Jdi na obsah Jdi na menu
 


ADÁMEK ze Mstišova

12.7. Předevčírem mi volala paní Jana B. z Teplic, že našla na fretka.cz tento inzerát:

p1010206.jpg01.07.2012 - v oboře ve Mstišově u Teplic je menší tchořovitý sameček s růžovým nosánkem, odhadem dlouletý. Je tam asi 2 týdny, někdo ho našel venku. Nepostrádá jej někdo z Teplic a okolí? Tel. 606731087.

Protože paní Jana je sama chovatelkou fretek, které velmi miluje, nedalo jí to, pro freťáčka dojela, vykoupila ho (300 Kč), protože se jí zdál nemocný (nemocná očka), byl chovaný ve voliéře cca 2 m na seně, tak s ním hned došla k vetovi. Pak mi volala, zda by ho mohla dovézt k nám do útulku.. má zrovna dovolenou, tak neváhala, sedla na vlak a jela takovou dálku k nám. Daly jsme si spicha u nás na nádraží :-) Paní Jana ještě nechala Adámkovi přepravku, pítko, kšírky :-) Vybrala mu i jméno: Adámek ze Mstišova :-). S Adámkem jsem hned zajela také k vetovi, protože jeho očka opravdu vykazují známky nemoci.. Dostal ATB na 5 dní a snad by to mělo být OK. Svrabík mu tedy leze z oušek ven, blešky v kožíšky běhají jako divé - tedy - teď už snad ne - včera hned dostal Advocate a ráno už jsem žádnou nenašla. Ale pro jistotu Adámek bydlí na "marodce", aby nenakazil nemocí či bleškama ostatní freťule. Jinak je strašně hodný. Paní Jana s ním byla venku na procházce, chodil za ní jako pejsek. Je to opravdu zlatíčko.. strašně hodný, takový odevzdaný mi přijde :-) ale v lotrovinách si nezadá :-) včera na marodce všechno hned prošmejdil a lezl i po výškách :-) tak věřím, že vše bude OK :-) Adámka vyfotím a fotečku přidám :-) Paní Janě moc moc díky :-)

13.07. Adámek je suprový.. on je vážně tak hodný, že málokterý freťáček je tak hodný.. a už skotačí a leze po výškách, shodil si zateplenou přepravku - látkovou - aby se mohl uvelebit dle svého :-). Včera jsem ho prohlížela, a zdá se mi, že blešky už jsou tytam, tak ho dnes ještě prohlédnu a pokud bude vše Ok, tak ho již ubytuji mezi ostatními fretečkami. Ouška jsme vyčistili, dostal Advocate, takže svrabík snad taky se nám podaří zlikvidovat, ATB zabírají a očička už má čistá a "živá". a je to opravdu miláček k pomilování :-)

16.7. Tak jsem konečně přidala fotečku Adámku.. zrovna vylézal z hamačku od Jany B :-) a že mu to sluší.. navíc je tedy opravdu strašně moc hodný.. ještě doléčíme, dobereme ATB a pak bude moci jít do nové rodiny.. je fakt suprový, zcela jistě se hodí i pro malé děti.. takové zlatíčko se jen tak nenajde :-)

17.7. Tak nevím.. Adámek se mi nějak nelíbí.. stále dáváme ATB, ale Adámek mi přijde takový "bez života" :-(. Vzala jsem ho tedy z fretčárny k nám, byl s námi celý večer a nechám ho volně i celý den.. uvidíme, zda mu to pomůže :-) Fretčí psychika je věc potvorná :-(

3.9. Tak průběh Adámkova zdravotního je většinou popsán v aktualitách.. Adámek přestal papkat, dlouho nejedl, nakonec s vrhl na granule našeho psa.. a tak začal zase začátkem srpna pomalu pomaličku papkat.. Doteď papká konzervičky, ale už se spravil a je z něho krásný klučina :-) A dnes mám od Jany B., kde je právě Adámek na týden na chalupě, že začal papkat i granulky - Vitakraftky :-) a tak jen rozšířím sortiment granulek u  nás doma a snad to bude OK. Jinak je Adámek moc hodný, takový mazlíček :-)

17.10. Adámek se krásně "stabilizoval", už papká granulky, k tomu dostává každý den jednu konzervičku s masíčkem, kterou strašně miluje.. pije tedy vodu jen z mističky, z napáječky neumí, ale je velmi čistotný.. nehrabe pelíšek ani záchůdek, chodí na záchůdek, je strašně hodný.. Co se chování týče, je naprosto nekonfliktní, hodný, milý, mazlivý, je kouzelný. Velikostně je drobný, má klukovsky velkou hlavu a dívčí tělíčko :-) je kouzelný. S klidným svědomím ho mohu doporučit k začátečníkovi.

26.10.2012 Adámek odjel včera do nového rodiny k super dvoum mladým lidem do Liberce :-) věřím, že se bude mít super. Snad nenastanou problémy s jídlem, dostal s sebou svoje konzervičky, tak snad to bude Ok :-) Přejeme Adámkovi pohodový nový domov :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 24
Celkem: 2835618
Měsíc: 30436
Den: 1445