Jdi na obsah Jdi na menu
 


DORIS

11.10. A pak tu jsou 3  freťulky, dva klučíci a mamina, které našli u Poděbrad v krabici v lese.. snimek_083.jpgněkdo je tu prostě nechal :-( a naštěstí měli štěstí v neštěstí a někdo je zase našel :-)

Holčina je taková průbojnice, prostě po fretčím  praštěná, ale nekousavá, hodná. Dali jsme jí jméno DORIS . Tak původní nápad, že se jedná o 3 sourozence jsme vyvrátili, už asi víme, proč je Doris "průbojnice" a kluci vystrašení.. vypadá to, že to není ségra, ale mamina.. prostě se někdo zbavil celé fretčí rodinky.. :-(  Počet vyhozených fretek je stejný, ale o to je to smutnější.. že si někdo pořídí mimina a pak celou fretčí rodinku prostě vyhodí.. nechápu to. Tak, jak se snažíme být tolerantní a snažíme se chápat spoustu věcí a důvodu, proč jsou některé freťulky "nechtěné"... tohle prostě nepochopím.. to původními majiteli nestáli ani za to, aby je dovezl třeba k nám? to je s klidným srdcem chtěl nechat umřít v lese? :-(

dorisk_118.jpg18.10. Doris je správná fretčí máma.. Je to "klasická" freťulka, prdlá, hravá a občas štípne..

3.11. Z Doris máme radost.. je z ní suprová fretčí holčina, mamina, pohodová, hodná, a je vhodná i pro začátečníka.

24.11. Doris nám osamněla, kluci jsou již v novém domově, a čeká také, že se bude někomu líbit a vezme si ji :-) Nejlépe také k jiné freťulce - není zvyklá být sama :-)

29.11. Doris je už 10 dní sama a čeká na novou rodinu, která by ji chtěla přijmout mezi sebe :-)

9.12. Doris nám nějak vypelichala, a je nějaká smutná... :-( asi se jí stýská že je sama..  Jinak je pohodová - akorát "uchazeč" Darwin se jí moc nelíbil, a tak zůstává u nás potvůrka :-) Potřebovala by rychle k nějakým freťulkám, aby nesmutnila.. zkusíme ji dát dohromady s některýma našima a uvidíme..

20.12. Doris se zdá být v pořádku... má krásnou novou srst, a je strašně hodná.. moc nemusí jiné fretečky, ty všechny kouše, ale k lidem je úžasná.. Hodí se jako samotná fretečka třeba k začátečníkovi :-) 

12.1. Doris nám přišla do říje... takže plánujeme kastraci snad již na tento týden a Doris bude moci jít do nového domova nejdříve za 14 dní, až bude zase fit :-)

13.1. Tak kastraci máme objednanou na příští středu - pan doktor nemá dříve volno, je "zahlcen" většinou psími porody, a to kolikrát komplikovanými - cícařské řezy atd, takže jsem našli "klidné" období a čas na naše 3 freťulky ve středu 19.1. A jen co bude Doris zase po kastraci OK, přijedou si pro ni majitelé, takže tak koncem ledna :-)

19.1. Doris je dnes na kastraci.. drže palce :-) ať holka všechno zvládne bez problémů :-)

20.1. Tak... hotovo, vše jsme zvládli, tedy Doris.. trochu měla holka malá problémy, přeci jen není nejmladší, ale nakonec vše dopadlo dobře a Doris je již v pohodě.. jako vždy pomohla hodně vlažná voda s medem, pak Viyo kapsička - vše ze stříkačky, pak se Doris prospala a ráno už bylo vše OK.. spinkala na vyhřívaném polštářku, aby byla stále v teploučku :-) takže luxus 5ti ***** hotelu :-). už "jen" nasadíme ATB, cca za 10 stehy a pak už bude moci jít Doris do nové rodiny :-), která na ni už čeká :-)

21.1. Doris je už v naprosté pohodě, už se trochu proběhla a dnes už bude mít normální režim.. máme tedy ATB, ale v pohodě :-)

26.1. Doris je po kastraci v pohodě, o víkendu vyndáme stehy a může se stěhovat do nového domova :-)

10.2. Doris je po kastraci naprosto v pořádku, jen jí musí dorůst chloupky :-) je moc hodná, vhodná i pro začátečníky a připravená do nové rodiny :-) Původní zájemci si ji zamluvili už začátkem prosince, však včera nám sdělili, že z rod.důvodů si ji vzít nemohou..

1.3. Doris má holka smůlu... adopce se zatím nedaří.. už po druhé byla zamluvená a aniž by se na ni budoucí majitelé přijeli podívat, adopci si rozmysleli a odřekli... Doris je moc hodná a moc se za ni přimlouváme, aby našla novou milující rodinu.. už jednou ji našli v krabici vyhozenou v lese i s jejími dvěma potomky - kluky Damianem a Denisem, kteří jsou dááávno v nové milující rodině.. teď 2x adopci odřekli.. no řekněte, do třetice všeho dobrého a špatného už to stačí ne? Najde se nová opravdu milující rodina pro Doris? :-) Věříme, že ano :-)

14.3. Doriska je opět - už asi po třetí - zamluvená.. Dala jsem termín do 18.3. Volá nám na ni celkem dost zájemců, ale protože je rezervovaná, pak si vezmou jinou fretečku a Doris má zase smůlu.. no uvidíme.. Je to tak hodná fretečka.. :-)

18.3. Doris se včera odstěhovala i s Nerem do Děčína.. každý zvlášť, ke dvoum dvounohým kamarádům, takže se občas budou spolu vidět.. Už večer jsme dostali hned sms, že Doris se pěkně zabydluje, běhala doma s dcerkou dvounoháče :-) Věříme, že konečně najde super pohodový milující domov. Děkujeme moc za adopci :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Keng a Kodos - kluci taky drží palce, všech 7!

Ahoj mami, panička nám pravidelně čte, jak se máš a jak to s tvojí adopcí vypadá. S bráchou tady pěkně lumpačíme, máme velký výběh(když se nám podaří zdrhnout do kuchyně, tak ještě větší-tam nejraději kontrolujeme vytřízené plasty a papíry!!), spoustu hraček a plyšáků, které nám panička sem tam bere - což s bráchou nechápeme, vždyť je máme jasně poznačkované - a vrací podivně voňavé. To samé nám dělá s prostěradlem a peřinou. Ach jo, člověk aby pořád otíral bříško! Mami, držíme Ti palce, abys mohla stejně jako my dělat pořádek v novém milujícím domově. To, že si umíš sjednat svůj pořádek víme, nás jsi taky vždy srovnala do latě. Ale uměla jsi nás i krásně zahřívat, když jsme byli malí a spinkali. A učila jsi nás běhání a skotačení. Moc na tebe myslíme a myslet budem, ať už budeš kdekoliv. Přejeme ti ještě jednou, ať se brzy najdou hodní lidé, stejně hodní a vděčný za každé malé štípnutí a olíznutí, jako je Lucka s Alenkou. Pozdravuj je, my pádíme hrát bojovku v krabici!

Doris - Re: kluci taky drží palce, všech 7!

Ahoj mí rošťáci.. jak to tak vypadá, tak pojedu k novému pánečkovi až do Děčína - takže ještě dále od vás - dnes.. až mi je trochu smutno z vašeho dopisu, doufám, že alespoň prostřednictvím Aleny a Lucky budeme trochu ve spojení, vím, že o to holky dnes nového pánečka poprosí.. moc ráda bych o vás věděla, jak se moje dětičky mají :-) dám vědět.. jsem moc ráda, že máte tak super rodinu, kde se o vás tak krásně starají, že jste spolu, není vám smutno a můžete rošťačit, dělat lumpárny, a že vám váš bordýlek vaše dvounožka občas uklídí.. potřebujete to, vím, jací umíte být prasátka.. tak jak to vypadá, to, že nás někdo nechal v krabici v lese nakonec nebylo tak špatné.. i tak jak se říká - vše špatné je pro něco dobré.. vy máte skvělý domov, který byste jinak třeba ani neměli, a já snad taky.. posílám moc moc pusinek a mám vás moc ráda :-) mamka Doris.

Hanka a Bédíček - 14.3. Doriska...

Držíme palečky a pacinky, co jen to jde.. :-)
Hodně štěstí..

Hanka a Bédíček - Doris

Kolik je vůbec Doris let?

Hanka a Bédíček - Doris

Tak jak to vypadá s tou adopcí? Už je poměrně dlouho zamluvená a pořád nic.. :-( Snad jí to tentokrát vyjde chuděrce malinký.. Hodně štěstí :-)

Veronika Folprechtova - Doris

Dobry vecer mela bych zajem o Doris tedy jeste jsem fretku nemela ale chtelabych kolik stoji ze bych si zitra proni prijela nebo pozitri ale moc mladou boleslav neznam jen zacatek prosim odepiste mi co nejdriv dekuji

Odpovědět

Alena - Re: Doris

Dobrý večer Veroniko, poslala jsem Vám mejlíka. Alena

veronika - mam zajem

Dobry vecer mela bych zajem o Doris tedy jeste jsem fretku nemela ale chtelabych kolik stoji ze bych si zitra proni prijela nebo pozitri ale moc mladou boleslav neznam jen zacatek prosim odepiste mi co nejdriv dekuji

Jana Hanušová - Doris

Já se omlouvám. Doris stále sleduji. Jen mi to teď nevyšlo s penězi. Jinak bych už pro ni hned jela. :-) 3ílená technická a povinné ručení... To mluví za vše. Prosím hlídejte mi ji, snad co nejdříve seženu penízky a hned se k vám rozjedu. Zatím nashledanou Janča Hanušová

Hanka - Doris

Jee, chudinka malá.. :-( On je jí určitě někdo ujme a bude jí dávat potřebnou lásku a péči.. Držíme z Bédíčkem palečky.. :-)
Já bych si jí klidně vzala, ale teď nejsem zrovna v nejlepší finanční situaci a hlavně nás čeká operace oušek po podání OTOSPECTRINU (snad to bude operovatelné a dopadne nám to stejně dobře jako Meddy), ale pro svoje miláčky peníze vždy najdeme.. :-)

Lída od Tria - Doris

No, vy jste šikovní...krásně jste vše zvládli

Aďa - Doris

Aj my držíme palce a nožičky a vďaka tebe a Lucke to určite zvládne ľavou zadnou.

Lída od Tria - Doris

Držíme a myslíme...je to holka šikovná. Jistě narkozu a pooperační stav pěkně zvládne.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 17
Celkem: 2843986
Měsíc: 32021
Den: 1587