Jdi na obsah Jdi na menu
 


BUCHTÍK A CHILI

dscf5148.jpg28.11. 2011 Buchtík a Chili.. jsou fretečky od jedné chovatelky, které se dostaly do naší pobočky u Ostravy.. Buchtík je 1,5 roční kastrovaný jezevčí klučina, hluchý, ale moc hodný. Je velmi závislý na roční samičce Chili (albínka), a tak mohou jít do adopce pouze společně. Oba jsou moc hodní, vhodní i pro začátečníky či pro malé děti.. (pochopitelně vždy musíte mít na paměti, že fretka je šelma a nenechávat s nimi děti bez dozoru.dscf5139.jpg. pro bezpečí nejen dětí, ale také fretek).

Chili je právě v říji a tak máme ještě v plánu kastraci.

5.12. Buchtík a Chili přijeli v sobotu do Brandýsa a nová budoucí majitelka se hned na ně přišla podívat.. Mazlila je snad půl dne :-) Není divu, oba jsou neskutečně hodní.. a protože má paní doma 3letou dcerku, nebude skvělejších freteček, které by se tak hodily k malému děcku :-) Chili je hodně už v říji, takže ještě zařídíme kastraci a vše ostatní a tak od nového roku by se Buchtík s Chili mohli stěhovat :-)

6.12. Chili je na zítřek objednaná na kastraci. Tak jí držte palce :-)

8.12. Děkujeme za palce, Chili vše zvládla a po kastraci je poměrně v pořádku - po zdravotní stránce. Dnes ještě jdeme na kontrolu, Chili dostane ATB a po zdravotní stránce by mělo být vše ok. Horší je to s psychikou. Na Chili je toho asi v poslední době moc, přestala papkat... myslím si, že to spraví, až se bude moci vrátit k Buchtíkovi, ale zatím jsme ji ze zdravotního hlediska - kvůli stehům a tak, nechali samotnou. Takže dnes nebo zítra půjde zpátky z Buchtíkovi, a snad se vše spraví. Zatím papká kaše ze stříkačky ....

9.12. Včerejší kontrola u veta proběhla v pořádku, a Chili je po kastraci OK.. Dostala ještě ATB. K tomu jsme jí vrátili Buchtíka, pod dohledem, aby se jí něco nestalo se stehama a tak.. ale Buchtík je chlap gentelman, chová se k Chili velmi hezky.. a Chili na něm šíleně visí.. pořád za ním běhá, nehne se od něho, a pořád mu líže ouška :-) Jsou oba neskutečně rozkošní.. Buchtík je děsně hravý.. pořád vyzývá ke hře, nejlépe na honěnou.. rád by taky do trubky od Marshalla, ale skoro tam nevejde.. takže když jí prolézá, hrne jí za sebou :-) Chili se trubky bojí, chodí jen kolem, ale dovnitř nevleze.. myslím, že však brzy se naučí :-)

12.12. Chili dobrala ATB a je v pohodě.. lítá jako pometlo, a co mě nejvíc překvapilo, jak šplhá.. každá fretka šplhá, ale Chili vyšplhá po kleci a jako opička skočí do hamačku umístěného nahoře ve ferretce.. koukala jsem s obavama, kdy spadne, ale nespadla nikdy.. bude to pěkný šplhoun :-) zatím papká stále kaši, ale myslím, že by mohla brzy přejít zpátky na granulky.. pokusím se, aby to bylo co nejdříve a Chili byla zase fit :-). Jinak Buchtík je pohodář.. krásný, hodný klučina :-)

13.12. Chilenka už se mi zdá v pohodě, lítá jako čamrda a dávám jí kaši jen jednou denně...chtěla bych, aby na granulky přešla co nejdříve... tak snad se to podaří. Jinak oba jsou kouzelní, moc hodní, úžasní :-)

14.12. Chili krmím kaší už jen ráno, začnu ji pravidelně vážit, abych věděla, zda neubírá na váze a zda taky jí granulky....nemohu to jinak zjistit, protože bydlí společně s Buchtíkem, a rozdělovat je nechci, protože Chili je pak smutná.. takže musím takto zjistit, zda granulky papká pouze Buchtík nebo i Chili.. jinak je velmi akční... Buchtík se drží více při zemi, zatímco Chili je opravdová opička.. vždy ji najdu někde po vrškách :-) je to úžasná uličnice.. a Buchtík je nádherný klučina.. je to opravdu skvělý páreček freteček :-)

16.12. Chili už je v pohodě, zatím máme ještě stehy, ale už druhý den jí nedávám kaši.. Chili je OK.. lítá a leze.. tedy, její šplací schopnosti by jí opravdu mohl závidět nejeden šplhavý tvoreček.. a dokáže si najít všechno - vitamínovou pastu, je to velmi chytrá fretečka.. Buchtík ve šplhání nezůstává pozadu, ale jeho postava mu neumožňuje být tak hbitý, jako drobná Chili :-) je to opravdu skvělý pár :-)

20.12. Chili s Buchtíkem jsou k pomilování.. jsou tak hodní, tak čistotní, miloučtí, že nevím nevím, jestli budu mít sílu je dát do nového domova a nenechat si je.. ještě, že už jsou zamluvení a tak vím, že musím.. navíc vím, že půjdou do nového super milujícího domova, kde budou mít veškerou péči a lásku, kterou si více než zaslouží :-). Chili ještě vytáhneme stehy, po kastraci už má vše krásně zahojené :-)

21.12. Chili je děsná potvůrka.. strašně rychlá, pořád všude zkoumá a kouká, kde by co mohla vyzkoumat.. vleze i do pididírky... např. za botník, odkud jsem ji nemohla včera dostat, a musela jsem čekat, až se holka uráčí sama vylézt... věděla totiž, že ji chci chytit a tak byla rychlejší. Je velmi - až nebezpečně - chytrá.. Buchtík je Buchtík a tak nějak dělá čest svému jménu, tím nechci říct, že je troubelín - jen tak trochu ve spojení s Chili vypadá.. jinak je to suprový, krásný, hodný milý freťák, bezproblémový :-)

28.12. Buchtík a Chili jsou takové super stálice :-) bezproblémové, čistotné, moc hodné fretečky.. takže už jen čekáme, že se začátkem ledna přestěhují do své rodiny :-)

4.1. Buchtíkovi a Chili pomalu balím kufry, zařídíme ještě čipy a očkování a příští víkend cestujeme do nové rodiny :-)

9.1. Tak Buchtík a Chili jsou u nás poslední týden, v pátek je vezu do nového domova :-)

13.1. Buchtík a Chili měli už sbalený batůžek s dobrotkama, pelíškama, granulkama - aby se jim v novém domově líbilo a když už už jsme se chystali je odvézt, adoptivní rodina rezervaci zrušila - včera večer.. na rovinu se přiznám, že nás to obě (mě i Lucku) tak trochu hodně rozladilo...No... nebudu spekulovat o tom, že již třeba dávno mohli být Buchtík i Chili v nové rodině, kdyby nečekali na tuto, protože jsou oba více než suproví, stalo se... a opět o další stupnínek zpřísníme pravidla pro adopce.. tedy pro rezervace freteček. To ovšem nic nemění na tom, že Buchtík a Chili jsou očkovaní, čipovaní, Chili již krásně zarůstá bříško po kastraci (pan doktor z nás měl radost, jizvička není vůbec vidět :-) ) a čekají znovu (ještě že to nevědí - to je super :-), jinak nevím, jak bych jim to teď složitě vysvětlovala) - na novou, už opravdovou rodinu :-). Prozatím jim nic nechybí.. bydlí v nové ferretce, takže místa dost, dokonale ho využívají, mají tam hodně hamačků, pelíšků, oba jsou velmi čistotní a chodí pouze na záchůdek :-), takže opravdu idedální fretka.. navíc, opravdu se oba hodí i k malým dětem, což nebývá tak obvyklé, protože Buchtík je prostě fretka svatoušek :-) a Chilinka si občas "zapálí" - ale jen opravdu maličko :-) je to taková milá uličnice :-)

25.1. V novém domově si vše pro nové členy rodiny připravují, tak snad se během února by Buchtík a Chili budou stěhovat.. :-)

31.1. Buchtík a Chili se budou stěhovat už tento pátek 3.2. !!!! Tedy, jak si tak píšeme s adoptivní rodinkou, Buchtík a Chili se budou mít jako v ráji.. budou kolem sebe mít 3 velká "psiska", kočičky, andulky (no... ty tyději hodně nad sebou :-)), a hlavně velkou rodinu čítající 2 dospělé a 6 !!!! úžasných dětí :-) Myslím, že to bude to pravé jak pro Buchtíka, tak pro uličnici Chili.. :-) Před novou rodinou, především rodiči, velmi smekám klobouk :-) Tino, děkujeme :-)

2.2. Buchtík a Chili mají sbaleno, takovou malou krabičku se vším potřebným na cestu, dnes ještě přibalím granulky a zítra už se budeme loučit :-)  :-(

5.2. Buchtík a Chilenka v pátek odjeli.. Přijela si pro ně téměř celá rodina, co se vešla do auta :-) a už na cestě domů spinkali paní T. na klíně.. prostě zlatíčka. Budou se mít úžasně. T. a celé rodině moc díky :-)

13.2. Máme zprávičky i fotečky z nového domova :-) Buchtík se jmenuje Chico a Chili zůstalo Chili  a mají se skvěle.. Chico i Chili mají každý svou vlastní malou či větší majitelku, a maminka dělá jen "dozor" :-) Fretečky lítají, blbnou, hrají si, prostě bomba.. :-) Tíně opravdu moc díky. Velmi se vážím všeho, co dělá :-) a má můj obdiv.. :-). A teď ty fotečky (a více foteček je ve fotogalerii) : dsc00018.jpgdsc00015.jpg

 dsc00030-1.jpg

dsc00050.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Viki - Re: diskuse

Zdarec. Nedávno vznikla unikátní finta, jak snadno vydělat peníze - perfektní na jarní večery :-) Já si takto přivydělávám již od ledna a jsem tím fascinována. Milionářku to ze mě sice neudělá, ale když to jde, tak beru takové peníze bez práce :) Přečtěte si to taky na Nadhled.Web2001.cz

Nona - Jak se mají?

Dobrý den, nějaké nové informace, fotečky o Buchtíčkovi a CHillince? Jak se jim vede?

Alena - Re: Jak se mají?

Ahojky, nové zprávy nemáme, ale určitě se mají skvěle.. napíšu nové rodině, aby dali vědět :-)

Nona - Re: Re: Jak se mají?

Díky, to by bylo fajn :)

Nona - Jak se mají?

Dobrý den, nějaké nové informace, fotečky o Buchtíčkovi a CHillince? Jak se jim vede?

Nona - super

Ahojky, jsem za ně moc ráda, i kocourka mají za kamaráda, to je boží i do fotogalerie jsem koukala, snad už našli ten správný domov a spokojeně v něm zůstanou a budou dělat jen radost , jsou to miláčci .)

Nona - ...

Ach jo holky, doufám, že tentokrát jim to klapne :( už se nacestovali dost

Alena - Re: ...

Jsem si jistá, že ano... dle e-mailů paní, co si je budou brát, se budou mít jako v ráji :-)

Terka - Miláčci

Je velká škoda,že zrovna takovéhle super fretečky mají takovou smůlu.
Sleduji je od začátku co jsou v útulku.
Měli jsme tu čest si s manželem Buchtíka pochovat a pomazlit a je tedy naprosto úžasný,takový obří mazel.Hned mě pusinkoval a olizoval.
Kdybychom na to měli peníze,hned bychom si je vzali,protože jsou oba úžasní.Dokonce i manžel ještě tak 3dny po návštěvě u Alenky hodně přemýšlel o tom,že si tam pro ně zajede.Buchťa mu prostě nedal spát.
Ale také máme doma Tutynku,která se zřejmě s ostatními fretkami moc nemusí...Doufám,že oba najdou tu nejlepší rodinu,která si je opravdu zaslouží.

Františka s Terezkou - Jména

Pěkný den,
vymýšlela jsem už pěkně dlouho s Terezkou jména pro Chili a Buchtíka. Z těch všech, které jsem vymyslela, líbily by se mi a hodila by se k fretečkám, zatím vyhrála tato - pro Chili - Píďa nebo taky Píďalka, protože stále něco zkoumá a někam leze (velkou favoritkou je i jméno Kessi - jméno malé a chytré ptačí holčičky z pohádky Medvídek Pú) a pro Buchtíka - Kulíšek (to se líbí nejvíc mě :), protože je to takový mazlík), i když si myslím, že pro Terezku by to byl jasný favorit na jméno Pú, protože Terezka jedinou pohádku, kterou uznává a chce vidět, je Medvídek Pú a medvídka Pú má hrozně ráda, každý medvěd, kterého uvidí, je Pú. Pú je prostě Terezky nej jméno. Tak nevím, možná, že Buchtík bude Kulíšek Pú :) Přiznám se, že mi medvídka Pú taky něčím připomíná :) Dalším návrhem pro Buchtíka bylo jméno Mumínek (podle kreslené postavičky finské pohádky, malému rozumbradovi Mumínkovi se také dost podobá) Ale Pú asi stejně vyhraje :)

Krásné svátky a šťastný nový rok přeje Františka s Terezkou

janaT. - Re: Jména

Mumínky znám. To byla moc pěkná pohádka na díly. Buchtíkovi se určitě bude líbit.

Nona - Re: Re: Jména

No Mumínek, nebo Pú to sedí na Buctíka oboje :D On je takový troubelínek :)

Alena - Re: Re: Re: Jména

Troubelínek to je, ale nááádherný a moooc hodnýýýý. A Chili - to je taková opravdu Chili - peprná paprička, zvídavá, krásná, miloučká, s Buchtíkem se krásně doplňují a jeden bez druhého neudělají ani ránu :-)

Františka s Terezkou - Re: Re: Re: Re: Jména

Buchtík i Chili jsou fajn, už se na ně moc těšíme.

Františka s Terezkou - Přání

Posíláme mnoho pozdravů a pohlazení Buchtíkovi a Chili. A vám všem z útulku i fretečkám přejeme klidný advent a radostné vánoční svátky.

Alena - Re: Přání

Děkujeme.. Buchtík i Chili jsou zlatíčka a mají se super :-) Vám také krásné vánoční svátky a vše nej .. v novém roce. Alena, Lucka a fretky

Nona - Chill

tak to je mi líto :( snad to je jen tím odloučením a jak budou zase spolu tak papat začne , držíme tlapky

Nona - :o)

Jsou úžasní s malou tu blbnou, Buchtík se nechá od malé tahat a prostě jen visí :oD Chill je střeštiprdlo ještě, ale taky strašně hodná, v rukách se uklidní a mazluje se , jsou moc hodní na děti.
Snad už budou mít napořád milující rodinu

Katka, Vilík a Bělinka - ...

To sú zlatíčka :-) Chillinka má moc pekný ksichtík...

Aďa - Buchtík a Chillinka

Dúfam,že aj o týchto dvoch bude tiež taký veľký záujem ako o Tana,majú smutný pohľad,tak si čím skôr zaslúžia milujúci domov...

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 20
Celkem: 2833936
Měsíc: 30071
Den: 1263