Jdi na obsah Jdi na menu
 


ARNOŠT

 arnost.jpg15.8. Arnoštka jsme si dovezli od majitelky včera.. musela ho dát pryč z osobních důvodů.. však požádala o virtuální adopci a tak zůstane Arnoštek u nás :-) Je to krásný cca 15 měsíců starý fretčí klučina, již kastrovaný, tchořík :-) Je moc hodný :-) Zatím bydlí sám, ale přemýšlím, že bych časem zkusila k němu nastěhovat nějakou holčinu, aby nebyl sám - přeci jen, jak se říká - ve dvou se to lépe táhne - a to platí i o fretkách :-)

A protože fretka je u nás chovaná více než 2500 let, zcela právem jí náleží také k historii a historickým akcím... jedné takové - malé - se Arnoštek s námi zúčastnil ve neděli (Palladium ve Staré Boleslavi). A že mu to sluší, no řekněte :-)l1020497.jpg

 

l1020500.jpg

 

 

                                                            22.8. 2011 Arnoštek s námi strávil další víkend na zámku... a musím říci, že se nám líbil vzájemně.. Arnoštek je super hodný milý a také rychlý freťák, kterému se líbí venku, hrabat, běhat, ale třeba i v klíně mazlit :-) během chvilky byl miláček všech :-) a pár foteček :-)p1010124.jpg

 p1010137.jpg

 

 

p1010132.jpg

 

 

p1010130.jpg

p1010145.jpg

26.8. Arnoštek je miláček.. řekla bych, že se trochu bojí.. leká se... ale jinak běhá po bytě a je skvělý....chodíme spolu často pracovat do sklepa - srovnávat dříví.. to se Arnoštkovi moc líbí.. lítá, běhá, schovává se a zkouší, jestli moje pyramidy dobře stojí :-) je úžasný a opravdu vděčný za všechno.. v kleci nezlobí, neškrábe, nevyvádí, chodí poctivě na záchůdek a rozkošně spinká.. a venku si to užívá.. velmi si ho oblíbila má drahá polovička a každý den s ním chodí na procházku :-)

p1010002.jpg16.9. Ani jsem nenapsala, že Arnoštek už druhý týden bydlí s Teylinkou.. zkoušela jsem ho zkamarádit s Rozárkou, ale ta ho napadla.. pak s Avatar, ale tu napadl on.. ale s Teynlinkou si padli do oka hned.. ze začátku spolu běhali a hráli si, ale jako slušně vychované fretky měli oddělené ložnice, ale po pár dnech už spolu hezky spinkali v pelíšku. Teď s námi pojede Arnoštek na víkned na Bílou Horu do Prahy.. a ještě jedna fotečka, jak se Arnoštek cpe syrovým kuřecím masíčkem - má ho moc rád :-)

20.10. Arnoštek je suprový freťák... na zimu nabral nějaké to dkg, má novou zimní srst a je to mazel nad mazly... tento týden se mnou spinkal 3x v posteli... a musím říci, že na rozdíl od mých vlastních freteček nekouše do nohou, a dá se s ním v pohodě spinkat :-). Je úžasně milý, hodný, prostě andílek :-)

28.11. Arnoštek je miláček.. je hodný, milý, skotačivý, prostě správná fretka :-).

23.11. Arnoštek je k adopci.. Je to opravdu zlatíčko :-) vhodný i pro úplného začátečníka :-)

26.11. Arnoštek je opravdu miláček.. Nechala jsem si ho u sebe, abych měla také nějakou "hodnou" fretku, a ne jen puberťáky a kousavky.. Mazlení a hraní si s Arnoštkem je balzám na duši.. je úžasný.. skotačivý, rošťáček, hravý, strašně rád se honí, prostě je neskutečně miloučký :-) a nádherný :-)

31.1. o Arnoštkovi už ani nen co psát.. je to takový "stabilní" milý freťák, miloučký, mazlivý, všichni doma ho mají moc rádi.. je velmi hravý :-) doma se všichni těší, až bude běhat Arnoštek, protože vědí, že si mají s kým hrát a vůbec se nemusí bát a mohou s ním dělat "psí" kusy :-) prostě blbnout to aleluja :-).

O Arnoštka je poměrně zájem.. právě na něho máme 3 "poptávky", ale zatím žádná není konečná :-) Tak uvidíme.. vybereme Arnoštkovi tu nej nej rodinu :-)

2.2. Arnoštek je neskutečné zlato.. už to ani nebudu psát.. zatím nikdo ze 3 zájemců si definitivně Arnyho nepotvrdil, tak uvidíme :-) Když by to šlo, nejraději bych si ho nechala.. :-) ale při počtu fretek u nás (cca 20) to není možné :-(

3.2. Arnoštek je zamluvený a bude se stěhovat k Tutynce, Terce a její rodině. Víme, že se bude mít skvěle :-)

5.2. Arnoštka jsme včera odvezli... Má krásný nový domeček  a milující domov :-) Jakmile dostaneme zprávy, napíšu :-)

13.2. Od Arnoštka máme zprávy... že schovává malému mimču (cca rok) hračky pod gauč :-) ale jinak pohoda a super.. s Tutu se moc nekamarádí, to jen proto, že Tutu není vůbec kamarádská k jiným freťulím.. ale Arnoštek má dost jiné společnosti a hraní až až :-) Terko děkujeme :-)

 

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Alex - Re: Amiga

S těžkým srdcem oznamuji, že Que Amiga Apassionata odešla dne 1.6.2019 do věčných lovišť. Dožila se krásných 7 let. Budiž jí země lehká a Vám děkuji za cenné rady, které jste mi před sedmi lety poskytla. S pozdravem, Alex.

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Ahoj, tak ten byl zrovna "čerstvý", vysílaný dnes. Natáčeli u nás před 14ti dny. Přijeďte :-)

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Tedy, klobouk dolů.. to je postřeh.. byl to Buchtík a Chili :-) tak se těšíme na návštěvu :-)

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Ahoj.... no, pokud mohu napsat svůj osobní názor...zdá se mi to nesmyslné... napíšu proč... Freťák kouše.. takže pro vás jako pro začátečníky bude nezvladatelný.. akorát získáte nedůvěru ve fretku, kterou stejně zavřete do klece a budete se ji bát pustit.. možná, že to ovlivní i vás další názor na to, pořídit si fretku.. navíc freťák má nějaké návyky, zvyky, které neznáte.. v případě, že byste byli rozhonutí toto vše překonat, fretku vychovat (pravděpodobně se jedná o nekastrovaného samce - takže podstoupit s ním kastraci - finanční náklady), asi by to mělo i smysl a freťák by se mohl mít lépe než u svého současného majitele.. pokud však počítáte s tím, že si fretku vezmete "na zkoušku" - řekla bych, že vaše rozhodnutí je přímo děsivé a až mě z něho jímá hrůza!!!! ... nastane první část mého příspěvku (freťák kouše - zavírá se do klece - vaše zkušenosti atd) a pak ho vrátíte.. co si bude freťák myslet? není to věc, hrneček, který si půjčíte, párkrát se z něho napijete a vrátíte ho zpět.. je to živá bytost, která myslí, cítí !!!!! prožije životní šok - změnu (protože fretka má velmi ráda stereotyp a každou změnu velmi špatně snáší - přestane jíst atd), chvíli si ho necháte (nějakým způsobem) a zase ho vrátíte zpět majiteli, který ho vlastně nechce? !! co když si ho pak odmítne vzít? co s ním bude? necháte si kousavou fretku? !!! kam ho dáte? kde bude žít? co s ním bude? !!!! už teď mi je toho freťáčka líto, za jeho život, jaký má - když je někde nechtěný, a přímo mě jímá hrůza z toho, jak se musí někam stěhovat, kde ho opět nechtějí... někam, kde ho stejně nechtějí.. jak by bylo vám na jeho místě? !!!! představte si, že jste človíček ve světe obrů.. a takto si vás přehazují.. jako horký brambor... :-(. Pokud pán k nám freťáka dát nechce, nemůžete ho ani vy, ani my k tomu nutit.. možná by pomohlo mu říci, že za fretku danou k nám do útulku si žádný "vstupní" poplatek nebereme ani z toho pánovi neplynou žádné závazky..v případě problémů s dopravou můžeme také dopravu zařídit.. prostě bychom freťáka vychovali, dali dohromady a mohl by jít do adopce... ale pokud mohu poradit vám - freťáka si neberte... ale je to jen můj názor :-)

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Dobrý den, pochopila jsem to tak.. že ho chce dát pryč.. pokud je kastrovaný, je situace o něco jednodušší a na druhou stranu složitější..protože když kouše kastrovaný freťák, bude to s výchovou složitější.. :-(

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Ahoj...tak gratuluji !!! hlavně, ať je miminko zvyklé na lidi, vychované, od maminky naučené na záchůdek a tak.. :-) co se namáčení granulek týče, záleží na tom, čím freťátka krmí paní, od které ho budete mít.. musí dostávat to, na co je zvyklé a případně časem přejít na jinou stravu. myslím, že v 10ti týdnech už bude umět kousat granulky, ale možná je maličko namočit nebude na škodu. Pro začátek bycho doporučila totally ferret baby - pro miminka.. obsahují všechny potřebné vitamíny, kalorie pro zdravý růst freťátka :-) jako doplněk je dobré dávat syrové kuřecí masíčko, aby se fretě naučilo od mala co nejpestřejší stravě :-) S tou kastrací se pochopitelně můžeme domluvit, není problém, ale to bude tak duben 2013 :-) Jak se bude malá jmenovat? A.

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

no... tak to jsi mě vcelku šokovala.. nevím, spojení z chovu angor a poloangor se mě osobně nelíbí.. raději bych byla obezřetná, aby fretka byla z dobré chovatelské stanice. pozor.. teď jsme právě řešily něco podobného s Terezkou, které zemřel v necelém roce freťáček na vrozenou vadu, právě z nějaké z těchto "úžasných" chovatelských stanic. pozor na rodokmen, na křížení fretek a tak !!! pochopitelně nevím, ze které CHS fretku budeš mít, ale opravdu pozor. A jestli je paní hodná a milá, na to také pozor. Nám se stalo, že právě při oznámení zdravotních problémů přestala být paní milá, i když předtím byla.. nechci tě zrazovat, jen upozorňuji na možná nebezpečí CHS. jak se říká, 2x měř a 1x řež :-). co se ferret týče, jdou koupit na netu. běžně v obchodech je nemívají. A.

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Ahoj..koukám, že nejsi žádný ňouma a máš to promáklé !!! to je dobře, vážně :-) o Martině Hertelové jsem taky slyšela, dobře, že sis to ověřila a fretě nevzala.. paní D.N. z Bydžova osobně neznám, ale dostal se k nám do útulku původně od ní freťák Qík, a musím tedy říci, že Qík je pořádný, hodný, krásný a zdravý.. a již je v adopci. takže tahle paní by mohla být OK :-) a to mimčo na fotce vpravo - tedy Amiga, je fakt nejhezčí :-).

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: -

Akcí pořádáme každý rok několik.. letos jsme již měli dovolenou s fretkou, pak bude (říjen) 2.zámecké fretkování v Brandýse na zámku a pak ještě Máme rádi zvířata v prosinci..o všech informujeme na stránkách, takže není možné je přehlédnout :-)

Alena - Amiga

Dobrý den.. díky moc za zprávičku.. jo jo.. vychovat fretčí miminko je práce, a hlavně zkouška nervů a tvrdosti kůže :-) ale začala jste dobře, tak vydržet :.)

krásné prázdniny a hodně hezkých chvil s Amigou :-) Alena

martina kněbortová - .....

Pokoušela jsem se vám napsat email,ale nejde odeslat

kristýna - arnoštek

by mě zajímalo jak se má klučík jeden můj malinký

Charlie - Arnošt

Krásná fretečka

Nona - :)

Super, moc hezký kostým

kristýna - arnoštek

Sluší mu to a moc.Penízky jsou poslaný

kristýna - arnoštek

Holčičí společnost by se mu určitě líbila,peníze pošlem ještě dnes nebo zítra na účet.



 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 16
Celkem: 2814195
Měsíc: 27948
Den: 1143