozhodl.Předala mu ho 23.prosince!!!! Tedy před třemi dny!!! Pán okamžitě na Štědrý den zadal inzerát,kde ho prodal za 1 500Kč a takovým fofrem,že nečekal a pani Jitce ho sám odvezl z Loun do Prahy,kde za pět minut vyřídil obchod a jel.Tedy dobrý obchodník,že??? Zdarma si vzít freťáčka a obratem na něm vydělat!!! Tak i takoví lidé jsou mezi námi :-(

Na druhou stranu jsou tu i tací, kteří přímo na Štědrý den přijedou s dárky k nám do útulku, pomazlí se s fretečkami, ještě poděkují za náš čas a možnost přímo na Štědrý den dl útulku přijet :-)

Těmto lidem moc velké díky za to, že jsou.. a ty ostatní raději vymažme z hlavy, protože takoví lidé ani nestojí za myšlenku :-(

Přejem všem příjemné svátky a zase se brzy ozveme :-)

23.12.2012

Děkujeme moc Jéžíškovi  - a tedy všem za dárečky  několik balíčků dorazilo (od Jany F a freteček Koniáše, Vanilky, Froda, Piškota, Karla, Loty a Brunhildy., Jany V. a Jimmyho, Lenky M., Terezy O., už dříve jsme dostaly dárky od Káti S. a Ajánky, Jiřího a Zuzanky, od naší veterinární kliniky Salvus . Všem také moc děkujeme i za nebalé finanční dary - Milanovi, Ále, Janě M., a prostě všem  děkujeme i za víno a dárečky pro nás - dvounožce - do útulku za perníčky a dobrotky Jéžíšek přinese fretečkám dárky zítra, a tak potom dám fotečky, jak se fretečkám líbily Opravdu všem za finanční, materiální, dary, dárky, přáníčka a dopísky a projevení přízně moc děkujeme :-)

p1010016.jpg

loonapix_1418299505936498770.jpg

Milý Jéžíšku,
píšeme Ti za všechny fretečky, které jsme v útulku Fretky Boleslav, kam jsme se dostaly, protože nás lidi zklamali a opustili. Nicméně my jsme stále veselé a čilé a máme svět i život rády, protože tady se máme fajn a většina z nás věří, že i brzy najde ten správný domov, kde nás budou mít rádi a už nás nevyhodí. To je největší přání nás všech.. Najít ten správný domov. Pomůžeš nám?
No, a pro ty, které ho tak rychle nenajdou, a nebo najít nemohou a v útulku zůstávají, pro ty bychom taky měli přání pod stromeček.. Nějaké nové hračky, to máme moc rády, nové
věi, a hlavně šustivé J také nějaké nové krásné měkkoučké pelíšky a hamačky, a mlsky.. Jé, těch prosím hodně, to my moc rády msláme – vitamínové pasty, calopetpasty, sušené masíčko a daslší mňakmy.. Mňam.. Už teď se mi sbíhají sliny.. J a taky tu máme pár freteček prasátek, které rády vysypávají misky, a těm by se hodily misky které jdou přidělat ke kleci, aby to nemohli převrnout, a také možná nějaké nové napáječky (nám se totiž podaří občas nějakou rozbít, shodíme ji, spadne, a ulomí se… ), No a pro ty prasátka se nám taky hodí plenky, víš, takové ty přebalovací jak jsou pro děti, máme je někdy pod záchůdkem, anebo také do přepravek.. To je lepší než tam mít kočkolit, nesype se to a nelepí se nám to na tlapičky když někam jedeme.. No a taky ubrousky na utírání klecí nebo ty vlhčené, ty jsou taky dobrý… však asi víš ne? Tak to bychom byli všichni tady moc rádi za nějaký dáreček J moc se těšíme, hlavně na ty hračky J a děkujeme.
Za všechny
fretečky v útulku
Trio handicap - Lucky,
Kiloušek  a Yoae J

 

20.12.

V pondělí posílám poslední várku kalendářů, věřím, že v úterý dojde a kalendáře to stihnou ještě pod stromeček. K dispozici mám ještě 5 ks nástěnných kuchyňských a 2 stolní 14ti denní kalendáře :-) Tak kdož by ještě chtěl, dejte vědět :-) 

19.12.2014

10628546_827600663968851_5455165649411407922_n.jpg

 Dnes jsme si vyzvedli freťulku, kterou majitelka prodávala za kačku na Aukru. Ne že bychom ji vyhráli, prostě jsme se se slečnou domluvily, že toto není pro fretku to pravé ořechové, že neví, jak se dostane a navíc psala, že je kousavá atd, takže že by potřebovala odbornou péči. A tak svolila a dnes jsme si ji vyzvedli. Tedy dojela pro ni Irča zKadaně a fretečka Ajinka teď bydlí tam. Má pro sebe celou místnost, běhání potřebuje, v podstatě nikdy ho nezažila, byla jen zavřená v kleci. Narodila se 20.5.2012, je to tedy 2.5 letá krásná tchořovitá holčina. Na ponděllí je už objednaná na kastraci, protože majitelka vůbec netušila, co je říje, a tak ji nikdy neřešila, takže raději... aby neměla ještě nějaký zánět, na který máme podezření. Jinak je freťule vystrašená, strašně hubená, byla krmená pouze whiskasem konzervama.. Tak si postupně bude zvykat na normální fretčí režim :-) 

Zlatuška má vytažené stehy a už pomalu pomaličku se bude stěhovat :-)

I Matěj ze slovenské pobočky má už novou rodinu, tedy je zamluvený, a bude se stěhovat do Brna :-) už má za sebou první očkování, a pomalu budeme plánovat převoz. 

 

15.12.2014

10859532_904187339599660_2008033262_n.jpgDixík dnes odjel do nového domova až do Ostravy, cestoval se svou novou majitelkou vlakem a dorazili v pořádku. A už máme fotečku z nové rodiny:-)

 

 

Serváckovi vypadl zoubek - špičák  - byl už úplně uhnilý, ačkoliv povrchu vypadal dobře. No, i další zoubky má už moc špatné. Je vidět, že nebude nejmladší. Dostali jsme na veterině ATB, tak bereme, ale zatím je Servuška OK a papká i granulky. Nabízela jsem mu kaši, aby se mu lépe jedlo, ale nechce. Tak snad bude vše dobré :-)

 

 

 

14.12.2014

2014vanoce.jpg

Včera nám poslal Forrestek tuto zprávu: 

Ahoj čtyřnozí a dvounozí kamarádi. Přišel můj čas odejít za Duhový most. Nebuďte smutní, jdu za holkama, Čekají na mě Evelynka a Baruška. Prý budou fretčí Vánoce. Měl jsem Vás všechny rád. Váš Forrestek. 

A tak se tímto loučíme s naším super věrným kámošem Forrestkem - Forrest Gumpem - který měl moc těžký život, dostal se k nám do útulku potom, co ho nálezci našli na poli. Špatně chodil, a to proto, že ho někdo tak nakopl, že mu prošlápl páteř. Nakonec se zjistlo, že má ještě špatnou ledvinu, kterou mu tedy lékaři odebrali. Přes to všechno bojoval a byl úžasný, dokázal předníma nožičkama vylézt všude, i do květináče :-) a zadní za sebou tahal, někdy se i snažil na ně postavit. Byl to velký bojovník a velký kamarád. Svůj hezký čas a život prožil v adopci u Jany a Standy, kteří o něho s velkou láskou pečovali, měl fretčí kámoše, se kterými spal v pelíšku, a kterým nevadilo, že je občas pose.. protože necítil, kdy půjde na WC. Poslední rok už ani sám nečural, neuměl ovládat močový měchýř, a tak Jana několikrát denně Forrestkovi močový měchýř mechanicky vyprazdňovala. Poslední měsíce už ani to moc nešlo, 2x byl Forrestek na cévkování a jeho zdravotní stav se zhoršoval. Proto po dohodě s lékařem, se Jana se Standou rozhodli, i s naším vědomím, že Forrestka nechají odejít, dříve, než jeho zdravotní stav bude takový, že by Forrestka bolel.. Sbohem Forrestku, byl si velký kámoš. 

Za nás prosím pozdravuj Meddy a Rozárku :-) Díky, že si byl. :-)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

S velkou lítostí sděluji, že po poradě s ostatními členy našeho sdružení, jsme se rozhodli, že s okamžitou platností přestáváme vozit fretky do novýh domovů. Musím říci sama za sebe, že mě to moc mrzí. Jenže, lidi mě neustále "vychovávají" a to v tom negativním slova smyslu. Někdy mám pocit, že nevím, kam dříve skočit, snažím se hledat veškeré možnosti a pomáhat, a přitom mám prostě pocit, že toho někteří lidé jen využívají a zneužívají. Nemohou si dojet pro fretky, protože to je daleko, a pak se na faebooku dočtu, že jsou doma a nudí se, jezdí na výlety, ale pro fretky si dojet nemohou? Není to jen tento ojedinělý případ, ale spíš poslední kapka do téměř plného šálku... Takže... Kdo od nás bude chtít fretečku, až na výjimky, si pro ni musí dojet. Fakt mě to mrzí, ale nebudu páchat možné nemožné, žádat lidi o pomoc, aby si ti, kterým je pomáháno, seděli doma u TV a nudili se. Na to nebudu obtěžovat a zaměstnávat všechny lidi kolem útulku, kteří toho mají také kolikrát více než dost, snaží se nezištně a zdarma pomáhat a někteří jedinci toho zneužívají. 

Zítra si dle plánu má přijet pro Dixíka nová rodina až z Ostravy - mimichodem - nabízela jsem dopravu, ještě před tímto rozhodnutím, a odmítli s tím, že si rádi přijedou. Takže to je vše jen v lidech a o lidech. Těšíme se na zítřejší návštěvu a věříme, že Dixík bude mít tu nej nej rodinu. Moc si ji zaslouží.. je to děsný mazel - vydrží ležet na klíně snad hodinu a nechat se drbat na bříšku :-) je prostě boží :-)

Jinak je u nás vše OK, fretečky vegetí a lítají, velkou radost mi dělají holky Francis a Arielka, které si neuvěřitelně hrají, skotačí, dovádí, a vůbec nekoušouu :-) jsou úžasné pohodářky :-)

 

12.12.2014

Máme několik zamluvených freteček : Tarielka a Sofii, Šmudlinku. Zlatušku :-)

pc120853.jpgA máme přírůstek v naší pobočce na Slovensku !!!! Je to cca půlroční klučina Matěj :-) Je moc hodný, velmi  zvyklý na lidi, až tak moc, že i na lidskou stravu :-(. A tak se ho budeme snažit přenaučit na fretčí :-). Dnes jde na očkování a je připraven k adopci. V případě zájmu kontaktujte naši pobočku na Slovensku, Michalovce. Aďa vám podá veškeré informace a zodpoví dotazy :-) 

 

 

 

10846081_660855937367825_7168356012844634939_n.jpgA fotečka od nás, jak si Francis a Arielka vegetí po kastraci, berou ATB a vše je v pořádku :-) Po kastraci jsou také Sofinka a Tarielek, kteří jsou také zamluvení a jen budeme řešit dopravu k Brnu (samozřejmě až budou po kastraci OK). Po kastraci je také Zlatuška, která se už už chystá do nového domova do Prahy :-)

 

 

chcete-me.jpg10.12.2014

 

 

 

p1010011.jpgDnes u nás proběhlo natáčení do pořadu Chcete mě, s Kateřinou Kubišovou a týmem ČT. Všichni byli naprosto skvělí, trpěliví s námi i fretečkami :-) Natáčelo se více než 3 hodiny :-) Není to klasická nabídka zvířátek do adopce, ale reportáž o našem útulku :-) A tak se těšíme na výsledek, co jsme já, Jana Bašková a Irena Syřištová společně s týmeme ČT vytvořili :-) Na fotečce je Katka Kubišová s režisérem :-) a na další fotečce další část týmu... vpravo pan kameraman :-) No, bylo to náročné, 

p1010010.jpg

ale snad bude výsledek stát za to :-) Kdy se bude vysílat ještě nevíme, ale zcela určitě po Novém roce, včas dáme vědět :-) Zcela jistě v reportáži uvidíte Tarielka a Sofii, Jůlinku, Dixika, Felixe a Vivien, Mahoniho a Peťulku a další fretečky :-) 

 

 

 

 

 

9.12.2012

Po náročném týdnu se opět ozvýváme.. mezitím jsme připravovali a absolvovali každoroční akci Máme rádi zvířata v Brandýse n.Labem, která byla náročná, ale krásná a velmi úspěšnýá a největší úspěch měly naše fretečky :-), které každý obletoval a děti si je půjčovaly na procházky po nádvoří :-) Děkuji tímto všem za pomoc přímo na akci, především Janě T., Adě, která přijela až z Michalovců, mé rodině Martinovi i Lukášovi, Janě Melkové a také návštěvníkům, panu Jiřímu, Kátě S. s Ajinkou od nás (vyrostla z ní krásná freťule, bílá jako sníh :-) ), všem také za dárečky pro fretečky :-) Velké díky patří také Jenifer Veselé za její úžasné vystoupení dog dancing a agility :-) A pár foteček z akce :-) 

p1140390.jpg má maličkost a p. Zdeněk Srstka

p1140394.jpg opět já , Jana M. a fretky v obležení :-)

p1140489.jpg vystoupila se svými úžasnými psíky také Jenifer Veslá :-) 

p1140498.jpg a již dobrotky pro zvířátka z útulků :-)

Dalšími akcemi v tomto týdnu byla také pravidelná návstěva a kontrola Krajské veterinární správy, která proběhla v pohodě, paní se u nás líbilo a už jen čekáme na písemné vyjádření :-)

No, a v neděli jsme dostali ještě 3 fretečky z rušeného chovu.. :-(. Fretky byly ve velmi špatném stavu, albínka Francis má vypelichaná záda, tchořenka Arielka byla velmi přeříjená a klučina Lojzík je docela v pohodě :-) Holky byly hned v pondělí na kastraci, už se léčí a dostávají ATB, jsou v pohodě, a ač měla opravdu Arielka již zánět dělohy, vypadá to, že vše zvládnou v pohodě :-) Tak trochu koušou, takže ještě pak maličko výchova a holky budou moci jít společně do adopce. Lojzík už je zamluvený, a tak jen projde karanténou a dalšími útulkovými "povinnostmi" - jako je očkování, kastrace atd, hned se bude stěhovat do nového domova, takže cca na vánoce, což je super :-)

img-20141208-00754.jpgNo, a na závěr jedna včerejší fotečka Garmíka, jak už si pomalu pomaličku zvyká a vegetí si doslova narvaný v hamačku :-) z jedné strany hlava, z druhé ocas :-) divím se, že se tam vůbec narval :-)

 

 

 

 

 

2.12.2014 

nova.jpgVčera jsme byli v živém vysílání Snídaně s Novou, a zde můžete cca v 48 minutě a potom 1 h 08  min shlédnout náš vstup 

http://novaplus.nova.cz/porad/snidane-s-novou/video/3366-snidane-s-novou-1-12-2014/

No a ještě nás čeká natáčení do pořadu Chcete mě s Kateřinou Kubišou, a to 10.12.2014 přímo u nás v útulku.

První ohlasy na naše vysílání již jsou, máme jak nové příznivce, kteří pomáhají finančně, našemu útulku, tak zájem o fretečky, takže věřím tomu, že do vánoc tu nebude k adopci žádná. Musím rychle dovychovat kousavky, aby si mohly také hledat nové domovy :-)

Co se přímo samotných freteček týče, tak dnes tu byla návštěva a zamilovala se do Zlatušky, tak Zlatuška je zamluvená, půjde na kastraci a potom se hned bude stěhovat do Prahy :-)

K adopci už přesunu i Vilíka, který je super, papká o 106, nejraději má tedy zatím Trainer psí granulky, ale jí už i fretčí Vitakraft, a tak pomalu si může hledat nový domov. Je super, hravý, skvělý, ale velmi zatím útočí na nohy, tak s tím bude muset prozatím nová rodina počítat... neútočí agresvině, jen když vidí bosé nohy, tak šup tam.. ještě mě tedy nekousl, tak nevím, jak silně to myslí, protože se mi vždy podařilo včas uhnout :-)

Velkou radost mi dělá Lucky, který, jak zjišťujeme, bude téměř slepý, asi nevidí pořádně i na druhé očičko, protože se stal závislým na Kilouškovi a Yoae, a když mu zmizí z dohledu, zůstane na místě.. Jinak spinká v pelíšku skulený vždy společně s Kilouškem a Yoae. Takže Luckyho také přesouváme do virtuální adopce, a zůstane v útulku společně s Kilouškem a Yoae. 

Do adopce tedy mohou jít Tariel a Sofie - společně a Felix a Vivien - také společně. Jsou na sebe zvyklí a  nebudeme je rozdělovat.

I holky Hannah a Danae se lepší, doufám, že brzy budou moci jít také do adopce, stejně jako Cindy.. zaměřím se na ně, aby si mohly nový domov hledat  co nejdříve :-)

Ízinka po operaci je už OK, už papká, a zdá se být v pořádku. Příští týden vytáhneme stehy :-) 

snimek1.jpgJinak jsme v plných přípravách na sobotní akci na Bradnýse n. L., tak přijďte, podpořit zvířátka z útulků konzervičkou a pobavit se během dne :-) Můžete vidět Psího detektiva, Dům ochránců zvířat z Prahy, společnosti s dravci Penthea, agility a dog dancing s Jenifer Veselou:-), no a zvířátka z útulků Lary Praha, Mělník, Naděje pro čtyři packy ze Čtyřkol a Chlupáči v nouzi. Do konce týdne ještě uveřejním zvířátka, která budou přítomna, a můžete si je přímo  na akci adoptovat. Když byste chtěli nějakou fretečku, není problém, ale musíte dát vědět, abychom ji vzali s sebou a na místě se domluvili :-) Jinak s námi pojedou fretečky Felix a Vivien. 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 16
Celkem: 2832921
Měsíc: 29888
Den: 1069