Jdi na obsah Jdi na menu
 


ENNIE

dscf2777.jpgVe výchově v naší pobočce v Ostravě je mladá - roční  samička - kterou její majitelka "odložila" z důvodu kousání... Jmenuje se Ennie od Zlaté uličky. Je registrovaná na fretka.com.registr -  2631/869, narodila se 6.5.2010. Celý její rodokmen můžete vidět zde: Rodokmen Ennie

Zbarvení Ennie je klasické  tchořovité.

 

dscf2776.jpg

31.3.-2.4. proběhlo krytí s Jamie Darcy Sweet Dream Caramello Paradiso, ze kterého se narodilo se několik miminek. 

 

A proč je Ennie u nás? ještě před narozením miminek začala zničeho nic kousat, pak po narození mladých se už na ní nedalo sáhnout vůbec a tak ji majitelka dala k nám.. do výchovy a další adopce. Možná to bude i tím, že Ennie žila ve venkovní voliéře, spolu s dalšími fretkami a tím pádem takový ten krásný lidský kontakt, láska a každodenní mazlení a péče jí chyběly.. však nic není ztraceno... máme už vyzkoušené, že i takovéto fretečky když poznají, že lidská ruka je vlastně fajn, se změní a jsou z nich hodné freťulky.. takže jen co dáme Ennie dohromady, bude k další adopci.. Ještě také plánujeme kastraci.

Prozatím se Ennie projevuje tak, že se ožene,  a sem tam pořádně zakousne rukáv :o)) Prsty mám zatím všechny :o)) ale myslím, že až jí odezní hormóny - dovezli ji k nám přímo od miminek,  tak se zklidní ještě více. . Takže intenzivně pracuji na nápravě, s Enni mluvím, jak je puštěná, tak jsem jí neustále v patách a sahám na ocásek, sem tam chytnu a podrbu záda a zase pustím, dávám maltku, zeleninku, kokína.

 

Jinak Ennie je zatím nečistotná, nějak se jí nechce do záchodku, tak jsem jí obdelník, vyměnila za trojúhelník, který jsem přidělala (ráda wc posouvá).

 

Ennie je pěkná, dobře živená, akorát potřebuje ostříhat drápky, tak až se trošku uklidní, hned se na ně vrhnu. 

 

Snad se brzy podaří Ennie socializovat a nabídnout do rodiny, kde ji budou mít opravdu rádi a prožije ten správný fretčí život :-) 

 

21.7. Ennie přišla znovu do říje a na příští týden je v plánu kastrace. Jinak rohový záchůdek Enni pomohl a už chodí poctivě na WC.. Zlepšuje se nám holka :-)

 

5.8.  co se chování Enni týče, tak to je jak kdy. 10x na ní člověk sáhne a nic a po 11té kousne :o( . Sahat na ní saháme bez problému a mazlit se jí taky snažíme. Zodpovědně s ní blbnu celou dobu co je venku, což si náramně užívá (poslední dva dny jsem je šidila všechny, pravda, ale mám horečky a ATB, tak mi není nejlépe). Nejraději by byla pořád venku, proto jsem se rozhodla, že jak bude venku trochu k světu a mě bude lépe, začnu jí brát na procházky (ráda, zkoumá nové věci a ze všeho je nadšená), miluje, když jí vemem do ruk a chodíme po bytě a ukazujem,např.. tady je koupelna a dívej tu je zrcadlo, jak blázni :oDD

Jinak Ennie byla na druhé injekci na ukončení říje a brzy půjde a plánovanou kastraci.

 

18.8.  Ennie se má fajn, zatím vše při starém, 23.8. jde na kastraci. Držte palce :-)

 

24.8. Enni byla včera na kastraci, v jednu hodinu odpoledne a už ve 2 hodiny se začala probírat.. naprosto super pohoda.. dnes kontrola :-) Zvládla to holka na jedničku :-)

 

26.8. Ennie je v pořádku,přestává i pomalu kousat a zvyká si na normální rodinu :-) za 10 dní budeme vytahovat stehy a poté může jít Ennie do adopce :-)

 

2.9.  Enni už je po zdravotní stránce v pohodě, horší to je s tou kousavostí.. stále se bojí, když je na volno, přijde, štípne a uteče. Na její výchovu se ještě budeme muset podívat podrobněji :-)

 

8.9. Enni je pořád stejná a jsme se Soňou domluveni, že pokud se ještě příští týden Enni nezlepší, poputuje do výchovy k nám do MB :-) Tak Ennie, co ty na to? :-)

 

12.9. Enni se v kousání zlepšuje, tedy - kouše míň :-), ale přeci jen ještě dost. Plánujeme tedy její přesun k nám do MB :)

 

13.9. Ennie by měla dorazit v sobotu :-)

 

22.9. S Ennie se přesun nevyvedl dle plánu, v neděli 18.9. se přestěhovala k Janě T. do Štemberka.. první dny byla v pohodě, lítala, hrála si a vypadalo to, že z ní bude hodná freťule.. ale ouha.. včera už Ennie Janě 2x prokousla prst a vypadá to na pěknou dračici.. uvidíme, jak bude Ennie pokračovat :-)

 

26.9. Ennie bydlí ve Štemberku u Jany a fretčích kámošů, se kterými se vcelku shodne.. celý den je navolno, vůbec není zavřená a její chování je střídavě oblačno... jednou tak a jednou onak :-). Uvidíme, jak bude pokračovat.

 

3.10. Jak jsme mohli číst příspěvek na foru od Jany, Ennie není fretka ale vodník... leze pořád do dřezu a tak jí dali vaničku....to bylo koupání a vody všude kolem !!!! Jinak Ennie si velmi oblíbila syna Jany, a tak to vypadá, že u nich už zůstane.. ještě jestli se nevyskytnou problémy s ostatními domácí fretečkami, ale myslím, že Jana si s tím poradí :-)

 

12.10. Dostáváme pravidelně zprávičky o Ennie.. je to pěkná potvůrka, kterou si v prozatímním domově zamilovali, že tam asi zůstane. postupně si zvyká na domácí fretečky, zvyká si na pohodu domácího prostředí, kde není vůbec zavřená, začíná spinkat v posteli a kousat paničku do nohou (což každý ná nás miluje nadevše :-) ) a hlavně - užívá si vody... je to fretka "koupačka" a jakmile vidí vodu ve dřezu či kdekoliv, hned tam je a rochní si :-) Pomalu přestává úplně kousat, a syna Jany si velmi zamilovala :-) a on ji :-)

 

24.10. Ennie je správná potvrůka... :-) v prozatímním domově si zvykla, je pohodová, občas štípne, ale ne moc... a spíše ostatní 2 fretečky, než lidi... velmi miluje vodu a pořád se v ní cachtá :-)

 

7.11. Tak (jak jsme tak trochu předpokládaly) Ennie už k nám do útulku nedorazí :-) Zůstává u Jany, kde si ji zamilovali, zná již prostředí, má fretčí kámoše a tak se bude mít suprově. Jani moc díky (nejen za Ennie) :-)

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nona - Enuška

Holky mám z vás radost, moc jsem si přála aby Enča zůstala u Jany :) Tak jí bude nádherně :)

janaT. - Enni

Tak hlásím, že jste nám domů dali vodníka a ne fretku. Leze mi do dřezu, nejlépe tehdy, když napouštím vodu. Voda v koupelně je vůbec bezvadná. Tak jsme očistili bazének z léta, napustili vodou a hodinku jsme o ni nevěděli. Jen mokré moře v obýváku a na balkoně. Bezva vodička. Teď chrní po takové námaze.

Nona - En

Včera jsem si s Enni hrála a mám pokousanou ruku, tak nějak jsem jí jí pořád cpala, ale už to není takové zákeřné kousání, ale jen tahání a sem tam už jen štípne :oD Asi se divila , že jsem ani au neříkala :oDD ale stále koušeme.

Jan - Blahopřání

Moc ji celá našs rodina přejeme aby dostala to co si zaslouží každý živí tvoreček - hodnou rodinu !! Hodně štěstí Ennie

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 15
Celkem: 2842753
Měsíc: 31470
Den: 1795