Jdi na obsah Jdi na menu
 


FALDÍK

obrazek1.jpg20.6. Zde s námi můžete sledovat osud freťáčka Faldíka, narozeného 15.1.2011. Freťáčka si od původní majitelky vzala Monika.. Má ho tak 3 týdny a napsala nám ve čtvrtek naprosto zoufalý dopis, že neví, co si počít.. co má 5ti měsíčního freťáčka, jen pšíká, špatně ztěžka dýchá, jen nespí jak ho hlídá a lítá s ním po doktorech.. původní majitelka řekla, že se asi jen nachladil u kamarádky, která jí ho hlídala, že měla otevřené okno.. no, obrázek si udělejte sami... dle RTG snímku měl freťáček vodu na plicích a dle p.doktora také nemocné srdíčko... Monika se strašně bojí, že Faldík zemře... a tak kontaktovala nás.. vzhledem k vážnosti situace a také k tomu, že MVDr. Jekl v Brně ordinoval poslední dopoledne v pátek 17.6. před měsíční zaslouženou dovolenou, jsme ihned freťáčka ve čtvrtek v noci od Moniky z Ústí vyzvedli a v pátek ráno putoval do Brna.. zde po prvních výsledcích jsou plíce v pořádku, srdíčko také... zato ledviny... :-( vypadají velmi nemocně. Jinak Faldík působil naprosto zdravě, byl aktivní, takže na první pohled vypadal jako krásné zdravé fretčí miminko... abychom však přišli na příčinu jeho "dušnosti" a onemocnění ledvin, zůstal v Brně a dnes mu budou dělat další testy... tak držte Faldíkovi palce a jakmile budeme vědět více, budeme vás informovat. Po prvních hodinách strachu, co bude, už začínáme mít dobrý pocit, že se z toho Faldík dostane a přežije... :-)

22.6. Včerejší zdravotní testy Faldíka ukázaly následující:

Ureu (BUN) asi 31. Norma je do 8,00. Teď má cca 16,00. Takže se ledviny vzpamatovávají. Jinak vyšetření srdce neprokázalo žádnou srdeční vadu. Plíce jsou vpořádku.

 Dnes bychom měli znát další výsledky testů ledvin a pak se uvidí... :-)

 

23.6. zprávy po včerejších testech Faldíkových ledvin nejsou bohužel vůbec příznivé... vypadá to, že léky, které Faldík bral, se opravdu velmi negativně a asi nenávratně, podepsaly na jeho ledvinách.. dnes budou dělat v Brně další testy... Faldík je ještě miminko, vždyť teď "slavil" 5 měsíců.... o to je to horší, že takto mladý freťáček už bude pravděpodobně pořád na lécích...  Držte mu prosím všechny palce :-)

27.6. Faldík je přes víkend "doma" na pozorování... Zdá se být OK. Hodně běhá, abychom třeba zjistili původ jeho dušnosti a těžkého dýchání, ale nic takového se neprojevuje... :-)  Zatím dle všech testů a zkoumání to vypadá na alergii.... proto špatně dýchal, proto si vet myslel, že má nemocné srdce a plíce a léčil ho a z toho onemocněly ledviny... zítra jede znovu do Brna na testy a snad už by měly být konečné.... potom poputuje Faldík opravdu domů, ke své majitelce :-) 

 

 

 

 

 

 

 

29.6. FALDÍK JEDE DNES DOMŮ!!!!! Právě je na cestě z Brna, jeho hodnoty klesly na téměř normální hodnotu (resp. mají dnes hodnotu 12, "normální hodnota je 8, Faldík měl ze začátku 32....)a majitelka (doufám, že šťastná :-) ) si ho dnes vyzvedne :-) Faldík bude do budoucna bez léků, plíce, srdíčko, vše je v pořádku a ledviny snad budou také již OK :-) Dovolím si říci, že tím, že se na nás majitelka obrátila a Faldík putoval hned do Brna, mu opravdu zachránila život.. kombinace léků, které bral, a následně i "nabídka" veterináře na euthanasii (údajně vzhledem k nemocnému srdci), opravdu nebylo to správné "ořechové"... a Faldík by opravdu pravděpodobně již nebyl mezi fretečkami :-( . V Brně mu opravdu doslova a do písmene zachránili život. MOC MOC DĚKUJEME, všem, kdo pomáhali, kdo rychle a bez odkladů Faldíka u majitelky vyzvedli a dovezli do Brna :-) a v Brně za záchranu mladé fretčí dušičky :-)

A ponaučení pro nás všechny?   

Pokud budete mít zdravotní problémy s fretečkou, opravdu neváhejte, a pokud můžete, šupky hupky do Brna.. Nechci nijak snižovat kvalitu všech veterinářů u nás, ale bohužel pravdou zůstává, že pouze MVDr. Jekl a MVDr. Hauptman opravdu rozumí fretkám.... Na jednu stranu je to logické.... "normální" veterinář léčí a zaobírá se a musí znát spoustu zvířátek... malých velkých, hlodavců, různých kopytníků, savců atd... zatímco ve VFU Brno se lékaři Jekl a Hauptman zaobírají "pouze" ptáky, plazy a malými savci... takže... z toho vyplývá, že se specializují na tyto menší zvířata a tudíž o nich vědí více... :-) A právě proto nám zachránili opravdu už mnoho freteček (Faldík, Meddy, Brunny....).. a ty co nezachráníli, k nim prostě dorazili pozdě :-( (Barny, Gucci...) Jsem si jistá, že život našeho člena rodiny stojí za trochu času a peněz :-) 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 16
Celkem: 2835142
Měsíc: 30258
Den: 1401