Jdi na obsah Jdi na menu
 


ELIŠKA

18.5.2010 Dovezli jsme si dnes ze záchranné stanice pro divoká zvířata v Praze - Jinonicích 3 freťule. Snad jim v domácím prostředí u nás bude lépe a také se brzy dočkají nového - stálého - domova.

eliska3.jpg První z nich je blaze samička ELIŠKA  - zdá se být moc hodná freťulka, jen trošku vyděšená... Ale už se seznámila s novým domečkem a spokojně papká. Byla nalezena před měsícem v Milíčovském lese a do útulku v Jinonicích byla předána velmi pohublá. Nyní už je "vykrmená", velmi krásná (bílá hlavička, jezevčí pruh a bílá špička ocásku), ovšem s malou kosmetickou vadou - má ukouslý kousek levého ouška, ale na první pohled to není znatelné... Je droboučká..

19.5. hned po ránu Eliška pobíhala po kuchyni, obýváku, chodbě, a vůbec se nezdála vyděšená....naprosto sebejistá freťulka, všezkoumálek, a vyzývala ke hře....skotačila jako divá :-) Tak jsme si pohrály, Eli putovala do domečku a já do práce :-) Už se na ni těším odpoledne... Vyfotit ji je tedy umění...pořád hopsá, skáče, rošťačí...  Je to však naprosto pohodová, krásná, zbarvením velmi zajímavá freťule a určitě někomu bude dobrou společnicí :-)

eliska2.jpg20.5. Eli je čím dál lepší... miloučká, velmi hravá, skotačivá... neustále vyzývá ke hře...(přijde, skočí na nohu a pozadu odskáče... a čeká že za ní poběžíme... a běžíme, protože tomu se nedá odolat :-) ). Včera jsme byli ještě na veterině, Eli je naprosto zdravá (jen vyléčíme ušní svrab), kastrovaná a ihned může do nové rodiny.

24.5. Eliška včera odjela do Náchoda, k nové majitelce Lucce, kamarádovi Ferdovi a kamarádce Terezce. Bude to pěkná fretčí smečka :-) Lucce přejeme hodně trpělivosti a radosti s freťulkama :-)

25.5.Tak máme zprávy od Lucky, že Eliška se s novými kamarády moc kamarádit nechce, kouše všechny okolo, a je jí jedno koho. Nicméně Lucka je odhadlaná vytrvat. Tak uvidíme, jestli se Eliška uklidní a na nový domov si zvykne či se k nám vrátí zpět....

27.5. Po dohodě s Luckou je zatím Eliška u ní, ale je k další adopci. Eliška se špatně snese s Lucčinými freťulkami - samečkem a tříměsíční samičkou a tak by jí asi bylo lépe v rodině, kde by byla sama :-) Dohodnu se ještě s Luckou na jejím zpětném dovozu k nám do útulku.  

29.5.  Dnes nám dovezla Lucka Elišku zpět. Moc jí to mrzí, chtěla Elišce poskytnout krásný nový domov, ale Eliška velmi kousala jejího freťáka a novou tříměsíční Terezku… Lucka se o Elišku starala jak nejlépe mohla, navštívila s ní veterináře, koupila jí krásný nový pelíšek a nové mističky, které jí dala i k nám a poputují s Eliškou do jejího dalšího domova J Lucka také přivezla granulky pro všechny freťulky, prostě udělala co mohla a za to jí opravdu ze srdce děkuji. Takže Eliška je opět k adopci, hodná a milá jako dříve, jen už víme, že má  problémy s aklimatizací na jiné fretky. Takže by to měl brát nový majitel v úvahu. Eliška s proběhla, dostala nový domeček, má v něm své mističky a pelíšek, tak to všechno očuchává a asi půjde spinkat.

31.5. Eliška si užila krásnou slunečnou neděli venku, moc se jí to líbilo a pobíhala sem a tam...pak unavená spinkala až do rána

14.6. odjela Eliška k nové majitelce, Monče.. má se skvěle, je sama freťulka a tak má veškerou pozornost..

21.7. jsme dostali velmi smutnou zprávu.. Eliška náhle zemřela.. Strašně nás to překvapilo a ranilo, veterinář diagnostikoval problémy se střevy.. těžko říci.. Eliška odešla do frečího nebíčka, kde se o ni Barny postará.. Zůstává však navždy v našich srdíčkách.. a nejvíce v Mončiným.... Monča napsala: "Eliška mi ukázala život fretky a ja jich chtěla udělat šťastnou... pak veterinář objeví nádor a dává jí týden života a ona umřela hned ten den..  usnula ve spánku".. Pro Monču to byla velká rána... Naštěstí má kolem sebe super lidi a dostala od přítele novou freťulku  - Bee Bee :-) přejeme Monče, aby s Bee Bee zažívala už jen to krásné, co může život s freťulkou dát :-)

 

 

eliska.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 24
Celkem: 2843828
Měsíc: 31986
Den: 1623