Jdi na obsah Jdi na menu
 


FÍK

 snimek-376.jpgBěhem minulého týdne (cca kolem 25.7.  vzhledem k dovolené ztrácím pojem o čase a on děsně letí :-( ) nám paní B. dovezla freťáčka, na kterého se nemohla dívat, jak je již přes rok ve zverimexu, odkud si ho někdo zakoupil, ale zase vrátil zpět (možná chtěl doma jen nakrýt samičku) a tak ho vykoupila... a dovezla k nám, protože má již doma hodně zvířátek a Fíka - jak ho pojmenovala - si již nechat nemůže. Je moc hodná, slíbila na něho posílat příspěvky po celou dobu, co bude u nás, zaplatit kastraci a tak.. někdy nad lidmi opravdu žasnu... klobouk snimek-375.jpgdolů paní B. a moc děkujeme, za Fíka především... Fík je zatím trochu vyjukaný, a tak se občas ožene, ale nekousne.. myslím, že pár dní volného běhání a mazlení to spraví.. Fík se tedy chystá ještě na kastraci a cca po měsíci u nás bude moci jít do adopce.. Takže, kdo chcete opravdu krásného mladého (cca ročního) samečka, neváhejte.. Fík je nádherný... jeho krk nelze vůbec jednou rukou obejmout, je to "kus" krásného chlapa :-) Asi jsem ještě nenapsala barvu, tchořík :-)

15.8. Jejda, koukám, že ještě tady nemám Fíkovu fotku.. no to musíme co nejdříve napravit :-) Jinak Fík je taková správná fretka.. vzhledem k jeho dlouhodobému pobytu ve zverimexu si myslím, že se zotavuje a zvyká si na normální fretčí život poměrně dobře a rychle.. zatím se dá ještě vzít z klece bezpečně na pastu, ale když běhá, tak už i bez pasty a lepší se ze dne na den.. pomalu plánujeme kastraci a brzy snad bude Fík OK i po psychické stránce :-)

Báře za vše moc děkujeme :-)

 

snimek-374.jpg

22.8. Z Fíka se stává mazlík... byl chuděrka jen vyjukaný, nezvyklý na člověka, ale už se jeho "postoj" začíná měnit, mazlí se a je v pohodě.. Brzy nějakým způsobem ještě budeme řešit říji a Fík bude připravný k adopci :-)

23.8. Fík už je vcelku v pohodě.. včera byl na procházce, a choval ho i kamarády 10ti letý klučina a v pohodě.. byl opravdu jen vyjukaný a bude z něho mazel... teda ale.. je ho kus.. momentálně největší freťák co máme.. má obrovskou hlavu, krásnou masku, nádherné dlouhé tělo a krk tak silný, že ho musím objímat 2 rukama :-) prostě chlap jak má být :-) a ještě víc :-) 

24.8. Z Fíka se stává mazlíček :-).

8.9. Fík je skvělý freťák, hodný, mazel :-) Plánujeme ještě na tento týden kastraci a pak hurá... může jít do nového domova :-)

9.9. Fík je dnes na kastraci. Odpoledne ho vyzvednu a věřím, že bude v pohodě :-)

12.9. Fík zvládl vše suprově, večer už běhal a papkal o 106 :-) V sobotu jsme byli na kontrole, dostal ATB a tak pícháme.. Fík se mě děsně bojí.. jak byl zatím u Lucky, zvykl si jen na ni.. když ho beru, obejme mě packama jako kdyby se do mě chtěl vcucnout.. ale je také tak velký a silný, že se dá sotva udržet.. a já se zase bojím, že mě z toho strachu kousne.. takže si na sebe zvykáme.. Fík je komunikativní, ale bojácný.. jeho výchova dá ještě práci.. ale je to krásný klučina :-)

13.9. Tak bych řekla, že jsme k sobě s Fíkem včera našli cestu..alespoň trochu.. jaksi jsem si ho popletla s Tedíkem - vypadají na první pohled úplně stejně a normálně jsem ho vzala do ruky.. zjistila jsem svůj omyl, až když se ke mě Fík přišpendlil, jak to dělává - ze strachu člověka obejme všema pacičkama... :-) Ale nekousl!!! Super.. Ostříhali jsme drápky, zkontrolovali ránu po kastraci - a musím říci, že jedno varlátko se mi moc nelíbí, vytlačila jsem z něho trochu hnisu, tak raději dnes naklušeme k vetovi, aby vše zavčasu zkontroloval. Jinak Fík dostává ATB, tak by to mělo být snad v pořádku.

Ale mohu říci, že když Fík k někomu získá důvěru, bude z něho nádherný super společník. :-)

14.9. Fík byl včera na kontrole u veta, rána nevypadá nijak špatně, jen se musí čistit a dále pokračovat v ATB. Tak snad bude Fík OK :-)

16.9. Fíkovi se rána po kastraci už krásně hojí, a tak bude v pořádku.. pomalu může jít do adopce :-) potřebuje tedy do začátku spíše zkušeného chovatele, který by s ním měl trpělivost, uměl si získat jeho důvěru.

23.9. Fík se má čile k světu, je to vcelku pohodový freťák :-) a jen čeká na novou rodinu :-)

17.10. Fík se nám zamiloval do Barušky, která k němu lezla do klece a tak teď, když se od Barči do nových rodin odstěhovala Jolinka i Kasper, přestěhoval se Fík k Barušce.. Je to opravdu pohodář... Krásný velký freťák s velkým srdcem :-)

24.10. Fík je úžasný  a pohodový freťák. Zatím je rezervovaný a 5.11. by měl jet do nového domova :-)

7.11. Fík opravdu odjel v sobotu do nového domova.. Sice do jiného, než jsme původně plánovaly, ale to vůbec neva, odjel ke kamarádce, se kterou se zcela jistě bude mít více než super :-). Děkujeme nové rodině za trpělivost, pomoc s převozem Adélky a Agátky a pochopitelně i za adopci Fíka :-) 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nona - krasavec

Ten je nádherný, zrovna mám na hlídání taky takového " objímače " :) Snad brzo najde nový domov .)

Alena - fotečky fíka

Jani, máš je mít :-)

janaT. - Re: fotečky fíka

Krasavec každým coulem.

janaT. - fotečka

Teda holky, chybí mi fotečka, nemám se na co koukat.

Lucka - Re: fotečka

Jani neboj v pondělí ji tady máš :-)

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2833510
Měsíc: 29976
Den: 1125