Jdi na obsah Jdi na menu
 


CARMEN

p1010144.jpg5.3. Dnes ráno nám volali ze ZS Pátek u Poděbrad, že mají zuboženou nalezenou samičku a vezou ji k nám... Samičku jsme si vyzvedli.. nezdá se nijak zubožená, je taková světložlutá tchořka..  tak snad to nebude s jejím zdravotním stavem tak strašné, uvidíme, jak se bude mít k jídlu a tak..  spíše je v začínající nebo končící říji.. vypelichaná není.. ale kousavá až hrůza !!!! Pojmenovali jsme ji CARMEN, jehož význam má dva na sobě nezávislé původy, z hebrejštiny - Karmel znamená Zahrada a mladší původ, z latiny, Carmen píseň, zpěv. Myslím, že se toto jméno hodí k jaru, které přichází i k odvážné freťuli, kterou osud zavál k nám.. :-). Carmen jsem zatím moc nepoznala.. jen je vyděšená ze všeho co se kolem ní děje a reaguje pochopitelně po fretčím - kouše o 106 :-). Tak jí dáme prozatím léčbu klidem a uvidíme, co se bude dít :-)

06.03. Zdá se, že Carmen ani léčbu klidem nebude potřebovat.. je akční, aktivní, zkoumavá, a nezdá se, že by měla následky nějakého stresu.. ihned papkala granulky, je jí jedno jaké, sní všechno, konzervičku, a velmi si pochutnala na paprice.. zdá se v pohodě.. snaží se nás tedy kousnout, což je ale pochopitelné, to si myslím, že by ji mohlo brzy přejít.. Jinak jí končí nebo začíná říje, to poznáme časem a dle toho se zařídíme :-)

7.3. Carmen je poměrně suprová...jen se asi stále bojí a tak reaguje kousáním.. ale snad ji to brzy přejde :-)

16.3. Carmen je zlatíčko.. je moc hodná.. nevím, kdy kde kousla, ale u nás je pohodářka.. je krásná.. taková skořicová :-) začala nám však jít do říje, tak ještě musíme na kastraci :-) poté bude k adopci, tak koncem března :-)

19.3. o Carmen už je také zájem.. bodejť by ne, vždyť je to krasavice.. opravdu je moc hezká  a opravdu hodná.. z klece se nesnaží dostat ven, je taková opravdu moc hodná :-) tento týden ještě zařídíme kastraci :-)

20.3. Carmen je dnes na kastraci. V sobotu se na ni přijedou podívat zájemci, tak si navzájem padnou do oka.. tedy o Carmen strach nemám, je nádherná, krásná, miloučká.. snad se bude líbit a jí se bude líbit nová rodina :-)

26.3. Carmen je po kastraci v pohodě, v neděli se na ni byli podívat zájemci.. myslím, že si padli navzájem do oka. Carmen byla ted trochu vystreslá a maličko štípala, ale myslím, že to domácím prostředím a láskou přejde :-).

28.3. Carmen je naprosto skvělá.. i doma běhá v pohodě.. jen ráno, když jsem ji chtěla vzít do ruky, tak mě maličko štípla.. dostala za odměnu pastu.. :-) musí si zvyknout na chod domácnosti s lidmi, ale nebude jí to dělat problémy.. je skvělá :-)

30.3. Carmen je opravdu skvělá. Včera jsme vytahovaly stehy, a nutno říci, že ačkoliv se jí to nelíbílo a kroutila se, vůbec nekousla ani neštípla, ani náznak !!! je to zlatíčko :-) v neděli pojede domů :-) má štěstí holčina, že tak brzy našla novou rodinu :-)

02.04. Carmen také včera odjela do nového domova, do Prahy :-) čekám na první zprávičky, ale věřím, že vše bude OK :-)

20.4. Tak Carmen se nám včera vrátila.. v adopci to bylo takové všelijaké.. tedy ne ze strany adoptivní rodiny, ale Carmen.. začala kousat, doma museli chodit v kozačkách a nepovedlo se ani přes naše instrukce Carmen zklidnit.. Je to zvláštní, protože u nás je Carmen zase v pohodě.. :-) Tak jí dám jen pár dní, abych jí ještě trochu "pomučila" a měla jistotu, že opravdu nekouše.. poté bude moci jít znovu do adopce..

02.05. Carmen je pohodová.. zkusím ji vzít s sebou na dovču, aby se mohla pomazlit i s otatními a zvykla si na lidi :-)

16.5. O Carmen je znovu zájem, byla se u nás podívat paní na fretčího klučinu, ale Carmen ji docela zaujala, především svou přítulností. Tak uvidíme, jak se rozmyslí. Carmen je opravdu moc milá, mazlivá, přítulná :-) Snad najde brzy nový domov, který si zaslouží :-)

18.5. Tak Carmen bohužel zatím novou rodinu nemá, paní Veronika je na fretky alergická, takže si Carmen bohužel vzít nemůže.. škoda.. tak by se k sobě hodily.. A Carmen je tak úžasná :-) miloučká.. věřím však, že se brzy pro Carmen nová rodina najde :-)

21.5. V sobotu jsem měla telefonát, že by pán chtěl freťulku, prý měl zamluvenou v útulku v Berouně, ale nedopadlo to, a tak přijel k nám.. Odvezl si Carmen. Věřím, že se Carmen bude mít super a čekám na první zprávičky z adopce :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 22
Celkem: 2833889
Měsíc: 30086
Den: 1234