Jdi na obsah Jdi na menu
 


FRED Karlovarský

29.11. 

313035_283713288337185_100000955485255_756894_99995578_n.jpg

FRED  je devítiměsíční tchořovitý chlapeček, který podle prvotního psaní byl dáván pryč kvůli nedostatku času, ovšem z několika dalších zpráv vyplynulo, že problémem je spíše kousání. Ruky se spíš bojí, než že by byl agresivní. Každopádně bude to chtít chvíli trpělivosti ať je to jak je. Spolehlivě chodí na záchůdek, váží krásných 1600g, je veliký a na zimu má krásné chlupy, je doslova koule.
Od majitelky ještě musím vyzjstit, jak je to s očkováním, není na pár dní doma a Freda mi ve sváře
čských rukavicích předávala její maminka. Nicméně vypadá to, že když se trochu zklidní, bude z něj super kámoš - jó, takových freteček už tu bylo, za chvíli bude z Fredíka superfretka !!!!

30.11. Bailee píše: Fred dostal masíčko, na které se ale vůbec netvářil, a mám pocit, že nezmizel jediný kousek.. No, tak třeba příště... nejsem si jistá, jestli maso zná...ale mohl by, je celkem dobře "vykrmený", jedl Vitakraft, ale rychle u mě přešel na Totally Ferret a nepůsobilo mu to žádné problémy.. 

Co se týká chování, mám pocit, že musel spíše omrzet, než kousat... Vždyť je zlatý... dnes jsem s ním manipulovala bez jakékoli ochranné pomůcky, hladila jsem ho v kleci... občas se ještě ožene, ale já jsem rychlejší :-). Ale mám pocit, že by asi ani moc nekousnul.. Od včera zatím nemám jediný kousanec. Když běhá po pokoji, nezajímám ho, má hračky, tunely, a moje fretky za klecí a vypadá  maximálně  spokojeně... Myslím, že bude vhodný k adopci, je to otázka jen pár dní, maximálně týdne.. Takže popřemýšlejte, kdo byste měl o takového krásného, velikého, hodného a milého klučinu zájem. K tomu všemu tak mlaďoučkého... Jediné, co dodávám, nebyl mi k němu dodán očkovák, takže zatím nevím, jak to s očkováním je, ale vyzjistím. V pátek pošlu majitelce mejla. Měla by se vrátit zpět do ČR. Zatím jsem nezkoušela, jak reaguje na jiné fretky - přes klec pozitivně... jak by to bylo při hromadném vypuštění s Dorotkou nevím - a ani nehodlám zkoušet, vždyť je jak dvě Dorky :-)  

PS: právě jsem dostala první štípanec.. Prostě štíp, nic drastického, dokud se mu nestrká ruka před čumák, je hodný a nic nedělá..  

5.12. Fred přijel v sobotu na zámek i s Bailee.. Je ho tedy pořádný kus a je to nádherný freťák.. pro jistotu jsem ho brala v rukavicích.. ovšem v neděli jsme šli ven, a měla jsem pocit, že Fred si chce hrát... Ok... tak to zkusím, řekla jsem si.. a Fred? Je úžasný.. normální nádherné, obrovské, hravé mimino.. leží na zádech a nechá se drbat na bříšku.. nezná moc sílu stisku, tak stiskne trochu víc, ale žádná krev netekla, jen maličko větší štípance, přesně jak psala Bailee.. Na to, že se stěhoval z domova k Bailee, pak k nám, v tak krástké době, změnil tolik lidí, je to naprosto nekonfliktní freťáček. Takže jsme už celou neděli strávili bez rukavic, hraním  a mazlením.. Doma jsem je zkusila dát spolu s Qíkem.. jsou stejně staří.. ne ne, to nevyšlo.. Qík začal Freda tahat, a Fred vůbec nereagoval... hledal, s čím si může hrát.. Qíka jsem "odpojila" a zkusila Tedíka.. stejný průběh.. tak jsem zkusila naši Barču.. a to vyšlo.. Barča Freda přijala, běhali spolu, hráli si a už šli spolu spinkat.. Ráno běhali také a tak bydlí spolu ve velké ferretce. Fred je opravdu naprosto společenský, jak k lidem, tak k fretkám. Ještě maličko vypilujeme sílu stisku, ale to je opravdu otázka jen pár dní, Freda oočkujeme (pokud majitelka neodpoví), očipujeme a může jít do nové rodiny :-) 

6.12. Fredík je super.. trošinku bázlivý, ale nekousavý.. fakt super :-). S Barčou jsou v pohodě :-) 

8.12. Fredík je tak v pohodě s Barčou, že začínám mít obavy, co se stane, až Fredík odejde.. Barča už vystřídala tolik freteček, a z "domácích" se jí žádná nelíbí, nejraději bych jí nechala Fredíka jako společníka už napořád. Abych dala Barču s Fredíkem, to nemohu... Barča je poměrně komplikovaná, trvá strašně dlouho, než si zvykne v novém prostředí, strašně se bojí a schovává a může z toho strachu až kousat.. Nemohu však Fredíkovi bránit strávit život v nové rodině kvůli Barče.. Barča je už v pohodě, teď s Tedíkem, budu se jí postupně snažit najít kamaráda u nás.. někoho z "trvalek" :-) A Fredík je super klučina, který jen a jen čeká na novou rodinu. Třeba ji najde i do vánoc, uvidíme :-) Moc bych mu to přála :-)  

9.12. Fredík je fakt suprový.. všude lítá, zkoumá, všude vyleze, ale je moc hodný a hravý :-) taková opravdu "pravá" fretka :-)

12.12. Tak Fredík včera odjel do nové rodiny.. myslím, že se bude mít super. Nové majitele si v podstatě schválil sám, byli u nás 3 hodiny a Fredík si s nimi hrál a pak u nich spinkal v náručí.. byl super. Noví majitelé ho "vyměnili" za Agiho, kterého koupili v MB ve zverimexu a pokousal je tak, že museli navštívit lékaře..více o tom u Agiho :-).  Důležité je, že Fredík má brzy novou a super rodinu. Těšíme se na zprávičky.. :-)

20.12. První i další zprávičky z nového domova byly příznivé, Fredík byl hodný, krmil ho i tříletý syn nové rodiny, ale protože bydlí v domě ještě s babičkou, u babičky se bohužel projevila silná alergie a tak se k nám Fredík v neděli 17.12.2011 vrátil :-) Je opravdu moc hodný a doufám, že si brzy najde novou rodinu, kde již zůstane :-) Moc mu to přeju :-)

21.12. Fredík je strašně moc hodný.. nechápů vůbec důvod, proč ho dal někdo pryč.. je hodný v kleci, hodný mimo klec, zkoumavý, krásný, milý, prostě super fretka. V rámci možností je i čistotný - tzn. občas je káko vedle, občas se strefí do záchůdku.. Je to zlatíčko :-)

28.12. Fredík je děsnej miláček.. tedy na lidi ... je milý, hravý, při hře maličko více kousne, ale ne moc.. dá se s ním krásně hrát, honit se, Fredík všechno rád zkoumá, prostě je to taková správná fretka :-) však protože to je 3/4 roku starý klučina, tak trochu puberťák, nesnese jiné fretčí kluky, protože si s nimi měří síly a holky by zase rád ozkoušel jinak, takže než bude kastrovaný, musí být sám.. Fredík je nádherný, obrovský, o adopci o něj je zájem, ale k dalším klukům, což bohužel po vyzkoušení nevyšlo..  Tak uvidíme, buď se pro něho najde nová rodina dříve anebo bude muset počkat, až bude po kastraci..nechceme ho nechat kastrovat brzy, aby neměl do budoucna zdravotní problémy, takže minimálně ještě 2 měsíce počkáme.. uvidíme, co a jak bude :-)

2.1.2012 Po mejlíku i telefonicky jsme se domluvili s paní od Dvora Králového, že si adoptují Fredíka.. Kdysi (když tu fretky začínaly) fretečku měli, ale to o nich nebylo tolik informací, a tak zase nemají tolik zkušeností, takže jsme se domluvili, že ještě necháme Fredíka u nás, počkáme až dospěje, necháme Fredíka vykastrovat a pak už se bude stěhovat.. vidím to tedy tak březen/duben.... uvidíme, kdy přijde Fredík do říje :-)

4.1. Fredíka jsem včera "přestěhovala" k Lucce.. Fredík je moc hodný, uvidíme, co s ním udělá změna prostředí..  

25.1. Fredíkovi neškodí ani změna prostředí, je v pohodě, je to zlato.. tento týden půjdeme na kastraci, aby mohl Fredík brzy do nového domova..

31.1. Freďouškovu kastraci jsme musely z důvodu chřipky odložit.. protože ho nechceme vystavovat při péči ještě většímu riziku, když bude po narkóze přeci jen oslabený a bude potřebovat více péče, kterou mu teď dát nemohu.. raději od fretek "mizím" do bezpečké vzdálenosti.. jak jistě víte, chřipka je pro fretku mnohem více nebezpečná, než pro lidi.. zatímco člověk se z ní dostane cca za 5 dní, u fretek tvrá až 3 týdny!!! a tak se musím dát dohromady, a pak můžeme pokračovat v původních plánech :-).

2.2. Na Freďouška už se jeho noví majitelé moc těší, snad konečně se nám podaří zařídit kastraci.. na příští týden ho objednám :-)

10.2. Freďoušek byl v úterý 7.2. na kastraci, kterou zvládl v pohodě a teď ještě dobírá ATB a příští týden se již bude stěhovat domů.. kde se na něho již moc těší.. :-)

13.2. S Fredíkem dnes "pomažeme" na veterinu na očkování a čipování a zítra by si pro něho měli noví majitelé přijet.. takže tzv "balíme" kufry :-) V nové rodině už se na něho moc těší.. však na něho čekali docela dlouho... :-)

14.2. Fredík je očkovaný, čipovaný, má sbalený "kufříček" a dnes odpoledne, spíše k večeru, se postěhuje k Plzni :-) Díky moc... :-) za adopci :-) Doufám, že Vám bude Fredík dělat jen radost :-)

 

Náhledy fotografií ze složky Fred Karlovarský

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ramtinka - Fredík

Na Fredíka se já i můj přítel už moc těšíme. Osobně si myslím, že se z něj stane nový miláček rodiny.
A Vám přeji brzké uzdravení. :)

Bailee - Fred

Vidíš, já to říkala, že je to miláček, a nikdo mi to nevěřil :D
Tak kdo si Fredíčka vezme? Určitě by si rád užil vánoce v novém domově. Zaslouží si to...
Jinak majitelce jsem psala v pondělí, zda je očkovaný, a dosud neodpověděla... takže asi tak.
Fredík je každopádně naprosto úžasná fretečka, v kleci je čistotný, venku plus mínus také, nic tu neničil, krásně si hrál... prostě super fretečka, a zájemci by se o něj měli prát!:)

Bailee - Re: Fred

Že ho někdo dal pryč... asi se ho báli pouštět. Po hodině pouštění u nás doma byl obrat o 180°...

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2834489
Měsíc: 30035
Den: 1347