Jdi na obsah Jdi na menu
 


CECILKA

is.jpg22.11.2010 Včera nám dle plánu jedna moc hodná paní z Prahy dovezla fre´tulku z obory u Teplic, kde ji našla a mysleli si, že je slepá.. s tímto jsme freťulku přebírali.. Naštěstí jsme zjistili, že fre´tulka není vůbec slepá, jen strašně zanedbaná, zasvrabená, měla klíště, byla špinavá... a naprosto nesocializovaná, nezvyklá na lidskou ruku.. Do obory se dostala od jiné paní, která ji tam donesla spolu se samečkem, kterého si však po týdnu zase odnesla. asi s vědomím, že se jedná o slepou fretku tam tuto nechala.. CECILKA je však krásná freťule, vypadá na letošní mimčo, už je čisťounká a zvyká si na nový prozatímní domov a prostředí.. :-)

24.11. Musím s radostí napsat, že Cecilka je naprosto skvělá freťulka a vhodná i pro začátečníky.. Je to prostě mimino.. je strašně hravá, pořád kouká,  kam by mohla vlézt, co prozkoumat a tak.. asi si toho moc zatím holka neužila, a tak si to teď snaží vynahradit.. Je opravdu úžasná.. Včera jsem ji doma pustila s naší mladou smečkou - Peťulka a Pepíno a bylo to nádherné divadlo.. Peťka s Pepínem ji trochu zkoumali - nový objev doma - ale nikdo nesyčel, nepušil, nevřeštil, nekousal, cecaspel.jpgprostě se jen honili a zkoumali.. myslím, že ještě dnes a již spolu budou moci zůstat pořád.. tedy, než se najde nová rodinka pro Cecilku :-)  

29.11. Cecilka je naprosto skvělá.. nikdy ani náznak kousnoutí, je naprosto nekonfliktní k lidem, k jiným fretkám, opravdu je skvělá!!!!! krásná a hodná.. věřím, že nebudu problém pro ni najít novou rodinu :-) Dny tráví společně s naší fretčí smečkou :-)

1.12. Cecilka je jedna z nejúžasnějších freťulek, které jsem kdy měla v ruce.. je taková něžná.. když ji vezmu do ruky, mám sto chutí ji láskou rozmačkat.. je jako pírko.. to se nedá popsat, to byste museli zažít.. když vezmete normální fretku do ruky - držíte prostě zvířátko - ale když vezmete Cecilku - máte modré z nebe :-)

6.12. - Cecilka se také v sobotu z Brandýsa stěhovala rovnou do Prahy - k "našemu" Olorkovi.. Z Olorka je tedy kus chlapa - už má 1650 g a je nádherný.. Panička Maria s přítelem e o něho (ačkoliv je to jejich první freťulka) starají naprosto perfektně.. a Maria měla takovo radost z Cecilky, že mi je jasné, že si Cecilka nemohla vybrat lépe.. a dokonce si padli hned do oka i s Olorkem - stulili se k sobě v přepravce a spinkali čumáčkem k sobě.. pohled - balzám pro duši :-) - doma Cecilka tedy "utekla" z klece - prolezla mezi drátky - potvůrka - ale schovala se hezky do přepravky.. bude se mít skvěle :-) MARIA MOC MOC DÍKY - JSI SKVĚLÁ :-) 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Cecilka - ahooj

Milí moji dvou- i čtyřnohí kamarádi z útulku,

jak již všichni víte, včera jsem na zámku byla adoptována do nové rodiny. Přišla si tam po mně nová panička, páníček a kamarád freťáček Olorek, který se do mně okamžitě neskutečně zamiloval! Celou cestu vláčkem na mně ležal (panička přemýšlela, jestli mně chce rozpučit, zahřát nebo se jenom přitulit). Doma na mně ještě čekal pejsek Ruby. Hned jsem ho rafla do nosánku, ať ví, KDO JÁ JSEM, s kým má tu čest heč!
A že všichni koukaj :-D
Paničke jsem připravila již několik šoků. V noci jsem prchla přes mříže z klece a uvelebila se v přepravce. Pche, nebudu se dělit o klec s kámošem, já chci jednopokoják, jenom pro sebe! Kvůli tomuhle jsem vás snad neopouštěla! Zoufale mě panička v pet ráno tedy hledala a já jenom spod deky koukala a šklebila se:-) Až pak mě Olorek zradil - paničku napadlo ho pustit , ať mně najde... a on to udělal!!! Hned letěl ke mně a tak mně panička odhalila! Tfuj, zrádce! Jistě to udělal jenom kvůli slíbenému pamlsku!
A teď prej panička sežene pletivo a celou klec opletivuje. No já něco vymyslím, to si pište!
Ráno jsem pak paničce dál ukazovala, co ve mně je! Vylezla jsem na skříně, parapet, na sušák s prádlem, do postele i do knihovny, shodila co jen se dalo, heeč, panička čuměla:-) Prej na to není od Olorka zvyklá.... jejda, s ním ale musela být neskutečná NUDAA! Háá, konečně se tady začíná ŽÍT a to jen DÍKY MnĚ!

Jste na mně pyšni? :-)

Mějte se mooc hezky, já se brzy zase ozvu (nebo zoufalá panička, kříčí tam zdálky... :-D)

papaa

Cecilka

Mária a Olorek - Cecilka

Cecilka je to najkrajšie biele "modré z nebíčka"! :-)

Alena - Re: Cecilka

Jé úžasna María... však v sobotu uvidíte :-) těším se na vás :-)

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 17
Celkem: 2834491
Měsíc: 30036
Den: 1346