Jdi na obsah Jdi na menu
 


FLAVIUS

p1010203.jpg15.5. FLAVIUS k nám byl dovezen se svým bráškou Bonifácem včera odpoledne.. Původně byli oba kluci cca před měsícem nalezeni na autobusové zastávce u frekventované silnice v Poděbradech... měli štěstí v neštěstí, že neskončili pod koly aut, ale u svého zachránce, který je včera dovezl k nám.. Flavia jsme pojmenovali podle řeckého jméno.., v překladu z latiny znamená flavus plavý, plavovlasý, což se k albínkovi hodí. Navíc toto jméno "nosili" významní řečtí císařové a tak snad stejně důležité bude jméno i pro našeho freťáčka.. Flavius není agresivní, útočný a tak, prostě je to normální fretčí klučičí říjňák.. Od svého bráchy Bonifáce je pěkně pokousaný za krkem, ale už se mu to hojí. Má "monokla" na pravém oku, jeho brácha na levém.. Jen co si u nás trochu zvykne, šupky hupky vykoupat :-) a pak také přijde na řadu kastrace :-)

16.5. Flavius je takový správný rošťák. V kleci je hodný, ale velmi rád běhá a zkoumá a rád i očuchává moje nohy.. z toho nejsem happy, nevím, kdy si usmyslí, že je to dobrý předmět k zakousnutí.. ale zatím se nic takového nestalo.. ale jsem přeci jen opatrnější než u Bonifáce. Je vidět, že se jménama jsem se trefila, přeci jen jako římský císař musí být Flavius sebevědomý, a to je :-)

18.5. Flavius je tedy mnohem divočejší než jeho bráška... mám trochu obavy, kdy se mi zahryzne do nohou, a tak si před ním musím dávat pozor.. ještě to tedy neudělal, ale nevím, zda ano kdyby měl příležitost.. ještě ho musím trochu více poznat :-)

22.5. Flavius je poměrně v pohodě, na lidi je hodný, i když tedy bráška Bonifác je hodnější.. Flavius je takový správný freťák :-). Dnes je také i s bráchou na kastraci :-)

23.5. Flavius po kastraci také OK, už včera lítal jako by nic. Takže standart - 5 dní ATB, potom stehy - a hurá "do světa" :-)

20.6. Flavius měl po kastraci maličko trable, navštívili jsme veta, který ještě jednou ranku ošetřil, a pak už bylo vše OK :-). Dnes je Flavius naprosto v pořádku, a je to pěkný rošťák.. nejen, že zdrhne téměř každé klece - je to takový fretčí Kájínek :-) - ale i když nemůže utéct, vyvádí v ní a téměř ji celou rozebere a pořád hrabe.. potřebuje dlouhé procházky, pobíhání volně, prostě to není fretka na zavření do klece :-) Snažím se mu pobyt venku umožňovat jak nejvíce to jde, pak i on se uklidní a dobu zavření v kleci akceptuje. Prostě si umí říct o to, co chce a potřebuje :-)

7.7. Flavius odjel dnes ráno do nového domova k fretčí kamarádce :-)

15.8. No, Flavius si v novém domově moc nepobyl.. fretčí kámoška ho moc nemusela a majitelka to nevzala za ten správný konec, ačkoliv jsem ji se všemi nástrahami při adopci seznámila.. a tak se Flavius vrátil 4.8. k nám. Vyzvedli jsme si ho v Brně cestou z dovolené :-) Flavius je však zlatý, a může jít do adopce... 25.8. Flavius odjel do adopce. K naší Pavle, takže víc psát nemusím :-) má a bude se mít jako v ráji. Ihned se stal miláčkem celé rodiny, kterou si také naprosto podmanil a ostatní fretečky i psíky si "srovnal". Je to prostě osobnost. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 20
Celkem: 2835321
Měsíc: 30316
Den: 1412